jurekj23 19.12.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Jeśli w tych 15tys mieścił sie tez wod-kan (u nas dodatkowo hydrofor) to chodziło właśnie o to (podejście do grzejników tak i 3 gebberity tez). Jeśli tak to te nasze 16-17tys to (mam nadzieje) nie kosmos zwłaszcza, ze "jak wyjdzie mniej materiału" (cytat z wykonawcy) to ma być tysiąc-półtora tysiąca złotych mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 19.12.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ta cena to niestety u nas bez kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 19.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Wklejam aktualny stan Edytowane 19 Grudnia 2013 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.12.2013 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam się Sarbela - ale ładny całe szczęście, że nie zrobiłaś zielonego .... ale Ci zazdroszczę tych sosenek wokoło i zieleni wszechobecnej ! .... ja tak nie mam buu :( ..... napisz co z tą kanalizacją Waszą, bo aż się zmartwiłam ... Jurek - faktycznie, jak z klocków ! tak ładnie i równo wymurowane, że aż oniemiałam nie tynkujcie go, haha ... taki jest the best kasia - powoli się wykańcza ? ja widzę, że expresem, skoro latem już chcecie kończyć H&M - ale się "odgrodziliście" założę się, że Sąsiedzi będą bardzo ciekawi co się za tym płotem dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.12.2013 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 nasz był nieładnie mówiąc cały "obrzygany" betonem hahahaha padłam ... wiesz, mój też podobnie wyglądał stąd mój zachwyt jurka domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antan 20.12.2013 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam wszystkich formowiczów.Mam małą prośbę do osób które wybudowały wersję m05b. Ile wyszło wam metrów kw tynków wewnętrznych? Czy tynkarze wliczali w metraż okna i drzwi? Czy jeśli ocieplaliście sufit i ściany w garażu to na końcu zaciągnęliście je tylko siatką z klejem a czy tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 20.12.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Antan, z powierzchnią nie pomogę (nam do tynków daleko i mamy wersję 05a). Jeśli chodzi o zasadę to tynkarz, z którym rozmawiałem wlicza otwory do 3m2. Jak powierzchnia otworu jest większa to wtedy dolicza obróbkę glifów. Sylwia, Sarbela: no nie miałem pojęcia, ze ta sterta cegieł wzbudzi takie pozytywne emocje. Przez chwilę już chcieliśmy się wprowadzić prysznic wprawdzie tylko na zewnątrz, ale za to świeżego powietrza w domu pod dostatkiem. W weekend polecimy robić i wklejać kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 20.12.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Antan, u nas tynków było coś koło 750m2 bo z piwnicą i na poddaszu też dużo było metrów bo mamy podniesioną ścianke kolankową. Piwnica 30m2 po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 20.12.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Sylwia, jak tak sobie myśle że do lata zdąże zamieszkać żeby choć troszkę podelektować sie leżeniem i nic nierobieniem na własnym tarasie ale czy to się uda ...to nie wiem , musisz mi fachowym okiem powiedzieć bo Ty juz to przeszłaś, Pozdrawiam Was I Antosia :* buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.12.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Antan - ja wybudowałam inny wariant ale odnoście odliczania powierzchni otworów okiennych i drzwiowych z tego co pamiętam, to : - przy tynkach wewnętrznych nie brali pod uwagę okien i drzwi wcale,- natomiast przy zewnętrznych otwory były wliczanie do powierzchni, oprócz dużych drzwi tarasowych i bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.12.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Sylwia, Sarbela: no nie miałem pojęcia, ze ta sterta cegieł wzbudzi takie pozytywne emocje. Przez chwilę już chcieliśmy się wprowadzić prysznic wprawdzie tylko na zewnątrz, ale za to świeżego powietrza w domu pod dostatkiem. W weekend polecimy robić i wklejać kolejne zdjęcia. a no widzisz, że warto się czasem pochwalić zachwyty innych zawsze podbudowują i mobilizują do dalszego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.12.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Sylwia, jak tak sobie myśle że do lata zdąże zamieszkać żeby choć troszkę podelektować sie leżeniem i nic nierobieniem na własnym tarasie ale czy to się uda ...to nie wiem , musisz mi fachowym okiem powiedzieć bo Ty juz to przeszłaś, Pozdrawiam Was I Antosia :* buziaki kasia - biorąc pod uwagę to, jak my budowaliśmy, to ja to czarno widzę ale wszystko jest możliwe jeżeli np. wejdzie kilku fachowców na raz i np. jeden będzie robił łazienki, drugi montował kuchnię a trzeci jeszcze coś innego i wszystko pójdzie sprawnie i bezproblemowo (tego Wam bardzo szczerze życzę ) to może się udać ! ale w domu delektowanie się leżeniem i nic nierobieniem chyba jest nierealne a przynajmniej ja tak mam ... nie wiem kiedy odpocznę ... chyba na starość dopiero, jak już wszystko zacznie mi się tu ze starości walić a ja już po prostu nie będę miała siły ani weny, żeby coś z tym zrobić Dziękuję za pozdrowienia i śle je również w Waszą stronę dla całej Rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 21.12.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Zachęcony do dalszego chwalenia się. Zdjęcia tarasu i wjazd do garażu. Dzisiaj nie za wiele się działo (wizyta montera alarmu: koszt instalacji wyceniony na 1800zł i hydraulika nr.2: czekamy na wycenę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 22.12.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 sarbela - my mamy zrobioną wentylacje kanalizacji w pionach i na dachu mała wywiewka nawet jej nie widac my tez tak mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 22.12.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam się Sarbela - ale ładny całe szczęście, że nie zrobiłaś zielonego .... ale Ci zazdroszczę tych sosenek wokoło i zieleni wszechobecnej ! .... ja tak nie mam buu :( ..... napisz co z tą kanalizacją Waszą, bo aż się zmartwiłam ... Jurek - faktycznie, jak z klocków ! tak ładnie i równo wymurowane, że aż oniemiałam nie tynkujcie go, haha ... taki jest the best kasia - powoli się wykańcza ? ja widzę, że expresem, skoro latem już chcecie kończyć H&M - ale się "odgrodziliście" założę się, że Sąsiedzi będą bardzo ciekawi co się za tym płotem dzieje Jak się kilka ładnych lat mieszka z dala od cywilizacji,a potem człowiek się wyprowadza do większego skupiska ludzi,to musi sie odgrodzić,żeby nie zwariować,albo nie dostać socjofobii .W kwestii wod-kan u nas podobne kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.12.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Zachęcony do dalszego chwalenia się. Zdjęcia tarasu i wjazd do garażu. [ATTACH=CONFIG]231276[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231277[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231278[/ATTACH] Niewielki ślicznotek dopracowany w każdym calu - tak trzymać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.12.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Jak się kilka ładnych lat mieszka z dala od cywilizacji,a potem człowiek się wyprowadza do większego skupiska ludzi,to musi sie odgrodzić,żeby nie zwariować,albo nie dostać socjofobii .W kwestii wod-kan u nas podobne kwoty. hihi, mnie Sąsiedzi widzą na tarasie jak na scenie ... przez to, że mam górkę, Ci poniżej mają niezłe widoki ... musiałabym sobie taki płot postawić 3 metrowej wysokości, żeby się zakryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.12.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Niewielcy - Zdrowych i Wesołych Świąt Wam życzę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 27.12.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam się Sarbela - ale ładny całe szczęście, że nie zrobiłaś zielonego .... ale Ci zazdroszczę tych sosenek wokoło i zieleni wszechobecnej ! .... ja tak nie mam buu :( ..... napisz co z tą kanalizacją Waszą, bo aż się zmartwiłam ... Sąsiad, właściciel działek obok zaczął karczować sosny, trochę żal bo byliśmy odgrodzeni od świata i dawały sporo cienia, ale to jego, wiedzieliśmy że prędzej czy później tak będzie, bo drzewo porosły już duże. Z drugiej strony ładnie nas teraz widać z drogi i jesteśmy na górce więc widok nam się całkiem niezły odsłonił. Nie mogę tylko przeżyć, że jakiś ch... wyciął nam sosenkę najładniejszą z tych które rosły. Wprawdzie rosła na drodze (przyszłej, wewnętrznej, tej której obecnie w ogóle jeszcze nie ma) ale mogła tam spokojnie zostać, bo wypadała przy samej granicy. Najpierw podejrzewałam sąsiada, który wycinał swoje sosny z działki, ale teraz myślę, ze ktoś ją po prostu na choinkę świąteczną sobie ciachnął a była już taka piękna po wiosennym obrywaniu pędów zagęściła się pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 27.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam wszystkich formowiczów. Mam małą prośbę do osób które wybudowały wersję m05b. Ile wyszło wam metrów kw tynków wewnętrznych? Czy tynkarze wliczali w metraż okna i drzwi? Czy jeśli ocieplaliście sufit i ściany w garażu to na końcu zaciągnęliście je tylko siatką z klejem a czy tynkiem? U mnie wyszlo 810 m2 .ale troszke mam pozmieniane wewnatrz i dwa stropy czyli dodatkowe metry. Okna i drzwi zazwyczaj sie dolicza do powierzchni calkowitej sciany bo dochodza obrobki i na to samo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts