hugo-ml 04.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 witam,z jakiego bloczka betonowego wykonywaliście swoje budyneczki,w projekcie założony jest bloczek B20, tak się zastanawiam czy bloczek B15 nie wystarcz? B15 praktycznie wszędzie do dostania a i tańszy będzie niż B20. z góry dzięki za wszelką odpowiedźpozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 04.10.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 witam, z jakiego bloczka betonowego wykonywaliście swoje budyneczki, w projekcie założony jest bloczek B20, tak się zastanawiam czy bloczek B15 nie wystarcz? B15 praktycznie wszędzie do dostania a i tańszy będzie niż B20. z góry dzięki za wszelką odpowiedź pozdr. Na każdym składzie masz bloczki,dogadaj się do zakupu bez faktury i masz taniej.Ważna jest jakość bloczka,sprawdz z czego jest wykonany (kolor,konsystencja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 04.10.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jutro... ups dzisiaj zamawiamy więźbę i takie małe info mam dla kolejnych budujących M05aL. W zestawieniu więźby w projekcie są błędy dotyczące ilości poszczególnych elementów. Lepiej to sobie samemu z rysunkiem sprawdzić. I pytanie czy ktoś z obecnych tutaj robił nadbitkę w Niewielkim? Mam kilka pytań Witaj Sarbela,przegoniliście nas,my jesteśmy dopiero na etapie przygotowywania stropu ,postawiliśmy na tradycyjny (lany) .Czy mogę prosić Cię o podanie błędów które znaleźliście w więźbie na PVmail [email protected] .Będę wdzięczna .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 05.10.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Witaj Sarbela,przegoniliście nas,my jesteśmy dopiero na etapie przygotowywania stropu ,postawiliśmy na tradycyjny (lany) .Czy mogę prosić Cię o podanie błędów które znaleźliście w więźbie na PVmail [email protected] .Będę wdzięczna .pzdr Nie przegoniliśmy Was, po prostu wcześniej dogadaliśmy w tartaku więźbę, bo straszyli nas niektórzy, że już jest późno na zamawianie. Okazało się że nie ma problemu. Może się pośpieszyliśmy z ta więźbą bo możemy się nie wyrobić przed zimą, ale dogadaliśmy się co do ceny i najwyżej drewno poczeka do wiosny, zwłaszcza że jeśli chcemy mieć widoczne krokwie (czyli dach bez podbitki) to chyba trzeba będzie zmienić ich wymiary, bo różnią się między sobą Ale to musimy przegadać z cieślami, bo akurat nam się tak wydaje a nie wiadomo czy trzeba. Niestety ekipa do dachu nie wybrana więc na razie jesteśmy w czarnej d. Dopiero kończymy fundamenty strop u nas też będzie lany. Wieczorkiem podeślę Ci błędy jakie znaleźliśmy. Edytowane 5 Października 2012 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 05.10.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 My mieliśmy bloczki B20. Wymiar mniejszy niż w projekcie 12x24x38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 06.10.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 piękne te Wasze niewielkie, powodzenia wszystkim w budowaniu! co jakiś czas tu wpadam i dopinguję Was wszystkich pozdrawiam i ściskam szczególnie moją kumpelkę sylwiep-w29 oooooooo witaj kumpelko ......... ja rowniez pozdrawiam goraco i zaraz ide ogladac Twoje dzialania na dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 07.10.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witammoże ktoś podpowie coś o oknach, które polecacie? Zastanawiamy się nad oknami Rehau Brillant oraz Veka Alphaline 90. Możecie coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 08.10.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Witam może ktoś podpowie coś o oknach, które polecacie? Zastanawiamy się nad oknami Rehau Brillant oraz Veka Alphaline 90. Możecie coś podpowiedzieć? Ja też nie mogę się zdecydować, które okna wybrać. Biorę pod uwagę trzy: Oknoplast Winergetic Premium, Hensfort Energy oraz Vetrex Veka 90+ Alphaline. Wszystkie podobne cenowo-najdroższe Oknoplast- różnica około 2 tyś, ale policzona z ciepłym montażem, który akurat przy tych oknach jest najdroższy. Bramę wybraliśmy szybko-i kolor i producenta, a z tymi oknami nie możemy się zdecydować. Fajnie by było gdyby ktoś doradził (czytaj: wybrał za mnie) Na poprawę samopoczucia zamieszczę zdjęcie mojego Niewielkiego. Edytowane 8 Października 2012 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 09.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja też nie mogę się zdecydować, które okna wybrać. Biorę pod uwagę trzy: Oknoplast Winergetic Premium, Hensfort Energy oraz Vetrex Veka 90+ Alphaline. Wszystkie podobne cenowo-najdroższe Oknoplast- różnica około 2 tyś, ale policzona z ciepłym montażem, który akurat przy tych oknach jest najdroższy. Bramę wybraliśmy szybko-i kolor i producenta, a z tymi oknami nie możemy się zdecydować. Fajnie by było gdyby ktoś doradził (czytaj: wybrał za mnie) Na poprawę samopoczucia zamieszczę zdjęcie mojego Niewielkiego.[ATTACH=CONFIG]140987[/ATTACH] MarMaj a czy możesz napisać ile wynoszą kosztorysy za te okna? Ja zrobiłam wycenę Oknoplast Winegetic Premium w sumie 8 okien w tym w sypialni mamy okno balkonowe zamiast zwykłego i zlikwidowalismy to dodatkowe w salonie koło kominka. Wyszło w sumie za 9 okien 16800zł, natomiast Rehau Brillant 10500 zł.Teraz się tak zastanawiam bo niektóre okna nie powinny dwuskrzydłowe więc chyba koszty się nieco zmniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 09.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Zrobiłem wycenę chyba na większość dostępnych firm z oknami i z żoną wybraliśmy Vetrex Veka V90+ ,niestety czekamy na montaż także dopiero coś więcej po założeniu.Jakościowo biją o klasę resztę konkurencji. P.S.Noka u mnie oknoplast wyszedl tez najdrozej Edytowane 9 Października 2012 przez stiopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 09.10.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Zrobiłem wycenę chyba na większość dostępnych firm z oknami i z żoną wybraliśmy Vetrex Veka V90+ ,niestety czekamy na montaż także dopiero coś więcej po założeniu.Jakościowo biją o klasę resztę konkurencji. A można wiedzieć na ile wycenili te okna. U mnie wyszło coś ponad 13 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 09.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 noka2: U mnie Vetrex i Hensfort coś ponad 13 tyś., zaś Oknoplast-tu mam duże rozbieżności w wycenie z 3 firm tych samych okien o tych samych parametrach: od około 14 do prawie 18 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 09.10.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 3 okna 150x150, 1 230x180 i 4szt 90x90 ----> 9200zł z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 09.10.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ide ogladac Twoje dzialania na dzialce tylko niewielkiego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 09.10.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 3 okna 150x150, 1 230x180 i 4szt 90x90 ----> 9200zł z montażem Ja mam inne wymiary okien, gdyż troszkę w tym projekcie pozmieniałam Mam trzy okna narożne 200x107 i 66x107 oraz duży fix: 200x220 plus tarasowe okno 265x220 i do tego 2 garażowe takie jak w projekcie-nie pamiętam teraz dokładnie rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 11.10.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 sylwiap-w29 proszę o foto-relację : ) Co u Was słychać... nie pytam o sprzątanie pobudowlane... : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkade 13.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam! Jestem tu nowa:) Jestem fanką Niewielkiego:) Tylko zastanawiamy się z mężem czy jedno czy dwustanowiskowy garaż Do m&m niewielki05 czy możemy obejrzeć Wasz domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkade 13.10.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Przepraszam chodziło mi oczywiście o m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkade 13.10.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 A może ktoś wybudował domek pod Radomiem????? Będę wdzięczna za jakiś namiar:) Chcemy obejrzeć Niewielki z jedno i z dwustanowiskowym garażem- przed zakupem projektu:) Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 13.10.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 darkade w Radomiu średnią wersję ma KonradRak, napisz do niego wiadomość, tutaj niestety już nie zagląda. Do nas możecie śmiało przyjechać, wyślij namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts