Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kosztorys za stan surowy zamknięty M05 wyniósł ok 195 tys złotych

roboty ziemne 2550zł. fundamenty 17000 ( materiał 11500, robota i sprzet 5500), izolacje 8800 ( Materiał 4600, Robota i sprzęt 4200), podkłady 8650 ( Materiał 5200, robota i sprzet 3450 ), sciany 25300 ( materiał 18400, robota i sprzęt 6900), kominy 11600 (Materiały 8600, robota i sprzęt 3000) , strop wience 40000 ( Materiały 23000, robota i sprzęt 17000), dach 64000 ( materiały 33.000, robota i sprzęt 31000) , stolarka plus brama 18000 (Materiały 15000, robota 3000) razem ok 195000 ( ceny brutto robota plus materiał ).

Jestem trochę załamany tą kwota, dzisiaj spotkanie z wykonawcą - mówił telefonicznie że może uda się zmieścić w 180 tys.Na rynku szaleństwo - ekip do pracy nie ma więc chyba muszę szybko podpisywać umowę bo za miesiąc może będzie 210 tys. Pozdrawiam wszystkich.

Wojtek

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kosztorys za stan surowy zamknięty Niwielkiego MO5 wyniósł ok 195 tys złotych roboty ziemne 2550zł. fundamenty 17000 ( materiał 11500, robota i sprzet 5500), izolacje 8800 ( Materiał 4600, Robota i sprzęt 4200), podkłady 8650 ( Materiał 5200, robota i sprzet 3450 ), sciany 25300 ( materiał 18400, robota i sprzęt 6900), kominy 11600 (Materiały 8600, robota i sprzęt 3000) , strop wience 40000 ( Materiały 23000, robota i sprzęt 17000), dach 64000 ( materiały 33.000, robota i sprzęt 31000) , stolarka plus brama 18000 (Materiały 15000, robota 3000) razem ok 195000 ( ceny brutto robota plus materiał )

Pozdrawiam Wojtek

a u nas dzisiaj kopareczka walczy z wykopem pod lawy ( wieczorkiem moze jakies zdjecia sie wrzuci )

takze cieszymy sie ze juz wiekszosc materialow na stan surowy otwarty mamy

i ekipe w miare tanio choc jak ich zamawialismy to sie nam wydawalo ze sa drodzy

ale w obecnej sytuacji to mamy wyjatkowo tanio :)

A ja mam pytanie do wszystkich z zupełnie innej beczki :

Czy ktoś z Was wybiera się na Spotkanie Forum 19 maja ?

No właśnie ja śledzę temat spotkania już długo i nawet zaplanowałem wyjazd. Ale ze względu na przedłużające się formalności z PnB :evil: nie wiem czy czasem nie będą to pierwsze dni mojej budowy więc może być różnie. Wiem że warto jechać i poznać choć część forumowej ekipy ale czy się uda to czas pokaże.

a my dzisiaj zaczelismy kopanie i przywozke piachu

dam dwa zdjecia aby nie zanudzac a szczegoly w dzienniku ( link w podpisie wiec zapraszamy :lol: )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c86825178ba11321.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/76bdbfe17df45d55.html

PS.

stwierdzam ze dosyc dokladnie chlopaki to wykopali i nie trzeba zadnych

szalunkow a i nie ma sie co zsypywac bo to glina wiec bedzie trzymac wymiar

aha i mam jeszcze pytanie do Was wszystkich korzystajacych z dziennika budowy

muratora

jest tam na samym poczatku pozyjcja dla geodety o wyznaczenie jakis tam lini regulacyjnych i

punktow odniesienia budynku - co to jest za dziwactwo?

nasz kierbud mowi ze geodeta powinien sie przy tym podbic a przeciez geodeta

wytycza tylko budynek i nic wiecej

wiec co to jest?

A ja mam pytanie do wszystkich z zupełnie innej beczki :

Czy ktoś z Was wybiera się na Spotkanie Forum 19 maja ?

No właśnie ja śledzę temat spotkania już długo i nawet zaplanowałem wyjazd. Ale ze względu na przedłużające się formalności z PnB :evil: nie wiem czy czasem nie będą to pierwsze dni mojej budowy więc może być różnie. Wiem że warto jechać i poznać choć część forumowej ekipy ale czy się uda to czas pokaże.

Też planuję jechać, ale czy sie uda :roll:

Fajnie byłoby pogadać na "żywo" z Wami :)

Gratuluje" Magdac" piekny ten Twoj Niewielki!!!!!Naprawde!!!!! :lol: :o :roll: :p .Szkoda,ze Niewielcy z projektem M05a jeszcze spia!!!! :D :o N :wink: :Nie jest Wam wstyd????? :wink: :D Moze teraz kolej na Was???Ruszajcie z aparatami do Swoich Niewielkich M05a!!!!

Dzięki wielkie, obyście Wy tez tak szybko zbudowali swoje "chałpki" , bez nerwów, złośliwości innych ludzi i bez oszukańców.

Budowanie domu to super sprawa, ile mnie to nauczyło...

Pozdrawiam i Zyczę owocnych prac budowlanych

Gratuluje" Magdac" piekny ten Twoj Niewielki!!!!!Naprawde!!!!! :lol: :o :roll: :p .Szkoda,ze Niewielcy z projektem M05a jeszcze spia!!!! :D :o N :wink: :Nie jest Wam wstyd????? :wink: :D Moze teraz kolej na Was???Ruszajcie z aparatami do Swoich Niewielkich M05a!!!!

Ja mam nadzieję, że zacznę działać za miesiąc, więc będę Was zasypywać zdjęciami :)

magdac śliczny domek! Gartuluję!