TomekM05a 11.12.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Do szcęściarzy,którzy zadaszyli : Jak się u Was ma końcówka krokwi (dolna) do górnej krawędzi otworu okniennego? U mnie dziś zaczęli przycinkę i jestem nieźle zdrzaźniony czy nie pojechali za bardzo . Proszę o odpowiedź do jutra do 7.00 Jak przyłożyłem dechę poziomo do okna, to brakuje jakieś 7 cm w pionie , do krokwi. Spać spokojnie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMaNaZo 11.12.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witajcie, (......). W efekcie góra to są 3 lotniska i duża łazienka. Te 3 pokoje mają w sumie po około 25-30m2 Schody są super. Może trochę wąskie, ale zupełnie się tego nie odczuwa. (..)Jeśli chodzi o drugą wizytę to był LuMaNaZo. Komiczna sytuacja... Okazało się, że mieszkamy naprzeciwko siebie. Ja widzę jego okna a On moje Niesamowity zbieg okoliczości... Witajcie, Rzeczywiście , takie sytuacje nie zdarząją się często. Mieszkamy blok w blok, okno w okno , ale spotkaliśmy sie na budowie Jean_Luc'a. To jeszcze raz świadczy o tym, ze relacje w blokowiskach są aspołeczne, każdy jest anonimowy i nikt nikgo nie zna. Mam nadzieję, że mieszkając w Niewielkim, relacje z sąsiadami będa bardziej "zacieśnione", a przynajmniej, jest szansa, że ich będziemy znać, niewazne czy ich lubimy czy nie. Potwierdzam, że to co zrobił na poddaszu Jean_Luc jest genialne. Naprawdę, duże trzy pokoje( jest miesjce na garderobę, pokoje są tak duże, że jakby komuś się urodziła 5 dzieciaków to można je podzielić i też się zmieszcza , spoko łazienka, oraz dużo miejsca nad głową na schodach. To efekt tych 40stopni i podwyższenia. A wygląd na zew. ten sam, tzn z zachowaniem bryły. Polecam tym, ktorzy maja szanse na modyfikacje. Cieszę się, że miałem i mam ... taką możliwość, śledzić dokonania Jean_Luca. Zresztą pionierzy przechodzą do historii ... LuMaNaZo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.12.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Do szcęściarzy,którzy zadaszyli : Jak się u Was ma końcówka krokwi (dolna) do górnej krawędzi otworu okniennego? U mnie dziś zaczęli przycinkę i jestem nieźle zdrzaźniony czy nie pojechali za bardzo . Proszę o odpowiedź do jutra do 7.00 Jak przyłożyłem dechę poziomo do okna, to brakuje jakieś 7 cm w pionie , do krokwi. Spać spokojnie?! Hm, dzięki za odpowiedź . Jak to sie mówi lepiej kijek pocieniowac, niż go potem pogrubasic. Wychodzac na przeciw temu powiedzeniu kazałem chłopakom wydłużyc krokwie o 5 cm. Upierdliwy ze mnie inwestor . Teraz jest tak, że jak dojdzie podbitka, to jej dolna krawędź będzie ok. 3cm nad obecną krawędzią otworu okiennego. Docelowo będzie jeszcze wiecej (pianka, tynk). Czyli razem jakies 5 cm. Dam tez listwe (tę za rynną) na przynajmniej 20cm. U Jean_Luca wydaje mi się trochę wąska, chyba że jej nie ma wogóle. Jeśli dobrze widzę na zdjęciu tommy07 jest w miarę szeroka. Jeśli chodzi o dach Jean_Luca to na mój gust jednak okap dośc wystaje . Myślę jednak, że po dołożeniu ocieplenia scian efekt częściowo zniknie . A te 40 stopni? Jak patrzyłem na więźbę to wyglądało to gorzej. Ale muszę powiedziec, że z dachówką nieźle. Może ciemny kolor dachówki to sprawił? No i jak potrzeba przestrzeni to znaczy, że potrzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.12.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Deska czołowa - tak to się nazywa. Dam 20-kę. Od początku wydawała mi sie potrzebna w dachu. Wg mnie robi niezły efekt wizualny. Jean_Luc - jakbys tak wywalił ostatnią warswę dachówki, przyciął krokwie pionowo ( masz poziomo) i dał te deskę, to okap by ci zmalał. Tak tylko sobie pisemnie myślę . Tylko nie mów, że chciałeś zaoszczędzic na deskach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.12.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dla tych co się nie boją... Spaśchttp://tomekm05a.w.interia.pl/zkomina.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Widzieliscie? http://www.wmmurator.com.pl/projekt?IdProjektu=413&IdKolekcji= Cos mi to przypomina . PS. Jak by tak podnieśc o kilka pustaków, to: no, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 13.12.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Dla tych co się nie boją... Spaśc http://tomekm05a.w.interia.pl/zkomina.html Chciales napisac... z dziennika ludzi o silnych nerwach (snieg tuz, tuz... a przykrycia dachu jeszcze nie ma). A propo dachu, mysle ze ze u mnie odleglosci miedzy dachowka a rynnami sa nierowne - nie zachowuja przyjetych norm "nierownosci". Albo nie myle sie, albo myle, i... jest to moje zboczenie zawodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 13.12.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Już wiem! Kiedyś mówiłem o tym, że rozważam zamurowanie okna: Dowód: Myslimy równiez o zamianie na okno wąskich drzwi tarasowych, lub nawet likwidacji!!! ("-my" - ja jestem przeciwny ). A tu: http://www.wmmurator.com.pl/pliki/dom_413_3.jpg Muszę powiedziec, że moja żona ma wyczucie . Taki salon forsowała! I nie ma na imię Małgorzata . Dzwonię po murarzy... Niech kręcą wapno ! PS. Zacząc ufac żonie? (W sprawach "budowlanych" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 13.12.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Widzieliscie? http://www.wmmurator.com.pl/projekt?IdProjektu=413&IdKolekcji= Cos mi to przypomina . PS. Jak by tak podnieśc o kilka pustaków, to: no, no... O... raaany, ale kosmos (z zewnatrz) Przynajmniej kosztorys nie jest z ksiezyca, jak ten zamieszczony w M05!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tommy07 14.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Krótkie przemyślenie n/t projektów: Chciałem znaleźć na muratorze przybliżone koszty budowy dla M05aL by porównać sobie jak się one mają do rzeczywistości. Może znalazłbym jakąś analogię (w co raczej wątpię ) i pozwoliłoby to określić ile wyniesie dokończenie stanu surowego. Jednak nic z tego. Spróbujcie znaleźć nasze projekty (tzn. MO5a lub M05aL) !!! Żadnych szans. Zniknęły !! Czyżby Wielce Szanowna Pani Cybulska-Marks po wizytach u forumowiczów stwierdziła, że jednak coś spie..... Ciekawe o co chodzi ? Może ktoś z Was wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Krótkie przemyślenie n/t projektów: Chciałem znaleźć na muratorze przybliżone koszty budowy dla M05aL by porównać sobie jak się one mają do rzeczywistości. Może znalazłbym jakąś analogię (w co raczej wątpię ) i pozwoliłoby to określić ile wyniesie dokończenie stanu surowego. Jednak nic z tego. Spróbujcie znaleźć nasze projekty (tzn. MO5a lub M05aL) !!! Żadnych szans. Zniknęły !! Czyżby Wielce Szanowna Pani Cybulska-Marks po wizytach u forumowiczów stwierdziła, że jednak coś spie..... Ciekawe o co chodzi ? Może ktoś z Was wie ? Faktycznie jest to BARDZO podejrzane!!! Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków ale nie ukrywam że zaniepokoiłem się. Mam nadzieję że uzyskamy wyjaśnienie od Pani Projektant o co chodzi... A z doświadczenia wiemy że projekt nie jest do końca przemyślany konstrukcyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jak nie ma, jak są . Może po prostu coś webmajstry grzebali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jak nie ma, jak są . Może po prostu coś webmajstry grzebali. Są M05 i M05b a M05a nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.12.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 http://www.wmmurator.com.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= jeszcze działa. Chyba go skopiuje, żeby miec materiał dowodowy w prokuraturze, jakby sie coś działo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.12.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 http://www.wmmurator.com.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= jeszcze działa To nie wiem o co chodzi. Szukając w wyszukiwarce projektów po nazwie "niewielki" nie wyświetla się M05a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.12.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zgadza się - p. Małkorzata sie już do niego nie przyznaje! , bo nie ma go też w jej projektach. Może, któryś sie zawalił . Wydaje mi sie, że robia możliwośc kolorowania naszych projektów. Zobaczcie M05 - wczesniej nie widziałem tej opcji - ale jeszcze nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.12.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 A tak przy okazji Murator napisał na stronie M05a: Duży taras, w znacznej części zadaszony, z zewnętrznym kominkiem to przyjemne miejsce posiłków i spotkań w gronie rodziny i przyjaciół. Poddasze to wygodna część nocna, z trzema sypialniami i łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margareta 14.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam Budujących wszystkie Niewielkie, Po pierwsze - proszę się się nie martwić, od jutra projekt będzie znów dostępny na stronie Muratora; Po drugie - po analizie forum i kilku wizytach na budowie postanowiłam przygotować zamienny projekt klatki schodowej (niektórym przeszkadza lokalne obniżenie na klatce schodowej do 1,9m) - zainteresowanych proszę o telefon (22) 5905168 lub (22) 5905555 lub mail [email protected]; inne metody na uzyskanie większej wysokości na klatce to: - podnosienie ścianki kolankowej; - zmiana kąta nachylenia dachu; (zgody na takie zmiany wydajemy bezpłatnie) Po trzecie - kosztorysy opracowywane są poza pracownią architektoniczną i proszę nie mieć do mnie osobiście pretensji o jakieś nieściłości; natomiast z pewnością Murator się poczuje - można uwagi na ten temat zgłaszać pod podanym wyżej adresem mailowym; Mimo kłopotów, które zawsze na budowie się zdarzają, mam nadzieję, że dobrze się będzie w "moich" domach mieszkało Pozdrawiam Gośka Marks - autorka projektu PS. Nie jestem taka sztywna, że mnie określać mianem Wielce Szanowna...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.12.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 No to się uspokoiłem i podnoszę kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.12.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Pani Małgosiu. Ja nic na pania nie gadałem. Fajny projekt i wogóle. Jeśli już, to o innym Niewielkim. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts