mczajka 02.03.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Kostkę zrobiłem przed wprowadzeniem ... 40 mkw przed wjazdem (5x8m), jakieś 20 mkw wejście i dojście do wjazdu i coś 25 mkw taras. Nie mam błotka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 04.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) witam poszukuje kogos kto ma juz kostke przed domem ,ja mmieszkam od5 lat i wlasnie mysle o kostce Witaj Renata 69, miło się znowu ,,spotkać,, .My zakupiliśmy taką kostkę :http://www.buszrem.pl/product/6/31/31/10/Kreta_plukana.html .Na chwilę obecną mamy 100m złożone na paletach,na wiosnę będzie układana.Na stronie którą podaję jest sporo zdjęć które mogą być dla Was inspiracją Płaciliśmy po 40 zł brutto . Katarzyna 7237 -spójrz tutaj : http://www.wyrobyzdrewna.sklepna5.pl/# i tutaj http://www.eskatt.pl/balustrada-dl3mb-system-424mm-pret-poziomy-12-na-podest-satyna-p-378.html przy odrobinie chęci można zaoszczedzić sporo ... My właśnie jeteśmy po odbiorze poddasza ,wyszło 176 m powierzchni ,wkrótce przystępuję do wykonania łazienek . pzdr Norbert Edytowane 4 Marca 2014 przez noka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 07.03.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Dzięki jest z czego wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamichal 18.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witamy wszystkich budujących! jest to nasz pierwszy post na forum, nie oznacza to jednak, że wcześniej nie odwiedzaliśmy tego miejsca Zaczęliśmy w kwietniu'13. Obecnie: stan surowy zamknięty pod papą + wylane schody w środku Obecnie planujemy zrobić: dach (dachówka), hydraulika, elektryka, posadzki, tynkowanie ścian, ocieplenie. Czy możecie podać orientacyjne ceny robocizny i materiałów ? Ile Wam wyszło metrów ścian do tynkowania z podziałem na parter i piętro ? Z góry dziękujemy za odpowiedź. Pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 20.03.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) Witamy wszystkich budujących! jest to nasz pierwszy post na forum, nie oznacza to jednak, że wcześniej nie odwiedzaliśmy tego miejsca Zaczęliśmy w kwietniu'13. Obecnie: stan surowy zamknięty pod papą + wylane schody w środku Obecnie planujemy zrobić: dach (dachówka), hydraulika, elektryka, posadzki, tynkowanie ścian, ocieplenie. Czy możecie podać orientacyjne ceny robocizny i materiałów ? Ile Wam wyszło metrów ścian do tynkowania z podziałem na parter i piętro ? Z góry dziękujemy za odpowiedź. Pozdrawiamy!! Witam Ja też podepnę się pod pytanie: ile metrów tynków wyszło w najmniejszym MO5? Szukamy tynkarzy, na chwile obecną nie możemy znaleść taniej nic 25zł m2. Sama robocizna 13zł m2( to najtańsza wersja) . Zastanawiamy się, czy nie taniej wyszłoby gdybyśmy sami kupili materiał. Co do ocieplenia, wyszło u nas ok 200m2 scian, czyli 30m3 styropianu Elektryka ok 6 tys ( robocizna+ materiał) - robi się. Wylewki sama robocizna( najtańsza wersja) 10m2 - ciągle szukamy ekipy. Budujemy M127 Pozdrawiam Zaga Edytowane 20 Marca 2014 przez zaga1 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 20.03.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Za wiele nie pomogłam, ale hydrauliki jeszcze nie mamy ( mamy kilka kosmicznych wycen- szukamy dalej), do ocieplenia jeszcze daleko - na końcu. Teraz stawiamy przedscianki na poddaszu i jest z tym trochę zachodu , jak cale poddasze w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamichal 21.03.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Za wiele nie pomogłam, ale hydrauliki jeszcze nie mamy ( mamy kilka kosmicznych wycen- szukamy dalej), do ocieplenia jeszcze daleko - na końcu. Teraz stawiamy przedscianki na poddaszu i jest z tym trochę zachodu , jak cale poddasze w tym projekcie. Zaga1 właśnie że pomogłaś Elektryka wyszła tyle samo około 6 tys (materiał i robocizna). Elektryk wchodzi za około tydzień. Tynki wewnętrzne - 19 zł / m2. Cena obejmuje materiał i robociznę (będą tynkować maszynowo - może dlatego taka różnica w cenie....?). Liczyliśmy metraż ścian "ręcznie". Niestety nie mam tych wyliczeń przy sobie, podam w poniedziałek . Wylewki - szukamy Hydraulika - cenę poznamy jutro, Niedługo Panowie też ruszają ze ściankami na poddaszu. Wycenil to na ok 3 tys (z materiałem). A dlaczego piszesz, że z poddaszem jest wiele zachodu ? Jakieś problemy wyskoczyły ? Dach z oknami około 30 tys zł. W tym robocizna 33 zł / m2. Jakoś niedługo musimy zdecydować się na kolor dachówki. Materiał do ocieplenia będziemy kupować sami. Może nawet z pomocą szwagra sami ocieplimy - zostawiamy to na koniec. Pozdrawiamy i miłego weekendu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 21.03.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Zaga1 właśnie że pomogłaś Elektryka wyszła tyle samo około 6 tys (materiał i robocizna). Elektryk wchodzi za około tydzień. Tynki wewnętrzne - 19 zł / m2. Cena obejmuje materiał i robociznę (będą tynkować maszynowo - może dlatego taka różnica w cenie....?). Liczyliśmy metraż ścian "ręcznie". Niestety nie mam tych wyliczeń przy sobie, podam w poniedziałek . Wylewki - szukamy Hydraulika - cenę poznamy jutro, Niedługo Panowie też ruszają ze ściankami na poddaszu. Wycenil to na ok 3 tys (z materiałem). A dlaczego piszesz, że z poddaszem jest wiele zachodu ? Jakieś problemy wyskoczyły ? Dach z oknami około 30 tys zł. W tym robocizna 33 zł / m2. Jakoś niedługo musimy zdecydować się na kolor dachówki. Materiał do ocieplenia będziemy kupować sami. Może nawet z pomocą szwagra sami ocieplimy - zostawiamy to na koniec. Pozdrawiamy i miłego weekendu !!! Witam 19zł m2 tynków , to w woj. łódzkim cena nie do zdobycia:( Nie ma u nas takich stawek, no chyba ze sama robocizna. Może ta ekipa zechce przyjechać do centralnej Polski ? U nas wołają nawet 33m2. ( tynki cementowo-wapienne maszynowe). To oznacza, że się da zrobić w takiej cenie. Chyba, że ekipa to znajomi i obniżyli cenę. Styropian na fasadę i podłogę kupowaliśmy w grudniu i mamy zostawiony w depozycie. Poddasze to wyzwanie i powie to każdy kto budował i wykańczał Niewielkiego. Wylewki sama robocizna 10zł m2 ( najtańsza wersja), normalna cena z materiałem to 35złm2. Szukamy taniej, bo tych metrów w sumie nie jest mało i za tynki + wylewki wychodzą spore kwoty. Pozdrawiam:) Również życzę miłego weekendu. Edytowane 21 Marca 2014 przez zaga1 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 21.03.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witam.Nasz M05a ma dach z gontu OWENS CORNING kolor BRĄZOWY Brownwood http://www.matsell.pl/gon_foto.html#oc Liczę na jakieś podpowiedzi od "miłośników" tego domku co do koloru elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 25.03.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam Czy ktoś ma może coś ciekawego do powiedzenia na temat okien Vetrex ? Ja mam i jeśli nic nie uda nam się wywalczyć, chętnie opiszę na forum o jakości okuć i samych mechanizmach które są zamontowane do tych ciężkich trzyszybowych pakietów.......... Ponawiam prośbę o to, by odezwał się ktoś kto jest już po tynkach wewnętrznych i napisał ile wyszło metrów. Mam wersje M127 ( najmniejszy Niewielki troszkę zmodyfikowany). Nasze tynki to cena 27zł m2( dobra ekipa, ale chyba to dość drogo: rob+mat). Proszę o opinię, bo kończymy elektrykę. Poznije tynki, pośniej hydraulika z gazem. Taka chyba kolejność. Czy pociągnięcie wykopu pod instalacje gazową ( od linii ogrodzenia) i rozprowadzenie jej po domu za 4tys to dobra cena ? czy szukać dalej? Pozdrawiam, Zaga1woj.łódzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamichal 26.03.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam 19zł m2 tynków , to w woj. łódzkim cena nie do zdobycia:( Nie ma u nas takich stawek, no chyba ze sama robocizna. Może ta ekipa zechce przyjechać do centralnej Polski ? U nas wołają nawet 33m2. ( tynki cementowo-wapienne maszynowe). To oznacza, że się da zrobić w takiej cenie. Chyba, że ekipa to znajomi i obniżyli cenę. Styropian na fasadę i podłogę kupowaliśmy w grudniu i mamy zostawiony w depozycie. Poddasze to wyzwanie i powie to każdy kto budował i wykańczał Niewielkiego. Wylewki sama robocizna 10zł m2 ( najtańsza wersja), normalna cena z materiałem to 35złm2. Szukamy taniej, bo tych metrów w sumie nie jest mało i za tynki + wylewki wychodzą spore kwoty. Pozdrawiam:) Również życzę miłego weekendu. Witam, przepraszam za opóźnienie. Według naszych "ręcznych" obliczeń wyszło 276m2 scian i sufitów do tynkowania bez garażu i kotłowni NA SAMYM PARTERZE. 19 zł/m2 za tynkowanie to cena jaką otrzymaliśmy od ekipy bez żadnych znajomości, niby porządna firma W sobotę był hydraulik na "oględzinach". Nadal czekamy na wycenę. Czy ktoś może napisać orientacyjne ceny za robociznę i materiały do hydrauliki ? Jakie rurki u Was rozkładano miedziane, czy pcv ? Jaki piec na ekogroszek polecacie ? Pozdrawiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 27.03.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, przepraszam za opóźnienie. Według naszych "ręcznych" obliczeń wyszło 276m2 scian i sufitów do tynkowania bez garażu i kotłowni NA SAMYM PARTERZE. 19 zł/m2 za tynkowanie to cena jaką otrzymaliśmy od ekipy bez żadnych znajomości, niby porządna firma W sobotę był hydraulik na "oględzinach". Nadal czekamy na wycenę. Czy ktoś może napisać orientacyjne ceny za robociznę i materiały do hydrauliki ? Jakie rurki u Was rozkładano miedziane, czy pcv ? Jaki piec na ekogroszek polecacie ? Pozdrawiamy ! Witam Nasza wycena hydrauliki to 3tys mat i 2 tys robocizna. A którą wersję budujecie ? Znajomi mają mniejszy domek i wyszło im 300 m2- parter. Nie wiem co z tymi cenami?? Mozna zrobić za 19 zł i sie opłaca u nas trzeba za 27 zł ???? U nas kończymy wreszcie scianki na poddaszu. Ocieplamy od razu je i podłogę, także sporo pracy i kaski. Maja wysokość ok 125 cm ( murujemy zaraz za słupami), takze pokoje są spore z czego jestem zadowolona. Jest miejsce na szafę wnękową w każdym pokoju, komodę i łóżka w normalnym rozmiarze czy min 140cm szerokosci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 28.03.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Witam Nasza wycena hydrauliki to 3tys mat i 2 tys robocizna. A którą wersję budujecie ? Znajomi mają mniejszy domek i wyszło im 300 m2- parter. Nie wiem co z tymi cenami?? Mozna zrobić za 19 zł i sie opłaca u nas trzeba za 27 zł ???? U nas kończymy wreszcie scianki na poddaszu. Ocieplamy od razu je i podłogę, także sporo pracy i kaski. Maja wysokość ok 125 cm ( murujemy zaraz za słupami), takze pokoje są spore z czego jestem zadowolona. Jest miejsce na szafę wnękową w każdym pokoju, komodę i łóżka w normalnym rozmiarze czy min 140cm szerokosci :) Szkoda, że nikt już tu nie piszę. Nie mam kogo się poradzić i porównać ceny, które są u nas lekko zawyżone. A zaczęliśmy prace w środku.Elektryk nam się rozchorował i od 2tyg czekamy, zrobiona jest połowa. Co będzie dalej nie wiadomo. Jesteśmy tez strasznie niezadowoleni z okien. porażka na całej linii. Mechanizmy i okucia do bani. Najchętniej wyrwałabym je wszytskie i kupiła od nowa w innej firmie Edytowane 28 Marca 2014 przez zaga1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 28.03.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam,w wersji M05AL tynków wyszło 607 m (bez sufitu w garażu oraz łazienek-były wyklejane płytami) ,płaciliśmy po 29 zł z materiałem ,wykonane agregatem cem/wapienne .Wylewki wykonano po 11 zł bez materiału .Instalacja gazowa jeśli w cenie projekt to jest ok .pzdr Witam Czy ktoś ma może coś ciekawego do powiedzenia na temat okien Vetrex ? Ja mam i jeśli nic nie uda nam się wywalczyć, chętnie opiszę na forum o jakości okuć i samych mechanizmach które są zamontowane do tych ciężkich trzyszybowych pakietów.......... Ponawiam prośbę o to, by odezwał się ktoś kto jest już po tynkach wewnętrznych i napisał ile wyszło metrów. Mam wersje M127 ( najmniejszy Niewielki troszkę zmodyfikowany). Nasze tynki to cena 27zł m2( dobra ekipa, ale chyba to dość drogo: rob+mat). Proszę o opinię, bo kończymy elektrykę. Poznije tynki, pośniej hydraulika z gazem. Taka chyba kolejność. Czy pociągnięcie wykopu pod instalacje gazową ( od linii ogrodzenia) i rozprowadzenie jej po domu za 4tys to dobra cena ? czy szukać dalej? Pozdrawiam, Zaga1 woj.łódzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 31.03.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam,w wersji M05AL tynków wyszło 607 m (bez sufitu w garażu oraz łazienek-były wyklejane płytami) ,płaciliśmy po 29 zł z materiałem ,wykonane agregatem cem/wapienne .Wylewki wykonano po 11 zł bez materiału .Instalacja gazowa jeśli w cenie projekt to jest ok .pzdr Dziękuję za pomoc:) Policzyliśmy ręcznie metry ok 420 m2. Takze nie tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 31.03.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Dziękuję za pomoc:) Policzyliśmy ręcznie metry ok 420 m2. Takze nie tak zle Pamiętajcie że otwory -drzwi,okna wlicza się do metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 16.04.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Pamiętajcie że otwory -drzwi,okna wlicza się do metrażu Witam Dziękuję za informacje i chęć pomocy. Straszna cisza na forum. Wielka szkoda. Gdyby ktoś miał ochotę i zechciał sie wypowiedzieć na tamat tynków gipsowych, a konkretnie Knauf Diamand. Mamy taką ofertę. Kusząca, bo podobno nie wymaga gładzi( co zmniejsza koszty). Jak taki tynk sprawdza się w pomieszczeniach w dużej wilgotności (łazienka, pralnia)? Ma ktoś moze jakieś doświadczenia ?? Pozdrawiam, ZAga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 01.05.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) Z małym opóźnieniem...W łazience na dole i garażu mamy tynki cementowo-wapienne.Reszta pomieszczeń - Knauf Diamant oraz - niestety - gładzie. Pilnujcie fachowców na każdym kroku, skuwanie tynków oraz egzekwowanie normalnego, dobrego wykonania nie należy do fajnych rozrywek. Skończona kotłownia, zakupione i częściowo zamontowane kaloryfery... wszystko na szczęście działa... Sylwiaa... heelp... wrzuć coś optymistycznego : )) Edytowane 1 Maja 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 03.05.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Z małym opóźnieniem... W łazience na dole i garażu mamy tynki cementowo-wapienne. Reszta pomieszczeń - Knauf Diamant oraz - niestety - gładzie. Pilnujcie fachowców na każdym kroku, skuwanie tynków oraz egzekwowanie normalnego, dobrego wykonania nie należy do fajnych rozrywek. Skończona kotłownia, zakupione i częściowo zamontowane kaloryfery... wszystko na szczęście działa... Sylwiaa... heelp... wrzuć coś optymistycznego : )) Witam Przykro mi, ze macie takie przygody. Za wszelką cenę chcielibyśmy uniknąc takich sytuacji. Zdecydowalismy się w koncu ta tynki c/w na Dolinie Nidy, cena 27zł z materiałem. Wydeje mi sie ze budowwa satnu surowego to pikius w porównnaiu do wyborów i decyzji jakie teraz trzeba podejmowac. Ceny fachowców juz unijne, zarobki polskie:):) Takze trzeba sie niezle naszukac zeby znalesc kogos kto ma normalne, ludzkie ceny. Wybiueram kuchnie, ciagle nie moge sie zdecydowac, wybieram kolor kafli- to samo. Przezywam teraz jakies straszne dylematy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 05.05.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 A u nas praca wre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts