katarzyna7237 03.08.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 hej, oto mój niewielki w środku kilka zdjęć, które pstryknęła moja córka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 04.08.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 hej, oto mój niewielki w środku kilka zdjęć, które pstryknęła moja córka pozdrawiam Nie ma co.... wnętrze ładnie się prezentuje, tylko pozazdrościć takiego etapu budowy. Bardzo mi się podoba rozwiązanie wejścia do kuchni, czyli że jest od strony korytarzyka a tym samym zyskuje się przestrzeń w salonie. Jesteś zadowolona Kasiu z tego wyboru patrząc już od strony użytkowej? No i łazienka minimalystycznie ale z klasą . Pięknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 05.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Hej Marta to na zdjęciach tak wygląda ale przejście do kuchni jest i od salonu i od korytarza napisałam na p/w zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 06.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) no no no, łazienka - "wypaśna" !! a to u mnie łazienka u góry Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez mczajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna7237 07.08.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashmin 12.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Pięnie urządzone wnętrze:)Cudnie,mozna się rozmarzyć,a to też dla tego że my dopiero w październiku bedziemy robic fudamenty,no ale każdy musi to przejść..bardzo proszę o wiecej zdjec ...salonu garazu i ogolem jeszcze z zewnątrz pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antan 15.08.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 WitamPrzymierzam się do zakupu okien na parter. Interesuja mnie okna plastikowe. Proszę Was o podanie kwot jakie zapłaciliście za okna plastikowe z informacja jakiej firmy i która wersja projektu niewielkiego.Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 17.08.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Mamy płot... prawie : )) Antan Za okna płaciliśmy niecałe 12 tyś. (Oknoplast) Mamy jedno okno więcej niż w projekcie. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 18.08.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 No widzę postęp; już Wam nieproszony gość na dziłąkę nie wejdzie . Trzymam kciuki za dalsze postępy już tam w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 19.08.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam Przymierzam się do zakupu [ciach] projektu niewielkiego. Z góry bardzo dziękuję. Ja kupiłem okna 3 szybowe, a właściwie 4 szybowe z firmy Jezierski (3+3/Ar/4/Ar/4 czy coś tak) profile 70 mm. Powiem po 4 latach używania w porównaniu z sąsiadami co mają 2 szyby (4/Ar/4) WARTO było wydać tych parę złotych więcej. W 2010 zapłaciłem ok. 15 tyś. Ale ja mam Niewielki z podwójnym garażem (czyli większy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 19.08.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Marta nie dziękuję : ) kciuki się przydadzą, bo im dalej tym większa depresja budowlana nas ogarnia, co zresztą widać po urokliwym, biodymamicznym ogrodzie Wycieczki właziły, jedna z sąsiadek szczerze przyznała, że obejrzała dom i ta kuchnia coś mała jest Pamiętam Panią z dzieckiem spacerującą ulicą... nagle latorośl wypruła sprintem do przodu, mamusia odczekała dobrą chwilę aż wpadnie na teren obiektu a potem niby za nim z "pewną dozą nieśmiałości" pomknęła : ) A co u Was? alternatywny plan B ogarnięty? : ) Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-m05b-niewielki 28.08.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Alternatywa jak narazie tylko w planie. Jakoś nie ma czasu zeby usiąść i spokojnie poszukać jakiegoś innego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 28.08.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Tu masz całkiem niezły projekt parterówki podobnej do Niewielkiego, chociaż też mogę kilka mankamentów palcem pokazać http://projekty.muratordom.pl/projekt_sloneczna-polana,2070,0,0.htm Wszystko zależy pod Waszych potrzeb i funduszy, działki i paru innych dorbiazgów : ) Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 15.09.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Hej MonikaZmieniłam nazwę użytkownika z marta-m05b-niewielki na MJBB. Jak narazie przypadł nam do gustu Wariantowy m132, trochę większy od słonecznej doliny, ale zastanawiamy się czy faktycznie 4 pokoje plus do tego jeszcze duży salon to nie zbyt wiele na rodzinę z jednym dzieckiem,ale jak narazie to chyba najbardziej nam się spodobał.A co tam u Was? Udało się już zamieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 16.09.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Cześć : ) Projekt ładny, ale faktycznie salon gigant, choć w miarę ustawny a to bardzo ważne. Powierzchnia ciut większa... wszystko zależy od finansów - pod koniec każda złotówka się liczy więc trzeba już od startu wszystko dobrze przemyśleć. Policz 25 m2 różnicy razy ok. 3.000 zł = 75.000. Ile za to można cudów do wnętrza kupić No ale to tylko moja, minimalistyczna opinia : )) Trzymam mocno kciuki za trafne decyzje. Co do przeprowadzki... hm... wiadomo, ze nastąpi przed świętami. Jeszcze nie do końca wiadomo, którymi Mamy tego pecha a może szczęście, że budujemy bez kredytu, mamy gdzie się podziać, mieszkania sprzedawać nie musimy. Młodsza córka jest w 5 klasie i do końca podstawówki jeszcze chwila. Starsza emigruje od października na studia do innego miasta i okazało się, że jeden pokój będzie gościnny. A ja i szanowny również mamy tak, że jak nie wisi nam nóż nad gardłem, to nie panikujemy : ) Jest podbitka i elewacja, pokój za garażem wykończony i czeka na zmontowanie regałów, coby całe budowlane burdello w postaci narzędzi i innych pierdół tam upchnąć. Podłogi i łazienki to już mały pikuś, bo CHYBA strategię dizajnerską mamy opracowaną : )) W załączeniu obrazek. Proszę pominąć wzrokiem ogród i rynny, są już docelowo zamontowane. Podjazd do garażu też zostanie opanowany. Bałagan sprzątnięty oraz taras zbyt wysoko przez pana Janka wymurowany ogarnięty. Róże okrywowe to całkiem niezła opcja. Za chwilę będzie ładnie : )) Dobra, wywnętrzyłam się : )) Co u reszty Niewielkich? Gdzie to, co lubię najbardziej czyli zdjęcia? Piszcie, żeby nam wątek nie zdechł. Szkoda by było, bo parę fajnych ludków tu zaglądało... Edytowane 16 Września 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 17.09.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Tak wygląda nasz niewielki z tej lepszej (ogrodowej) strony. Instalacje, tynki, okna dachowe, ogrodzenie zakończone (no prawie). Teraz czekamy na Pana Adama (żeby zadaszył nam śmietnik), Jacka (żeby zrobił bramę, furtki i przęsła do ogrodzenia frontowego), Pana Zdzisława od płytek ceramicznych (robimy płytki elewacyjne jak w projekcie oryginalnym), itd, itp. Nawieżliśmy też ziemię ogrodową, więc taras już tak nie wyrasta ponad poziom ziemi. Koncepcje wnętrza już mamy (łazienki, kuchnia) ale nie bardzo jest kim robić (czekamy). A to ta gorsza (frontowa strona). Śmietnik jeszcze nie odeskowany (zostało nam trochę dachówek, więc wiadomo jak będzie wyglądać na gotowo). Aha zapomniałem- czekamy też na Pana od kostki. Sami Panowie kurka wodna:( Pozdrowienia dla czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 19.09.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Dom the best of. Taras wygląda rewelacyjnie : )) Jeszcze nikt tu na forum nie zrobił elewacji tak, jak w projekcie. Super... mam nadzieję, ze pochwalisz się rezultatem. Może ktoś to czyta. Edytowane 20 Września 2014 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashmin 23.09.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam was moi drodzy!Ja w pażdzierniku zabieram się za fudamenty....mam pytanie ile kosztuje postawienie scian i strop w Niewielkim? sciany chce z termaliki.a tak w ogole ile tez kosztowaly was fudamenty z bloczkow betonowych? ile wchodzi bloczkow na jedną warstwe.?to chyba tyle z pytan z gory dzieki za odpowiedzi pozrawiam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJBB 28.09.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Hej Monika Teraz to już ładnie się domek prezentuje z zewnątrz i bujna roślinność z tyłu domu wykarczonwana - zaraz widać jaki ogródek będzie. Trzymam kciuki za wykończeniówkę; wiadomo jak się nie spieszy to i z większą rozwagą człowiek dobiera dodatki do domu - a nie szybko szybko i potem żałuje się , że można było jeszcze gdzieś się rozejrzeć. Chętnie wchodzę na wątek m05b bo co jakiś czas pojawiają się nowe fotki. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 29.09.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Jesli chodzi o fundament, to zamawialiśmy 21 palet bloczków betonowych (72 sztuki na palecie). Cena: 2,03 zł za sztukę (wrzesień 2013). Licząc zgrubnie wyszło 215 bloczków na jedna warstwę (M05aL). Bloczki to tylko cześć kosztów fundamentu. Nie wiem jak będziecie robić stopy fundamentowe (wykop pod stopy szalowany czy nie, itp.). Nasz koszt do stanu zero (z projektem, adaptacją, geodetą, stałą i betonem do zalania fundamentu, zasypką, dysperbitem) bez robocizny (umówiliśmy sie na stan surowy z więźbą) to było 31 tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts