Anndzia 05.08.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) pytanko do Andzii co to za podłoga w salonie Podłoga to quick step, panele z V-fugą (nazwy modelu nie pamiętam), kolor jakiś dąb. Jakościowo bardzo dobre, lepsze nić Kronopol, który mamy w pokojach. Ale nie róbcie ciemnej podłogi, trudno utrzymać w czystości . Ale jak się wyczyści są piękne. Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 05.08.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 anndzia dzieki za szybka odpowiedz ,decydujacy głos w wyborze modelu koloru ma żona:) ja sie nie wtracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 15.08.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Buduję niewielki m05b z kilkoma zmianami, mamy położoną więźbę, budują się kominy i ścianki działowe. Zmiany to: - częściowe podpiwniczenie pod garażem - przerobienie pokoju za garażem na pomieszczenie gospodarcze, przez co garaż stał się dłuższy i jest tam zejście do piwnicy - podniesiona ścianka kolankowa o 2 pustaki (zdjęcia dodam innym razem ) Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez katarzyna7237 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.08.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 kasia - ciesze sie, ze w koncu ujawnilas sie na forum !!! Gratulacje, szybko Wam to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 22.08.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. I ja mogę się w końcu pochwalić swoim Niewielkim M05aL. Jak widać na zdjęciu wprowadziłam kilka zmian. Jeśli uda mi się wkleić ten pierwszy post wraz ze zdjęciami to na pewno ciąg dalszy moich wpisów nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 22.08.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Udało się Mogę w związku z tym zdradzić, iż podpytywałam niektórych użytkowników forum o pewne szczegóły dotyczące budowy domu pod nickiem: proeiks. Dziękuję szczególnie Dumie, Anndzi czy Mróweczce74 za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 MarMaj - pieknie sie prezentuje, taka troche "unowoczesniona" wersja Niewielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 23.08.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Sylwiap-w29 - Takie było założenie: z lewej strony jest jeszcze duże dwumetrowe przeszklenie i w pokoju gościnnym na dole jest również narożne okno. W samym środku też trochę pozmieniałam: powiększyłam trochę kuchnię i praktycznie ją zamknęłam (jest zrobione jedynie wyjście na salon (takie bez drzwi na bodajże 1,30 szerokości) i są również drzwi do kuchni z przedsionka. Na dole zlikwidowałam łazienkę i jest sporo powiększony dzięki temu salon i pozostała mała ubikacja (mam tam zamiar zmieścić prysznic). Mam również zlikwidowane na górze słupy we wszystkich pomieszczeniach i powiększoną łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 24.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 MarMaj super te okna. A w środku coś zmienione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 24.08.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 MarMaj super te okna. A w środku coś zmienione? Powyżej opisałam zmiany, których dokonałam w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 27.08.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ale cisza na tym naszym forum. Czy nikt nie buduje Niewielkiego? Czy nikt nie ma pytań czy wątpliwości budowlanych? Czy nikt nie chciałby się poradzić bądź podzielić doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 28.08.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Hej, to ja mam pytanie odnośnie ścian w kuchni; jakie macie wymiary tych ścianek?? Chodzi mi o ścianę pomiędzy kuchnią a salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 28.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Hej, to ja mam pytanie odnośnie ścian w kuchni; jakie macie wymiary tych ścianek?? Chodzi mi o ścianę pomiędzy kuchnią a salonem Ta ścianka ma najprawdopodobniej 2,17 m (jeśli została wybudowana zgodnie z projektem:)) później jest przejście szerokie na 1,3 m a na końcu jeszcze ścianka 0,6 m tak, żeby można było zmieścić szafki w kuchni. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 29.08.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Skoro mam już stan surowy otwarty to zaczynam się zastanawiać nad kolejnymi pracami i muszę przyznać, że przez ogrom materiałów dostępnych na rynku nie jest to takie proste. Kiedy zdecydowałam się na konkretny kolor okien to się okazało, że najlepiej w takim samym kolorze jak okleina ram zakupić również rolety zewnętrzne-ale to się znowu kłóci z moją wizją domu. Podoba mi się drewno na elewacji-ale powstaje znowu pytanie jaki materiał zastosować: naturalne drewno (fajnie wygląda, ale trzeba impregnować i ponoć jest trudne do utrzymania w nienagannym stanie), deski kompozytowe (ponoć wyglądają sztucznie i kolor blaknie, poza tym są na rynku zbyt krótko aby móc sprawdzić jak wyglądają po kilku latach-sprzedawcy mówią, że mogą wyglądać niespecjalnie). Zastanawiam się też nad wyłożeniem ścian tarasu płytkami klinkierowymi w kolorze dachówki czy kominów, a więc antracytowym i tu znów powstaje zapytanie czy nie będzie za ciemno i jak to się będzie komponowało z deskami na elewacji. Pytań i wątpliwości jest miliony ANNDZIA DZIĘKUJĘ ZA SERDECZNE PRZYJĘCIE MIMO NIEZAPOWIEDZIANEJ WIZYTY. TWÓJ DOM JEST PIĘKNY-WYGLĄDA TYSIĄC RAZY LEPIEJ NA ŻYWO NIŻ NA ZDJĘCIACH NA FORUM. Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 30.08.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Mam pytanie czym pomalować podbitkę aby uzyskać kolor grafitowy lub antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 30.08.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Czy likwidowaliście belkę w stropie pomiędzy kuchnią a salonem? Mamy mieć strop lany, kierbud twierdzi że da się to zmienić bez problemu, budowlańcy też, a inspektor nadzoru że się nie da. Mamy M05aL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 30.08.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Czy likwidowaliście belkę w stropie pomiędzy kuchnią a salonem? Mamy mieć strop lany, kierbud twierdzi że da się to zmienić bez problemu, budowlańcy też, a inspektor nadzoru że się nie da. Mamy M05aL. Na takie pytanie to będzie znał odpowiedź mój mąż. Dopytam go i odpiszę. Wiem, że robił jakieś tam podciągi jak to on nazywa, ale nigdy się nie zagłębiałam w szczegóły techniczne. Ja tylko mówię jak co ma wyglądać , a jak to wykonują to już się nie wtrącam. Dowiedziałam się: u nas jest belka, która wystaje 6 cm poniżej sufitu. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 31.08.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Anndzia- jaki jest u ciebie kolor podbitki bo cos mi to wygląda na grafit , jak tak to czym to jest pomalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 31.08.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Anndzia- jaki jest u ciebie kolor podbitki bo cos mi to wygląda na grafit , jak tak to czym to jest pomalowane? AAndzia ma wg mnie podsufitkę plastikową w kolorze grafitowym, a więc niczym jej nie malowała-taką kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 31.08.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 AAndzia ma wg mnie podsufitkę plastikową w kolorze grafitowym, a więc niczym jej nie malowała-taką kupiła. Dziękuje za podpowiedz a jeszcze sie zapytam Ciebie jaką planujesz podbitke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts