Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja dzisiaj dostałem wycenę (brutto) okien pcv parteru i bramy garażowej do M05aL i tak:

- okna 120x170 - 5szt.

- okna 120x630 - 2 szt.

- drzwi tarasowe 265x225, podwójne, w tym jedno uchylno-przesuwne - 1 szt.

- okno-stałka (w salonie) 150x170 - 1 szt.

Ceny:

1.) profil 4-komorowy Iglo, obustronny kolor - 7 240 zł

2.) profil 5-komorowy ID 4000RL, obustronny kolor - 8 400 zł

Za namową właściciela firmy od której mam tą wycenę skłaniam się ku 1.) (on u siebie w domu montuje też te okna)

3.) Montaż stan surowy - 850 zł

- brama garażowa 500x212,5

1.) Horman EPU 40, napęd Promatic P - 5780 (grubość bramy 2 cm)

2.) Normstahl EURO, napęd Ultra Exellent - 5950 zł (grubość bramy 4 cm)

3.) ciekawostka - brama Normstahl napęd Ultra Exellent otwierana w bok (można ją otworzyć częściowo, np. przy wjeździe/wyjeździe jednego auta z garażu lub wyjściu człowieka, nie zabiera cm z wysokości garażu - wg mnie bardzo fajna sprawa) cena ok. 7000 zł

4.) Montaż bramy - 430 zł

Nie mam porównania do innych cen ale chyba nie jest źle... :roll:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak juz pisalam...

- okna na parterze pcv, Jezierski (odbieram za tydzien)

- okna na poddaszu pcv, Velux (wklejone w piekny, czarny dach - tylko, ze przy moim wroscie procz nieba nie widze swiata, haha)

- brama Wisniowski (odbior lada dzien)

- drzwi... zamowilam i zrobili inny wzor, wrrr ;-)

Jaki model i koszt bramy Wisniowski.

A ja dzisiaj dostałem wycenę (brutto) okien pcv parteru...1.) profil 4-komorowy Iglo, obustronny kolor - 7 240 zł

Za namową właściciela firmy od której mam tą wycenę skłaniam się ku 1.) (on u siebie w domu montuje też te okna)

Jak szukalam i ogladalam okna, trafilam do firmy Drutex (http://www.drutex.pl), ktora sprzedaje opisane przez Ciebie okna. Bardziej podobal mi sie profil Ideal 4000 RL.

Jaki model i koszt bramy Wisniowski.

1900 zl + naped (koszt pokrywa wykonawca). Jak orientowalam sie, to w okolicach stolicy, brama segmentowa z kasetonami, kolor bialy, naped - podstawowy, kosztuje ok 3300 zl brutto (z montazem). Wymiar wg projektu. Cennik dostepny jest na stronie http://www.wisniowski.com.pl

A ja dzisiaj dostałem wycenę (brutto) okien pcv parteru...1.) profil 4-komorowy Iglo, obustronny kolor - 7 240 zł

Jak szukalam i ogladalam okna, trafilam do firmy Drutex (http://www.drutex.pl), ktora sprzedaje opisane przez Ciebie okna. Bardziej podobal mi sie profil Ideal 4000 RL.

Tak, to są okna z Drutexu i profil Ideal 4000 RL (o którym pisałem) jest droższy a dla mnie ten tańszy jest wystarczający i zaoszczędzone pieniądze - 1160 zł - wolę przeznaczyć na bramę garażową otwieraną w bok. :)

Witam, :D

ja jeszcze nie mam dachu ale okna juz mam zamówione, Oknoplast-Kraków, dwukolorowe biały/orzech.

Jakie masz wymiary okien i jaka cena.Dzięki

1180 x 1645 = 4 szt., UR

1170 x 620 = 2 szt., U

2620 x 2400 = 1 szt., 2- kwaterowe, rozsuwne

5-komorowe, wersja Orion Plus = 6.696 brutto z montażem.

Odbiór i montaż na początku lutego.

A brama garażowa, segmentowa 240 x 220 firmy DOPLER, kolor orzech, automat Nice + 2 piloty z montażem 4.513 brutto

Brama garażowa firmy Fenster, deska, grubośc bramy 4 cm, (o wiele jak dla mnie ładniejsza, lepsza, dobrze termoizolacyjna niż ta doplerowska) z montażem 3.700 brutto

Prawie 24 godzinna przerwa na forum. Pogoda sprzyja, więc chwalcie się postępem w pracach. Wyceny i Wasze uwagi są dla wszystkich nas, rozpoczynających, bardzo cenne.

Dzisiaj odebraliśmy pozwolenie na budowę .

Teraz szybko kredyt. Prawie wszystko załatwione, należy poczekać, aż decyzja się uprawomocni. Może załapiemy się na ulgę odsetkową.

Pozdrowienia!

Witajcie,

Milczałem przez jakiś czas bo było ciężko, ale dzisiaj jest niedziela to mogę napisać :-)

Oto 2 fotki stanu surowego.

Północ:

http://pawel.stankiewicz.strefa.pl/murator/stan_surowy_pln.jpg

Zachód:

http://pawel.stankiewicz.strefa.pl/murator/stan_surowy_zach.jpg

Zostały do zamontowania 4 okna połaciowe i uzupełnienie dachówek oraz posprzątanie terenu... Gdy to będzie to wkleję resztę zdjęć. Generalnie jednak mogę zakomunikować zakończenie stanu surowego.

Jeśli chodzi o górę to tak, jak pisałem - podniosłem o jeden bloczek i zwiększyłem kąt nachylenia do 40 stopni. W efekcie góra to są 3 lotniska i duża łazienka. Te 3 pokoje mają w sumie po około 25-30m2 Schody są super. Może trochę wąskie, ale zupełnie się tego nie odczuwa.

Po modyfikacjach tak to wygląda:

http://pawel.stankiewicz.strefa.pl/murator/nad_schodami.jpg

Wczoraj miałem 2 wizyty forumowiczów. Jedna mnie ominęła... Prawdopodobnie kasiasikorka. Bardzo mi przykro, że mnie nie było - byłem 30min później. Zapraszam ponownie - proszę o wcześniejszy kontakt telefoniczny.

Jeśli chodzi o drugą wizytę to był LuMaNaZo. Komiczna sytuacja... Okazało się, że mieszkamy naprzeciwko siebie. Ja widzę jego okna a On moje :) Niesamowity zbieg okoliczości...

Witajcie,

Rzeczywiscie rewelacja.

Z czego wynika ten efekt sciany przy oknach poddasza; czy kupowaliscie okna z "kolnierzami"?

Wczoraj miałem 2 wizyty forumowiczów...

W piatek, niespodziewanie plac budowy nawiedzila pani arch. Malgorzata.

Czyzby to zasluga kolegi, i szum wokol szurania glowa po dachu? :-)

Witajcie,

Milczałem przez jakiś czas bo było ciężko, ale dzisiaj jest niedziela to mogę napisać :-)

I kolejny PIĘKNY Niewielki powstaje!!!

Widząc takie domy naprawdę "serce rośnie" i podjęta decyzja o wyborze tego projektu wydaje się jedyną słuszną!!!

Jaen_Luc - w Twoim Niewielkim bardzo widać fachowość i dbałość o szczegóły. Gratuluję.

A może "wrzucisz" więcej fotek? :)