anjawi 12.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 (...) podniesienie ścianki kolankowej 64cm Skąd 64cm? Wg mnie podniesliscie od tego co w projekcie o 37cm. Tomku nie anjawi napisał tylko napisała ... masz rację mała pomyłka ale nie 64 i nie 37 tylko 54 cm ponieważ ściankę podnieśliśmy o dwa bloczki + 2 fugi to tak wyjdzie Pozdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 12.03.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 my w M05a mamy pojedyncze kołnierze ponieważ między oknami przebiega krokiew więc jeżeli zamontujesz okna zespolone z kołnierzem kombi to krokiew musiałaby zostać wycięta i dach wzmocniony jakimiś dodatkowymi elementami. My unikamy takich rozwiązań mało tego udało nam się wyelimnować wszystkie słupki S1 i to dzięki zwiększonemu przekrojowi KK1 i KN1, (zostały tylko słupki przy schodach) w rezultacie będzie duże i przestronne poddasze PozdrAnia my budujemy M05ahttp://foto.onet.pl/b72q5,s0ru27g04k2e,7gzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 anjawi napisała: (...) podniesienie ścianki kolankowej 64cm Skąd 64cm? Wg mnie podniesliscie od tego co w projekcie o 37cm. Tomku nie anjawi napisał tylko napisała ... masz rację mała pomyłka ale nie 64 i nie 37 tylko 54 cm ponieważ ściankę podnieśliśmy o dwa bloczki + 2 fugi to tak wyjdzie Pozdr Ania 1. Niestety, korzystam z automatu forumowego, on tak ma. Ale więcej sie to nie powtórzy . 2. Oto moje obliczenia: DANE: Wg projektu "ścianka kolankowa" ma 12 cm od poziomu 2,94 - rozumiem, że i Ty od niego liczysz. Tyle ma i u mnie. U Ciebie 2*24(wys. Porotherm'u) + 2*co najwyżej 1,5cm fuga.... OBLICZENIA: To daje podniesienie u Ciebie o : (2*24+3)-12=39, co stanowi ok. 1,5tzw "bloczka". PS. Staram sie nie czepaiac, ale czasami mi nie wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekGL 12.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Dzisiaj złożyłem zamówienie na projekt M05a. Od przyszłego tygodnia zaczynam gonitwę za papierami.Zamierzam zrobić pare zmian w projekcie.Głównie poszerzyć "niewielkiego" od strony wejścia i tarasu (razem ok 1,5m).Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie jeszcze zmiany wprowadzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie jeszcze zmiany wprowadzić? Ja w pomieszczeniu gospodarczym za garażem będę miał pisuar . Zamiast ładowac sie w brudnych butach przez salon (lub je zdejmowac), do pomieszczonka itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artshi 12.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ludziska czy nikt z Was nie montowal okien dachowych? JAKIE DAWALIŚCIE KOŁNIERZE ?? - do tych okien parami kombi czy pojedyncze prosze bo to dla mnie bardzo istotne - chce na dniach zamawiac komplet Otóż...okna dachowe tylko z kołnierzem kombi. Nie ma potrzeby podcinania krokwi . Właśnie do tak ustawionych okien są kołnierze kombi. Ja tak mam, krokiew cała , okna mamy Fakro. TomekM05a, domek jak ta lala . Dzisiaj nam okna wstawiono, jutro wkleję fotki okien i tego kołnierza kombi. Tzn. mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 12.03.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie jeszcze zmiany wprowadzić? Ja w pomieszczeniu gospodarczym za garażem będę miał pisuar . Zamiast ładowac sie w brudnych butach przez salon (lub je zdejmowac), do pomieszczonka itd... a czy rączki też bedziesz w nim mył a co do mojego oryginalnego rysunku (projektu), ja nie mam w nim zaznaczonej ścianki kolankowej tylko murłata leży na stropie, więc może stąd ta różnica ??? Pozdr Ania my budujemy M05a http://foto.onet.pl/b72q5,s0ru27g04k2e,7gzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 12.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witajcie! W sobotę odwiedziliśmy na budowie Jean_Luca i JKJ7 Jesteśmy pod wrażeniem gospodarzy i Ich domów Niesamowite uczucie, zdjęcia nie oddają urody i klimatu tego domu ... Jean_Luc i JKJ7 serdecznie dziękujemy i życzymy powodzenia !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekGL 12.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie jeszcze zmiany wprowadzić? Ja w pomieszczeniu gospodarczym za garażem będę miał pisuar . Zamiast ładowac sie w brudnych butach przez salon (lub je zdejmowac), do pomieszczonka itd... Witam Widze Tomku że budowa "niewielkiego" cię wykończyła , skoro masz takie kiepskie żarty . Ale jak mówisz że masz pisuar w p.gosp. to co masz w salonie? kibelek zamiast kominka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekGL 12.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Pytanie: Jak byś zaczynał/a budowę niewielkiego zmienił/a bym ................ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a czy rączki też bedziesz w nim mył a co do mojego oryginalnego rysunku (projektu), ja nie mam w nim zaznaczonej ścianki kolankowej tylko murłata leży na stropie, więc może stąd ta różnica ??? 1. W projekcie M05a, w pomieszczeniu gospodarczym jest umywalka. 2. Powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Widze Tomku że budowa "niewielkiego" cię wykończyła , skoro masz takie kiepskie żarty . Ale jak mówisz że masz pisuar w p.gosp. to co masz w salonie? kibelek zamiast kominka? 1. Wykończyła mnie troszkę. 2. To nie jest żart - bede miał pisuar. 3. Chciałem podpowiedziec. Zobaczymy jak Cię przyciśnie na podwórku, a żona będzie myła podłogę. 4. Twój żart był kiepski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 12.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Więcej sie nie odezwę... Dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 12.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam!!! Po krótkiej nieobecności wywołanej wojną z hydraulikiem, a raczej fuchmistrzem do potęgi ,,n,, podziwiam Wasze postępy w budowach i jestem pod wrażeniem. Zastanawiam się kiedy i ja będę mógł wejść do swojego Niewielkiego? Tomek M05a piękny Twój domek i ta ceglasta dachówka anjawi podobnie jak Ty chcę podnieść ściankę kolankową o 2 bloczki, widać, że pomyślałeś/aś o wydłużeniu krokwi!!! Dom nie wygląda jak ,,grzyb,,!!! Udało się zachować jego proporcje. Fajny pomysł z usunięciem slupów kosztem zwiększenia przekroju krokwii ~ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekGL 12.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Widze Tomku że budowa "niewielkiego" cię wykończyła , skoro masz takie kiepskie żarty . Ale jak mówisz że masz pisuar w p.gosp. to co masz w salonie? kibelek zamiast kominka? 1. Wykończyła mnie troszkę. 2. To nie jest żart - bede miał pisuar. 3. Chciałem podpowiedziec. Zobaczymy jak Cię przyciśnie na podwórku, a żona będzie myła podłogę. 4. Twój żart był kiepski . Witam Widze Tomku że na bieżąco odpowiadasz. Ale coś mi się wydaje że z tym pisuarem to trochę ściemniasz . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 12.03.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Pytanie: Jak byś zaczynał/a budowę niewielkiego zmienił/a bym ................ pozdr Budujący Niewielkiego mają w sobie dużo życzliwości i wielkie serca Mieliśmy szczęście tego doświadczyć (post wyżej). Moja rada! Zorientuj się, kto buduje najbliżej,poproś ładnie a zobaczysz, że mam rację.Wizyta na budowie (plus rozmowa) dużo wnoszą. Wprawdzie nie zaczęliśmy jeszcze budowy,ale już wiemy, że: - podniesiemy ściankę kolankową - zlikwidujemy węższe drzwi tarasowe w salonie - dodamy w salonie jedno okno (u nas ściana południowa) Zastanawiam się nad likwidacją WC (dzięki temu można przesunąć ścianę w łazience - byłaby trochę większa)Od strony holu pozostają szafy wnękowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOODLOOK1 12.03.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam wszystkich budujacych i zamiezajacych budowac ja jestem tym co zamieza niedlugo zaczac budowe ,przeczytalem wszystkie wasze posty iobejzalem zdjecia wszystko jest super ale caly czas sie zastanawiam czy salon z kuchnia nie jest zamaly napiszcie ci co juz wybudowali czy nie czuja przypadkiem czy jednak ten domek nie jest za maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 13.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ale coś mi się wydaje że z tym pisuarem to trochę ściemniasz . Czy fotografia odpływu ściekowego Cie przekona, czy zaczekasz aż pisuar zamontuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnka 13.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 TomekM05a nareszcie nareszcie!!! I oczywiście gratulacje, bardzo się nam podoba. Z tą deską czołową masz trochę rację, ale co tam.. jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 14.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ceny idą w górę... Chyba zrobię większe zakupy zwiazane z ociepleniem. Ktos mógłby rzucic cenami już kupionych i kiedy: - styropianów/wełny ocieplen scian zewn ()jest gdzies taka wełna do kupienia?) - wełny poddaszowej. Uruchamiam następna transzę i zastanawiam się nad zamiana części działki w składzik budowlany na własne potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts