pedzelito 23.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 To ja dla rozluźnienia sytuacji też napiszę o nie fachowych sprawach Projekcik tego najpiękniejszego domku już zamówiłam i lada dzień będzie u mnie jupiiiiii Pozdrówka A ja (równiez dla rozluźnienia sytuacji ) napisze że wyceniłem GWC Awadukt Thermo http://www.rehau.pl/45F80B5877DF369BC12571260047A5FE.shtml dla Niewielkiego M05a w dwóch firmach i spotkał mnie szok. Różnica 2000 zł netto!!! Jedna firma - 7000 zł a druga 9000 zł za to samo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnka 23.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A u nas robi się hydraulika , lada dzień wejdą elektrycy; chybaże postanowi przyjść zima; podejmujemy ważne decyzje, czy dobre okaze się znacznie później:)Z resztą musimy sie jeszcze wstrzymać, mury ciągle mokre, podobnie więźba. trzeba czekać aż wszystko porządnie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 23.01.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witajcie!!! Jeśli mogę coś powiedzieć w kwestii poruszanych tematów na naszym forum, to uważam, że faktycznie za mało jest konkretnych tematów, a przede wszystkim brakuje mi relacji ,,starszych,, forumowiczów, którzy mają bardziej zaawansowane prace budowlane ( Tomek M05a, niewielka, ogłoszka, BettyAnn, czy pędzelito), przecież to od Was dowiadujemy się jak w realu ten nasz Niewielki wygląda i może zabrzmi to głupio dzięki Wam możemy ominąć wszelkie błędy, które przegapiła nasza pani architekt !!!! Ale z drugiej strony jest Nas (osób budujących Niewielkiego) coraz więcej i każdy chce się podzielić swoimi wrażeniami, uwagami dotyczącymi Niewielkiego na swoim indywidualnym etapie prac i nie ma co się dziwić zobaczcie o czym pisaliście w postach na początku 2006r. P. S. do awjw: projekt zaadaptował mi architekt ze Złotorii k/ Torunia, któremu zapłaciłem 1000 PLN (razem z wszelkimi zmianami)!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 23.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam raz jeszcze! Jeśli można : Tomek M05a, pedzelito, BettyAnn, niewielka, ogłoszka!!!! PISZCIE NA WSPÓLNYM FORUM A NIE NA P.W. Wasze uwagi, wskazówki, zdjęcia , są bardzo cenne!!!! Nie wierzę, że nic się u Was nie dzieje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 23.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja budowę zaczynam dopiero na wiosnę! I też bardzo chętnie poczytam relację "starszych" Niewielkich choć teraz to pewnie przerwy w budowach to i relacji mniej. Ja osobiście stęskniłem się za Jean_Luc'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koalla 24.01.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 witam, ktoś tu wspomniał o elektryce i hydraulice, jkaie koszty ja właśnie jestem na etapie rozmów z wykonawcami. Jak odpuszczą mrozy zabieram sie za kładzenie płyt i ocieplanie poddasza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 24.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam Niewielkich, dawno mnie tu iebyło... Ach ta budowa.. mnie wykończy. Ja jestem już albo może bardziej dopiero na etapie chudych betonów, dach już prawie gotowy, kanaliza pozioma rozprowadzona, schody wylane, brak jeszcze ścianek dzialowych na poddaszu. Czekam na montaż okien, mają przyjechac 8 lutego, jak pogoda dopisze za tydzień, dwa to będziemy ocieplać te nasze piękne mury W przyszłym tygodniu wchodzi instalator dalej robić podłączenie wody i kanalizy, oczywiście jak niebędzie mrozów, bo Pan stwierdził że jak będzie -1 to nierobi, heheh Kurcze musiala się ta pogoda posuć , tak dobrze szło. Powiedzcie czym ocieplacie ściany, fundamenty i podloge, styropian jakiej firmy byście polecili, bo np. Termoorganiki Gold na mój (Nasz) domek wyszło ok. 10.000 Pozdrawiam i życzę powodzenia tym co zaczynają w niedlugim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 24.01.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Eh... jak ja zazdroszczę wszystkim już budującym to nasze cudo )) Przede mną jeszcze długa droga, ale dzięki Waszym postom na pewno łatwiejsza do pokonania. Tak więc piszcie o wszystkim, bo dla różnych osób ważne są różne tematy. Ja mam zamiar zacząc budować najpoźniej w czerwicu i na pewno swoje spostrzeżenia będę przenosić tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 24.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja osobiście stęskniłem się za Jean_Luc'em. Witajcie, Nie odzywam się, ale od czasu do czasu tutaj zaglądam. Aż mi wstyd bo tyle pytań było i za każdym razem gdy tutaj wchodzę to postanowiam przygotować esej na temat budowy M05aL... Niestety nie mam czasu... Mam go nawet mniej niż gdy intensywnie budowałem. Wstępnie sytuacja przedstawia się następująco: - stan surowy otwarty - zrobiony - ocieplenie poddasza wełną mineralną (20+5cm) - częściowo zrobione - folia paroizolacyjne i profile pod płyty G-K - robią się właśnie dzisiaj. okna będą na początku marca... Muszę szybko przemyśleć kwestie instalacji na poddaszu a nie mam czasu. Następne noce nieprzespane. Całe szczęście, że projekt pod tym względem jest całkiem dobrze przygotowany. cdn... Aha ! Galeria: http://m05al.stankiewicz.strefa.pl/linpha/viewer.php?albid=1&stage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 24.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Jean_Luc: piękny "Niewielki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 24.01.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam !!! Zdjęcia - Jean_ Luc są super. Widać jak z wielką dokładnością budowany jest Twój Niewielki !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 24.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Jean_Luc, Twój Niewielki prowadzi w moim rankingu. Jest wybudowany z niesamowitą starannością. Jak to się mówi "nic dodać, nic ująć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 25.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Dziękuję za pchwały, ale wydaje mi się, że po prostu zdjęcia dobrze wyszły i są w miarę wyraźne Generalnie staram się popełniać jak najmniej błędów, których niestety nie da się uniknąć. Mam w miarę sensownego wykonawcę - to też jest plus. Życzę miłego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewpawol 25.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witamy niewielkich~! Jesteśmy prawie zdecydowani na zakupienie M05b/II.Od razu spodobała nam się bryła niewielkich.Ta wersja odpowiada nam tak jak innym ,bo można wykończyć poddasze później. Zastanawiamy się nad częściowym podpiwniczeniem.Czy ktoś z budujących podpiwniczał częściowo ? Jak tak to gdzie jest zejście do piwnicyZe zmian to myśleliśmy o zmianie wejścia do łazienki na dole, żeby było bliżej salonu. Nie do końca podoba sie poddasze.CZy myslicie że można byłoby z dwóch syppialni zrobić jeszcze jedną, kosztem jednej garderoby i dodać jedno okno na dachu.CZy ktoś zaczął już budowę niewielkiego wariant II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 25.01.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Zastanawiamy się nad częściowym podpiwniczeniem.Czy ktoś z budujących podpiwniczał częściowo ? Jak tak to gdzie jest zejście do piwnicy Ja myślałem o podpiwniczeniu M05a ale jak wyliczyłem koszty - ok. 20 tys. to mi przeszło. Strop, okna, posadzka, brama, dodatkowe schody zrobiły coś ok. tej kwoty. Zejście do piwnicy miało być z klatki schodowej - z domu i z zewnątrz przez bramę garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka3 25.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam wszystkich, czy jest tu ktoś z Rzeszowa, kto ewentualnie chciałby wymienic sie spostrzeżeniami na temat budowy MO5b. Tak bardzo chciałbym zobaczyć ten domek w realu . Bardzo prosze odzwijcie sie. Katka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaSz 25.01.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam zamiar rozpocząć budowę M05b. W związku z tym, mam pytanie czy ktoś z Was jest na etapie budowy tego domu. Jeżeli tak czy zechce podzielić się ze mną doświadczeniami z budowy, ewentualnymi fortkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 25.01.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Droga MoniaSz Ja, wchodząc na forum Niewielkiego czytałem wszystkie wypowiedzi i wiedziałem kto jaki buduje. Jest już 16 stron. Z nich dowiesz się na jakim kto jest etapie. Zdjęć z budowy jest bardzo dużo, a gotowy możesz zobaczyć przeglądając projekty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 25.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam wszystkich, czy jest tu ktoś z Rzeszowa, kto ewentualnie chciałby wymienic sie spostrzeżeniami na temat budowy MO5b. Tak bardzo chciałbym zobaczyć ten domek w realu . Bardzo prosze odzwijcie sie. Katka Ja jestem z Rzeszowa ale Niewielki i to M05a będzie dopiero budował się od wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewpawol 26.01.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 WitamWidzę że jest coraz wiecej osób które wybrały M05b.Też mnie ciekawi czy ktoś już zaczął budowę bo to nowy projekt.My zastanawiamy się nad piwnica ,lub poszerzeniem garażu aby za nim zmiesciło się malutkie pom. gosp.Do wszystkich wybierających M05b -- czy wprowadzacie jakieś zmiany?my robimy na razie mapkę do celów projektowych .Jesteśmy z warm.-mazurskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts