zaga1 18.11.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ok, kończę bo chyba piszę już sama do siebie :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Tutaj na tej stronie kiedyś Mariola zrobiła zestawienie wszystkich zdjęć ... zajrzyjcie może Wam jakiś pomysł z ustawieniem przyjdzie do głowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49875-Projekt-M05-Niewielki-Murator-Projekt-domu-M05-Niewielki/page183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Zaga - a gdzie jest u Ciebie TV w projekcie? może warto się temu przyjrzeć i rozważyć ustawienie jak zaproponowała projektantka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 18.11.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) W dużym salonie ( 30m2) możesz pozwolić sobie na więcej. Masz piękny dom i salon. Poradzisz sobie Ja niestety jestem ciągle niezadowolona z tego wyboru i zazdroszczę osobom, które teraz zastanawiają się nad domkiem swoich marzeń i maja czystą kartę. Ok, wiem wiem... nie beczeć Ja jestem od Ciebie lepsza bo przeglądam projekty domów i nawet znalazłam taki, który jest prawie ideałem, ale na razie musimy się przemęczyć z tym co mamy Co do płytek i paneli napiszę popołudniu. Edytowane 18 Listopada 2013 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 18.11.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Zaga - a gdzie jest u Ciebie TV w projekcie? może warto się temu przyjrzeć i rozważyć ustawienie jak zaproponowała projektantka ha .....dobre pytanie:D:D:D:D:D:D:D W projekcie nie ma telewizora :D Pani Cybulska nie przewidziała ściany na telewizor. Może Pani Architekt czyta te posty i coś zaproponuje ??? W końcu to jej dzieło i musiała mieć jakiś pomysł. Syn stwierdził ostatnio, ze telewizor postawimy w jego pokoju na poddaszu. Ja jestem przeciwniczką robienia telewizorni z sypialni i pokoju dziecinnego. Także odpada taki pomysł. Mysimy sie pogodzić: syn uwielbia " Pingwiny z Madagaskaru", maż ogląda wszystko co się rusza i kopie piłkę do bramki, a ja .....no cóż ... czytam/ ogladąm M. i inne takie magazynki jak by tu wszystko poukładać by wyglądało jak z marzeń. Odpadły wszelkie babskie gazetki typu T.S itd nic nie kupuję tylko BD i M. i T.M. i M jak M. :) To jest teraz moj relaks. Kiedyś wiedziałam, że to się stanie i będę na serio wybierać stół i kuchnię ...:) Niniejszym ogłaszam, że się to właśnie dzieje i przyszłość stała się terażniejszością WOW ! Pozdrówka Edytowane 18 Listopada 2013 przez zaga1 kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 18.11.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Marudzenie to raczej nic tu już nie pomoże, taki projekt wybraliście No chyba, że ktoś Was zmusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 18.11.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ja jestem od Ciebie lepsza bo przeglądam projekty domów i nawet znalazłam taki, który jest prawie ideałem, ale na razie musimy się przemęczyć z tym co mamy Co do płytek i paneli napiszę popołudniu. MarMaj ja tez tak robię. ale najlepszym lekarstwem jest wyjazd na działkę, wejscie do tych surowych murów i wyobrażnia działa. Jak juz mam kryzys to maz mówi, " chodż pojedzmy na działkę- pocieszymy się trochę z domku" ja sie tego chyba już będę trzymała. Bo jak juz mnie tam długo nie ma to zadaję sobie pytanie czy on tam naprawdę jest, czy to nie sen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 ha .....dobre pytanie:D:D:D:D:D:D:D W projekcie nie ma telewizora :D Pani Cybulska nie przewidziała ściany na telewizor. Może Pani Architekt czyta te posty i coś zaproponuje ??? W końcu to jej dzieło i musiała mieć jakiś pomysł. Syn stwierdził ostatnio, ze telewizor postawimy w jego pokoju na poddaszu. Ja jestem przeciwniczką robienia telewizorni z sypialni i pokoju dziecinnego. Także odpada taki pomysł. Mysimy sie pogodzić: syn uwielbia " Pingwiny z Madagaskaru", maż ogląda wszystko co się rusza i kopie piłkę do bramki, a ja .....no cóż ... czytam/ ogladąm M. i inne takie magazynki jak by tu wszystko poukładać by wyglądało jak z marzeń. Odpadły wszelkie babskie gazetki typu T.S itd nic nie kupuję tylko BD i M. i T.M. i M jak M. :) To jest teraz moj relaks. Kiedyś wiedziałam, że to się stanie i będę na serio wybierać stół i kuchnię ...:) Niniejszym ogłaszam, że się to właśnie dzieje i przyszłość stała się terażniejszością WOW ! Pozdrówka haha, dobre ... a na tej ścianie obok kominka w kierunku kuchni nie można TV umiejscowić? Ile lat ma Syn? Też nie jestem za tym aby robić TV w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Marudzenie to raczej nic tu już nie pomoże, taki projekt wybraliście No chyba, że ktoś Was zmusił. Masz już jakiś pomysł jak umeblować ten nasz mało ustawny salon? U mnie już chyba klamka zapadła. Dwójeczka albo nieduża trójka na ścianie obok stołu jadalnego, będzie wtedy na przeciwko kominka i TV - troszkę podobnie jak u Anndzi. Do tego dostawię fotel i puf bliżej kominka robiąc jednak przejście do drzwi tarasowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) MarMaj ja tez tak robię. ale najlepszym lekarstwem jest wyjazd na działkę, wejscie do tych surowych murów i wyobrażnia działa. Jak juz mam kryzys to maz mówi, " chodż pojedzmy na działkę- pocieszymy się trochę z domku" ja sie tego chyba już będę trzymała. Bo jak juz mnie tam długo nie ma to zadaję sobie pytanie czy on tam naprawdę jest, czy to nie sen ? Też tak miałam wyprawa na działkę zawsze poprawiała mi humor o 100 % ... potem przy wykończeniach, to już troszkę mniej, bo mnie szlag trafiał, że roboty bardzo powoli się posuwają do przodu a wszyscy wokoło pytali, kiedy się w końcu wprowadzamy. Wszędzie widziałam niedoróbki i błędy które popełniliśmy. Ale teraz już jest w miarę ok Pewne rzeczy po prostu się zaakceptowało, inne dało się ukryć, część jest do poprawy ale generalnie źle nie jest a nawet jest dobrze !!! Dom i te mury nie są takie ważne w gruncie rzeczy. Ważne aby wszyscy byli zdrowi, szczęśliwi i uśmiechnięci Edytowane 18 Listopada 2013 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 19.11.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Na pewno płytki kupię na podłogę jasne-jasnoszare lub jakiś odcień złamanej bieli. Panele chcę kupić też bardzo jasne-wybrałam Krono dąb anyż. Miałam kupować deskę z Barlinka, ale w związku z tym, że na całym dole mam mieć podłogówkę to zdecydowałam się na panele. Widziałam je ułożone i naprawdę fajnie wyglądają, a dają bezpieczną bazę pod każdy kolor mebli. Łazienka na dole miała być z założenia jasna, gdyż jest bardzo malutka, miałam tam dać jakiś widok (np. uliczkę) w formie tapety na szkle, żeby optycznie powiększyć wnętrze, ale stwierdziłam, że może ona mi się szybko znudzić i że zrobię coś bardziej neutralnego. Zaczęły mi się podobać czarne ściany i nie wiem czy jednej takiej właśnie nie zrobię w tej małej łazience na dole. Mam różne opcje wnętrz tak naprawdę i muszę się w najbliższym czasie zdecydować na konkrety, więc pewnie będę Was zamęczać szczegółami Edytowane 19 Listopada 2013 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 19.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 haha, dobre ... a na tej ścianie obok kominka w kierunku kuchni nie można TV umiejscowić? Ile lat ma Syn? Też nie jestem za tym aby robić TV w sypialni Syn ma 9,5 roku. Ta ścianka obok niby kominka to wysuniety w głąb pokoju komin z czterema przewodami wentylacyjnymi i coś tam jeszcze jest .. ( 140x45). Nie chce wieszać na kominie telewizora. Chodzi o to, że na telewizor to może i się znajdzie miejsce, ale nie ma jak postawić kanapy naprzeciwko tego przybytku, by nie stała po środku pokoju tylko była gdzieś przyklejona do ściany Spoko, pomyślę o tym jak już będzie podłoga. Gdyby na przeciwnej stronie nie było tylu okien lub tylko jakieś typowe to oki, dałoby radę, ale nam się zachciało okien od dołu do góry. Mar Maj ma chyba podobnie, po przeciwnej stronie do ściany z kominkiem ma duży fix i stąd to nasze "marudzenie", bo nie da się nic postawić pod takim oknem, a kanapy to już na 100%. Może się mylę co do Mar Maj, jesli tak jest to pewnie zaraz się odezwie. Mam najmniejszy salon z wszystkich obecnie udzielających się, może odezwię się ktoś , kto też ma taki, bo jednak 4m2 robi różnicę choćby optycznie. MarMaj gdzie te panele i płytki ??? Obiecałaś coś tam napisać. Stiopek tez coś obiecał . Pozdrówka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 19.11.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Na pewno płytki kupię na podłogę jasne-jasnoszare lub jakiś odcień złamanej bieli. Panele chcę kupić też bardzo jasne-wybrałam Krono dąb anyż. Miałam kupować deskę z Barlinka, ale w związku z tym, że na całym dole mam mieć podłogówkę to zdecydowałam się na panele. Widziałam je ułożone i naprawdę fajnie wyglądają, a dają bezpieczną bazę pod każdy kolor mebli. Łazienka na dole miała być z założenia jasna, gdyż jest bardzo malutka, miałam tam dać jakiś widok (np. uliczkę) w formie tapety na szkle, żeby optycznie powiększyć wnętrze, ale stwierdziłam, że może ona mi się szybko znudzić i że zrobię coś bardziej neutralnego. Zaczęły mi się podobać czarne ściany i nie wiem czy jednej takiej właśnie nie zrobię w tej małej łazience na dole. Mam różne opcje wnętrz tak naprawdę i muszę się w najbliższym czasie zdecydować na konkrety, więc pewnie będę Was zamęczać szczegółami To tak jak ja, szare lub grafitowe. Tylko się trochę boję , żeby nie zrobiło się zbyt zimno i sterylnie bo my robimy kafle na całym dole, wiec ryzyko. Pisz bo mamy chyba podobny gust, chętnie powymieniam poglądy. Chciałabym przytulne wnętrza, nowoczesne ale nie za bardzo, raczej mniej niż więcej kolorów. Jak to osiągnąć ?? Edytowane 19 Listopada 2013 przez zaga1 j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaj 19.11.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) To tak jak ja, szare lub grafitowe. Tylko się trochę boję , żeby nie zrobiło się zbyt zimno i sterylnie bo my robimy kafle na całym dole, wiec ryzyko. Pisz bo mamy chyba podobny gust, chętnie powymieniam poglądy. Chciałabym przytulne wnętrza, nowoczesne ale nie za bardzo, raczej mniej niż więcej kolorów. Jak to osiągnąć ?? Ja na pewno nie dam płytek w salonie bo wydaje mi się wtedy zimny, mało przytulny, ale wiele osób tak ma i skoro im się to podoba i na takie rozwiązanie się zdecydowali to ja nie mam nic przeciwko temu. Ja jestem zwolennikiem drewna we wnętrzach gdyż wydaje mi się, że to ono nadaje wnętrzu właśnie taki przytulny charakter. Miałam nawet pomysł, żeby w kuchni na podłogę też dać drewno, ale zdecydowały względy praktyczne (i mąż) i będzie jednak podłoga z płytek. Co do telewizora to ja właśnie zrobię go w sypialni i będę mieć problem z głowy Edytowane 19 Listopada 2013 przez MarMaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.11.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Syn ma 9,5 roku. Ta ścianka obok niby kominka to wysuniety w głąb pokoju komin z czterema przewodami wentylacyjnymi i coś tam jeszcze jest .. ( 140x45). Nie chce wieszać na kominie telewizora. Chodzi o to, że na telewizor to może i się znajdzie miejsce, ale nie ma jak postawić kanapy naprzeciwko tego przybytku, by nie stała po środku pokoju tylko była gdzieś przyklejona do ściany Spoko, pomyślę o tym jak już będzie podłoga. Gdyby na przeciwnej stronie nie było tylu okien lub tylko jakieś typowe to oki, dałoby radę, ale nam się zachciało okien od dołu do góry. Mar Maj ma chyba podobnie, po przeciwnej stronie do ściany z kominkiem ma duży fix i stąd to nasze "marudzenie", bo nie da się nic postawić pod takim oknem, a kanapy to już na 100%. Może się mylę co do Mar Maj, jesli tak jest to pewnie zaraz się odezwie. Mam najmniejszy salon z wszystkich obecnie udzielających się, może odezwię się ktoś , kto też ma taki, bo jednak 4m2 robi różnicę choćby optycznie. MarMaj gdzie te panele i płytki ??? Obiecałaś coś tam napisać. Stiopek tez coś obiecał . Pozdrówka .. A to już taki większy Syneczek Dziwnie to jest rozwiązane ... i nie da się kominka zrobić na tym kominie, czemu jest z boku usytuowany? No właśnie, te okna - bardzo fajne z zewnątrz ale znowu zabierają możliwość ustawienie tam czegokolwiek .. będziesz musiała rozejrzeć się za małymi zgrabnymi mebelkami a ciężko o takie, bo sama takich szukam ( chyba znalazłam ale jeszcze powstrzymuję się z kupnem). A widzisz był budowany jeszcze najmniejszy Niewielki M05 z salonem 22.3 m2, - Twój przy nim to kolos Nie uniknęli ustawienia na środku ... chociażby tutaj http://www.fotosik.pl/u/gochasz2/zdjecie/5/album/725194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 20.11.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) A to już taki większy Syneczek Dziwnie to jest rozwiązane ... i nie da się kominka zrobić na tym kominie, czemu jest z boku usytuowany? No właśnie, te okna - bardzo fajne z zewnątrz ale znowu zabierają możliwość ustawienie tam czegokolwiek .. będziesz musiała rozejrzeć się za małymi zgrabnymi mebelkami a ciężko o takie, bo sama takich szukam ( chyba znalazłam ale jeszcze powstrzymuję się z kupnem). A widzisz był budowany jeszcze najmniejszy Niewielki M05 z salonem 22.3 m2, - Twój przy nim to kolos Nie uniknęli ustawienia na środku ... chociażby tutaj http://www.fotosik.pl/u/gochasz2/zdjecie/5/album/725194 Gdybym zrobiła kominek na kominie to byłby on juz prawie w holu w wejściu. Takze kominka nie bedzie i mam nadzieje, że nie pożałujemy tej decyzji. Zamiast niego bedzie luzniej i przestronniej. Wypoczynek trójka, stolik kawowy i wiszący telewizor , stół z krzesłami pod oknami i tyle w salonie. Masz racje salon ma 26m2 to kawal metrów, a nieustawność to mamy na swoje zyczenie, ale za nic nie zrezygnowałabym z tych dwóch wąskich okien bo są bardzo fajne i bardzo doświetlają salon, nawet zima bo są wysokie na 230 Pozdrówka i Pozdrówka Edytowane 20 Listopada 2013 przez zaga1 j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 20.11.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dziewczyny zgadzam się z Wami, że salon jest nieustawny ale tragedii nie ma. U nas kominek będzie narożny na ścianie z wyjsciem na taras a tv powiesimy na ściance salon/łazienka. Stół jak u większości pod oknem. Nad kanapą jeszcze nie myślałam bo trudno oszacować czy zmieści sie trójka. W sumie ustawienie kanapy na środku jest dość nowoczesne. Zależy mi aby kominek i tv były dość blisko siebie i stworzy się kącik do odpoczynku a to czy bedzie przodem czy tylem do wejścia nie ma dla mnie znaczenia, chociaż wg projektantow powinno się widzieć wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 26.11.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) W środku prace trwają A z zewnątrz wygląda tak Piękny, bardzo zgrabny - bardzo mi sie podoba. Katarzyna masz więcej zdjęć z środka ?? Wszyscy zamilkli.. a ja prosiłabym o poradę: Robocizna elektryka 4300 Materiał 4800 Czy to normalna cena, czy trochę za drogo?? Dodam, że buduję srednią wersję, salon 26m, jednostanowiskowy garaż, pow, użytkowa 123m2. MarMaj gdzie jesteś ? Zaga1 Edytowane 26 Listopada 2013 przez zaga1 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 26.11.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Dziewczyny zgadzam się z Wami, że salon jest nieustawny ale tragedii nie ma. U nas kominek będzie narożny na ścianie z wyjsciem na taras a tv powiesimy na ściance salon/łazienka. Stół jak u większości pod oknem. Nad kanapą jeszcze nie myślałam bo trudno oszacować czy zmieści sie trójka. W sumie ustawienie kanapy na środku jest dość nowoczesne. Zależy mi aby kominek i tv były dość blisko siebie i stworzy się kącik do odpoczynku a to czy bedzie przodem czy tylem do wejścia nie ma dla mnie znaczenia, chociaż wg projektantow powinno się widzieć wejście. Kończąc już dość przewałkowany temat ustawności salonu, Noka masz większy salon a to daje większe możliwości ustawienia, tak by sprzety nie stały na sobie, jest wtedy szansa, ze unikniesz efektu zagracenia, przemeblowania i bajzlu. Na tym kończę wątek salonu, bo wszystkim się już przejadł z racji tego, ze temat został wyczerpany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 26.11.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jeszcze mam pytanie odnośnie użytkowania jasnych płytek z jasną fugą. Czy ona się nie brudzi ? Czy nie jest tak, ze po roku mieszkania mamy jasny gres z ciemnymi fugami ???? Taki układ nie podoba mi się Drugie pytanie: planuję w kuchni dwa słupki obok siebie: obudowana lodówka w drugim na wysokości oczu piekarnik i mikrofalówkę. Czy lodówka moze być umiejscowiona z piekarnikiem tak blisko? Zimo i ciepło? Taki układ to jakby standard w internetowych realizacjach. Wcześniej nie zwróciłam to uwagi. Ma ktoś tak rozplanowaną kuchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts