Mróweczka74 30.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Wiem, czas szybko leci, postępy na budowie dają dużą satysfakcję i człowiek funkcjonuje na wysokich obrotach - doba jest zbyt krótka: ) Pokażcie proszę swoje (nie)drewniane podłogi w salonach - my zdecydowaliśmy się na podłogówkę plus gres. sylwiap-w29 jesteś zadowolona z woodentica? Też zdecydowaliśmy się na podłogówkę ze wzwlędu na to iż w pokoju dziennym mamy okno tarasowe typu HS o szerokości 3,5 m dlatego też zmuszeni byliśmy na płytki w pokoju dziennym. Pierwotnie zdecydowaliśmy się na woodentica. Lecz po obejrzeniu płytek na żywo bardziej spodobały nam się NOCE by My Way NATURALE z Paradyża; płytki te imitują naturalną strukturę drewna tutaj link: http://www.paradyz.com/Collection/living-room/noce i przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem tych płytek zarówno pod względem czystości jak i wizualności. Wyszło bardzo fajnie. Podłoga wygląda tak naturalnie, jak byłyby na niej położone deski drewniane. Jak zrobię fotki to wrzucę parę ujęć. Pozdrawiam Mróweczka Edytowane 31 Maja 2012 przez Mróweczka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 31.05.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Też zdecydowaliśmy się na podłogówkę ze wzwlędu na to iż w pokoju dziennym mamy okno tarasowe typu HS o szerokości 3,5 m dlatego też zmuszeni byliśmy na płytki w pokoju dziennym. Pierwotnie zdecydowaliśmy się na woodentica. Lecz po obejrzeniu płytek na żywo bardziej spodobały nam się NOCE by My Way NATURALE z Paradyża; płytki te imitują naturalną strukturę drewna tutaj link: http://www.paradyz.com/Collection/living-room/noce i przyznam, że jestem pod ogromnym wrażeniem tych płytek zarówno pod względem czystości jak i wizualności. Wyszło bardzo fajnie. Podłoga wygląda tak naturalnie, jak byłyby na niej położone deski drewniane. Jak zrobię fotki to wrzucę parę ujęć. Pozdrawiam Mróweczka oto nasze noce naturale płytki w salonie: http://images49.fotosik.pl/1563/0392a00a2b3952b7m.jpg http://images42.fotosik.pl/395/f74d62c7197d0ebam.jpg http://images40.fotosik.pl/1601/76d333211ba3702cm.jpg łazienka góra http://images35.fotosik.pl/1421/95672f8fd7e83b73m.jpg http://images35.fotosik.pl/1421/ab16e4a8c022669cm.jpg http://images46.fotosik.pl/1566/ac1d6c776b7fb73dm.jpg wc http://images39.fotosik.pl/1555/c9a3979f25f0189dm.jpg http://images40.fotosik.pl/1601/0ed513c8d3cd9425m.jpg oczywiście jest jeszcze wiele do zrobienia, a przede wszystkim nowe mebelki trzeba nabyć Edytowane 31 Maja 2012 przez Mróweczka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 31.05.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Podłoga rzeczywiscie wygląda naturalnie, fajnie prezentuje się z jasną fugą. Super są też dzwi tarasowe, żałuję troszkę, że nie zdecydowaliśmy się na takie, robią wrażenie. Doświetlenie klatki to bardzo dobry pomysł - może uda mi się przeforsować choć dwa malutkie okienka w dachu. Łazienki są baardzo sympatyczne... ech... jeszcze troszkę, jeszcze chwila...i też zasiądziemy na takich designerskich krzesłach w salonie przy stole ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 31.05.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Podłoga rzeczywiscie wygląda naturalnie, fajnie prezentuje się z jasną fugą. Super są też dzwi tarasowe, żałuję troszkę, że nie zdecydowaliśmy się na takie, robią wrażenie. Doświetlenie klatki to bardzo dobry pomysł - może uda mi się przeforsować choć dwa malutkie okienka w dachu. Łazienki są baardzo sympatyczne... ech... jeszcze troszkę, jeszcze chwila...i też zasiądziemy na takich designerskich krzesłach w salonie przy stole ; ) fuga przy płytkach nie jest jasna - kolorem zbliżona jest do płytek, na zdjęciu rzeczywiście wygląda jasno, widocznie efekt światła. W rzeczywistości płytki prezentują się o wiele lepiej. Doświetlenie klatki schodowej warto zrobić. Hehe - prawda, że mamy zajefajne krzesła w salonie:lol2: Pozdrawiam Mróweczka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 31.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 W średnim Niewielkim pech polega na tym, że na klatce schodowej w miejscu, gdzie u Was jest okno mamy komin więc w grę wchodzi jedynie doświetlenie po bokach i już chyba wpłynęłam na swą połówkę, by takowe zamontować Wasza jadalnia wymiata... krzesłom do pięt nie dorastają ghosty, smrosty i inne wyczesane :no:bajery : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.06.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 m&m niwielki - jestem zadowolona z woodentica NOCE by My Way NATURALE tez mi sie podobaja bardzo ale woodentic byly bardziej na miare naszego portfela Narazie jeszcze mnie nie ciesza na tyle, bo sa ciagle zakurzone jak to przy budowie ale kiedys je wyszoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.06.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Mroweczko - pieknie podloga pierwsza klasa !!! lazienki sliczne a krzesla rzeczywiscie bardzo designerskie A jak z kuchnia, macie juz mebelki, jak wyszla? AAAa ucaluj malego Baczka - bardzo urosl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 02.06.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witaj, Sylwia:rolleyes: Mojemu BĄCZKOWI oczywiście przekażę buziaki. Jeśli chodzi o kuchnię to czeka na realizację i przypływ gotówki. Mamy już projekt, sprzęt też dojechał, jednakże w ostatnim etapie budowy wyszły nieprzewidziane wydatki i pula przeznaczona na kuchnię częściowo zmiejszyła się. Mam jednak nadzieję, że szybko uda nam się całość uzbierać Na razie kuchnię mamy urządzoną w naszej pralni między częścią mieszkalną a garażem. Tam też docelowo w przyszłości pozostanie taka dodatkowa kuchenka. A jak u Ciebie? Jak daleko, kiedy przeprowadzka? Uchyl rąbka tajemnicy co do upiększania Waszego Niewielkiego:cool: czekam na fotki. Pozdrawiam Mróweczka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 04.06.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 To wystartujemy mniej więcej w tym samym czasie . Wniosek o PNB złożyliśmy 2 kwietnia ale Starostwo musiało zasięgnąć opinii konserwatora zabytków, gdzie projekt przeleżał sobie równiutko miesiąc Liczę że na koniec maja będzie PNB potem jeszcze tylko 3 tygodnie i ruszamy No to fajnie ,będzie można wymienić sie bieżącymi uwagami podczas budowy. Pytanie do tych którzy budowali wersję M05al ,ile trzeba zamówić betonu na ławy ,czytajac wcześniejsze wątki nie mam pelnej orientacji .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo-ml 04.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 witam, szybkie pytanie które od pewnego czasu mnie nurtuję a którego nie mogę rozgryźć, wersja projektu M05a wariant 1 proszę o weryfikację rysunku rzutu fundamentów w jakiej odległości jest umiejscowiona stopa FS1 w stosunku do którejkolwiek z osi? pozdro dzięki za ewentualną informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mroweczko - oby jak najszybiej udalo Wam sie ta kuchnie skompletowac Wiem co to sa nieprzewidziane wydatki :/ U nas przeprowadzka juz napewno w tym roku ale kiedy, to trudno mi powiedziec. Mysle, ze na jesien albo pozne lato. Kuchnia u mnie juz prawie zamontowana, sprzet bedziemy kupowac na samym koncu Lazienka na dole i Wc gotowe i robi sie lazienka na gorze. Pozniej panele, malowanie, szafy w skosach, moj wyczekany taras, porzadki i przeprowadzka A co planusze do okien, jakies zaslonki czy zostana tylko rolety? Tak pytam z ciekwosci, u mnie rolet zewnetrznych brak i planuje rolety rzymskie ale boje sie troche kosztow hmmmm zobaczymy. Taras planujecie jeszcze w tym roku? Bedzie drewniany czy zmieniliscie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Pytanie do tych którzy budowali wersję M05al ,ile trzeba zamówić betonu na ławy ,czytajac wcześniejsze wątki nie mam pelnej orientacji .pzdr jezeli Ci zalezy to moge poszperac w fakturach ale nie wiem czy to bedzie miarodajne, bo my mielismy zmiany co do law ale nam pomiary ile trzeba betonu robili Panowie z firmy gdzie bralismy beton i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.06.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 witam, szybkie pytanie które od pewnego czasu mnie nurtuję a którego nie mogę rozgryźć, wersja projektu M05a wariant 1 proszę o weryfikację rysunku rzutu fundamentów w jakiej odległości jest umiejscowiona stopa FS1 w stosunku do którejkolwiek z osi? pozdro dzięki za ewentualną informację o rany julek chetnie bym pomogla ale ja baba jestem i w dodatku blondynka, z matematyki mialam 3 kierownik budowy lub majster nie potrafia tego rozgryzc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo-ml 05.06.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 no jeszcze niema kierownika bud. i majstra na razie sam próbuję to rozgryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 08.06.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Anndzia proszę o choć parę terapeutycznych fotek wspierających "młode" pokolenie : ) Sorki, coś niedługo pstryknę. Ale Wy pokażcie swoje zdjęcia. Też chętnie oglądam i czekam. Andzia, a możesz powiedziec jaki projekt maja Ci Twoi znajomi, ktorzy zrobili to wylewane poddasze?? No niestety mam problem z ustaleniem projektu. Andzia jak się mieszka? Wiecie co mieszka się super. Ale ja to bym już mogła zacząć nowy dom budować... Witaj Sylwia, Tak, przeprowadzkę mamy już za sobą, tragedia, oby nigdy więcej Mieszkamy w naszym NIewielkim od 5 maja. Na razie panuje totalny bałagan, nie wszystkie rzeczy jeszcze poukładane, jesteśmy jeszcze w trakcie malowania, co w takie upały idzie ciężko. Ale zmuszeni byliśmy się przeprowadzic. Ogólnie jest super, nasz syn jest w siódmym niebie bo w końcu ma gdzie rozłożyć basen, korzystając z prywatnej plaży hehe, no i ma swój pokój gdzie panuje ciągły bałagan mowa o rozłożonych zabawkach, no i możliwość wybiegania się na trawie tuż przy domu. Oczywiście z tą trawą to blef, bo na chwilę obecną jej jeszcze nie ma na razie rosną sobie różnego rodzaju roślinki, które systematycznie podkaszamy. Jak tylko dojdę do ładu z tym bałaganem do rzucę parę fotek Pozdrawiam Mróweczka;-) Mróweczka, niesamowite tempo. Miło się patrzy. Pięknie u ciebie pomimo tych mebelków;). Naprawdę gratuluje. A u mnie zaczęli robić taras w końcu. Trochę zdjęć z dzisiaj. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.06.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Anndzia - taras bedzie drewniany zazdraszczam !!! a powiedz, Ty masz taki jasny kolor elewacji, mnie sie bardzo podoba ale nie brudzi sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 09.06.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Sorki, coś niedługo pstryknę. Ale Wy pokażcie swoje zdjęcia. Też chętnie oglądam i czekam. Nie ma za bardzo co pokazywać, panowie tynkarze zapaćkali całkiem ładnie Knaufem Diamant kabelki elektryków : ) Tynk schnie i schnie i schnie, woda się skrapla na suficie... Do przeprowadzki jeszcze troszkę brakuje. Zastanawiam się nad zagospodarowaniem ogrodu, zakupami ceramiki, tarasem etc... i lekki niepokój mnie ogarnia, że jeszcze tyle przed nami - doskonale wiecie o czym piszę : ) Mam pytanie dotyczące kominka. Czy przed wylaniem posadzki, na poziomie chudziaka trzeba murować "fundament"? Edytowane 9 Czerwca 2012 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 10.06.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam Wszystkich,będziemy potrzebowali kosztorys dla banku na projekt M05aL ,możecie podeslać na maila : [email protected] .Z góry bardzo dziękujemy . psAnndzia - taras super,taki sam mamy w planach,wykończony deską ryflowaną ,tylko nie wiemy jeszcze jak będzie wysoko posadowiony dom .Jaką macie szerokość na odcinku sypialni oraz salonu ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 10.06.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Anndzia - taras bedzie drewniany zazdraszczam !!! a powiedz, Ty masz taki jasny kolor elewacji, mnie sie bardzo podoba ale nie brudzi sie? Drewniany, ale jeszcze daleka droga... Niestety okazało się, ze już trzeba przerabiać, bo panowie nie zrobili spadku do odpływu wody. Wrrrrrr..... Elewacja jest prawie biała. Ja jestem z niej zadowolona. Czy się brudzi. Jakoś nie specjalnie. Faktura jest chropowata więc chyba dlatego nie widać. Bo np. na oknach widać Jedynie co widać do pajęczyny pod dachem. A co do tarasu to strasznie zawaliliśmy. Jak to mieszczuchy z bloku budowaliśmy dom marząc o tarasie, gdzie można będzie wypić kawkę. Dom budowaliśmy, żeby przed nim usiąść. I nie wiem dlaczego zostawiliśmy taras na koniec, gdzie zwykle fundusze znacznie ograniczają marzenia. Nie popełnijcie tego błędu. Pozdrawiam. Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 10.06.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witajcie szanowni Forumowicze! Z radością i dumą przyłączam się do tego wątku. Ślęczałem nad wpisami od początku jego istnienia jakieś pół roku temu i przebrnąłem przez ok. 100 stron. Niektórych z Was zupełnie jak bym znał (sam jednak pozostając cieniem forumowicza). Obrałem inną taktykę przy moim drugim podejściu w tym tygodniu (już jakiś czas po rozpoczęciu własnej budowy): przejrzałem ostatnie 10 stron Mnóstwo Waszych uwag, relacji a szczególnie zdjęć okazało się jak dotąd niezwykle użytecznych i pomogło nam podjąć niejedną decyzję. Niektóre z nich okazały się wręcz pocieszające, np. zewn. wejście do piwnicy u pedzelito, która w dużej części jest ponad gruntem ze względu na ukształtowanie terenu. U nas nie ma aż tak drastycznie, ale bardzo byliśmy zmartwieni poziomem podłogi. Mam nadzieję, że starczy mi zapału (przede wszystkim) i czasu żeby się udzielać i trochę Was jeszcze podręczyć. Na szczycie naszej listy jest możliwość odwiedzenia wybudowanego Niewielkiego (mniam, mniam) gdzieś na Śląsku, żeby naszym ciasnym umysłom unaocznić to, co do tej pory było tylko na papierze i w najlepszym wydaniu kończyło się machaniem rękami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts