HM1719511543 05.05.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 06.05.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]258369[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258370[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258371[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258374[/ATTACH] Witam!:) Bardzo podoba mi się podłoga! i wanna ! Mogłabym wiedzieć jakie to płytki/? Gdyby ktoś szukał fajnych drewnopodobnych, to wyszukałam hiszpańskiej firmy Opera Ceramika Sherwood. Cena ok 85zł,m2. Bardzo ładne ciekawe usłojenie. Niestety w Łodzi NIKT ICH NIE SPRZEDAJE , zostaje tylko sklep internetowy ( Lublin, Wrocław). Próbki nie bardzo chca wysyłać, a jak już się uda to przesyłka 98zł, mnie zniechęca. Są trzy rodzaje odcieni. Ekstra wanna Zaczynam tez od jakiegos czasu mysleć o wolnostojacej. :) Odpada koszt obudowy nie ? : Gratuluję, bardzo chciałabym być juz na tym etapie. Pieknę poddasze. Tymczasem męczymy się z tynkami i ogrzewaniem. Wyceny, wyceny i jeszcze raz wyceny. Za zrobienie sufitu podwieszanego 40złm2. Czy to dobra cena czy szukać dalej??? MarMaj odezwij się? Pokaz swój piękny salon i kuchnię Nie sadziłam, ze wybór płytek i ogólnie kolorówka to tak trudne wybory. Normalnie współczuję mojemu mężowi... Edytowane 6 Maja 2014 przez zaga1 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 06.05.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam!:) Bardzo podoba mi się podłoga! i wanna ! Mogłabym wiedzieć jakie to płytki/? Gdyby ktoś szukał fajnych drewnopodobnych, to wyszukałam hiszpańskiej firmy Opera Ceramika Sherwood. Cena ok 85zł,m2. Bardzo ładne ciekawe usłojenie. Niestety w Łodzi NIKT ICH NIE SPRZEDAJE , zostaje tylko sklep internetowy ( Lublin, Wrocław). Próbki nie bardzo chca wysyłać, a jak już się uda to przesyłka 98zł, mnie zniechęca. Są trzy rodzaje odcieni. Ekstra wanna Zaczynam tez od jakiegos czasu mysleć o wolnostojacej. :) Odpada koszt obudowy nie ? : Gratuluję, bardzo chciałabym być juz na tym etapie. Pieknę poddasze. Tymczasem męczymy się z tynkami i ogrzewaniem. Wyceny, wyceny i jeszcze raz wyceny. Za zrobienie sufitu podwieszanego 40złm2. Czy to dobra cena czy szukać dalej??? MarMaj odezwij się? Pokaz swój piękny salon i kuchnię Nie sadziłam, ze wybór płytek i ogólnie kolorówka to tak trudne wybory. Normalnie współczuję mojemu mężowi... Płytki kupowłam w obi,nie pamiętam nazwy,ale jak prześledzisz moje poprzednie posty to tam pisałam jakie płytki kupowałam (łazienka góra) kosztowały ok 40 zł i jest okropny badziew-każda płytka inna nierówne połamane...ale musze przyznać że na podłodze kurcze wyglądają jak milion dolarów:p. Włazience na dole czeskie rako też ok 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 15.05.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Płytki kupowłam w obi,nie pamiętam nazwy,ale jak prześledzisz moje poprzednie posty to tam pisałam jakie płytki kupowałam (łazienka góra) kosztowały ok 40 zł i jest okropny badziew-każda płytka inna nierówne połamane...ale musze przyznać że na podłodze kurcze wyglądają jak milion dolarów:p. Włazience na dole czeskie rako też ok 40 zł. hej My mamy koszmar z tynkami c.d.... Gdzie się podziali fachowcy: uczciwi, konkretni, niekombinatorzy, niecwaniacy- jednym słowem dobrzy ludzie ??? Człowiekowi się odechciewa tego budowania za grubą kasę. ps. Przestrzegam przed zakupem okien Vetrex u łódzkiego dystrybutora w okolicach ul.Pojezierskiej. Pomimo obiecanek, zarzekania i zaklęć , ze maja swietny montaż, wyszła JEDNA WIELKA LIPA. Wygląda na to, że nie maja zamiaru naprawić fuszery jaką wyczynili. PAN DYSTRYBUTOR chyba nie radzi sobie z wynajętą ekipą. Podobno aż nie może spać przez to, ze nie jestesmy zadowoleni z jego usług, ale przez ostatnie 1,5 miesiąca jakos nic nie zrobił w tym kierunku żeby sie wyspać. Takze przestrzegam przed partaczami. Jak sie nic nie zmieni podam nazwe i dokladny adres . Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 15.05.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Piszcie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 16.05.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Zacznę od tynków. Zdecydowaliśmy się na tynki cementowo-wapienne. Zacierane/filcowane z piaskiem kwarcowym. Nie jest tanio: 22 zł za m2, ale mam nadzieję, że będą trwałe. Na razie góra zrobiona. Elektryka: 50 zł za punkt z materiałem. Wyjdzie pewnie 7000 zł za całość. Hydraulika w połowie (została jeszcze podłogówka i podejście grzejników)- bez Kotłowni i grzejników 16 tys zł). Elewacja (ocieplenie grafit 20cm zaciągnięte klejem) wyszło 75 zł/m2 (materiał i robocizna). W czwartek przyjeżdżają z bramą Normstahl (6000 zł z montażem). No i parapety wewnętrzne (zrobimy je razem z tynkiem). Jednym słowem: worek bez dna. Mam nadzieję, ze w czerwcu będziemy mieli tzw. stan developerski. Co do okien: my jesteśmy w miarę zadowoleni. Nie ma ideału. Zawsze jest jakieś ale. Sasiad wpłacił 100% zaliczki w znanej firmie z Krakowa (promocja zimowa), kilka terminów minęło a okien ani widu ani slychu. I to jest dopiero problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 22.05.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam wszystkich forumowiczów!Jestem Marta i to mój pierwszy raz na forum muratora więc pewnie nie jedno mi tu nie wyjdzie, więc wybaczcie. Od pewnego czasu podglądam co tam piszececie i fajnie się czyta jak się wszyscy wzajemnie wspierają i pomagają wymieniając doświadczeniami. SUPER. Projekt mamy już od ponad 5 lat ale jak to różnie w życiu bywa z budową ruszymy chyba w 2015r. Jesteśmy z Poznania i bardzo chętnie zobaczylibyśmy jak na żywo wygląda nasz NIEWIELKI M05b. Czy ktoś z okolic wielkopolski zechciałby przyjąć nas u siebie na oględziny i podzielenie się swoją opinią. Mąż dość często bywa w Warszawie więc tamten rejon też byłby do ogarnięcia. Monika m&m wyłapałam, że wy budujecia w Markach - dało by radę.Szczerze pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona forumowiczów naszego NIEWIELKIEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 22.05.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 A można wiedzieć ile takie schody kosztują ? Jak dla mnie to te schody są super, jak zobaczyłam to chyba takie bym chciała u siebie, niby proste a jednak mają swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 22.05.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 próbki kolorów na ścianie-wszystkie Becker's designer-które Wam się podobają?[ATTACH=CONFIG]244491[/ATTACH] miałam wstawić fotkę schodów u H&M no ale coś mi nie wyszło; mam nadzieję, że teraz będzie to co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 22.05.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 no i znowu chyba muszę poćwiczyć odpowiedzi to postów które mają powstawiane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 22.05.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 U nas tynki ręczne, cementowo-wapienne 23 zł z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 22.05.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) marta-m05b-niewielki witaj w klubie : ) Możecie podjechać na zgląd, nie ma problemu. Budujemy się w bliskich Markach, ok. 2 km od granic Warszawy. Prawie codziennie ktoś jest na "terenie obiektu", daj nać na PW, kiedy będziecie w Wawie. sarbela a co się u Was dzieje? H&M kiedy przeprowadzka? Patrząc na zdjęcia lada chwila, fajnie : ) Edytowane 22 Maja 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 22.05.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Monika dzięki za odzew. Tak jak pisałaś dam znać na PW jak będzie zbliżał się termin wizyty w W-wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 23.05.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 sarbela a co się u Was dzieje? No właśnie się trochę ślimaczy dlatego nie mam co pisać, wczoraj skończyli nam Panowie robić tynki na poddaszu, teraz musimy ścignąć elektryka żeby zrobił dół domku, potem albo tynki albo c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 02.06.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 halo halo cóż to za cisza na forum niewielkiego; Czyżby wszyscy ostro zabrali się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 02.06.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Hej Monika Wysłałam Ci wiadomość na PW Mąż od wtorku do środy będzie w Markach - niestety beze mnie . Jak dałoby radę to chętnie Was odwiedzi W razie czego możesz pisać na : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 04.06.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Hej Monika Wysłałam Ci wiadomość na PW Mąż od wtorku do środy będzie w Markach - niestety beze mnie . Jak dałoby radę to chętnie Was odwiedzi W razie czego możesz pisać na : [email protected] hej My leczymy rany po tynkach..)))) " Brudna" ekipa nam się trafiła. Najgorsza jak do tej pory. Nawet nie mam ochoty nic pisać U nas też wszystko się ciągnie. Mam projekt kuchni, jeszcze bez wyceny, także póki co nie wiem jakich cen się spodziewać. W tamtym roku myślelismy, że wprowadzka w tym roku, ale problemy z ekipami ( niesolidność, cwaniactwo, wysokie ceny, brak jakości ) spowodowało, ze przesuwamy ją na przyszły rok. Pospiech nikomu nie służy. Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2014 przez zaga1 o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 04.06.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Zakończona instalacja elektryczna. Jak to zwykle bywa wyszło więcej (pieniędzy) niż chcieliśmy:) Dla usprawiedliwienia wyszło tak bo punktów było też więcej niż początkowo planowaliśmy (200 punktów po 45 zł z materiałem). Drogo czy tanio? Prośba o opinie. Ciągniemy dalej tynki. Zdjęć nie wklejam bo w trakcie tynkowania (cw) Sajgon jest niezły. Staramy się myśleć pozytywnie (uruchamiamy wyobraźnię, czyli oglądamy zdjęcia/posty wytynkowanych Niewielkich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 05.06.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Zakończona instalacja elektryczna. Jak to zwykle bywa wyszło więcej (pieniędzy) niż chcieliśmy:) Dla usprawiedliwienia wyszło tak bo punktów było też więcej niż początkowo planowaliśmy (200 punktów po 45 zł z materiałem). Drogo czy tanio? Prośba o opinie. Ciągniemy dalej tynki. Zdjęć nie wklejam bo w trakcie tynkowania (cw) Sajgon jest niezły. Staramy się myśleć pozytywnie (uruchamiamy wyobraźnię, czyli oglądamy zdjęcia/posty wytynkowanych Niewielkich) Witam Wg mnie to normalna cena . U nas wyszło ciut mniej, ale nie szaleliśmy z punktami i budujemy najmniejszą wersję. My sprzątamy po tynkowaniu. Zrobiło sie echo w domku. Wreszcie nie widać cegieł o czym marzyłam. Tynki sobie schną, najwolniej dolna łazienka, najszybciej poddasze ( już prawie białe ). Powiem od razu, że wnętrza się optycznie pomniejszyły ale choć te cegły nie świecą. Za ok. 2 tyg zaczynamy przygodę z instalacją ogrzewania. Mamy trochę dylematów jak zrobić wietrzenie pod deskowanym dachem. Zbieramy informacje w necie i sami próbujemy się wgryść w temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 06.06.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 U nas ostatnie prace-za tydzień dwa planujemy przeprowadzkę.Jak się ogarniemyz bałaganem i z tym wszystkim obiecuję fotorelację.Na temat ekip też mogłabym dużo napisać-ale czasmi po prostu brak słów.... Z naszejgo doświdczenia wynika że najtrudniej znaleśc solidną i TERMINOWĄ ekipę właśnie dowykończeniówki.Także branża budowlana nie powinna narzekać,skoro maja takie terminy i kilka robót naraz:). Nie mam czasu na szukania,ale pamiętam że był ktoś,kto szukał Niewielkich w Wlkp-zapraszam na kontakt na priv ,możemy się umówić,jak chcecie zobaczyć nasz dom.. Pozdrawiam wszystkich trzymajcie za nas kciuki,oby wszystko poszło zgodnie z planem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts