noka2 07.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witammam pytanie do obecnie budujących lub tych którzy niedawno zakończyli budowę niewielkiego. Jakie mieliście koszty dachu mam tu na myśli koszt zakupu materiału + roboizna + okna dachowe.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 08.12.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam mam pytanie do obecnie budujących lub tych którzy niedawno zakończyli budowę niewielkiego. Jakie mieliście koszty dachu mam tu na myśli koszt zakupu materiału + roboizna + okna dachowe. Z góry dziękuję za odpowiedź. U mnie wyszło około 70 tyś., z tym, że dachówkę, okna kupowałam z 8% VATem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombalion 08.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Noka2, u mnie koszty dachu wg poniższego:- drewno na dach ok 14tys- dachówka wraz z akcesoriami - ok 24tys- system rynnowy - ok 5tys- okna dachowe - ok 21tys- robocizna (więźba, krycie, wstawianie okien dachowych) - ok 25tysRAZEM: ok 90tysW mojej wersji dachu jest ok 320m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 09.12.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 MarMaj , Kombalion dziękuję za odpowiedź. Chyba nie jasno się określiłam bo krokwie i deski oraz papę mamy już położoną więc interesują mnie wyłącznie koszty zakupu dachówki lub blachy , koszt położenia jej i orynnowanie. Chciałabym się psychicznie przygotowac na kolejne wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 12.12.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziś w moim Niewielkim zostały zamontowane okna i brama garażowa. Bardzo fajny moment- można powiedzieć, że mam stan surowy zamknięty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 15.12.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 MarMaj, gratulacje, poprosimy o zdjęcia My na chwilę obecną wstrzymaliśmy się z oknami, wstawimy je dopiero w marcu. Niech mury sobie trochę pooddychają świeżym powietrzem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 26.12.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Spóżnione świątczne : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 13.01.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam wszystkich w Nowym Roku:)Wzoraj zamówiliśmy okna, korzystając z promocjii zimowej. Zdecydowaliśmy się na OKNOPLAST Winegretic Premium, kolor złoty dąb obustronny. Okno salonowe przesuwne ze względu na ograniczone miejsce w salonie. Wyszło 15 tys z ciepłym montażem. Wstawiać je będziemy w marcu tak jak poprzednio pisłam. Mam nadzieję że wybór trafny bo oglądając produkty innych firm to OKNOPLAST zdecydowanie wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 13.01.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 witam.pytanie z innej beczki.jesteśmy na etapie instalacji.co polecacie na co?miedz czy pex i jak to wyglada cenowo w materiale.z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobeek 14.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam wszystkichBędę zaczynal swoja przygodę z Niewielkim m05b pod Lublinem. Czy ktoś może budowal gdzies tu w okolicy Niewielkiego? Czy moglby ktoś polecić jakichś wykonawców z regionu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 15.01.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Nie wszyscy zasnęli : ) Wrzucam zimowe zdjęcie, żeby wydobyć wątek z czeluści. Sylwia - jak się mieszka? Zlituj się i pokaż coś ładnego : ) Anndzia - czy Małe jest już z Wami? Jak zagospodarowałaś pokoik? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wrzucam zimowe zdjęcie, żeby wydobyć wątek z czeluści. Miej litość kochany, ja mam serce słabe, a Ty tu z moim marzeniem tak z grubej rury:lol2: No domek śliczny, zgrabny, doskonale przemyślany, wiem to, bo to w końcu moje marzenie GRATULUJĘ! A wokół niego takie zielone piękności można stworzyć. Pozdrawiam wszystkich niewielkich i SPEŁNIENIA MARZEŃ W 2013 ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.01.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A moja sylwiap-w29 to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 15.01.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) A wokół niego takie zielone piękności można stworzyć. Wiem, wiem - przeglądam z wywalonym jęzorem galerie co poniektórych forumowiczów Na razie siedzę w necie i staram się ogarnąć możliwości nasadzeń, rodzajów zależnych od stron świata i gleby oraz innych takich drobiazgów. Zajmie mi to przynajmniej ze 20 lat A Sylwia pewnie delektuje się ciepłem kominka, ale wywołana do tablicy nie będzie obojętna i da znak życia : ) Edytowane 15 Stycznia 2013 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 m&m niewielki m05bno tak, a im więcej przeczytasz, tym bardziej nie będziesz wiedział. Przynajmniej ja tak mam.Niestety pewne działania odbywają się metodą prób i błędówi niestety najlepiej ucząKiedy planujesz wykończeniówkę i jaki przewidujesz na nią czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A Sylwia pewnie delektuje się ciepłem kominka A to zbój jeden no i co? ja też sobie właśnie przy kominku winko sączę, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 16.01.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 m&m niewielki m05b no tak, a im więcej przeczytasz, tym bardziej nie będziesz wiedział. Przynajmniej ja tak mam. Ja też tak mam, ale czytać lubię i łudzę się, że jednak potrafię z natłoku informacji wybrać te sensowne : ). Na praktykę przyjdzie czas wczesną wiosną. Jak i na wykończeniówkę. Zarys mamy, dobrze, że nasze wizje są mniej więcej (chyba) podobne a to już prawie sukces Chciałabym przeprowadzić się pod koniec lata. Trzymajcie kciuki, aby się udało : ) mariola3108 a jak Twoje plany budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 16.01.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 a jak Twoje plany budowlane? czekam na cud i oczywiście trzymam kciuki za Waszą budowę bardzo mocno http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/62.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 16.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) E tam cud od razu... po prostu pomyślny splot okoliczności i wszystko się poukłada tak, jak sobie zaplanujesz : ) Ktoś z taką łapką do zieloności musi osiągnąć to, co chce. Wrzuć tu proszę parę wiosennych zdjęć : )) Edytowane 16 Stycznia 2013 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 16.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 oczywiście m&m niewielki m05b, że wiosną zaraz zieleności moje obstrykamszkoda, że nie masz swojego wątku, chętnie bym Cię odwiedzała. Załóż http://www.dzieciiprezenty.pl/fileadmin/pliki/Media/kot-w-butach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts