Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

mam pytanie do obecnie budujących lub tych którzy niedawno zakończyli budowę niewielkiego. Jakie mieliście koszty dachu mam tu na myśli koszt zakupu materiału + roboizna + okna dachowe.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

U mnie wyszło około 70 tyś., z tym, że dachówkę, okna kupowałam z 8% VATem.

MarMaj , Kombalion

dziękuję za odpowiedź. Chyba nie jasno się określiłam bo krokwie i deski oraz papę mamy już położoną więc interesują mnie wyłącznie koszty zakupu dachówki lub blachy , koszt położenia jej i orynnowanie. Chciałabym się psychicznie przygotowac na kolejne wydatki.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich w Nowym Roku:)

Wzoraj zamówiliśmy okna, korzystając z promocjii zimowej. Zdecydowaliśmy się na OKNOPLAST Winegretic Premium, kolor złoty dąb obustronny. Okno salonowe przesuwne ze względu na ograniczone miejsce w salonie. Wyszło 15 tys z ciepłym montażem. Wstawiać je będziemy w marcu tak jak poprzednio pisłam. Mam nadzieję że wybór trafny bo oglądając produkty innych firm to OKNOPLAST zdecydowanie wygrywa.

Wrzucam zimowe zdjęcie, żeby wydobyć wątek z czeluści.

Miej litość kochany, ja mam serce słabe, a Ty tu z moim marzeniem tak z grubej rury:lol2:

No domek śliczny, zgrabny, doskonale przemyślany, wiem to, bo to w końcu moje marzenie

GRATULUJĘ!

A wokół niego takie zielone piękności można stworzyć.

Pozdrawiam wszystkich niewielkich i SPEŁNIENIA MARZEŃ W 2013 ROKU!!!

A wokół niego takie zielone piękności można stworzyć.

Wiem, wiem - przeglądam z wywalonym jęzorem galerie co poniektórych forumowiczów ;) Na razie siedzę w necie i staram się ogarnąć możliwości nasadzeń, rodzajów zależnych od stron świata i gleby oraz innych takich drobiazgów. Zajmie mi to przynajmniej ze 20 lat :wiggle:

A Sylwia pewnie delektuje się ciepłem kominka, ale wywołana do tablicy nie będzie obojętna i da znak życia : )

Edytowane przez m&m niewielki m05b

m&m niewielki m05b

no tak, a im więcej przeczytasz, tym bardziej nie będziesz wiedział. Przynajmniej ja tak mam.

Ja też tak mam, ale czytać lubię i łudzę się, że jednak potrafię z natłoku informacji wybrać te sensowne : ). Na praktykę przyjdzie czas wczesną wiosną. Jak i na wykończeniówkę. Zarys mamy, dobrze, że nasze wizje są mniej więcej (chyba) podobne a to już prawie sukces :D Chciałabym przeprowadzić się pod koniec lata. Trzymajcie kciuki, aby się udało : )

mariola3108 a jak Twoje plany budowlane?

E tam cud od razu... po prostu pomyślny splot okoliczności i wszystko się poukłada tak, jak sobie zaplanujesz : ) Ktoś z taką łapką do zieloności musi osiągnąć to, co chce.

Wrzuć tu proszę parę wiosennych zdjęć : ))

Edytowane przez m&m niewielki m05b