TomekM05a 13.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Cześć w nawiązaniu do tematu bramy Hormanna: 1. piszecie o bramie 2 cm czy 4 cm? 2. zostawiacie wymiar z projektu, czy bierzecie szerszą bramę? 3. ile u Was chcą za montaż? 4. czy możecie napisać swoje ceny z wyszczególnieniem ile za co? Aleksandra 1. 4 cm - a jakże 2. 4500 x 2250 3. 500 zł ? 4. przykro mi , rozpiske zgubiłem, a na umowie nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 13.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Hi... Narazie zdjec nie posiadam, ale mam dwoch swiadkow, ze juz u siebie koczuje : kierownika budowy, naszego kolegi Tomka05a (jeszcze raz dziekuje za kontakt, bardzo przydal sie) i bergerak'a (mam nadzieje, ze wycieczka do stolicy oplacala sie?!). Niestety, czeka mnie jeszcze duzo pracy. Dziekuje i pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 13.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 my otrzymaliśmy taką ofertę w dwóch opcjach: POZYCJA 1 BRAMA SEGMENTOWA OCIEPLANA HÖRMANN, TYP: EPU 40. Ocynkowane ogniowo segmenty stalowe, głębokość montażowa 42/20 mm, wypełnione pianką poliuretanową bez freonu (współczynnik przepuszczalności cieplnej k = 1,64 W/m2K), od strony zewnętrznej w strukturze woodgrain w kolorze białym RAL 9016) lub w brązowym (RAL 8028), od wewnętrznej w strukturze stucco w kolorze biało-szarym (RAL 9002). Dolny segment wyposażony w uszczelkę progową. Ościeżnica z zabezpieczeniem przed włożeniem dłoni, wykonana z cynkowanej ogniowo blachy stalowej, w strukturze woodgrain, z uszczelkami bocznymi. Nieocieplana przesłona wyrównująca nadproże, w strukturze woodgrain, z uszczelką, dla nadproża do 100mm. Wymiar zamówieniowy bramy szer. 4500 x wys. 2250 [mm]Cena bramy, prowadzenie N, Decograin Mahoń , przetłoczenia M 1 szt. 4 715,00 zł + VATNapęd SupraMatic E, szyna K 1 szt. 1 229,00 zł + VATMontaż napędu 1 szt. 100,00 zł + VATMontaż suchy bramy 1 szt. 350,00 zł + VATRazem 6 394,00 zł + VAT6 841,00 zł z 7% VAT POZYCJA 2 BRAMA SEGMENTOWA OCIEPLANA HÖRMANN,TYP: LPU 40.Płyta bramy z cynkowanych ogniowo segmentów stalowych, przetłaczanych w strukturze woodgrain, wyposażone w zabezpieczenie przed przytrzaśnięciem palców. Wypełnienie pianką poliuretanową (współczynnik przepuszczalności cieplnej k = 0,95 W/m2K). Ościeżnica profilowana i ocynkowana z listwą z tworzywa sztucznego i uszczelkami bocznymi. Do wyposażenia należą niewidoczna szczelina wentylacyjna, uszczelka progowa, górna i między segmentowa oraz zamek z wkładką patentową. Płyta bramy malowana farbą poliestrową od zewnątrz na kolor biały (RAL 9016), od wewnątrz na szaro (RAL 9002). Wymiar zamówieniowy bramy szer. 4500 x wys. 2250 [mm]Cena bramy, prowadzenie N, Decograin Mahoń, przetłoczenia M 1 szt. 5 250,00 zł + VATNapęd SupraMatic E, szyna K 1 szt. 1 229,00 zł + VATMontaż napędu 1 szt. 100,00 zł + VATMontaż suchy bramy 1 szt. 350,00 zł + VATRazem 6 929,00 zł + VAT7 414,00 z 7% VAT Termin realizacji: ok. 6-8 tygodnie od momentu złożenia zamówienia oraz wpłacenia zaliczki w wysokości ok. 30% wartości towaru netto. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 13.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Hi... Narazie zdjec nie posiadam, ale mam dwoch swiadkow, ze juz u siebie koczuje nasza droga Koleżanko, tu nie o świadków chodzi ale o ciekawość, jak wygląda kolejny niewielki w realu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Cześć w nawiązaniu do tematu bramy Hormanna: 1. piszecie o bramie 2 cm czy 4 cm? 2. zostawiacie wymiar z projektu, czy bierzecie szerszą bramę? 3. ile u Was chcą za montaż? 4. czy możecie napisać swoje ceny z wyszczególnieniem ile za co? Mnie sprzedawca zaproponował zwiększenie wymiaru i po przemyśleniu sprawy tak zrobię. Mój wjazd do garażu będzie z boku, więc chcę zamontować 5000x2125. Niedużo większy koszt, a potem łatwiej parkować. Najgorsze jest to, że w Szczecinie znalazłam tylko jednego przedstawiciela Hormanna. Króluje Wiśniowski. Najbardziej podoba mi się Normstahl, ale prawie 8.000 zł. Obłęd. ____________ Pozdrawiam, Aleksandra 1. 4 cm 2. wymiary bez zmian 3. montaż gratis (promocja do czerwca) 4. niestety nie mam wyszczególnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Do Kropeczka27 No to jesteśmy w podobnej sytuacji. Obie czekamy na pozwolenie na budowę, obie mamy drogą ekipę, obie będziemy stawiać z YTONGA (tyle, że ja z PP1,5/0,35 grubość 36,5 cm, gdzie U=0,25 W/m2xK) i obie zastanawiamy się, którą bramę kupić. _______________________ Pozdrawiam i trzymam kciuki Aleksandra No to faktycznie nasza sytuacja jest bardzo podobna W takim razie musimy się wspierać Trzymam kciuki za Twoje pozwolenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dzisiaj szczególny dzień... Pomijając fakt, że jest piątek 13-tego Poszedł wniosek o pozwolenie na budowę, właśnie dzisiaj Oby ten 13-sty okazał się szcześliwy A z innej beczki... Brama Hormann złoty dąb 7150 zł. Zamawiać, czy czekać kropeczko27 trzymamy kciuki, doskonale wiemy jak to ważny moment a dzisiejsz dzień i data na pewno przyniesie Ci szczęście Dzięki anjawi. Mam nadzieję, że kciuki pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A z innej beczki... Brama Hormann złoty dąb 7150 zł. Zamawiać, czy czekać A co do niej - jaka automatyka? Ja mam SupraMatic P/M (mocniejsza). W Hormanie dają 10% rabatu ja wycisnałem 12. Zacznij od 15% i zejdz nie mniej niż do 14%. Tak bedzie działac moj naped : http://www.hormann.pl/pl/pl/media/video/supramatic_pl.wmv Automatyka taka jak Twoja. Nie wiem,czy uda mi się ten rabat załatwić. Dają promocję, że montaż gratis, więc chyba rabatu już nie dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.04.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dzięki wszystkim za informacje na temat bram . Szczegółowo przestudiuję materiały od Anjawi i może wreszcie podejmę jakąś decyzję. U mnie jak zwykle drogo, bo za montaż Hormanna wołają aż 900 zł!!! (Wiśniowski za 500 zł, ale gdzie indziej). Mówią, że jak się zdecyduję to cena bramy i nepędu bez VAT-u. Widzę, że Anjawi i TomekM05a biorą wysokość bramy 2250 mm. Lepiej wyższa? ____________ Pozdrawiam, Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 13.04.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Widziałem już Niewielkiego BettyAnn. Jestem pod wielkim wrażeniem. Jeśli właścicielka wyrazi zgodę - to zamieszczę kilka zdjęć. p.s. wycieczka do stolicy opłacała się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 13.04.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Widziałem już Niewielkiego BettyAnn. Jestem pod wielkim wrażeniem. Jeśli właścicielka wyrazi zgodę - to zamieszczę kilka zdjęć. p.s. wycieczka do stolicy opłacała się w 100%. Bardzo proszę, pokaż... okaż z niewielką cenzurą , żebym nie musiala się czerwienić Dziekuję, bm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 witam wszystkich szalejacych budujacych niewielkich po krociutkiej przerwie u nas wczoraj na placu budowy spotkal sie nasz wykonawca czyli pan wladek i nasz kierbud czyli pan leon "zawodowiec" chlopaki pogadali, poogladali, do gadali szczegoly i 18 zaczynamy kopac pod lawy choc wielkiego kopania nie bedzie ustalono ze lawy wraz z fundamentem maja miec jakies 1,20m wysokosci lawy maja byc 70cm z dodatkowym pretem zbrojeniowym i tyle z nowosci. takze po niedzieli trzeba leciec zalatwiac stal na koniec tygodnia:) oj bedzie sie dzialo a sie jeszcze tak zapytam tych "nowszych" osob czemu juz zamawiacie bramy garazowe skoro jeszcze nie macie pozwolen na budowe? czy z tym tez taki problem jak z materialem na sciany czy moze sugerujecie sie czyms innym o czym nie wiem pozdrawiam i wszystkim zycze pieknej pogody zeby mozna bylo wszystko sprawnie stawiac, wylewac, murowac itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 14.04.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 a sie jeszcze tak zapytam tych "nowszych" osob czemu juz zamawiacie bramy garazowe skoro jeszcze nie macie pozwolen na budowe? czy z tym tez taki problem jak z materialem na sciany czy moze sugerujecie sie czyms innym o czym nie wiem Ja boję się, że znowu będą podwyżki. Skoro wiem, czego chcę, to po co mam czekać. W momencie podpisania umowy muszę zapłacić 30%, reszta przy montażu. Jeśliby weszły wyższe ceny, to mnie nie obejmą. Tak więc nie mam na co czekać. I tak minie trochę czasu zanim dostanę pozwolenie, więc akurat wykorzystam go na załatwienie jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1977 14.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 cześć wszystkim jesteśmy nowymi użytkownikami forum zaczęliśmy budowę domu niewielki wariant 1 i koszty o których czytamy to jakas nierealna rzeczywistość. mamy skończone fundamenty i koszt tego wyniósł nas 38000 wraz z robocizną 10000 w tym. i to jest wydaje nam się tanio bo wiele rzeczy załatwiała nam ekipa która ma duże upusty w hurtowniach ławy to koszt 6000 stal na zbrojenia 2000 bloczki 6000 rury kanalizacyjne styropian dysperbit 2500 piasek zasypowy 10 wywrotek po280 zł każda styropian i kolejna wylewka następne 7000 piasek do murowania cement to wszystko tylko w ziemi przerażają nas koszta przy obecnym wzroście cen nie wiemy czy starczy nam 250 tys na zamkniecie inwestycji aby jakoś zamieszkać dla waszej informacji ekipa która nam stawia dom dostanie za to 50 tys czyli zostało jeszcze 40tys po zapłaceniu za stan 0. i to jest i tak tanio bo firmy w szczecine wołają sobie po 60tys bez dachu pozdawiamy wszystkich i do usłyszenia Magda i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1977 14.04.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 cześć wszystkim jesteśmy nowymi użytkownikami forum zaczęliśmy budowę domu niewielki wariant 1 i koszty o których czytamy to jakas nierealna rzeczywistość. mamy skończone fundamenty i koszt tego wyniósł nas 38000 wraz z robocizną 10000 w tym. i to jest wydaje nam się tanio bo wiele rzeczy załatwiała nam ekipa która ma duże upusty w hurtowniach ławy to koszt 6000 stal na zbrojenia 2000 bloczki 6000 rury kanalizacyjne styropian dysperbit 2500 piasek zasypowy 10 wywrotek po280 zł każda styropian i kolejna wylewka następne 7000 piasek do murowania cement to wszystko tylko w ziemi przerażają nas koszta przy obecnym wzroście cen nie wiemy czy starczy nam 250 tys na zamkniecie inwestycji aby jakoś zamieszkać dla waszej informacji ekipa która nam stawia dom dostanie za to 50 tys czyli zostało jeszcze 40tys po zapłaceniu za stan 0. i to jest i tak tanio bo firmy w szczecine wołają sobie po 60tys bez dachu pozdawiamy wszystkich i do usłyszenia Magda i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 czy moglibyscie sie pochwalic ile, jakiego gatunku i po ile poszlo Wam piachuna zasypywanie fundamentow?tylko wypowiedz TomkaM05a znalazlem na ten temat:(bardzo nas to interesuje bo to u nas prawie zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 14.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Oto kilka zdjęć Niewielkiego BettyAnn... http://foto.onet.pl/12ctp,8aams7ks8418,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 15.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 no no no BettyAnncałkiem ładny domek,jeszcze raz gratulacje bardzo nam się podoba Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 15.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 c.d. niewielkiego BettyAnn 1.wyjście z tylnego pomieszczenia gospodarczego2. drzwi wejściowe3.kominek http://foto.onet.pl/12ctp,lwctmhkccyc4,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 15.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 zobaczcie tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62107&highlight=m05 tu wiele osób wypowiada się n/t niewielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts