kropeczka27 08.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 do kropeczka27 to ze sie jeszcze tak glupio moze zapytam to w tej cenie nie masz krycia dachu? to w takim razie faktycznie masz spora cene za robocizne jak Ci pan dekarz zawola jeszcze z 15tys to juz faktycznie bym sie zalamal Niestety, ale moja cena 54 tys. jest bez krycia dachu. Obejmuje tylko wiezbe, obicie deskami i papą. Za dachowkę musze osobno placic Ale jakoś to będzie... Wesolych Świat zyczę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 08.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witam.Mam pytanie.W kosztorysie niewielkiego m05b mam wpisaną ilość 8449 cegieł pełnych.Czy macie też takie ilości cegieł w swoich kosztorysach Niewielkich.Czy mogę polegać na tym kosztorysie materiałowym z muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 09.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam.Mam pytanie.W kosztorysie niewielkiego m05b mam wpisaną ilość 8449 cegieł pełnych.Czy macie też takie ilości cegieł w swoich kosztorysach Niewielkich.Czy mogę polegać na tym kosztorysie materiałowym z muratora. Z cegły pełnej prawdopodobnie (również w M05b) wybudowana ma byc wg projektu sciana SW2, oddzielająca garaż od pozostałych pomoeszczen. Z tego co mi wiadomo, chyba tylko 1 osoba zbudowała te sciane z cegły pełnej. Mnie poszły tylko może ze 4 palety, może 5, cegły na cały budynek - głównie na kominy. A cegła droga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 09.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam.Mam pytanie.W kosztorysie niewielkiego m05b mam wpisaną ilość 8449 cegieł pełnych.Czy macie też takie ilości cegieł w swoich kosztorysach Niewielkich.Czy mogę polegać na tym kosztorysie materiałowym z muratora. Z cegły pełnej prawdopodobnie (również w M05b) wybudowana ma byc wg projektu sciana SW2, oddzielająca garaż od pozostałych pomoeszczen. Z tego co mi wiadomo, chyba tylko 1 osoba zbudowała te sciane z cegły pełnej. Mnie poszły tylko może ze 4 palety cegły, może 5, na cały budynek - głównie na kominy. A cegła droga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 09.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam, Tomku nie masz okien połaciowych ??? SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 09.04.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Czekam na drzwi i bramę. Złodziei już miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 09.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Nasze początki..... http://foto.onet.pl/12ctp,t2c2z2wg0tgc,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 09.04.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dzięki Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 do kropeczka27 no to faktycznie troche Cie to kosztuje wprawdzie deskowanie i papowanie do tanich nie nalezy i my jego nie robimy jednak taka kwota jak dla mnie jest dosyc spora no ale lepiej miec spokoj na glowie niz pare tys. w kieszeni i zadyme non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Koniec urlopu - budowlanego. Dzis zakupiłem 240 m2 styropianu FS20 - 160zł/m3 brutto. Płytki klinkierowe Sahara - 30 m2 po 1,5 zł za płytkę tez brutto. Inne informacje z pola walki: tynki gipsowe zamówione: 17 zł/m2 - ale tylko robocizna, bo mało kto sie na cene z gipsem-Knaufem umawia na dzien dzisiejszy na koniec maja, polecana ekipa I to tyle. W przyszłym tygodniu przypomne sie hydraulikowi i kominkarzowi. I jeszcze okna połaciowe. Waham się pomiedzy najtanszymi mniejszymi, a projektowymi klapowymi. Dla bedacych w temacie - chodzi o walniecie sie w łeb . Również waham się pomiedzy markizami a żaluzjami, ale raczej żaluzje wewnętrzne nieprzepuszczajace słońca. Czy ktos wprawił okna połaciowe 78x118 ? Można wiedzie gdzie kupowałeś styropian? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 10.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 10.04.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Niewielkich !!!!Mam nadzieje ze wszyscy powrocili juz do swoich domkow i znowu bedz zamiszczac Swoje sliczne zdjecia na forum bo juz dawno nikt nic nie wkleil!!!! Czekamy na jakies zdjecia z wewnatrz!!!!????Mam pytanie,czy ktos z budujacych zdecyddowal sie na urzadzenie kotlowni w pomieszczeniu gospodarczym za garazem????My myslimy o takim wlasie rozmwiazaniu bo planujemy zamatowac piec z samopodajnikiem i nie chcemy przenosic calego balaganu do centralnej czesci. Moz ma ktos juz takie doswiadcznie???Ponoc utracimy sporo ciepla,bo rury prowadzace od pomieszczenia gospodarczego sa w za duzej odleglosci od czesci mieszlalnej a droga rzecz to czy pomieszczenie za garazem jest wystarczajaco duze zeby wszystko pomiescic??? a moze mozna je wydluzyc kosztem garazu??Za miesiac odbieramy projekt i szybciutko chcemy go zaniesc do architekta aby naniesc nasze zmiany bo nie bedziemy mieli za duzo czasu bo mamy tylko dwa tyg urlopu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.04.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Poszło na priva Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 10.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 witamy do kropeczki 27; nie zyjesz na innej planecie my za wiezbe i dachówke zapłaciliśmy 50zł/m2 a za cały dom stan surowy otwarty 47tys pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 witaj anjawi a jesli mozna wiedziec to w ktorym miejscu opola macie ten swoj niewielki?bede w opolu 04.05 na rajdzie samochodowym ( fotografia rajdowa to moj fach:) ) wiec jak znajde godzinke to moze jesli pozwolicie to bym zajrzal do Was?pozdr psnasz majster w piatek mowil ze rozlozy sznureczki i w poniedzialek/wtorek rusza z kopareczka ( super!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.04.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 TomekM05a napisał: I jeszcze okna połaciowe. Waham się pomiedzy najtanszymi mniejszymi, a projektowymi klapowymi. Dla bedacych w temacie - chodzi o walniecie sie w łeb . Również waham się pomiedzy markizami a żaluzjami, ale raczej żaluzje wewnętrzne nieprzepuszczajace słońca. Czy ktos wprawił okna połaciowe 78x118 ? Jeśli wstawisz mniejsze okna, to będziesz miał mniejszą efektywną powierzchnię przeszklenia. Zgodnie z zaleceniem powierzchnia szyb powinna stanowić ok. 10% powierzchni podłogi. Nie boisz się, że z oknami 78x118 na poddaszu będzie za ciemno? Czytałam, że przy kącie nachylenia dachu 35 st. optymalna długość okna to 160 cm, a 140 cm to minimum. Wiadomo, że trzeba się dobrze zastanowić i jak zawsze wybrać pomiędzy wygodą a kasą, ale dł. 118 to chyba jednak zbyt mało. ______________ Pozdrawiam, Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 11.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Na mniejsze okna namawiał mnie dekarz, który mi je zainstaluje. Wstawiał on duzo okien. Ale i wymieniał. Mówił, ze w pokojach od południa, przy dużych oknach jest jak w saunie . Póki co zdecydowany jestem na okna obrotowo-klapowe projektowe. A na słoneczko kupię do okien południowych markizy - bo rolety drogie jak okno, a 1. okno klapowe ok.1,4 kzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 11.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 witamy do kropeczki 27; nie zyjesz na innej planecie my za wiezbe i dachówke zapłaciliśmy 50zł/m2 a za cały dom stan surowy otwarty 47tys pozdrawiamy Dzięki za pocieszenie Aż mi ulżyło, że jednak nie tylko ja mam takie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 11.04.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam, po dlugiej przerwie spowodowanej... sloncem, deszczem i burza z... wykonawca!!!31 marca zamieszkalam w skromnych, niestety niewykonczonych (sila wyzsza) progach swojego Niewielkiego i ciesze sie zyciem poza stolica. Wrazenia super... Zycze wszystkim wytrwalosci! Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.04.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam, po dlugiej przerwie spowodowanej... sloncem, deszczem i burza z... wykonawca!!! 31 marca zamieszkalam w skromnych, niestety niewykonczonych (sila wyzsza) progach swojego Niewielkiego i ciesze sie zyciem poza stolica. Wrazenia super... Zycze wszystkim wytrwalosci! Pozdrawiam, Beata GRATULACJE!!! Ale Ci zazdroszczę. Ja nawet nie mam jeszcze dziury w ziemi. Niech Ci się dobrze mieszka. A może zamieścisz jakieś zdjęcia? __________ Pozdrawiam Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts