sylwiap-w29 23.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Bo to delikatne roślinki - nadające się do uprawy w donicach w lecie na zewnątrz a na zimę trzeba je przenosić do pomieszczeń, ale i tu może być ciężko bo nie lubią zbyt suchego powietrza. No i dopiero po zakupie sprawdziłam, że moich dwóch cyprysów "Goldcest Wilma" nie ma wśród roślin polecanych przez Związek Szkółkarzy. A'propos kupiłam sobie na urodziny katalog roślin, jak dla mnie rewelacja [ATTACH=CONFIG]213545[/ATTACH] U nas tez kominek ma "wyjście" na taras. A widzisz, ja popełniłam to samo przestępstwo ze srebrny calocephalus brownii https://www.google.pl/search?q=srebrny+calocephalus+brownii&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XK1AUr2fEcboswb0i4DQDg&ved=0CCoQsAQ&biw=2051&bih=965&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=p0ZYbEgiGcSvzM%3A%3BbguMib-YbG8wdM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages47.fotosik.pl%252F28%252F50f7266cd5865e7emed.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Fforumogrodnicze.info%252Fviewtopic.php%253Ff%253D2%2526p%253D1175241%3B500%3B375 kupiłam i wsadziłam na skarpę a później przeczytałam, że nie zimuje w gruncie przesadzę ją do doniczki i dam do garażu na okno i mam nadzieję, że moja troska o nią zaowocuje jeszcze w przyszłym roku i będzie rosła ! Ale zmyliło mnie to, że była w sklepie razem z roślinami które sadzi się do ziemi ! fajny ten katalog, muszę sobie też kupić Edytowane 23 Września 2013 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 23.09.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Śliczna ta roślinka, kojarzy mi się ze zmrożonymi gałązkami Moje cyprysy nie staną w oknach garażowych - zamurowaliśmy je, w sensie okna garażowe nie cyprysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Sylwia pięknie jest Mało masz górnych szafek w kuchni nie brakuje Ci miejsca? Też się tego troszkę obawiałam ale masę rzeczy kuchennych poupychałam w pomieszczeniu gospodarczym. Tam mam część starych mebli z kuchni i przechowuję rzeczy, które używam "od święta", także w samej kuchni mam full miejsca - tylko to co używam na co dzień. Taki ogromy dom, więc jest miejsce. Nie chciałam dużo szafek wiszących też z tego względu, że są dla mnie niewygodnie przy 157 cm wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Śliczna ta roślinka, kojarzy mi się ze zmrożonymi gałązkami Moje cyprysy nie staną w oknach garażowych - zamurowaliśmy je, w sensie okna garażowe nie cyprysy ooooo jesteś chyba Cię myślami tutaj ściągnęłam no fajna jest i szkoda, żeby się zmarnowała na mrozie ...... Nie macie okien w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Witajcie, dawno nie pisaliśmy ,jesteśmy po wykonaniu tynków cementowo-wapiennych Dolina Nidy ,wyszło 603 m bez łazienek i syfitu nad garażem .Przed nami wylewki oraz docieplenie zewnętrzne .W listopadzie chcemy wykonać docieplenie poddasza .Dzisiaj zaczeliśmy spawać przesła ogrodzenia przedniego (na zdjęciu) . PS Jurekj23 u nas laliśmy chudziak z B15 Budokrusz ,zamówiliśmy 20m ,wyszło 18 ,grubość jakieś 12 cm (na wysokość bloczka) .Rura do kominka w naszym domu wychodzi z lewego boku domu patrząc od przodu. pozdrawiamy Norbert i Beata super ! prawie jakbym widziała swój dom dwa lata temu ale macie płot - zazdraszczam, bo my chyba dopiero w przyszłym roku zrobimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Źle napisałam rura do powietrza ma być pod tarasem, na ścianie tarasu jest wyczystka. my mamy wyczystkę za schowkiem na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) U mnie wieje, leje i mam dość ! z domu nie wychodzę, grzeje się przy kominku, humoru nie mam ..... Edytowane 22 Października 2013 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 23.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ale życiem tknęło na forum super:).U nas wybrane płytki do łazienek w Obi ( do którego w ogóle nie miałam w planach jechać! ),pod koniec października mamy umówionego bardzo fajnego i niedrogiego fachowca do płytek,paneli i ścian,jak będą jakieś postępy to wyślę zdjęcia.Tymczasem chciałam się juz chwalić skończonym płotem ,ale murarz wyjechał do Anglii i płota jak nie było tak nie ma... :(Pozdrawiam wszystkich niewielkich,jak macie jakiekolwiek zdjęcia z Waszych domów,działek to wrzucajcie,to jest taka frajda oglądać zdjęcia "swojego" domu i motywacja do dalszej pracy na budowie jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 23.09.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Też się tego troszkę obawiałam ale masę rzeczy kuchennych poupychałam w pomieszczeniu gospodarczym. Tam mam część starych mebli z kuchni i przechowuję rzeczy, które używam "od święta", także w samej kuchni mam full miejsca - tylko to co używam na co dzień. Taki ogromy dom, więc jest miejsce. Nie chciałam dużo szafek wiszących też z tego względu, że są dla mnie niewygodnie przy 157 cm wzrostu Ja też wiele wyższa nie jestem, ale chciałam jedną ścianę od podłogi do sufitu wypełnić szafkami (mam lekką traumę związaną z obecną miniaturową kuchnią heh) W garażu najpierw otwory były, potem postanowiliśmy je zamurować. Mąż jest typem nie grzebiącym w samochodzie, ja też W niejednym domu okien w garażu nie ma i jest ok. Mam nadzieję że nie będziemy żałować. W całym domu zakładamy rolety zewnętrzne więc i tam musiałyby być. Najprawdopodobniej byłyby cały czas zasunięte, dlatego zrezygnowaliśmy z okien całkowicie. Chciałabym za to okno w górnej łazience, mąż twierdzi że będzie dziwnie dom wyglądał z zewnątrz z tym oknem, ale ja tutaj u kogoś widziałam i było całkiem dobrze. Za to boje się że bez okna będzie zbyt wilgotno. Ale z kolei projektantka nie uważała okna w łazience za niezbędne skoro go nie zaprojektowała. I masz, znowu błędne koło robić nie robić. I tak co chwilę... Edytowane 23 Września 2013 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 23.09.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Sylwia uwielbiam twój taras Się czuję jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ale życiem tknęło na forum super:).U nas wybrane płytki do łazienek w Obi ( do którego w ogóle nie miałam w planach jechać! ),pod koniec października mamy umówionego bardzo fajnego i niedrogiego fachowca do płytek,paneli i ścian,jak będą jakieś postępy to wyślę zdjęcia.Tymczasem chciałam się juz chwalić skończonym płotem ,ale murarz wyjechał do Anglii i płota jak nie było tak nie ma... :(Pozdrawiam wszystkich niewielkich,jak macie jakiekolwiek zdjęcia z Waszych domów,działek to wrzucajcie,to jest taka frajda oglądać zdjęcia "swojego" domu i motywacja do dalszej pracy na budowie jednocześnie świetnie !!! czekam na Wasze zdjęcia jakie płytki w Obi wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ja też wiele wyższa nie jestem, ale chciałam jedną ścianę od podłogi do sufitu wypełnić szafkami (mam lekką traumę związaną z obecną miniaturową kuchnią heh) W garażu najpierw otwory były, potem postanowiliśmy je zamurować. Mąż jest typem nie grzebiącym w samochodzie, ja też W niejednym domu okien w garażu nie ma i jest ok. Mam nadzieję że nie będziemy żałować. W całym domu zakładamy rolety zewnętrzne więc i tam musiałyby być. Najprawdopodobniej byłyby cały czas zasunięte, dlatego zrezygnowaliśmy z okien całkowicie. Chciałabym za to okno w górnej łazience, mąż twierdzi że będzie dziwnie dom wyglądał z zewnątrz z tym oknem, ale ja tutaj u kogoś widziałam i było całkiem dobrze. Za to boje się że bez okna będzie zbyt wilgotno. Ale z kolei projektantka nie uważała okna w łazience za niezbędne skoro go nie zaprojektowała. I masz, znowu błędne koło robić nie robić. I tak co chwilę... Musze przyznać Ci rację, że okna w garażu nie są aż tak potrzebne ... ja mam te okna od zachodu i właściwie też mało światła przez nie wchodzi. Ale błagam, zróbcie sobie okno w górnej łazience - nie wyobrażam sobie łazienki bez okna ! Brak tego okna, to pomyłka moim zdaniem. U nas otwierane jest non stop. Chociażby dzisiaj dałam płynu do sedesu, żeby później wyczyścić. Wchodzę za pół godziny i zapach ostry roznosi się, że ledwo tam weszłam i zaraz okno otwierałam, żeby przewietrzyć. Upały są na poddaszu potworne latem ... my mamy nawet dwa okna na klatce schodowej i uwierz, nie wygląda to źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Sylwia uwielbiam twój taras Się czuję jak u siebie fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.09.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) sarbela - okna łazienkowego zobacz, nawet z tej perspektywy nie widać, jest schowane za daszkiem jak chcesz mogę pstryknąć jutro zdjęcie łazienkowe tak, że będzie widoczne Edytowane 22 Października 2013 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 24.09.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 sarbela - okna łazienkowego zobacz, nawet z tej perspektywy nie widać, jest schowane za daszkiem jak chcesz mogę pstryknąć jutro zdjęcie łazienkowe tak, że będzie widoczne Pięknie proszę o takie zdjęcie, będę pracować nad małżonkiem szanownym Podaj mi też wymiary twojego okna łazienkowego jak pamiętasz. Do pokojów zamawiamy 78x140 ale do łazienki myślałam o mniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 26.09.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 świetnie !!! czekam na Wasze zdjęcia jakie płytki w Obi wybraliście? Na łazienkę na dół elvano nero i perla rek.(pod prysznic),ściana vesuvio pearl a na podłogę gres gento grey. Łazienkę na górze mamy w miejscu sypialni,więc jest baaardzo duża i zaplanowałam ją w formie pokoju kąpielowego z pralnią (obok jest garderoba) prawdopodobnie będzie podłoga gres natura brown a na ściany gres sofio.Bardzo jestem zadowolona z wyboru który oferuje obi,płytki wyglądają bardzo ładnie i "drogo",a cena tych które wybrałam większości nie przekracza 49 zł.Byłam wcześniej w Castoramie i w Praktikerze i powiem tak-szału nie ma.....Tylko w kuchni pozwolę sobie na szaleństwo i chyba wybiorę vaniliowe muggaty (ale jeśli ktoś zna tańszy zamiennik chętnie wezmę namiar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.09.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) sarbela - for you ..................... chyba źle to nie wygląda Edytowane 22 Października 2013 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.09.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Na łazienkę na dół elvano nero i perla rek.(pod prysznic),ściana vesuvio pearl a na podłogę gres gento grey. Łazienkę na górze mamy w miejscu sypialni,więc jest baaardzo duża i zaplanowałam ją w formie pokoju kąpielowego z pralnią (obok jest garderoba) prawdopodobnie będzie podłoga gres natura brown a na ściany gres sofio.Bardzo jestem zadowolona z wyboru który oferuje obi,płytki wyglądają bardzo ładnie i "drogo",a cena tych które wybrałam większości nie przekracza 49 zł.Byłam wcześniej w Castoramie i w Praktikerze i powiem tak-szału nie ma.....Tylko w kuchni pozwolę sobie na szaleństwo i chyba wybiorę vaniliowe muggaty (ale jeśli ktoś zna tańszy zamiennik chętnie wezmę namiar ) ładnie i ciekawie się zapowiada nie mogę doczekać się już efektu ... mam nadzieję, że będzie foto-relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 27.09.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 sarbela - for you chyba źle to nie wygląda Bardzo dobrze to wygląda. Tylko my tam mamy jeszcze komin, ale według mnie małe okno spokojnie się zmieści między kominem a koszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.09.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Bardzo dobrze to wygląda. Tylko my tam mamy jeszcze komin, ale według mnie małe okno spokojnie się zmieści między kominem a koszem. no tak ale my mamy dokładnie w tym samym miejscu kominki wentylacyjne (zajrzałam do Twoich zdjęć) ... jutro jeszcze spojrzę od środka na to okno łazienkowe i sprawdzę jakie ma wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts