sylwiap-w29 15.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Anndzia super : ) - zazdroszczę Wam, że już sobie mieszkacie. Proszę o jeszcze, fajnie chociaż popatrzeć : ) My nie możemy się pochwalić wielkimi postępami w budowie, teraz przez zimę pewnie niewiele się będzie działo. Są już okna, drzwi i brama garażowa, teraz czas na elektrykę i hydraulikę. Czy tylko my budujemy? Haaloo... proszę się ujawniać i wklejać zdjęcia : ) to gratuluję, bo wygląda, że macie już SSZ za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A jak wyliczyć cenę za metr, czy wg powierzchni użytkowej czy netto, bo to różnica. U nas w pierwszym przypadku wychodzi 3000, a w drugim 2500, więc średnia 2750 też się zastanawiam, czy chodzi o powierzchnię całkowitą czy użytkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 15.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Anndzia co to za sofa w salonie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 15.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Miło , że się podoba. Jeszcze dużo do zrobienia, na razie jest tak ...pusto. Ale mieszka się super, uwielbiam zwłaszcza wieczory przy kominku (jeszcze nie skończonym co prawda), ale nastrój jest. Sylwia, a wy co teraz robicie? m&m od tego stanu do zamieszkania to naprawdę niedaleko. Będę podglądać. Anndzia co to za sofa w salonie????? To narożnik zabrany z mieszkania, już trochę używany ;)jest tymczasowy. Ale pewnie trochę posłuży z wiadomych względów A ja mam inny problem.Z pewnych względów na stropie jest tylko wylewka, nie ma nic styropianu. Dopiero teraz się okazało, że byłby on niezbędny w pokoju nad garażem. Jest tam o 2 do 3 stopni mniej niż w reszcie pomieszczeń. I trzeba będzie szybko ocieplać sufit w garażu. No cóż, nie da się wszystkiego dopilnować Edytowane 15 Listopada 2011 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Anndzia - mąż teraz kładzie glazurę w tym pomieszczeniu gospodarczym z przodu i w sobotę szykuje się do fugowania. Następna będzie do zrobienia kuchnia Mam też zamówione meble do kuchni, uff bo długo nie mogłam się zdecydować W tym roku budowa nam stanęła bardzo w miejscu, bo mieliśmy dużo problemów osobistych ale już powoli się zbieramy i mam nadzieję, że na wiosnę się wprowadzimy. Nie będzie wszystkiego od razu, tak jak u Was ale już się cieszę huraaaaaa Ten narożnik macie bardzo fajny i też zwróciłam na niego uwagę jak masz jakieś fotki właśnie od tej strony salonu to prosiłabym o pokazanie Jeśli chodzi o to ocieplenie podłogi to my daliśmy styropian, nie pamiętam teraz już ile cm ale coś tam jest. A co macie w tym pomieszczeniu nad garażem? sypialnie? ja właśnie tam planuję sypialnie i też sobie zdaję sprawę, że może być zimniej niż w innych pomieszczeniach ale z drugiej strony to myślę sobie, że lepiej śpi się w chłodniejszym pomieszczeniu hmm zobaczymy jak to u nas zda egzamin. Edytowane 15 Listopada 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A co macie w tym pomieszczeniu nad garażem? sypialnie? ja właśnie tam planuję sypialnie i też sobie zdaję sprawę, że może być zimniej niż w innych pomieszczeniach ale z drugiej strony to myślę sobie, że lepiej śpi się w chłodniejszym pomieszczeniu hmm zobaczymy jak to u nas zda egzamin. W pokoju nad garażem swój pokój ma 13 latka;) Ale ostatnio nie narzeka że zimno, bo mówi że się przyzwyczaiła. To jest metoda;) I będzie można zaoszczędzić na ogrzewaniu. Wystarczy przez jakiś czas obniżyć temperaturę,a potem przy 19 stopniach już im gorąco. A swoją sypialnię mam na dole i tam mam skręcony kaloryfer. SylwiaA kuchnie koniecznie pokaż. I ogólnie zdjęcia z postępów. mąż teraz kładzie glazurę w tym pomieszczeniu gospodarczym z przodu i w sobotę szykuje się do fugowania. ) mój niestety nic w naszym domu nie położył ale ciągle powtarza: ja się roboty nie boję, tylko dajcie mi ludzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Anndzia - oczywiście, że pokaże zdjęcia z postępów jak coś będzie zrobione ale u mnie na pewno nie będzie tak ładnie jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 23.11.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Anndzia, a napisz proszę, co to za lampa w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.11.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Anndzia, a napisz proszę, co to za lampa w salonie. też mi się ta lampa spodobała co to za lampa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.11.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ta wygląda podobnie:)http://allegro.pl/plafon-noir-3-kwadrat-oslona-na-zarowke-i1939022162.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 24.11.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ta wygląda podobnie:) http://allegro.pl/plafon-noir-3-kwadrat-oslona-na-zarowke-i1939022162.html A tej nie znałam,a faktycznie podobna. Ale moja to Sanelli Design model Lima. I powiem wam, że przede wszystkim spełnia swoją funkcję, czyli fajnie oświetla salon w razie potrzeby, bo górne światło w sumie rzadko używam. Do tego mam kinkiety massive adrio. A teraz jeszcze muszę dokupić do tego lampę nad stół, który w końcu zamówiłam;) I pewnie to będzie też massive adrio, tylko podłużna, taka do jadalni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.11.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ta wygląda podobnie:) http://allegro.pl/plafon-noir-3-kwadrat-oslona-na-zarowke-i1939022162.html nawet bym powiedziała, że tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.11.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A tej nie znałam,a faktycznie podobna. Ale moja to Sanelli Design model Lima. I powiem wam, że przede wszystkim spełnia swoją funkcję, czyli fajnie oświetla salon w razie potrzeby, bo górne światło w sumie rzadko używam. Do tego mam kinkiety massive adrio. A teraz jeszcze muszę dokupić do tego lampę nad stół, który w końcu zamówiłam;) I pewnie to będzie też massive adrio, tylko podłużna, taka do jadalni;) coraz ładniej i przytulniej się u Ciebie robi a jak "wjedzie" stół, to już będzie prawdziwy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 08.12.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 @Anndzia Czy mogłabyś napisać w przybliżeniu ile Twój piękny dom zabrał pieniążków na chwilę obecną?Nie mogę się zdecydować na budowę i szukam wszelkich argumentów (przede wszystkim za) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 10.12.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 @Anndzia Czy mogłabyś napisać w przybliżeniu ile Twój piękny dom zabrał pieniążków na chwilę obecną?Nie mogę się zdecydować na budowę i szukam wszelkich argumentów (przede wszystkim za) Anndzia pisała, odpowiadała już na Twój wcześniejszy post jedną stronę wczesniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 16.12.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Czy ktoś z forumowiczów zastosował na taras lub elewację kompozyt drewna? Brzmi interesująco. Ciekawe, jak w praktyce wygląda użytkowanie tego wynalazku. http://www.ecoteak.pl/ecoteak/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.12.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Czy ktoś z forumowiczów zastosował na taras lub elewację kompozyt drewna? Brzmi interesująco. Ciekawe, jak w praktyce wygląda użytkowanie tego wynalazku. http://www.ecoteak.pl/ecoteak/ zastanawiam się nad tym ... a jak się kształtuje cena na m2 (materiał i robocizna)? chociaż ostatnio mi chodzi po głowie coś takiego na taras http://www.bruk-bet.pl/produkt/Trawertyn/181 Edytowane 16 Grudnia 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 23.12.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Dla wszystkich NIEWIELKICH Wesołych Świąt. My pierwsze święta w naszym domku;) Pozdrawiam serdecznie. Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.12.2011 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Andzia - juuuuuupiiiiiiiiii pierwsze Święta !!!!!!!!!!! Ja się jeszcze nie doczekałam ale, trzymaj kciuki - może w przyszłym roku Ja również życze Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antan 07.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Jak oglądam Wasze domki to nie mogę wyjść z podziwu i strasznie wam zazdroszczę, że już możecie mieszkać w tych cudeńkach. Jak już pisałem kilka stron wcześniej, przymierzam się do budowy Niewielkiego M05. Zastanawiam się tylko, czy jest możliwość częściowego podpiwniczenia gdyż planuję ogrzewanie na paliwo stałe więc gdzieś będę musiał składować opał a i piwnica się również przyda na różnego rodzaju graciki. Teraz mieszkamy z żoną w bloku i nawet tutaj wiele rzeczy się wynosi do piwnicy więc myślę, że w domu będzie podobnie. Zamierzamy budować niewielkiego w Ropczycach tj. województwo podkarpackie. Mam prośbę do tych którzy już mieszkają w niewielkich na podkarpaciu o możliwość zobaczenia ich domku na żywo. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts