Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy po długim okresie ,

dużo się zmieniło od naszego ostatniego wpisu, przede wszystkim JUŻ mieszkamy .Sporo za nami ,a jeszcze nie wszystko skończone .Najważniejsze że możemy w końcu czerpać przyjemność z użytkowania domu.

ps.

jurek23

piękny domek :) gratulujemy

pzdr

NB

Miło słyszeć, że nauczyciel docenia ucznia;) zaczynaliśmy przecież od "waszego" Mieczysława

W P.S. poręcz i tralki schodów gotowe i nasz widok na "Toscanię" w toalecie na dole.

[ATTACH=CONFIG]

image.jpg

image.jpg

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
witamy po dluzszej przerwie.mamy pytanie do osob zamieszkujacych m05.czy ktos z was ogrzewa niewielkiego kotlem gazowym kondenacyjnym i jak wychodzi to w praktyce(chodzi glownie o wysokosc rachunkow).my zamierzamy sie przeprowadzic na przelomie maja/czerwca i nastawiamy sie na taki typ ogrzewania + kominek z dgp.pozdrawiamy i gratulujemy wszyskim zamieszkujacym.ps zdjecia pokazemy jak tylko bedzie odrobinka czasu...

witamy po dluzszej przerwie.mamy pytanie do osob zamieszkujacych m05.czy ktos z was ogrzewa niewielkiego kotlem gazowym kondenacyjnym i jak wychodzi to w praktyce(chodzi glownie o wysokosc rachunkow).my zamierzamy sie przeprowadzic na przelomie maja/czerwca i nastawiamy sie na taki typ ogrzewania + kominek z dgp.pozdrawiamy i gratulujemy wszyskim zamieszkujacym.ps zdjecia pokazemy jak tylko bedzie odrobinka czasu...

My jeszcze nie mieszkamy, ale już ogrzewamy. Przez pierwsze 2 tygodnie listopada zużyliśmy 130 litrów gazu (mamy gaz ale plynny

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Ogrzewam (wersja m05 duża) kocioł kondensacyjny vailant ecoTec plus VC PL 186/3-5 2funkcyjny (18 kW) + serownik corolMATIC VRC 430 Na chwilę obecna od października 2010 roku do wczoraj poszło 3623 msz gazu ziemnego plus ok 8-10 msz drewna na sezon. W gazie - CWU i CO + gotowanie, drewno - kominek z płaszczem wodnym. Średnia temperatura 18-24 st. zeleżnie od dnia/nocy i temp. na zewnątrz.

Edytowane przez mczajka

My ogrzewamy gruntową pompą ciepła z kolektorem pionowym, jeszcze nie mieszkamy ale utrzymujemy 20 stopni.

Płytki w kuchni na ścianach położone, robi się łazienka na dole, wkrótce podłoga w wiatrołapie. Czas się rozejrzeć za drzwiami i zdecydować co dajemy na podłogi. Jest plan żeby się w tym roku wprowadzić, trzymajcie kciuki, żeby się udało :D

• 2 months później...

Cieszę się, że "nocna zmiana" jeszcze pamięta o wątku ;)

Dobrze, że jesteście na finiszu wykończeniówki... to świadczy o tym, że się da a to bardzo pozytywna konkluzja: ))

U nas być może w lato nastąpi ten moment, Młoda idzie do gimnazjum więc dobrze będzie wystartować w nowym miejscu. Chciałabym, żeby się udało, ale też się nie napinam.

Jestem jak najbardziej za odkurzeniem i wiosennymi porządkami : ) Jurek, sarbela, noka, mczajka i wszyscy... pobudka : )

Edytowane przez Monika m&m

Witajcie :)

OOOO WoW jaki piękny odzew na mój apel :) Aż się nie spodziewałam !!! Byłam pewna, (prawie), że wątek powoli umiera śmiercią naturalną, a jednak się myliłam ;) Tak, tak nocna zmiana nadal aktywna ;) ...

Chciałam Wam wkleić kilka zdjęć ale tak dawno tego nie robiłam ............,że nie wiem co z tego wyniknie ale próbuję :)

Edytowane przez sylwiap-w29

zaga1 - Brawo Ty :) !!! Wnętrza wyglądają na przestronne i nowoczesne :) A tak się bałaś, że będzie ciasno. Powiedz szczerze, czujesz się wykończona tą wykończeniówką, bo ja tak ;) Mam prośbę, mogłabyś edytować swój pierwszy post, by nie było tam moich zdjęć ? Z góry bardzo dziękuje :)

zaga1 - Brawo Ty :) !!! Wnętrza wyglądają na przestronne i nowoczesne :) A tak się bałaś, że będzie ciasno. Powiedz szczerze, czujesz się wykończona tą wykończeniówką, bo ja tak ;) Mam prośbę, mogłabyś edytować swój pierwszy post, by nie było tam moich zdjęć ? Z góry bardzo dziękuje :)

Hej

Dawno nie zaglądałam i zaupełnie zapomniałam jak się posługiwać forum. Przepraszam za wcięcie sie w Twoj post .

Wprowadzilismy sie w listopadzie. Od tametej pory zrobilismy listwy w sypalniach i nic więcej:) Dlatego pomału zapominam co przeszliśmy wykanczając dom:)

Odkładamy na dokończenie salonu ( pomalowanie, listwy itd..) Moze cos ruszymy w wakacje :)

Już się biorę za edytowanie- oby wyszło !

U Ciebie jest juz tak przytulnie i ciepło. Bardzo mi sie podoba, szczególnie "uszatek" przy kominku !

Wielkość salonu jest ok, u nas ok 25m2, ale mam zagwozdkę jak ustawic kanapę by nie zasłaniala światła z okien :)

Damy radę , pomyslę o tym jutro.

Jestem zadowolona z wielkości pokoi na poddaszu. U nas wyszły po 24m2, wys. 2,7m

( w najwyższym punkcie) . Przestronnie i wygodnie:) Poddasze jest Super !

Mały pokój na dole jest mocno eksploatowany i bardzo potrzebny.

Pozdrawiam !

Edytowane przez zaga1
l