Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze mam pytanie odnośnie użytkowania jasnych płytek z jasną fugą. Czy ona się nie brudzi ? Czy nie jest tak, ze po roku mieszkania mamy jasny gres z ciemnymi fugami ???? Taki układ nie podoba mi się:(

Drugie pytanie: planuję w kuchni dwa słupki obok siebie: obudowana lodówka w drugim na wysokości oczu piekarnik i mikrofalówkę. Czy lodówka moze być umiejscowiona z piekarnikiem tak blisko? Zimo i ciepło? Taki układ to jakby standard w internetowych realizacjach. Wcześniej nie zwróciłam to uwagi.

Ma ktoś tak rozplanowaną kuchnię ?

Witam. Jestem i codziennie zaglądam:) Ja mam teraz taki układ lodówki i piekarnika-mi to nie przeszkadza bo piekę raz w tygodniu w piekarniku, ale teraz tak nie zrobię, oddzielę jednym słupkiem (będę mieć ich trzy). A jesli chodzi o jasne fugi to owszem brudzą się, ale to jest tak, że wybiera się coś za coś: jak się ma ciemne płytki to widać każdy okruszek (przynajmniej moje obecne z łazienki takie są).

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Jestem i codziennie zaglądam:) Ja mam teraz taki układ lodówki i piekarnika-mi to nie przeszkadza bo piekę raz w tygodniu w piekarniku, ale teraz tak nie zrobię, oddzielę jednym słupkiem (będę mieć ich trzy). A jesli chodzi o jasne fugi to owszem brudzą się, ale to jest tak, że wybiera się coś za coś: jak się ma ciemne płytki to widać każdy okruszek (przynajmniej moje obecne z łazienki takie są).

Witam :) To ja się chyba zdecyduję na coś pośredniego. Mam w pracy podłogę gresową na wysoki połysk, fuga się bardzo odznacza, zrobiła sie kratownica, do tego utrzymanie jej w czystości wymaga zachodu a i tak nie ma efektu. Porobiły się plamy, w jednym miejscu wylała sie kawa i została plamka nie do zmycia.

Co do elektryki to u mnie wychodzi ponad 9tys, czekamy na drugą wycene, będzie dziś i napisze .

Pozdrówka pa

Witam :) To ja się chyba zdecyduję na coś pośredniego. Mam w pracy podłogę gresową na wysoki połysk, fuga się bardzo odznacza, zrobiła sie kratownica, do tego utrzymanie jej w czystości wymaga zachodu a i tak nie ma efektu. Porobiły się plamy, w jednym miejscu wylała sie kawa i została plamka nie do zmycia.

Co do elektryki to u mnie wychodzi ponad 9tys, czekamy na drugą wycene, będzie dziś i napisze .

Pozdrówka pa

Ja wprawdzie nie zdążyłam zrobić wylewek, więc w zimę odpoczywamy od budowy, ale trwają teraz przygotowania aby wiosną ruszyć pełną parą. Właśnie wróciłam ze sklepu z płytkami i jestem trochę w kropce bo te które mi się podobają są bardzo drogie, a z tych które są w zasięgu moich możliwości finansowych nic mi się nie podoba. Mój nr 1 jak na razie (z tych przystępniejszych cenowo) to gres bianco ze Stargresu-niestety nie ma znalazłam zdjęcia, żebym mogła wrzucić oraz Rino z Paradyża.

Ja wprawdzie nie zdążyłam zrobić wylewek, więc w zimę odpoczywamy od budowy, ale trwają teraz przygotowania aby wiosną ruszyć pełną parą. Właśnie wróciłam ze sklepu z płytkami i jestem trochę w kropce bo te które mi się podobają są bardzo drogie, a z tych które są w zasięgu moich możliwości finansowych nic mi się nie podoba. Mój nr 1 jak na razie (z tych przystępniejszych cenowo) to gres bianco ze Stargresu-niestety nie ma znalazłam zdjęcia, żebym mogła wrzucić oraz Rino z Paradyża.

Obejrzałam RIno z Paradyża ok 77zł zam2 , bardzo ładnie wygladaja, tez podobają mi się. My niestety musimy pooszczędzać i Pulso za 36zł m2 jest dla mnie super cenowo ale jeszcze nie widziałam na zywo. Podoba mi się również Paradyż Magnifique, ale sa bardzo chropowate i mogą się nie sprawdzić w kuchni.

Przyznam się, ze jeszcze nie byłam w żadnym salonie z płytkami, nie mam kiedy, przeszukuję tylko internet :p i szukam dobrych cen.

Mamy elektryka! Druga wycena o 2 tys nizsza i się chyba zdecydujemy.

Obejrzałam RIno z Paradyża ok 77zł zam2 , bardzo ładnie wygladaja, tez podobają mi się. My niestety musimy pooszczędzać i Pulso za 36zł m2 jest dla mnie super cenowo ale jeszcze nie widziałam na zywo. Podoba mi się również Paradyż Magnifique, ale sa bardzo chropowate i mogą się nie sprawdzić w kuchni.

Przyznam się, ze jeszcze nie byłam w żadnym salonie z płytkami, nie mam kiedy, przeszukuję tylko internet :p i szukam dobrych cen.

Mamy elektryka! Druga wycena o 2 tys nizsza i się chyba zdecydujemy.

No właśnie widziałam w internecie, że można za tyle je kupić. Ja byłam w dwóch salonach z płytkami i w jednym kosztują 125 zł/m2, a w drugim 110 zł/m2.

Jeszcze mam pytanie odnośnie użytkowania jasnych płytek z jasną fugą. Czy ona się nie brudzi ? Czy nie jest tak, ze po roku mieszkania mamy jasny gres z ciemnymi fugami ???? Taki układ nie podoba mi się:(

Drugie pytanie: planuję w kuchni dwa słupki obok siebie: obudowana lodówka w drugim na wysokości oczu piekarnik i mikrofalówkę. Czy lodówka moze być umiejscowiona z piekarnikiem tak blisko? Zimo i ciepło? Taki układ to jakby standard w internetowych realizacjach. Wcześniej nie zwróciłam to uwagi.

Ma ktoś tak rozplanowaną kuchnię ?

Bez problemu obok siebie moga byc

http://images61.fotosik.pl/427/78c3e5a1358e19a3m.jpg

Edytowane przez stiopek

Witam, mam parę zdjęć ze środka i kilka z zewnątrz :)

Witam:)

Bardzo dziekuję za zdjecia, jestem wdzięczna: Ależ macie śliczny domek !!!

Bardzo mi się podoba, ciekawe okno w kuchni - zgrabne :) 140x140 cm ? ale może się mylę. Okno przesuwne, zazdroszczę :)

Nie macie drzwi do wiatrołapu ? U nas tęż nie ma. Mamy identyczne rozwiązanie, od podłogi do sufitu pusto. Uważam ze a taki małym domku to rozwiazanie jest korzystne, optycznie zwiększa przestrzeń, ale toczę boję z mężem o funkcjonalność, ze będzie zimno wiało do domu.

Co tam funkcjonalność !!!! Ma być ładnie i już :)))

Z tynkami to już domek. Gratuluję !

Pozdrówka ZAGA

Stiopek, piękna kuchnia !! Tez marzy mi się biel i szarość. A mogę zapytać jakie macie płytki w kuchni, bo od dluższego czasu próbuję zdecydować sie na jakieś w szarości i nie wiem: jasno szare z jasna brudzącą fugą, czy raczej ciemniejsze z ciemna niebrudzącą fugą.....

Salon i hol jakby większe, cos chyba masz pozmieniane. nie wiem czy nie pom.gospodarcze ?? Wydaje mi się, ze bardzi fajnie to wygląda, jest więcej miejsca, przestrzenniej:rolleyes:, czyli masz to czego my nie mamy, większy hol.:rolleyes:

Jak masz mozliwość zrobić zdjęcie widoku salonu na kuchnie to byłabym wdzięczna. My w tej chwili mamy surowy stan, ale jak tylko wiosną coś ruszymy tez postaram się zmobilizować kupić akumulatorki do aparatu i nauczyć się wstawiać zdjęcia. Nie chcę tylko brać nie dając nic w zamian.

Jak Wy to robicie, ze tak pięknie wykańczacie, korzystacie z porad czy cos??

Ja się boje, ze sobie nie poradzę. Wybór kolorów i całej reszty, tak by wszystko do siebie pasowało, to trudne zadania. Ja niestety tak mam, ze u kogoś coś mi się bardzo podoba, a u siebie nie bardzo umiem to stworzyć ;)

uffff

Pozdrówka :)

A tu ocieplone ale bez płyt k-g

Kasia jak ocieplaliscie wnętrze poz zbudowaniu przedścianek ? Bo chyba były najpierw ścianki pożniej wełna. Jak tam wejść ? Czy zostawialiście otwory na wejście i ocieplenie ? Bo jak tam wepchnąć wełnę. My jesteśmy jeszcze przed ta decyzja, czy najpierw ocieplać , póżnej ścianki czy odwrotnie ;)

Jeśli oczywiscie możesz napisać .

Pozdrawiam,

Zaga

Witam :) my mamy podniesioną ściankę kolankową o dwa pustaki więc nie mamy tej ścianki o której piszesz, i ocieplenie mamy tak jak widac na zdjęciu, okno w kuchni to tak jak piszesz 140x140 :). Wiatrołapu zamkniętego nie ma ale jak po pierwszej zimie zmarzniemy to wtedy może zmienimy zdanie :)Narazie zostaje otwarty wiatrołap.

ZAGA1
Nasze płytki w kuchni to gres Paradyź Lavitas Grafit poler 44,8x44,8 cm ,fugę mamy pod kolor płytek zbliżoną.

Mamy wprowadzone spore zmiany w projekcie i zamknęliśmy kuchnie żeby uzyskać ustawną scianę mamy zamiar tam stół postawić.

http://images62.fotosik.pl/436/b30789466fafe433m.jpg

Wykańczamy dom sami inwencja własna a z kolorami i doborem ich to też mieliśmy problem.Pozdrawiam

Edytowane przez stiopek

Nasze płytki w kuchni to gres Paradyź Lavitas Grafit poler 44,8x44,8 cm ,fugę mamy pod kolor płytek zbliżoną.

Mamy wprowadzone spore zmiany w projekcie i zamknęliśmy kuchnie żeby uzyskać ustawną scianę mamy zamiar tam stół postawić.

http://images62.fotosik.pl/436/b30789466fafe433m.jpg

Wykańczamy dom sami inwencja własna a z kolorami i doborem ich to też mieliśmy problem.Pozdrawiam

Witam

Dziekuję za zdjecia, bo wiem, że to wymaga sporego wysiłku:rolleyes: Tak jak pisałm wczesniej również postaram sie cos wkleic.

My też zamknelismy kuchnię, a przy przedlużonej scianie bedzie stał stól, ale Ty to juz zupelnie poszalales. :rolleyes: Uważam, ze to bardzo praktyczne rozwiazanie i bardzo fajnie to wyglada.

Twoje wnetrza pomoga komus kto dopiero zaczyna te trudną przygodę, wyobrazic sobie jak kreski na papierze moga stac sie domem.

Mi osobiscie to bardzo pomoglo, choc juz za pozno na zmiany bo czekamy na elektryka, ale gdybym zaczynała to takie zdjecie to jak gwiazdka pod choinką:rolleyes:

Gratuluję :)

Dziękuję i pozdrawiam

Edytowane przez zaga1
g