Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zaga1 - dzięki i nie przejmuj się ;) za jakiś czas skasuje zdjęcia, a Twoich postów nie mogę edytować ;) Masz rację, poddasze jest niesamowicie przytulne, mimo skosów bardzo praktyczne. U nas jeszcze nie do końca urządzone (jest sypialnia, pokoik Małego i łazienka) pozostało jedno pomieszczenie nad salonem, gdzie docelowe ma być pokój TV - już nie mogę się na niego doczekać. Zgadzam się, pokoik na dole również użyteczny bardzo, przez 2 lata mieliśmy w nim sypialnie a teraz jest tam "wszystko" :) I tak jeszcze na marginesie, jest taki mały problem, że gdy się już zamieszka, to później nic się nie chce już więcej robić hehe ;) Jeśli chodzi o kanapę, to najlepiej ją postawić, poużytkować i wtedy stwierdzić, czy pasuje czy nie takie rozwiązanie.

Pozdrawiam gorąco i życzę zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt !!!

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zaga1 - dzięki i nie przejmuj się ;) za jakiś czas skasuje zdjęcia, a Twoich postów nie mogę edytować ;) Masz rację, poddasze jest niesamowicie przytulne, mimo skosów bardzo praktyczne. U nas jeszcze nie do końca urządzone (jest sypialnia, pokoik Małego i łazienka) pozostało jedno pomieszczenie nad salonem, gdzie docelowe ma być pokój TV - już nie mogę się na niego doczekać. Zgadzam się, pokoik na dole również użyteczny bardzo, przez 2 lata mieliśmy w nim sypialnie a teraz jest tam "wszystko" :) I tak jeszcze na marginesie, jest taki mały problem, że gdy się już zamieszka, to później nic się nie chce już więcej robić hehe ;) Jeśli chodzi o kanapę, to najlepiej ją postawić, poużytkować i wtedy stwierdzić, czy pasuje czy nie takie rozwiązanie.

Pozdrawiam gorąco i życzę zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt !!!

Zgadza się, miałam powera do wykańczania, wyszukiwania itd. Teraz juz mi się nic nie chce:):) Nie ma listew- spoko , próbki farb na scianie ( cały czas nie wiem jaki kolor) oki, brak obrazków i dodatków - tez OKi :) Przed wprowadzką chciałam miec wszytsko na tip top:) teraz się Z tego smieję !!! Zwyczajnie STRACIŁAM MOTYWACJĘ . Ponoc dom wykancza sie latami - to mam czas :) :) :)

Dziękuję za zyczenia i równiez zyczę WESOŁEGO ALLELUJA !

PS. nie wrzucałam wiecej zdjęć:) z budowy nie mam, a pokazywać sypalnie na forum jakos dziwnie :):)

Edytowane przez zaga1
m

• 1 month później...
  • 2 months później...

witam wszystkich starych i tych nowych .Witam tych co już mieszkają tych co dopiero zamieszkają i tych co dopiero mają w planach budowę .Krótko i na temat witam wszystkich posiadaczy domków M05niewielki we wszystkich dostępnych wersjach .Bardzo dawno mnie tu u was nie było ,ale nie miałam nic do pokazania a i do powiedzenia też nie za wiele ,ale podglądałam was i czytałam o waszych problemach i radościach i muszę powiedzieć że bardzo mnie cieszy że projekt nadal jest budowany bo to fajny domek.U nas w środku to nie za wiele się zmieniło to i pokazywać jak na razie nie ma co ,ale za to na zewnątrz zmiany są duże i bardzo chętnie podzieliła bym się swoim widokami tylko zapomniałam jak sie wstawia zdjęcia więc muszę się trochę dokształcić może coś wyczytam i wtedy chętnie pokażę co u mnie sie zmieniło na razie pozdrawia was niewielcy ,może jeszcze dziś coś wyczaruję

http://images75.fotosik.pl/767/519e9e287096cb7dmed.jpg

http://images75.fotosik.pl/767/48a797543b480965med.jpg

http://images75.fotosik.pl/767/9d62fa4fa7443c46med.jpg

http://images78.fotosik.pl/769/4dec5d79d4820f15med.jpg

http://images76.fotosik.pl/768/7dd74ca38519e738med.jpg

http://images75.fotosik.pl/767/519e9e287096cb7dmed.jpg

no jakoś poszło teraz juz będzie lepiej jutro zrobię troszkę ujęć domu bo pewnie to was najbardziej interesuje pozdrawiam Małgosia

Edytowane przez gochasz2

• 2 weeks później...

Witam.

Mam pytanie do osób które już maja ocieplone niewielkie. Ile wyniosło Was ocieplenie poddasza i zrobienie elewacji wraz z ociepleniem? Proszę o dopisanie grubości izolacji w obyduch przypadkach. Jeszcze jedno, ile przyjać na podbitkę? Buduję m05b i nie mam pojęcia jaki koszt tych etapów przyjać do kosztorysu kredytu.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

witam wszystkich starych i tych nowych /ciach/

Witaj :)

Jak cudnie na zewnętrzu masz :D u nas chaszcze, chwasty, chwasty i chaszcze, na szczęście mamy kilka sosen i brzóz, które tam naturalnie rosły, więc jak już zaczniemy ogarniać teren to nie będzie zupełnie łyso ;) Skupiliśmy się na wnętrzu, właśnie się drzwi wewnętrzne wstawiły i składa się kuchnia :D

Zdjęcie drzwi do łazienki i sypialni robiłam tuż po wstawieniu i widać że nie są zamontowane w jednej linii, poszły do podcięcia i już jest ok. W korytarzu zrobiliśmy przesuwne - w projekcie tam jest wc - my zrobiliśmy tam rozdzielnię i spiżarnię. Oczywiście brakuje klamek i listwy maskującej w przesuwce ;)

Marzyłam o białych drzwiach i listwach, ale wybraliśmy drzwi robione przez stolarza i zdecydowaliśmy jednak zrobić w kolorze okien, efekt jest świetny, nie żałuję, listwy też będą w kolorze drzwi :D

niewielki m05.jpgniewielki m05_2.jpgniewielki m05_3.jpg

• 6 months później...

Dzień dobry : )

Może pomimo zimy ktoś jeszcze tu zagląda?

Ja z sentymentu ogromnego przejrzałam początki tego wątku i chociaż jeszcze nie mieszkamy, to jednak się nie dajemy i walczymy... już bliżej niż dalej.

Poniżej zdjęcie z końca jesieni - gotowy podjazd zaprasza : )

Co u Was? Jak się Wam mieszka?

dom.jpg

Monika,

zagląda :)

Też jeszcze nie mieszkamy i też walczymy, najbardziej chyba ze zmęczeniem ;) Jesteśmy na etapie schodów wewnętrznych - w połowie skończone. Brakuje pstryczków i całego wyposażenia. Zostały pierdoły do zrobienia typu: podłączyć sprzęty w kuchni, zaolejować i zamontować blaty, zamontować taśmy led w stopniach itp, itd. a czasu ciągle za mało ;) Brakuje całego zewnętrza, płotu, tarasu, podjazdu. ... haha.

• 2 weeks później...

Schody wreszcie, nareszcie są :D

34a010a87ba8399fmed.jpg

bok i oświetlenie jeszcze do dokończenia:

78a6e199d47f3385med.jpg

W obu górnych sypialniach postawiliśmy ścianki tworząc małe garderoby:

9d5f8b58dc7ae3abmed.jpg

Pomarańczowo-szary pokój syna:

069d8b6dd1efd946med.jpg

8b37c6a5da8e1df2med.jpg

Łazienki jeszcze nie wykończone:

górna:

c212b706d26cf687med.jpg

cc95e3f78fdbcd9dmed.jpg

dolna:

e4c0b5a30852daddmed.jpg

24af95ad7bec7bd6med.jpg

i moje rękodzieło będzie witać gości ;)

1240ef6a3e57df33med.jpg

Edytowane przez sarbela

• 2 weeks później...

sarbela nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę, że jesteście o krok od zamieszkania. Oglądanie takich zdjęć to przekazanie wiary w powodzenie i to, że etap budowy kiedyś się skończy.

Chwaliłam się jakiś czas temu podjazdem i myślałam, że można zamknąć temat pt. kostka. Okazało się, że firma owszem pracę wykonała nieźle, ale końcowe rozliczenie zwaliło nas z nóg. Działali od samego początku rozmów tak, aby zrobić w trąbę a nasz błąd, że nie byliśmy wystarczająco czujni. Kwota oferty ponad 2x przekracza końcową wycenę a za te pieniądze pewnie starczyłoby na granit. Teraz dylemat: odpuścić czy walczyć? Chyba walczyć, bo szkoda nerw i kasy następnych potencjalnych klientów. Zgoda na oszustwo stawia na równi ze złodziejem.

Dość filozofii...

Piszcie co u Was? : ))

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Beba wstaw więcej zdjęć :) Pokaż jak wygląda kuchnia z salonu ( jeśli oczywiście możesz)

Postawiałm nadprogramowo scianę miedzy kuchnią a salonem i bardzo mi to teraz przeszkadza. Chcę ją bezpoleśnie usunąć i zostawic murek taki jak u Ciebie.

Mąż póki co sie nie zgadza ( mieszkamy niecałe dwa lata :). Całkiem niedawno zamówilismy kanapę da saloniku. Konczymy powoli.

Klatka schodowa do pomalowania, ogarnięcie terenu, schody zewnetrzne do wykonczenia. Troszkę jeszcze nam zostało

Pozdrawiam :)

Zaga1

• 2 weeks później...
Trochę oświetlenie słabe ale coś widać.

Zorganizuję może zdjęcie z dalszej perspektywy.

Otwarta kuchnia to jedno z lepszych rozwiązań w tym domu :-)

hej

Szkoda, ze zamurowałam tę przestrzeń :( :(

Bardzo przytulnie u Was. KUCHNIA MA SWÓJ UROK :)

LIczę ze za rok nie będzie tej sciany

Obraz 044.jpg

Edytowane przez zaga1

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

Drodzy forumowicze,

już niedługo - 18 listopada - zapraszamy na spotkanie w SZKOLE MURATORA

http://muratordom.pl/szkola-muratora/?utm_source=Forum_PG&utm_campaign=Szko%C5%82a%20Muratora

To miejsce to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich planujących budowę i budujących

szkola04.jpg