Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Powoli budzimy się ze snu zimowego. Zakończyliśmy kotłownię (wcześniej "wypłytkowana"). Ocieplilismy poddasze (nietypowo bo pianką poliuretanową). Teraz już ogrzewamy i montujemy Gipsokarton. Potem gipsowanie ścian i glazura (projekt łazienki na górze zgrubnie zaakceptowany, chociaż łatwo nie było

Witam!

Po przebrnięciu 241 podstron w tym temacie stwierdziłem, że czas się zarejestrować :)

Będę budował niewielki M05a pod Poznaniem. Czy ktoś wybudował/buduje ten dom w okolicy? Ew. gdzieś w Wielkopolsce, do Wrocławia w sumie też nie daleko lub w odległości do powiedzmy 300 km?

Chętnie bym podjechał i zobaczył na co się porwałem :)

Pozdrawiam

Edytowane przez lukask10

Witaj Jurekj23

No tak cicho z komentarzami czy dzieleniem się informacjami ale ruch tu na pewno jest bo to chyba jedyne forum tak rozwinięte o niewielkim.

Ja jesienią zrobiłem fundamenty "Niewielki MO5B " Teraz wiosną wpuszcze kanalizacje przed zalaniem plyty i ścianami ale na wiosne tylko kanalizacja na jesien wylewka sciany strop hmm a dach...kto wie.Mam pytanie czy Twój Dom to tez MO5B? pozdrawiam

Witam!

Po przebrnięciu 241 podstron w tym temacie stwierdziłem, że czas się zarejestrować :)

Będę budował niewielki M05a pod Poznaniem. Czy ktoś wybudował/buduje ten dom w okolicy? Ew. gdzieś w Wielkopolsce, do Wrocławia w sumie też nie daleko lub w odległości do powiedzmy 300 km?

Pozdrawiam

130 km okolice Bydgoszczy ?? może być ??

Witaj Jurekj23

No tak cicho z komentarzami czy dzieleniem się informacjami ale ruch tu na pewno jest bo to chyba jedyne forum tak rozwinięte o niewielkim.

Ja jesienią zrobiłem fundamenty "Niewielki MO5B " Teraz wiosną wpuszcze kanalizacje przed zalaniem plyty i ścianami ale na wiosne tylko kanalizacja na jesien wylewka sciany strop hmm a dach...kto wie.Mam pytanie czy Twój Dom to tez MO5B? pozdrawiam

Nie, nasz niewielki to M05aL z dwustanowiskowym garażem.

• 2 weeks później...
Witam!

Pozdrawiam

Nasz m05aL jest w Bądzowie (między Głogowem a Polkowicami) stan na dzisiaj: tynki, gładzie, inst. elektryczna, brak instalacji wod-kan i co (w trakcie negocjacji ;) ), czyli nieskończony. Ja bym wolała oglądać już zamieszkany dom ale jeśli Ci to pasuje to zapraszam. W okolicach Wrocławia budowała Duma.

Edytowane przez sarbela

Sarbela

Wkład Hajduka,mamy rozproadzone ogrzewanie grawitacyjne do łazienki i sypialni na dole oraz do dwoch pokojów i holu na górze. Kamien to trawertyn i granit. Kominek robiliśmy na jesieni ale kamien nam popekal na łączeniu i poprawialismy, w pierwszej wersji był sam trawertyn. Okropnie się brudził tuż przy wkladzie dlatego podczas poprawek wykonawca dodał ramkę z czarnego granitu. Koszt kominka z wkladem to 12500 zł.

Dodaję tez zdjęcia kostki którą również robiliśmy jesienią. Nie pamiętam nazwy niestety.

20150315_154535.jpg

20150315_154435.jpg

20150315_154426.jpg

Edytowane przez noka2

Noka dziękuję, robiliśmy wycenę kominka narożnego i zastanawialiśmy się czy nie jest naciągnięta, wyszło około 10 tys. z najtańszym narożnym wkładem z kratek. Na razie zrezygnowaliśmy z robienia kominka bo czekamy na wycenę ogrzewania gruntową pompą ciepła. Kominek zostawiamy na później.

Kostka ładnie się prezentuje :)

130 km okolice Bydgoszczy ?? może być ??

Nasz m05aL jest w Bądzowie (między Głogowem a Polkowicami) stan na dzisiaj: tynki, gładzie, inst. elektryczna, brak instalacji wod-kan i co (w trakcie negocjacji ;) ), czyli nieskończony. Ja bym wolała oglądać już zamieszkany dom ale jeśli Ci to pasuje to zapraszam. W okolicach Wrocławia budowała Duma.

Wczoraj byliśmy u mczajka i jesteśmy pod wrażeniem! Jeszcze raz dziękujemy za możliwość obejrzenia domu, za gościnę i za wszystkie rady.

sarbela - chętnie i Wasz dom zobaczymy i nie tylko Wasz :) - odezwę się na priv.