sarbela 27.01.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Znalazłam, ładna Okna nie mamy i już nie dołożymy, trudno. Wstawiliśmy okno nad klatką schodową. Jak wygląda wychodzenie z takiej wanny pod skosem? Nie stukacie głową w sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 29.01.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nie - Okno wstawiliśmy m.in dlatego też żeby można było wstawać we wannie (mam aż 170 cm i się mieszczę). Nad klatką też mam okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 18.02.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Powoli budzimy się ze snu zimowego. Zakończyliśmy kotłownię (wcześniej "wypłytkowana"). Ocieplilismy poddasze (nietypowo bo pianką poliuretanową). Teraz już ogrzewamy i montujemy Gipsokarton. Potem gipsowanie ścian i glazura (projekt łazienki na górze zgrubnie zaakceptowany, chociaż łatwo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 19.02.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Dodam jeszcze (trochę po to, żeby pobudzić niewielkich do komentarzy), że koszt gipsokartonu z ociepleniem pianką, folią paroizolacyjną, stelażem, gipsem i robocizną wyszedł 110 zł za m2. Nie wiem dużo czy mało, ale ciepło mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 19.02.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 ...i cicho. Czy ktoś może się podzielić doświadczeniem z tynkiem zewnętrznym (może polecić ekipę z okolic Wwy?). Chodzi nam po głowie Kreisel silikonowy. Będziemy wdzięczni za komentarz, podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 19.02.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Tak wygląda projekt naszej łazienki na górze. Płytki Nirrad (dwa odcienie szarości) i Natural Honey- dobrze imitują drewno i mają ocieplić łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukask10 24.02.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Witam! Po przebrnięciu 241 podstron w tym temacie stwierdziłem, że czas się zarejestrować Będę budował niewielki M05a pod Poznaniem. Czy ktoś wybudował/buduje ten dom w okolicy? Ew. gdzieś w Wielkopolsce, do Wrocławia w sumie też nie daleko lub w odległości do powiedzmy 300 km? Chętnie bym podjechał i zobaczył na co się porwałem Pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2015 przez lukask10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashmin 03.03.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witaj Jurekj23No tak cicho z komentarzami czy dzieleniem się informacjami ale ruch tu na pewno jest bo to chyba jedyne forum tak rozwinięte o niewielkim.Ja jesienią zrobiłem fundamenty "Niewielki MO5B " Teraz wiosną wpuszcze kanalizacje przed zalaniem plyty i ścianami ale na wiosne tylko kanalizacja na jesien wylewka sciany strop hmm a dach...kto wie.Mam pytanie czy Twój Dom to tez MO5B? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 03.03.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witam! Po przebrnięciu 241 podstron w tym temacie stwierdziłem, że czas się zarejestrować Będę budował niewielki M05a pod Poznaniem. Czy ktoś wybudował/buduje ten dom w okolicy? Ew. gdzieś w Wielkopolsce, do Wrocławia w sumie też nie daleko lub w odległości do powiedzmy 300 km? Chętnie bym podjechał i zobaczył na co się porwałem Pozdrawiam 130 km okolice Bydgoszczy ?? może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 03.03.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Witaj Jurekj23 No tak cicho z komentarzami czy dzieleniem się informacjami ale ruch tu na pewno jest bo to chyba jedyne forum tak rozwinięte o niewielkim. Ja jesienią zrobiłem fundamenty "Niewielki MO5B " Teraz wiosną wpuszcze kanalizacje przed zalaniem plyty i ścianami ale na wiosne tylko kanalizacja na jesien wylewka sciany strop hmm a dach...kto wie.Mam pytanie czy Twój Dom to tez MO5B? pozdrawiam Nie, nasz niewielki to M05aL z dwustanowiskowym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 13.03.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Dawno nie pisaliśmy bo brak czasu. Chcę Wam pokazać nasz kominek, może ktoś sie zainspiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 13.03.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Witam! Po przebrnięciu 241 podstron w tym temacie stwierdziłem, że czas się zarejestrować Będę budował niewielki M05a pod Poznaniem. Czy ktoś wybudował/buduje ten dom w okolicy? Ew. gdzieś w Wielkopolsce, do Wrocławia w sumie też nie daleko lub w odległości do powiedzmy 300 km? Chętnie bym podjechał i zobaczył na co się porwałem Pozdrawiam Nasz m05aL jest w Bądzowie (między Głogowem a Polkowicami) stan na dzisiaj: tynki, gładzie, inst. elektryczna, brak instalacji wod-kan i co (w trakcie negocjacji ), czyli nieskończony. Ja bym wolała oglądać już zamieszkany dom ale jeśli Ci to pasuje to zapraszam. W okolicach Wrocławia budowała Duma. Edytowane 13 Marca 2015 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 13.03.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Noka możesz coś więcej opowiedzieć? Jaki to wkład, czy robiliście rozprowadzenie gorącego powietrza na górę i ile wyniósł koszt z robocizną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 15.03.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Sarbela Wkład Hajduka,mamy rozproadzone ogrzewanie grawitacyjne do łazienki i sypialni na dole oraz do dwoch pokojów i holu na górze. Kamien to trawertyn i granit. Kominek robiliśmy na jesieni ale kamien nam popekal na łączeniu i poprawialismy, w pierwszej wersji był sam trawertyn. Okropnie się brudził tuż przy wkladzie dlatego podczas poprawek wykonawca dodał ramkę z czarnego granitu. Koszt kominka z wkladem to 12500 zł. Dodaję tez zdjęcia kostki którą również robiliśmy jesienią. Nie pamiętam nazwy niestety. Edytowane 16 Marca 2015 przez noka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 19.03.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Noka dziękuję, robiliśmy wycenę kominka narożnego i zastanawialiśmy się czy nie jest naciągnięta, wyszło około 10 tys. z najtańszym narożnym wkładem z kratek. Na razie zrezygnowaliśmy z robienia kominka bo czekamy na wycenę ogrzewania gruntową pompą ciepła. Kominek zostawiamy na później. Kostka ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukask10 22.03.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 130 km okolice Bydgoszczy ?? może być ?? Nasz m05aL jest w Bądzowie (między Głogowem a Polkowicami) stan na dzisiaj: tynki, gładzie, inst. elektryczna, brak instalacji wod-kan i co (w trakcie negocjacji ), czyli nieskończony. Ja bym wolała oglądać już zamieszkany dom ale jeśli Ci to pasuje to zapraszam. W okolicach Wrocławia budowała Duma. Wczoraj byliśmy u mczajka i jesteśmy pod wrażeniem! Jeszcze raz dziękujemy za możliwość obejrzenia domu, za gościnę i za wszystkie rady. sarbela - chętnie i Wasz dom zobaczymy i nie tylko Wasz - odezwę się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 23.03.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Sarbela Wkład ważna rzecz więc nalezałoby się dobrze zastanowić. Nasz kosztował 5500 zł reszta to robocizna. W sobotę skonczyliśmy górną łazienkę. Dolne obie też skończone ale muszę zrobić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 26.03.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Noka zmieniałaś wymiary górnej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 26.03.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Nie zmieniliśmy wymiarów, mamy zrobioną wnękę na prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 03.04.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Wesołych i spokojnych Świąt życzę wszystkim Niewielkim : )) Mam nadzieję, że ruszymy z kopyta po zimowej przerwie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts