Edytka 24.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 mój to M05 Jean_Luc - to była dachówka cementowa. Ale okazuje się, że Ty masz trochę większy dach. Miłego dnia Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 24.04.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Edytka a masz juz ta wycene dachu zrobiona ? podaj jakies szczegoly, kwoty bo my tu zaraz jajka zniesiemy z moja kochana z ciekawosci, bo tez sie nam M05 strasznie spodobal tylko ten dach nas nurtuje z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 24.04.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Cześc, też mam projekt M05, zastanawiam sie nad podniesieniem poddasza o dwa pustaki, co zwiekszy powierzchnie poddasza, zostana zlikwidowane płyty karton-gips, tlko nie wiem czy to możliwe. Jezeli wiecie co trzeba zrobi w tym kierunku zeby uzyskac stosowne pozwolenie na taka zmiane to prosze o rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koalla 24.04.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czeć,ja mam M05L czekam włanie na pozwolenie, robiłem kilka zmian ale podniesienie o dwa pustaki to chyba nie najlepszy pomysł. Wydaje mi się że cały dom straci swój urok. Rozmawiałem z kilkoma projektantami i wszyscy byli co do tego zgodni.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 24.04.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam, Ja również myślałem o podniesieniu poddasza o 1-2 pustaki, ale autor projektu nie zgodziła się. Mój architekt z kolei stwierdził, że można podnieść o 1 pustak i wydłużyć okap a tym samym zostanie zachowany styl domku.Nie wiem jednak czy to dobry pomysł bo przy podniesieniu o 1 pustak okap będzie wystawał na 1.08 m. Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.04.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam. Jeśli okap będzie "wystawał" więcej niż 1 m, to granice zabudowy będą liczone od końca okapów, a nie ściany. Ku przypomnieniu.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 24.04.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 No to chyba nic z tego niebedzie a już miałam cichą nadzieje ze bedziemy mie większa powierzchnie na poddaszu ale jak tak mówicie to sobie odpuscimy, bo w sumie adaptacje projektu już mam więc to tylko by był dodatkowy kłopot.Dzięki za dobre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koalla 26.04.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czeć,moim zdaniem taki długi okap zwiększył by dodatkowo zacienienie cian czyli mniejsze nasłonecznienie a co za tym idzie, chłodniej w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koalla 26.04.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 słuchaj Magda ja na przykład żeby zwiększyć powierzchnię a zależało mi głównie na salonie, wydłużyłem budynek zyskujš salon większy o 6m, kuchnię o 2,5 a pokój na poddaszu o 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 26.04.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedź ale dół jest w porzo, mi chodziło o poddasze. A z tym nasłonecznieniem to nie do końca tak, bo gdyby mury poddasza podniesc o 2 pustaki to by było większe nasłonecznienie, gdyz odległośc dachu od okna by sie zwiększyła i więcej słońca by padało na dom, ale to jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksalp25 26.04.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich bardzo serdecznie, razem z narzeczona mamy zamiar zakupic projekt niewielki z podwojnym garazem, czytalem dokladnie forum, chcemy rowniez zrobic pare zmian, ale chcialbym wiedziec jedna rzecz czy wymiary sypialni na poddaszu nie przekraczajace 10m, nie wiem jak to dokladnie okreslic, ale czy to sa wymiary powiedzmy plaszczyzny sufitu, czy sufit+skosy???? bardzo prosze o odpowiedz bo jesli okaze sie ze 10metrow to raczej musze zrezygnowac z tego projektu:((( a szkoda by byla pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 26.04.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witaj iksalp25 ! Powierzchnia, która jest podana dotyczy powierzchni na wysokości 1.9mSypialnie mają powierzchnie:9.31 (17.67) m27.94 (15.20) m29.34 (17.71) m2 Liczba w nawiasie jest wielkością powierzchni podłogi.Poza tym jest zrobiona sztuczna ścianka kolankowa na wysokości 1.3m, a to oznacza, że powierzchnia podana jest na wysokości skosów, jeśli dobrze zrozumiałem twoje pytanie. Pytałem pewnego architekta o to, czy pokoje nie będą zbyt małe, ale stwierdził, że tak naprawdę widzi się powierzchnię podłogi i nie będą małe.Dodatkowo w projekcie jest aranżacja ustawienia mebli i w tych dwóch większych pokojach są po 2 łóżka, 2 biurka do pracy i szafy. Przyznam, że sam się martwię jak to będzie wyglądać, zwłaszcza, że sufit to tak naprawdę płaszczyzna o szerokości 30cm a znajomi radzili, żeby nawet nie wypłaszczać sufitu a pozostawić widoczną belkę kalenicową. Jeśli masz wątpliwości to zobacz projekt "zacisze z garażem":http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=794 Jest to moim zdaniem bardzo dobry projekt, ale z różnych względów nie wybrałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksalp25 26.04.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 bardzo dobrze zrozumiales:) tak myslalem ze cos jest nie tak w tych wymiarach, jeszcze jedno a jaka bedzie wielkosc lazienki na poddaszu w takim razie? dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 27.04.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Łazienka ma wymiary 3.71 na wysokości 1.9m i 5.43 po podłodze.Konstrukcja dachu i umiejscowienie łazienki powoduje, że tam jest tylko jeden skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksalp25 27.04.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 to super w takim razie jestesmy zdecydowani na ten projekt, maly fajny i ladny:) aktualnie mieszkam tez w domku z poddaszem uzytkowym ale 260m2 to stanowczo za duzooooo tym bardziej ze jest butla z gazem buuu oki dzieki Ci przyjacielu, tak sie sklada ze mozna kupic ten projekt u mnie w miescinie:) a przy okazji jak bede w krakowie i bedziesz juz mieszkal to zajade obejrzec twoj domek:) koncze wlasnie AGH L:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 28.04.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czesc, mam wazne pytanko do właścicieli tego projektu.Jakie ogrzewanie wybraliście, badź wybierzecie do ogrzania tego domku?????Pomóżcie bo sama już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksalp25 28.04.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Hej ja co prawda jeszcze nie mam projektu ale wiem ze niedlugo bede mial w tym roku planuje tylko stan surowy, otoz nad ogrzewaniem zastanawialem sie wielokrotnie, dla mnie najlepszym rozwiazaniem byloby ogrzewanie kominikiem z plaszczem wodnym, gdyz mieszkam w lesie i mam prawie 20hektarow lasu, a i za 10m3 deba place tylko 400pln:) takze napewno wybiora ta opcje czytalem na forum o tym systemie ogrzewania ale powiem szczerze ze mam teraz metlik w glowie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 28.04.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 iksalp25 - jak będę mieszkać to zapraszam - a nawet wcześniej. Na razie jest to jednak działka 18 ar. W tym droga 60x3.5m, którą będę odśnieżać w zimie pługiem śnieżnym, który będę musiał kupić... magdac. - niestety nie jestem do końca zdecydowany... Aktualnie myślę o kotle gazowym kondensacyjnym + kominek z plaszczem + ogniwa solarne. Czym więcej jednak czytam tym więcej zdaję sobie sprawę z tego, że jest to dość skomplikowana instalacja. Nie boję się samego skomplikowania, ale boję się, że wydam pieniądze na coś, czego nie będę użytkować. Alternatywa ? Pompa ciepła + rekuperator... być może, ale muszę zgłębić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksalp25 29.04.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam ponownie, mam pytanie dotyczace przedsionka ( lapacz powietrza) czy po wejsciu przez drzwi frontowe po lewej stronie sa widoczne schody, czy tez znajduje sie tam jakas sciana???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 30.04.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 iksalp25 - to zależy, którą wersję projektu masz. Jeśli to jest M05a (nie-lustro) to faktycznie po lewej stronie widać schody. Pod schodami jest przestrzeń - zaraz przy wejściu to jest 1.0m i później rośnie.Nie jest to ładne, ale mam nadzieję, że da się to ładnie zaarażnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts