mariola3108 05.12.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 co do kondycji lawendy w tym miejscu, to też się troszkę obawiałam ale praktycznie cały dzień jest w słoneczku, bo taras mam od południa ... mimo to jedna mi "zdechła" - nie wiem czemu podejrzewam, że jakiś pies posikał, bo stało się to w ciągu 3 dni, po prostu uschła ... w miejsce uschniętej przesadziłam jedną sadzonkę, która była właśnie za słupkiem i miała najmniej słońca i faktycznie trochę tam "stękała" - teraz zaczyna odżywać pozdrawiam Dziękuję za miłe odwiedzinki, podglądam forum niewielkich, tylko tak z ukrycia, czasu mam wciąż jak na lekarstwo A ciebie sylwiap-w29 szczególnie, bo jesteś moją forumową dobrą duszyczką Ciekawa jestem czy Twoja lewenda przetrwa zimę, u mnie zimy nie przetrwała i nie wiem czy robić drugie podejście z jej sadzeniem. Jednak pochodzi z ciepłych krajów i tylko wyjątkowo słoneczne i osłonięte stanowiska mogą ją uchronić. Daj znać co z nią i pozdrowienia dla przystojniaka z loczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.12.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 a na dowód, że śledzę bardzo dokładnie mam to: :) A ktoś może wie, co się dzieje z nasza mariolką? U mnie kochana permanentna gonitwa, zawodowa, życiowa i w ogóle chyba w każdej dziedzinie. Tęsknię za okresem kiedy miałam więcej czasu ale tak to jest, coś za coś. A wszystkiego mieć nie można. ŚCISKAM CIĘ MOCNO MOCNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.12.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Do Mariolki trzeba chyba na jej wątku uderzyć, może da znak zycia... Zapraszam serdecznie i dziękuję za pamięć Wpadaj Monia, drinki już czekają http://i.wp.pl/a/f/jpeg/11358/drinki1_330.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 06.12.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Dzięki wielkie, ale tu nie o drinki chodzi przecie : ))... daj tu znak raz na jakiś czas, że zyjesz, działasz i tyle : )) Co z resztą ekipy? : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 10.12.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Meledujemy że niewielcy z wlkp mają się dobrze i żyją....Od ostatniego naszego wpisu mieliśmy takie perturbacje-chyba łącznie z planami sprzedania domu....Ech szkoda gadać .Robota posuwa sie slimaczo.W weekend wrzucę zdjęcia płotu,który skończyliśmy.Łazienka do góy powoli nbiera kształtów i koloru.Ostatnie weekendy były tak szalone-wszystkie niedziele w marketach budowlanych z 2 letnim urwisem biegającym wszędzie.....Ale udało nam sie kupic prawie wszystko-od płytek po panele i farby.Zdązyliśmy przed koncem roku-będzie zwrot vatu!bedą pieniązki!będzie zabawa....Albo raczej kolejne wydatki Wasze domy wspaniałe-super sie ogląda te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 11.12.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 ha .....dobre pytanie:D:D:D:D:D:D:D W projekcie nie ma telewizora :D Pani Cybulska nie przewidziała ściany na telewizor. Może Pani Architekt czyta te posty i coś zaproponuje ??? W końcu to jej dzieło i musiała mieć jakiś pomysł. Syn stwierdził ostatnio, ze telewizor postawimy w jego pokoju na poddaszu. Ja jestem przeciwniczką robienia telewizorni z sypialni i pokoju dziecinnego. Także odpada taki pomysł. Mysimy sie pogodzić: syn uwielbia " Pingwiny z Madagaskaru", maż ogląda wszystko co się rusza i kopie piłkę do bramki, a ja .....no cóż ... czytam/ ogladąm M. i inne takie magazynki jak by tu wszystko poukładać by wyglądało jak z marzeń. Odpadły wszelkie babskie gazetki typu T.S itd nic nie kupuję tylko BD i M. i T.M. i M jak M. :) To jest teraz moj relaks. Kiedyś wiedziałam, że to się stanie i będę na serio wybierać stół i kuchnię ...:) Niniejszym ogłaszam, że się to właśnie dzieje i przyszłość stała się terażniejszością WOW ! Pozdrówka He he mam dokładnie tak samo.I jak mój Mąż zapytał mnie ostatnio po co kupuję te magazyny ,w końcu "wszystko jest teraz w internecie,albo można ściągnąć wersje na tablet' odpowiedziałam mu że to mój relaks Czekałam 5 długich lat żeby wybierać farby stoły i krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 13.12.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 He he mam dokładnie tak samo.I jak mój Mąż zapytał mnie ostatnio po co kupuję te magazyny ,w końcu "wszystko jest teraz w internecie,albo można ściągnąć wersje na tablet' odpowiedziałam mu że to mój relaks Czekałam 5 długich lat żeby wybierać farby stoły i krzesła My 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 15.12.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 troszkę nowych zdjęć ocieplenia poddasza, daliśmy ocieplenia 30cm i wyszły głębokie szpalety przy oknach i jeszcze jasna podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.12.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam się Kasiu - piękny macie domek ! Na pewno się cieszycie Ja bardzo lubiłam ten etap budowy. Trzymam mocno kciuki aby dalej budowa się toczyła z jak najmniejszą ilością problemów i samych trafnych wyborów. Mariola - cieszę się, że się odezwałaś Też jestem ciekawa lawendy ale mam nadzieję, że uda się jej przezimować, bo bardzo chciałabym ją mieć. A Ty zabezpieczałaś ja na zimę? Ja jeszcze nie ale dałaś mi do myślenia teraz i się zastanawiam, czy nie okryć zapobiegawczo Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Stiopek - bardzo ładnie u Ciebie. Mam podobne drzwi i kuchenkę mikrofalową taką samą lub podobną patrząc na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 H&M - czekam na płot Monika, Sarbela - piszcie więcej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 15.12.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Stiopek - bardzo ładnie u Ciebie. Mam podobne drzwi i kuchenkę mikrofalową taką samą lub podobną patrząc na zdjęcia a dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 16.12.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Proszę bardzo .Z przodu planujemy płot drewniany,ale te prace to już na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 16.12.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Hej Cieszymy się,a problemy to chyba są i będą (oby nie ) a trafne decyzje ...no cóż , uczymy się na błędach i na waszych podpowiedziach z forum.Domek nam wyrósł a teraz czas na środek.Pomału się zrobi, byle do lata skończyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 17.12.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Teraz my uczymy się wklejać zdjęcia. Tak wygląda teraz nasz Niewielki od frontu. Trzy miesiące i już jest. No prawie:) Teraz "tylko" instalacje tynki, wylewki, ocieplenie czego się tylko da, okna, itp.) Mam pytanie do aktywnych forumowiczów: czy ktoś ma kontakt do Aladina albo wie jakie ma drzwi zewnętrzne (bardzo nam się podobają). Jeśli cena nie będzie zła to kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 18.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Teraz my uczymy się wklejać zdjęcia. Tak wygląda teraz nasz Niewielki od frontu. Trzy miesiące i już jest. No prawie:) Teraz "tylko" instalacje tynki, wylewki, ocieplenie czego się tylko da, okna, itp.) [ATTACH=CONFIG]230705[/ATTACH] Mam pytanie do aktywnych forumowiczów: czy ktoś ma kontakt do Aladina albo wie jakie ma drzwi zewnętrzne (bardzo nam się podobają). Jeśli cena nie będzie zła to kto wie. Niestety, nie mam kontaktu do Aladina. Wasz niewielki pięknie wygląda, jak z klocków U siebie robiłam w poniedziałek zdjęcia parapetom granitowym i wreszcie obfociłam niewielkiego z oknami dachowymi. Zdjęcia jutro, bo aparat został na budowie. Lada dzień zaczynamy murować ścianki na poddaszu. Kilka dni temu wreszcie namówiłam męża na sprawdzenie kanalizacji, trzeba było odkopać wyjście z budynku. Ekipa, która robiła kanalizę podobno ją sprawdziła, ale zasypali ją i zalali chudziak bez nas (człowiek taki durny był na początku ze wierzył "fachowcom"). Pierwsze 5 litrów wody nie wypłynęło w ogóle z budynku Mąż to myślałam, ze na zawał mi zejdzie, albo osiwieje do końca. Każde następne 5 litrów już leciało z każdego punktu domu. Nie wiemy co o tym myśleć. W sobotę chcemy się spotkać z inspektorem nadzoru i kierbudem w tej sprawie. Przy okazji pytanie: wentylacja kanalizacji - macie wywiewki na pionach? ktoś zrezygnował całkowicie z wywiewek zastępując je zaworami napowietrzającymi? Wszędzie czytam, że trzeba zrobić wywiewki, a od majstra słyszę że on u siebie nie robił, wielu ludzi zna że nie mają, robią tylko zawory i jest dobrze. To tez będzie do przegadania z kier.bud. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 19.12.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 sarbela - my mamy zrobioną wentylacje kanalizacji w pionach i na dachu mała wywiewka nawet jej nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 19.12.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Sarbela, dziękujemy za miły komentarz (aż chęć bierze wkleić kolejne 200 zdjeć ). Moze Aladin (albo jakiś Gin) odezwie się sam i pomoże wybrać drzwi wejściowe). Czy moze ktoś się pochwalić kosztem wykonania instalacji hydraulicznej (7 grzejników, ogrzewanie podłogowe w kuchni, wiatrolapie i łazienkach + jeden grzejnik kanałowy w salonie i wod-kan jak w projekcie (z hydroforem)). Za wszystko (bez kotłowni i grzejników mam wstępna wycenę 16-17 tys brutto (materiał i robocizna na 8%). Czy to drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 19.12.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Sarbela, dziękujemy za miły komentarz (aż chęć bierze wkleić kolejne 200 zdjeć ). Moze Aladin (albo jakiś Gin) odezwie się sam i pomoże wybrać drzwi wejściowe). Czy moze ktoś się pochwalić kosztem wykonania instalacji hydraulicznej (7 grzejników, ogrzewanie podłogowe w kuchni, wiatrolapie i łazienkach + jeden grzejnik kanałowy w salonie i wod-kan jak w projekcie (z hydroforem)). Za wszystko (bez kotłowni i grzejników mam wstępna wycenę 16-17 tys brutto (materiał i robocizna na 8%). Czy to drogo? A proszę bardzo, nasz był nieładnie mówiąc cały "obrzygany" betonem i aż mi ulżyło jak zakryliśmy ściany z zewnątrz Zdjęcia wklejaj, są tutaj mile widziane a i pomagają czasem podjąć decyzje u siebie. W drzwiach i kosztach kanalizy nie pomogę jesteśmy przed tym, wstawiliśmy tylko najtańsze metalowe, drzwi z Castoramy do pom. gospodarczego bo tamtędy wchodzimy. Jeśli się nie zniszczą to bardzo prawdopoobne, ze zostana bo całkiem spoko się prezentują jak na gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 19.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Witam nasze co wyniosło 15000 wszędzie ogrzewanie podłogowe dodatkowo w łazienkach grzejniki łazienkowe , garaż grzejnik , piwnica grzejnik, materiał i robocizna. Nie wiem czy o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts