Anndzia 11.06.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 ps Anndzia - taras super,taki sam mamy w planach,wykończony deską ryflowaną ,tylko nie wiemy jeszcze jak będzie wysoko posadowiony dom .Jaką macie szerokość na odcinku sypialni oraz salonu ? pzdr Na taką będzie szerokość na jaką nam się udało najdłuższe deski kupić, czyli 4,5 m prawie;) przed salonem i ok 2 m przy sypialni. Ma być na równo plus schodek dookoła niestety. Zobaczymy jak wyjdzie bo deski mają różną długość. Witajcie szanowni Forumowicze! Witaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 11.06.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ma być na równo plus schodek dookoła niestety Dlaczego "niestety"? O co chodzi z tym schodkiem? Wygląda na to, że macie równy teren, tj. bez spadu. My mamy, jak się okazuje, spory spadek i będziemy musieli nieźle nasypać (przestrzeń pod tarasem nie wchodzi w grę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 12.06.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Niezły bajer na poddasze bez ścianki kolankowej: http://www.fakro.pl/htmlpl/930.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.06.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Nie ma za bardzo co pokazywać, panowie tynkarze zapaćkali całkiem ładnie Knaufem Diamant kabelki elektryków : ) Tynk schnie i schnie i schnie, woda się skrapla na suficie... Do przeprowadzki jeszcze troszkę brakuje. Zastanawiam się nad zagospodarowaniem ogrodu, zakupami ceramiki, tarasem etc... i lekki niepokój mnie ogarnia, że jeszcze tyle przed nami - doskonale wiecie o czym piszę : ) [ATTACH=CONFIG]119743[/ATTACH] Mam pytanie dotyczące kominka. Czy przed wylaniem posadzki, na poziomie chudziaka trzeba murować "fundament"? oj, piekne tynki wiem o czym piszesz odnosnie niepokoju ale kiedys zasiadziemy na naszych pieknych niewielkich tarasach i bedziemy wpominac a moze nawet i ciut zalowac, ze budowa juz dobiegla konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.06.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A co do tarasu to strasznie zawaliliśmy. Jak to mieszczuchy z bloku budowaliśmy dom marząc o tarasie, gdzie można będzie wypić kawkę. Dom budowaliśmy, żeby przed nim usiąść. I nie wiem dlaczego zostawiliśmy taras na koniec, gdzie zwykle fundusze znacznie ograniczają marzenia. Nie popełnijcie tego błędu. Pozdrawiam. Anka. Wlasnie u nas jest ten problem, ze fundusze ograniczaly nasze marzenia juz od samego poczatku Taras bedziemy robic w najblizszym czasie i choc zawsze mi sie marzyl taki drewniany, to jednak zdecydowalismy sie ostatecznie na plyty tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.06.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Niezły bajer na poddasze bez ścianki kolankowej: http://www.fakro.pl/htmlpl/930.php mnie sie nie wyswietla zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.06.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 My mamy, jak się okazuje, spory spadek i będziemy musieli nieźle nasypać (przestrzeń pod tarasem nie wchodzi w grę). my tez mamy skarpe od strony tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 13.06.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) mnie sie nie wyswietla zdjecie No cóż, lineczek jest wporzo, polecam więc go ordynarnie skopiować i wkleić w nowej zakładce przeglądarki, bo to forum zaiste zachowuje się jak mątwa jakaś czasem (a najlepiej to korzystać permanentnie z przeglądarki Chrome). Żeby podsycić ciekawość dodam, że lineczek kryje za sobą "okna balkonowe". Ha! Edytowane 13 Czerwca 2012 przez clowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 13.06.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 my tez mamy skarpe od strony tarasu Dostrzegliśmy dobre strony sytuacji: ze wzniesionego tarasu mamy powalający widok na Beskidy bez wspinania się na pustaki albo inne sztuczne wzniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 14.06.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dlaczego "niestety"? O co chodzi z tym schodkiem? Wygląda na to, że macie równy teren, tj. bez spadu. My mamy, jak się okazuje, spory spadek i będziemy musieli nieźle nasypać (przestrzeń pod tarasem nie wchodzi w grę). Chodziło mi o to, że marzył mi się taras na równi z gruntem. Teren mamy równy, podnieśliśmy całą działkę o ok. 50 cm, masakra, żeby nie być niżej od sąsiadów. @ lata temu zalało trochę te tereny, dlatego fundamenty zrobiliśmy wysoko na poziomem gruntu. Dosypaliśmy te 50 cm, więcej już nie było sensu, za duże koszty, no i sąsiedzi zaczynali coraz bardziej krzywo patrzeć. Suma smarum nie udało się podnieść gruntu tak, ze by taras nie miał schodka. Ale już się z tym pogodziłam, nie będzie źle. Chociaż nie mamy super widoków. Tylko taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 15.06.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witajcie szanowni Forumowicze! Witamy nowego Forumowicza chlebem i solą : )) Pamiętam, jak z wywalonym jęzorem i determinacją oraz masą pytań brnęłam przez kolejne strony. Potem odwiedziliśmy KonradaRaka w Radomiu i decyzja zapadła, wątpliwości zniknęły : ) Jeżeli chodzi o bajer pt. okna na poddaszu z przeszkleniem na ściance kolankowej - wygląda to super, ale trzeba o tym pomyśleć na etapie projektu, dach i więżba w "gotowcu" nie są do tego dostosowane. sylwiap-w29 proooszę pstryknij choć jedno zdjęcie : )) Anndzia taras zapowieda się całkiem nieźle : )) Kurcze, zazdroszczę Niewiekim, którzy mają widoki na przestrzeń... Beskidy... clowiek wiesz o o proszę? : D : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.06.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 m&m niewielki - obiecuje, ze niebawem wstawie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombalion 22.06.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam wszystkich,My planujemy okno balkonowe w jednym z pomieszczeń. Pierwotnie miały być dwa obok siebie, jednak ze względu na spory koszt będzie jedno balkonowe i obok standardowe podwójne o tych samych rozmiarach (zespolone). Z zewnątrz wygląda tak samo, a koszt dwukrotnie mniejszy. Mam już wyceny i Velux wygląda lepiej kosztowo, mam nadzieję, że jakościowo też nie będzie różnicy. Jesienią dam znać, na razie dopiero mury ciągniemy. Anndzia - nie będzie tak źle z tym tarasem, to tylko jeden schodek i do tego drewno, więc można na nim usiąść czasem.Przy okazji, pozdrowienia - gościłaś nas na jesień i sporo Twoich rad mamy zamiar wykorzystać. PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 23.06.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Kurcze, zazdroszczę Niewiekim, którzy mają widoki na przestrzeń... Beskidy... clowiek wiesz o o proszę? : D : )) Proszę bardzo. Tam z tyłu, za pagórkami i lasami, kryją się Beskidy (nie widać za bardzo na tym ujęciu :/). No ale przecież tutaj najważniejszy jest Niewielki i jego stan zaawansowania, tj. strop nad piwnicą tężeje Dodam tylko, że mamy częściowe podpiwniczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość clowiek 23.06.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 My planujemy okno balkonowe w jednym z pomieszczeń. Pierwotnie miały być dwa obok siebie, jednak ze względu na spory koszt będzie jedno balkonowe i obok standardowe podwójne o tych samych rozmiarach (zespolone). Z zewnątrz wygląda tak samo, a koszt dwukrotnie mniejszy. Mam już wyceny i Velux wygląda lepiej kosztowo, mam nadzieję, że jakościowo też nie będzie różnicy. No nas też koszty dobiły (7 tys. za szt.) i być może skusimy się na jedno. Można wiedzieć jak u Was ta wycena wygląda? Czy może to to samo co tutaj?: http://www.velux.pl/klienci/produkty/okna_dachowe/okna_balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 26.06.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Anndzia - napisz prosze ( o ile to nie jest tajemnica ) ile ten taras drewniany kosztuje? mam na mysli material i robocizna oraz jakiego drewna uzyliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 27.06.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Anndzia - napisz prosze ( o ile to nie jest tajemnica ) ile ten taras drewniany kosztuje? mam na mysli material i robocizna oraz jakiego drewna uzyliscie? Sylwia policzę w najbliższych dniach, nawet dla siebie. Mieliśmy się zmieścić w 7 tys. Czy się udało nie wiem, bo jednocześnie robili nam kostkę pod wiatę i miejsce parkingowe. Wiem tylko,że drewno modrzew zamówiony w tartaku w Bieszczadach tj. deski i legary zapłaciliśmy 3300,-. do tego śruby spax ok. 600 zł i olej. Jak podliczę to napiszę. Niestety nasz wykonawca nie jest specjalistą w kładzeniu tarasów z drewna, ale podjął się zrobić w tej cenie. Mam niestety sporo zastrzeżeń co do techniki wykonania pewnych elementów. Ale i tak jestem zadowolona, bo firmy robiły nam wycenę na ok. 15 tys., a to by nie przeszło. Taras jeszcze nie skończony, ale już mniej więcej widać: Edytowane 28 Czerwca 2012 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 27.06.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Anndzia - cudownie na Waszym tarasie drewnianym czyli z tego by wynikalo, ze material okolo 4 tys. a robicizna plus/minus 3 tys. ----- dobra cena jak na taras drewniany ....... ale kurcze jednak to duzo biorac po uwage, ze ja mam tego prawie 40 m2, to mimo wszystko plyty tarasowe nam chyba pozostaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 02.07.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 SPRZEDAM NIEWIELKI http://dom.gratka.pl/tresc/402-10843307-lubelskie-chelm.html?kod=13390756103886682078a0ed9f1f6fd8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts