Niewielki1 21.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Anndzia przepiękny wystrój wnętrz. Sami projektowaliście? Kiedyś rozmawialiśmy o kolorze elewacji padło na zieleń. Pomijając fakt, że trochę nie wyszło (M robił sam) i całość wymaga poprawek, to i tak cieszy oko. Zawsze to inny niż szary Póki co wkleję fotkę naszego niewielkiego z zewnątrz. Środek u nas tylko na sztukę, mamy małe dzieci i wszystko praktycznie jest do remontu, pomalowane kredkami, poobijane jeździkami, ale co tam. Będzie na dłużej Jak tyko zrobię fotki to wkleję, bo na każdym pełno dzieci front http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=107315&d=1332405201.jpg http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=107314&d=1332405187.jpg tył budynku http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=107318&d=1332405271.jpg Edytowane 22 Marca 2012 przez Niewielki1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niewielki1 21.03.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Andzia, doczytałam, architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antan 30.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Pytanie do wszystkich, którzy na dachu mają blachodachówkę. Jak z jej trwałością. Na forach dużo piszą że blachodachówkę trzeba malować co 10 lat. Jeśli ta to nie wiem czy nie lepiej zainwestować w dachówkę. Tylko pytanie o ile wzrośnie przy niej koszt dachu. Pewnie sama dachówka wyjdzie nieznacznie drożej z uwagi na duże straty w blachodachówce ale za to wszystkie dodatki do dachówki ( gąsiory itp.) to spory koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 01.04.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam wszystkich miłośników NIEWIELKIEGO. Właśnie kupiliśmy projekt M05aL, jesteśmy dopiero na etapie wprowadzania zmian w projekcie i wybierania ekipy budowlanej. Ceny są tak zróżnicowane że trzeba się nad tym dobrze zastanowić Zmiany jakie chcemy wprowadzić to : - podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki - zmiana wymiaru okien na bardziej typowe - wstawienie 2 bram garażowych i oddzielenie ich ścianką - wprowadzenie małych zmian w usytuowaniu WC i łazienki na parterze - usunięcie drzwi balkonowych w sypiani - usunięcie pojedyńczych drzwi w salonie - przesunięcie ścianki do pomieszczenia gosp. tak aby powstała garderoba w sypialni - przejście do garażu przez pralnię i kotłownię - doświetlenie klatki schodowej Zastanawiamy się nad powięszeniem salonu i przesunięciem ściany o 1 m. Zdecydowanie zostawiamy legary podtrzymujące poddasze, które po obudowaniu dają super efekt. Jednocześnie chciałabym podziękować Panstwu z pod Warszawy którzy to już dwa razy wyrazili chęć pokazania nam Niewielkiego, jednak obejrzenie takiego domu daje lepsze wyobrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 05.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam ponownie,po wizycie u projektanta mam bardzo ważne pytanie odnośnie ścianki kolankowej:- osoby które wykonywały w projekcie m05a podniesiona ściankę pisząc ,,podniesienie o dwa pustaki,, miały na mysli taką kolejność -strop-pustak figurujący w projekcie-dwa dodatkowe pustaki-murłata czy wariant -strop-pustak figurujący w projekcie-dwa dodatkowe pustaki- wieniec-murłataNie wiem jaka opcje wybrać ,prosze o sugestie .Zastanawiam sie nad dodaniem tylko jednego pustaka +wieniec zamykający,co w sumie da mi rozwiązanie:strop-pustak projektowy-pustak dodatkowy-wieniec-murłata pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 06.04.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Sufit w garażu oczywiście ocieplony, 15 cm styropianu elewacyjnego. W garażu i pomieszczeniu gospodarczym grzejniki. Ale problem okazał się zupełnie banalny. Pokój nad garażem był niedogrzewany (podobnie jak inne pokoje u góry) ... Źle zamontowany był zawór trójdzielny (zasilanie podłoga - kaloryfery) !! Ustawiony był 180 st. odwrotnie !! Po poprawieniu okazało się, że pokój zimniejszy od pozostałych ale nie ZIMNY ! W mrozy bez kłopotu dało się go nagrzać nawet do 22 st. (eksperymentalnie - bo normalnie tak nie grzeję). Co do ogrzewania. Koniecznie instalujcie jak możecie kaloryfer w salonie i wiatrołapie. Ja tego nie mam i teraz żałuję. Ważne szczególnie jak nie ma nas w domu i grzeję tylko gazem. Podłogówka za jest bardzo energochłonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapa-po 13.04.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 My daliśmy tylko jeden i troszkę żałujemy Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asa24 19.04.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam serdecznie wszystkich Niewielkich po długim nieudzielaniu się na forum. To nie znaczy, że nie śledzę na bieżąco Waszych postępów budowlanych. A oto nasz Niewielki w całej okazałości http://images41.fotosik.pl/1309/3605dc75cf426c49m.jpg http://images38.fotosik.pl/1353/bc0f1984e07095e0m.jpg http://images46.fotosik.pl/1320/913c36b135266f76m.jpg http://images38.fotosik.pl/1353/29cad83cd7779692m.jpg http://images39.fotosik.pl/1309/d1dcef6a836ec67dm.jpg Poniżej nasz kominek mojego skromnego projektu;) http://images50.fotosik.pl/1372/8391a12db8dd4040m.jpg Miał być inny, lecz wyszło, jak wyszło:) W chwili obecnej walczymy z płytkami w łazienkach, pralni i kotłowni. Pokój dzienny czeka na malowanie natomiast kuchnia na meble. Mamy nadzieję, że do Świąt Wielkanocnych zdążymy. Pozdrawiam Mróweczka Witam, Domek Wam wyszedl super. Mam pytanie jaki rozmiar ma okno w kuchni i obok garazu? Za odpowiedz z gory dziekuje . Pozdrawiam, Aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m05l 21.04.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Też bym chciała zobaczyć tem domek, ponieważ jestem trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekfox 07.05.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam !Mam takie pytanie, czy w Niewielkim da rade wylac poddasze z betonu, czy ktos tego dokonal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 11.05.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam, Domek Wam wyszedl super. Mam pytanie jaki rozmiar ma okno w kuchni i obok garazu? Za odpowiedz z gory dziekuje . Pozdrawiam, Aska Witam okno w kuchni ma następujące wymiary: szerokość 2 metry, wysokość 1,70. Oczywiście są to wymiary otworu okiennego, w którym mamy zamontowane okno z roletą. Jeśli chodzi o szerokość okna tuż przy garażu to ma ono szerokość 80 cm. Wyszło tak dlatego ponieważ garaż zmieniliśmy na jednostanowiskowy, a tuż przy garażu, gdzie to węższe okno mamy pralnię. Pozdrawiam Mróweczka ps. wysokość wszystkich okien zachowaliśmy tak jak jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 12.05.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Pytanie do wszystkich, którzy na dachu mają blachodachówkę. Jak z jej trwałością. Na forach dużo piszą że blachodachówkę trzeba malować co 10 lat. Jeśli ta to nie wiem czy nie lepiej zainwestować w dachówkę. Tylko pytanie o ile wzrośnie przy niej koszt dachu. Pewnie sama dachówka wyjdzie nieznacznie drożej z uwagi na duże straty w blachodachówce ale za to wszystkie dodatki do dachówki ( gąsiory itp.) to spory koszt. witam.tez myslalem o blachodachowce ale sa rozne opinie na ten temat.my mamy dachowke brass celtycka(betonowa) i byl to strzal w dziesiatke.mielismy wyceny blach i dachowek.wychodzi to podobnie poniewaz przy blasze rowniez trzeba kupic tasmy pod gasiory, gosiory,klamry itp.cene robi rowniez duza ilosc odpadu(ktorego przy dachowce prawie nie ma).jest to ok 15-20%.caly za 250 m2 dachowki,gasiory,klamry itp zaplacilismy dokladnie 7600zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m05l 12.05.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Hej czy to jest może M05L NIEWIELKI .? Jeśli tak to proszę o kontakt ponieważ chciała bym skontaktować sie i zapytać czy można pooglądać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekfox 15.05.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam !Mam takie pytanie, czy w Niewielkim da rade zrobic poddasze zelbetowe, czy ktos tego probowal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.05.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Hej czy to jest może M05L NIEWIELKI .? Jeśli tak to proszę o kontakt ponieważ chciała bym skontaktować sie i zapytać czy można pooglądać dom Hej Ten temat dotyczy budowy wszystkich wariantow Niewielkiego My konczymy budowe M05aL, czyli troche wiekszego braciszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.05.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam ! Mam takie pytanie, czy w Niewielkim da rade zrobic poddasze zelbetowe, czy ktos tego probowal?? nie mam zielonego pojecia o czym mowa co to znaczy poddasze zelbetowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.05.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Andzia - Twoj domek jest cudny !!! Mroweczko - i jak mieszkacie juz? masz jeszcze jakies fotki, chetnie obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.05.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 noka2 - gdzie budujecie? ja mam identyczny dom tez lustrzane odbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.05.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 aaaaaaaaaa i nasz watek dobrnal do strony 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekfox 17.05.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 nie mam zielonego pojecia o czym mowa co to znaczy poddasze zelbetowe? To znaczy ze skosy poddasza sa wylewane z betonu, jest to taka alternatywa dla tradycyjnej wiezby dachowej. Chce tylko wiedziec czy ktos kto zdecydowal sie budowac Niewielkiego probowal takiego rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts