jurekj23 12.11.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witamy po długim okresie , dużo się zmieniło od naszego ostatniego wpisu, przede wszystkim JUŻ mieszkamy .Sporo za nami ,a jeszcze nie wszystko skończone .Najważniejsze że możemy w końcu czerpać przyjemność z użytkowania domu. ps. jurek23 piękny domek gratulujemy pzdr NB Miło słyszeć, że nauczyciel docenia ucznia;) zaczynaliśmy przecież od "waszego" Mieczysława W P.S. poręcz i tralki schodów gotowe i nasz widok na "Toscanię" w toalecie na dole. [ATTACH=CONFIG] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 13.11.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Noka- gratulacje. Wszystko się Wam udało. Zima spędzona przy kominku na pewno będzie zupełnie inna niż wszystkie poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukask10 18.11.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Ja zaczynam m05a Witam Czy ktoś jeszcze teraz podjął się budowy Niewielkiego M05? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 29.11.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 witamy po dluzszej przerwie.mamy pytanie do osob zamieszkujacych m05.czy ktos z was ogrzewa niewielkiego kotlem gazowym kondenacyjnym i jak wychodzi to w praktyce(chodzi glownie o wysokosc rachunkow).my zamierzamy sie przeprowadzic na przelomie maja/czerwca i nastawiamy sie na taki typ ogrzewania + kominek z dgp.pozdrawiamy i gratulujemy wszyskim zamieszkujacym.ps zdjecia pokazemy jak tylko bedzie odrobinka czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekj23 02.12.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 witamy po dluzszej przerwie.mamy pytanie do osob zamieszkujacych m05.czy ktos z was ogrzewa niewielkiego kotlem gazowym kondenacyjnym i jak wychodzi to w praktyce(chodzi glownie o wysokosc rachunkow).my zamierzamy sie przeprowadzic na przelomie maja/czerwca i nastawiamy sie na taki typ ogrzewania + kominek z dgp.pozdrawiamy i gratulujemy wszyskim zamieszkujacym.ps zdjecia pokazemy jak tylko bedzie odrobinka czasu... My jeszcze nie mieszkamy, ale już ogrzewamy. Przez pierwsze 2 tygodnie listopada zużyliśmy 130 litrów gazu (mamy gaz ale plynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.12.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 super macie już !!!pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 03.12.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Bo My Niewielcy tak mamy. Upadamy na pyszczek, chwilę poleżymy a potem dalej do przodu : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 11.12.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Ją mam akurat 100 m2 .za miesiąc ogrzewania gazem zaplacilam m 230 zł to jest. 100 kubikow. Za zeszła zimę zaplacilam 1500 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mczajka 04.01.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) witamy po dluzszej przerwie.mamy pytanie do osob zamieszkujacych m05.czy ktos z was ogrzewa niewielkiego kotlem gazowym kondenacyjnym i jak wychodzi to w praktyce(chodzi glownie o wysokosc rachunkow).my zamierzamy sie przeprowadzic na przelomie maja/czerwca i nastawiamy sie na taki typ ogrzewania + kominek z dgp.pozdrawiamy i gratulujemy wszyskim zamieszkujacym.ps zdjecia pokazemy jak tylko bedzie odrobinka czasu... Ogrzewam (wersja m05 duża) kocioł kondensacyjny vailant ecoTec plus VC PL 186/3-5 2funkcyjny (18 kW) + serownik corolMATIC VRC 430 Na chwilę obecna od października 2010 roku do wczoraj poszło 3623 msz gazu ziemnego plus ok 8-10 msz drewna na sezon. W gazie - CWU i CO + gotowanie, drewno - kominek z płaszczem wodnym. Średnia temperatura 18-24 st. zeleżnie od dnia/nocy i temp. na zewnątrz. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez mczajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 04.01.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 My ogrzewamy gruntową pompą ciepła z kolektorem pionowym, jeszcze nie mieszkamy ale utrzymujemy 20 stopni. Płytki w kuchni na ścianach położone, robi się łazienka na dole, wkrótce podłoga w wiatrołapie. Czas się rozejrzeć za drzwiami i zdecydować co dajemy na podłogi. Jest plan żeby się w tym roku wprowadzić, trzymajcie kciuki, żeby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 05.03.2016 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witajcie Kochani Niewielcy, czy ktoś jeszcze tutaj zagląda ??? Może warto "odkurzyć" trochę ten wątek W maju upłynie 3 lata odkąd się wprowadziliśmy i dalej wykańczamy naszego Niewielkiego ale już prawie, prawie koniec Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 06.03.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Cieszę się, że "nocna zmiana" jeszcze pamięta o wątku Dobrze, że jesteście na finiszu wykończeniówki... to świadczy o tym, że się da a to bardzo pozytywna konkluzja: )) U nas być może w lato nastąpi ten moment, Młoda idzie do gimnazjum więc dobrze będzie wystartować w nowym miejscu. Chciałabym, żeby się udało, ale też się nie napinam. Jestem jak najbardziej za odkurzeniem i wiosennymi porządkami : ) Jurek, sarbela, noka, mczajka i wszyscy... pobudka : ) Edytowane 6 Marca 2016 przez Monika m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 07.03.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 i u nas również drodzy niewielcy przeprowadzka na czasie.(najprawdopodobniej przełom maja i czerwca). teraz mamy meblowanie.zostają balustrady na schodach piec,kostka i odbiór. już nie możemy się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukask10 10.03.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Działka kupiona, projekt jest już w drodze do nas, pozostaje zanieść do architekta Mimo, że widzieliśmy już 2 niewielkie m05a (jeszcze raz wielkie podziękowania dla duma i mczajka) chętnie obejrzelibyśmy przed ostatecznym nasieniem zmian jeszcze jeden domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 12.03.2016 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Witajcie OOOO WoW jaki piękny odzew na mój apel Aż się nie spodziewałam !!! Byłam pewna, (prawie), że wątek powoli umiera śmiercią naturalną, a jednak się myliłam Tak, tak nocna zmiana nadal aktywna ... Chciałam Wam wkleić kilka zdjęć ale tak dawno tego nie robiłam ............,że nie wiem co z tego wyniknie ale próbuję Edytowane 31 Marca 2016 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 18.03.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) k Edytowane 22 Marca 2016 przez zaga1 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 18.03.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Witam Pierwsza próba wklejenia zdjęć z Nowy świat M127. Bardzo dawno temu obiecałam wkleić zdjęcia Mieszkamy, ale do końca daleko Sylwia GRATULUJE ! Przepięknie i z klimatem:) ps. przepraszam za niewłasciwe miejsce, ale pierwszy raz wklajałam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 18.03.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Pozdrawiam wykanczających. Wnętrza są surowe i zimne, ale do przytulności dojdziemy:) Brak farby ma scianach, listew, zyrandola, kanapy itd... Zaga[ATTACH=CONFIG]350386[/ATTACH] Edytowane 22 Marca 2016 przez zaga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.03.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 zaga1 - Brawo Ty !!! Wnętrza wyglądają na przestronne i nowoczesne A tak się bałaś, że będzie ciasno. Powiedz szczerze, czujesz się wykończona tą wykończeniówką, bo ja tak Mam prośbę, mogłabyś edytować swój pierwszy post, by nie było tam moich zdjęć ? Z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaga1 22.03.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) zaga1 - Brawo Ty !!! Wnętrza wyglądają na przestronne i nowoczesne A tak się bałaś, że będzie ciasno. Powiedz szczerze, czujesz się wykończona tą wykończeniówką, bo ja tak Mam prośbę, mogłabyś edytować swój pierwszy post, by nie było tam moich zdjęć ? Z góry bardzo dziękuje Hej Dawno nie zaglądałam i zaupełnie zapomniałam jak się posługiwać forum. Przepraszam za wcięcie sie w Twoj post . Wprowadzilismy sie w listopadzie. Od tametej pory zrobilismy listwy w sypalniach i nic więcej:) Dlatego pomału zapominam co przeszliśmy wykanczając dom:) Odkładamy na dokończenie salonu ( pomalowanie, listwy itd..) Moze cos ruszymy w wakacje Już się biorę za edytowanie- oby wyszło ! U Ciebie jest juz tak przytulnie i ciepło. Bardzo mi sie podoba, szczególnie "uszatek" przy kominku ! Wielkość salonu jest ok, u nas ok 25m2, ale mam zagwozdkę jak ustawic kanapę by nie zasłaniala światła z okien Damy radę , pomyslę o tym jutro. Jestem zadowolona z wielkości pokoi na poddaszu. U nas wyszły po 24m2, wys. 2,7m ( w najwyższym punkcie) . Przestronnie i wygodnie:) Poddasze jest Super ! Mały pokój na dole jest mocno eksploatowany i bardzo potrzebny. Pozdrawiam ! Edytowane 22 Marca 2016 przez zaga1 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts