Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[ATTACH=CONFIG]258369[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258370[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258371[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258374[/ATTACH]

Witam!:):)

Bardzo podoba mi się podłoga! i wanna ! Mogłabym wiedzieć jakie to płytki/? Gdyby ktoś szukał fajnych drewnopodobnych, to wyszukałam hiszpańskiej firmy Opera Ceramika Sherwood. Cena ok 85zł,m2. Bardzo ładne ciekawe usłojenie. Niestety w Łodzi NIKT ICH NIE SPRZEDAJE :(, zostaje tylko sklep internetowy ( Lublin, Wrocław). Próbki nie bardzo chca wysyłać, a jak już się uda to przesyłka 98zł, mnie zniechęca. Są trzy rodzaje odcieni.

Ekstra wanna Zaczynam tez od jakiegos czasu mysleć o wolnostojacej. :) :) Odpada koszt obudowy nie ? :

Gratuluję, bardzo chciałabym być juz na tym etapie. Pieknę poddasze.

Tymczasem męczymy się z tynkami i ogrzewaniem. Wyceny, wyceny i jeszcze raz wyceny.

Za zrobienie sufitu podwieszanego 40złm2. Czy to dobra cena czy szukać dalej???

MarMaj odezwij się? Pokaz swój piękny salon i kuchnię :)

Nie sadziłam, ze wybór płytek i ogólnie kolorówka to tak trudne wybory. Normalnie współczuję mojemu mężowi...:no:

Edytowane przez zaga1
o

Witam!:):)

Bardzo podoba mi się podłoga! i wanna ! Mogłabym wiedzieć jakie to płytki/? Gdyby ktoś szukał fajnych drewnopodobnych, to wyszukałam hiszpańskiej firmy Opera Ceramika Sherwood. Cena ok 85zł,m2. Bardzo ładne ciekawe usłojenie. Niestety w Łodzi NIKT ICH NIE SPRZEDAJE :(, zostaje tylko sklep internetowy ( Lublin, Wrocław). Próbki nie bardzo chca wysyłać, a jak już się uda to przesyłka 98zł, mnie zniechęca. Są trzy rodzaje odcieni.

Ekstra wanna Zaczynam tez od jakiegos czasu mysleć o wolnostojacej. :) :) Odpada koszt obudowy nie ? :

Gratuluję, bardzo chciałabym być juz na tym etapie. Pieknę poddasze.

Tymczasem męczymy się z tynkami i ogrzewaniem. Wyceny, wyceny i jeszcze raz wyceny.

Za zrobienie sufitu podwieszanego 40złm2. Czy to dobra cena czy szukać dalej???

MarMaj odezwij się? Pokaz swój piękny salon i kuchnię :)

Nie sadziłam, ze wybór płytek i ogólnie kolorówka to tak trudne wybory. Normalnie współczuję mojemu mężowi...:no:

Płytki kupowłam w obi,nie pamiętam nazwy,ale jak prześledzisz moje poprzednie posty to tam pisałam jakie płytki kupowałam (łazienka góra) kosztowały ok 40 zł i jest okropny badziew-każda płytka inna nierówne połamane...ale musze przyznać że na podłodze kurcze wyglądają jak milion dolarów:p.

Włazience na dole czeskie rako też ok 40 zł.

• 2 weeks później...
Płytki kupowłam w obi,nie pamiętam nazwy,ale jak prześledzisz moje poprzednie posty to tam pisałam jakie płytki kupowałam (łazienka góra) kosztowały ok 40 zł i jest okropny badziew-każda płytka inna nierówne połamane...ale musze przyznać że na podłodze kurcze wyglądają jak milion dolarów:p.

Włazience na dole czeskie rako też ok 40 zł.

hej

My mamy koszmar z tynkami c.d.... Gdzie się podziali fachowcy: uczciwi, konkretni, niekombinatorzy, niecwaniacy- jednym słowem dobrzy ludzie ???

Człowiekowi się odechciewa tego budowania za grubą kasę.

ps. Przestrzegam przed zakupem okien Vetrex u łódzkiego dystrybutora w okolicach ul.Pojezierskiej. Pomimo obiecanek, zarzekania i zaklęć , ze maja swietny montaż, wyszła JEDNA WIELKA LIPA. Wygląda na to, że nie maja zamiaru naprawić fuszery jaką wyczynili.

PAN DYSTRYBUTOR chyba nie radzi sobie z wynajętą ekipą. Podobno aż nie może spać przez to, ze nie jestesmy zadowoleni z jego usług, ale przez ostatnie 1,5 miesiąca jakos nic nie zrobił w tym kierunku żeby sie wyspać.

Takze przestrzegam przed partaczami. Jak sie nic nie zmieni podam nazwe i dokladny adres .

Pozdrawiam:)

Zacznę od tynków. Zdecydowaliśmy się na tynki cementowo-wapienne. Zacierane/filcowane z piaskiem kwarcowym. Nie jest tanio: 22 zł za m2, ale mam nadzieję, że będą trwałe. Na razie góra zrobiona. Elektryka: 50 zł za punkt z materiałem. Wyjdzie pewnie 7000 zł za całość. Hydraulika w połowie (została jeszcze podłogówka i podejście grzejników)- bez Kotłowni i grzejników 16 tys zł). Elewacja (ocieplenie grafit 20cm zaciągnięte klejem) wyszło 75 zł/m2 (materiał i robocizna). W czwartek przyjeżdżają z bramą Normstahl (6000 zł z montażem). No i parapety wewnętrzne (zrobimy je razem z tynkiem). Jednym słowem: worek bez dna. Mam nadzieję, ze w czerwcu będziemy mieli tzw. stan developerski. Co do okien: my jesteśmy w miarę zadowoleni. Nie ma ideału. Zawsze jest jakieś ale. Sasiad wpłacił 100% zaliczki w znanej firmie z Krakowa (promocja zimowa), kilka terminów minęło a okien ani widu ani slychu. I to jest dopiero problem.

Witam wszystkich forumowiczów!

Jestem Marta i to mój pierwszy raz na forum muratora więc pewnie nie jedno mi tu nie wyjdzie, więc wybaczcie. Od pewnego czasu podglądam co tam piszececie i fajnie się czyta jak się wszyscy wzajemnie wspierają i pomagają wymieniając doświadczeniami. SUPER. Projekt mamy już od ponad 5 lat ale jak to różnie w życiu bywa z budową ruszymy chyba w 2015r. Jesteśmy z Poznania i bardzo chętnie zobaczylibyśmy jak na żywo wygląda nasz NIEWIELKI M05b. Czy ktoś z okolic wielkopolski zechciałby przyjąć nas u siebie na oględziny i podzielenie się swoją opinią. Mąż dość często bywa w Warszawie więc tamten rejon też byłby do ogarnięcia. Monika m&m wyłapałam, że wy budujecia w Markach - dało by radę.

Szczerze pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona forumowiczów naszego NIEWIELKIEGO

marta-m05b-niewielki witaj w klubie : ) Możecie podjechać na zgląd, nie ma problemu. Budujemy się w bliskich Markach, ok. 2 km od granic Warszawy. Prawie codziennie ktoś jest na "terenie obiektu", daj nać na PW, kiedy będziecie w Wawie.

sarbela a co się u Was dzieje?

H&M kiedy przeprowadzka? Patrząc na zdjęcia lada chwila, fajnie : )

Edytowane przez Monika m&m

• 2 weeks później...
Hej Monika

Wysłałam Ci wiadomość na PW :-) Mąż od wtorku do środy będzie w Markach - niestety beze mnie :-( . Jak dałoby radę to chętnie Was odwiedzi :-)

W razie czego możesz pisać na : [email protected]

hej

My leczymy rany po tynkach..:))))) " Brudna" ekipa nam się trafiła. Najgorsza jak do tej pory. Nawet nie mam ochoty nic pisać

U nas też wszystko się ciągnie. Mam projekt kuchni, jeszcze bez wyceny, także póki co nie wiem jakich cen się spodziewać. W tamtym roku myślelismy, że wprowadzka w tym roku, ale problemy z ekipami ( niesolidność, cwaniactwo, wysokie ceny, brak jakości ) spowodowało, ze przesuwamy ją na przyszły rok. Pospiech nikomu nie służy.

Pozdrawiam

Edytowane przez zaga1
o

Zakończona instalacja elektryczna. Jak to zwykle bywa wyszło więcej (pieniędzy) niż chcieliśmy:)

Dla usprawiedliwienia wyszło tak bo punktów było też więcej niż początkowo planowaliśmy (200 punktów po 45 zł z materiałem). Drogo czy tanio? Prośba o opinie.

Ciągniemy dalej tynki. Zdjęć nie wklejam bo w trakcie tynkowania (cw) Sajgon jest niezły. Staramy się myśleć pozytywnie (uruchamiamy wyobraźnię, czyli oglądamy zdjęcia/posty wytynkowanych Niewielkich):)

Zakończona instalacja elektryczna. Jak to zwykle bywa wyszło więcej (pieniędzy) niż chcieliśmy:)

Dla usprawiedliwienia wyszło tak bo punktów było też więcej niż początkowo planowaliśmy (200 punktów po 45 zł z materiałem). Drogo czy tanio? Prośba o opinie.

Ciągniemy dalej tynki. Zdjęć nie wklejam bo w trakcie tynkowania (cw) Sajgon jest niezły. Staramy się myśleć pozytywnie (uruchamiamy wyobraźnię, czyli oglądamy zdjęcia/posty wytynkowanych Niewielkich):)

Witam

Wg mnie to normalna cena . U nas wyszło ciut mniej, ale nie szaleliśmy z punktami i budujemy najmniejszą wersję. My sprzątamy po tynkowaniu.

Zrobiło sie echo w domku. Wreszcie nie widać cegieł o czym marzyłam. Tynki sobie schną, najwolniej dolna łazienka, najszybciej poddasze ( już prawie białe ). Powiem od razu, że wnętrza się optycznie pomniejszyły ale choć te cegły nie świecą.

Za ok. 2 tyg zaczynamy przygodę z instalacją ogrzewania.

Mamy trochę dylematów jak zrobić wietrzenie pod deskowanym dachem. Zbieramy informacje w necie i sami próbujemy się wgryść w temat :)

Pozdrawiam

U nas ostatnie prace-za tydzień dwa planujemy przeprowadzkę.Jak się ogarniemyz bałaganem i z tym wszystkim obiecuję fotorelację.Na temat ekip też mogłabym dużo napisać-ale czasmi po prostu brak słów....;) Z naszejgo doświdczenia wynika że najtrudniej znaleśc solidną i TERMINOWĄ ekipę właśnie dowykończeniówki.Także branża budowlana nie powinna narzekać,skoro maja takie terminy i kilka robót naraz:). Nie mam czasu na szukania,ale pamiętam że był ktoś,kto szukał Niewielkich w Wlkp-zapraszam na kontakt na priv ,możemy się umówić,jak chcecie zobaczyć nasz dom.:). Pozdrawiam wszystkich trzymajcie za nas kciuki,oby wszystko poszło zgodnie z planem!