darineczka 13.04.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Serdecznie dziękuję za pozytywne komentarze Długo czekaliśmy na taki efekt, ale opłaciło się...teraz nie możemy doczekać się przeprowadzki. Na życzenie m&m zamieszczam więcej zdjęć domu. Podzielcie się proszę waszymi "Niewielkimi" Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez darineczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amowilemnielotej 13.04.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 SiemsonWybudowal ktos ten dom w gorzowie wlkp lub w okolicach?Chetnie bym zobaczyl jak wygladaZ gory dzieki za odpPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 15.04.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 W Parchowie koło Polkowic (ale to jakieś 190- 200 km od Gorzowa) stoi M05aL wybudowany przez Niewielki1 http://forum.muratordom.pl/member.php?62649-Niewielki1, nie wiem tylko czy zaglądają jeszcze na forum. My budujemy go w okolicy Polkowic ale jesteśmy dopiero na etapie stropu więc nie za wiele można zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 15.04.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Serdecznie dziękuję za pozytywne komentarze Długo czekaliśmy na taki efekt, ale opłaciło się...teraz nie możemy doczekać się przeprowadzki. Podzielcie się proszę waszymi "Niewielkimi" Ale zazdroszczę tego etapu, nie wiesz jak ja się nie mogę doczekać zamieszkania. Ty masz bliżej A z ciekawości zapytam jaka to dachówka? Wprawdzie nasza już zakupiona czeka na swój czas ale nie zaszkodzi wiedzieć co się ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darineczka 15.04.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ale zazdroszczę tego etapu, nie wiesz jak ja się nie mogę doczekać zamieszkania. Ty masz bliżej A z ciekawości zapytam jaka to dachówka? Wprawdzie nasza już zakupiona czeka na swój czas ale nie zaszkodzi wiedzieć co się ogląda Wybraliśmy dachówkę ceramiczną ROBEN Monza miedziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 20.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 No to kolor będę mieć taki sam miedziana angoba tylko dachówka inna - Bornholm Mamy strop proszę państwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 03.05.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Hej Niewielcy w sobotę wraca nasza ekipa robić schody i kominy. Skończą tez robotę na stropie. Po niedzieli będzie się nam robiła więźba i wejdzie cieśla Nie mogę się doczekać dachu. Myślę że w okolicach końca maja pochwalę się dachem Mąż mój wymyślił, że dobrze byłoby wygospodarować pomieszczenie gospodarcze na poddaszu, małe, takie w którym można byłoby postawić pralkę, schować odkurzacz ew. inne pierdoły. Zwłaszcza, że będziemy ogrzewać węglem czy tam innym ekogroszkiem i pralnia za kotłownią (zgodnie z projektem) to niezbyt dobry pomysł. Za to idealnie pasuje tam warsztat elektronika Pomieszczenie wycięte z pokoju na wprost schodów, od strony pokoju wyjdzie coś na kształt malutkiej garderoby. Ścianki u góry robimy niższe niż są w projekcie. Na szybko to narysowałam ale ostateczna decyzja zapadnie jak będzie już dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 03.05.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 sarbela pewnie już coś niewielkiego pojawiło się nad stropem... pokaż : ) Nie mogę się doczekać widoku dachu z bornholmem. Co dalej w planach? U nas - jak zwykle permanentny brak czasu. Wiosna przyszła a ogród dalej leży odłogiem. Mam zamiar pokopać i zasiać... Gracka i łopata to bardzo mądre wynalazki. Dobrze, że młodsze dziecię chętnie uczestniczy w pracach budowlanych. : )) Daleka droga przed nami, ale będzie dobrze : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 03.05.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Aha... piszemy w tym samym czasie : )) Nie pomogę, mam inny wariant niewielkiego : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 04.05.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Przy zdejmowaniu szalunków z boków znaleźliśmy śpiącego nietoperka. Maleństwo, znalazło sobie przytulne miejsce na nocleg i mu zaczęli rozbierać chałupę Zakupiliśmy wczoraj łopatę, grabie, obornik kurzęcy i dzisiaj zamierzamy posadzić ziemniaczki w ilości sztuk około sześciu Ogrodniki pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 05.05.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 U nas też zaczyna się dziać, ruszamy z dachem, elektryką i ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 08.05.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 U nas też zaczyna się dziać, ruszamy z dachem, elektryką i ogrodzeniem. Bardzo fajnie wychodzi. Wydaje się, że byliśmy u Was wczoraj a tu zmiany, zmiany, zmiany.... Dziękujemy za namiary na ekipę budowlaną (chyba się dogadamy). Przy okazji czy możecie powiedzieć jakiej firmy okna wybraliście (i jakie wymiary okien- szczególnie "okna" tarasowego? I jeszcze jedno pytanie: co wybraliście na pokrycie dachu? Pozdrowienia dla Norberta (jeszcze raz dziękujemy za poświęcony czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 09.05.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Bardzo fajnie wychodzi. Wydaje się, że byliśmy u Was wczoraj a tu zmiany, zmiany, zmiany.... Dziękujemy za namiary na ekipę budowlaną (chyba się dogadamy). Przy okazji czy możecie powiedzieć jakiej firmy okna wybraliście (i jakie wymiary okien- szczególnie "okna" tarasowego? I jeszcze jedno pytanie: co wybraliście na pokrycie dachu? Pozdrowienia dla Norberta (jeszcze raz dziękujemy za poświęcony czas) Witaj, okna firmy Oknoplast Winergetic Premium ,okno salonowe wymiary zgodne z projektem ,jeśli będziesz potrzebował dokładnie to mogę podać w sobotę.Co do dachu od początku stawialiśmy na blachodachówkę,wybór padł na droższą ,mianowicie Ruukki Finnera (wraz z oryginalnymi kominkami +prostą blachą do obróbek).Stwierdziliśmy że można na czymś innym zaoszczędzić ,a nie na dachu.Wszystko bierzemy z firmy,która ma w okolicach W-wy dużo składów ...Ceny dali dopuszczalne.Fajnie że pochyliliście się nad ekipą p.Mariana ,dobry człowiek,my jesteśmy zadowoleni,mam nadzieję że Wy również będziecie jeśli się zdecydujecie .Ale wybór należy do Was .Pozdrowienia i powodzenia ,jak zacznienie dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 11.05.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 noka2 ładnie... : )) Mnie troszkę boli to, że nie przypilnowaliśmy/ nie pomyśleliśmy - taras mamy wysoko... a tak pięknie, równo z gruntem można zrobić. Ech... Jak urządzacie teren wokół Waszych niewielkich? W środku też trzeba kombinować... Wypatrzyłam cudną baterię... chyba niepraktyczną, ale genialna jest... zwłaszcza cenowo http://allegro.pl/elize-bateria-scie...212281811.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 11.05.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Witam ,mam do osób które wybudowały wersję M05a pytanie ile metrów tynków wewnętrznych Wam wyszło . Jesteśmy po pomiarach ,,fachowca,, , planujemy tynki maszynowe cementowo-wapienne z gładzeniem kwarcem .Fachowiec naszym zdaniem mocno podciągnął metraz ,przy pomiarach do powierzchni tynkowej zaliczał otwory okienne i drzwiowe ? Chyba to nie jest normą , proszę Was o info jak to było liczone u Was . PS m&m nasz taras też nie jest zbyt nisko,teraz pewnie byśmy zeszli o jeden pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 11.05.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 No właśnie w tym jednym pustaku tkwi problem. Ale można zrobić spadek, nasadzić róże okrywowe i tyż będzie piknie : )) Jak już się wszyscy wykończymy, to proponuję zlot Niewielkich... na żywo lub na innym skajpaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 13.05.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Coś się jednak u nas dzieje : ) W niedzielę nastąpiło pierwsze, techniczne rozpalenie kominka. Młodsze dziecię - jako rasowy blokers zobaczywszy ogień chciało lecieć do sklepu po kiełbaski a mnie głupawka ogaręła i nuciłam: Płooniee ogniisko... Szacun dla M. - ogień hula : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 20.05.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Noka2 okna i drzwi jesli sa obrabiane narozniki do kantu to ich powierzchnie sie wlicza do metrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 28.05.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Noka2 możesz już pochwalić się dachem? : )) A co u reszty słychać? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 29.05.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) A co u reszty słychać? : ) U nas robi się więźba, na razie na dole. Cieśla docina krokwie, wycina ozdobne końce i maluje. Dzisiaj miał już zakładać na dach ale nie wiem czy wczorajszy całodzienny deszcz mu nie przeszkodził. EDIT: a jednak deszcz im nie przeszkadzał efekty poniżej, jeszcze nie skończona więźba: Edytowane 30 Maja 2013 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts