Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oj oj niunia steskniona zdjec :) hehe

ale zaraz mailem dostanie a Wy forumowicze dostaniecie wieczorkiem

bo nie mam kiedy tego poki co umiescic

do AleksandryM05A i kropeczka 27 - z pocieszeniem

ja nic zupelnie nie wiedzialem, nim sie rozpoczela budowa to nie wiedzialem co to

kubik co to beton B20 co to chudziak co to fi 12 :oops:

po prostu bylem zielony jak cholera ale z czasem czlowiek czytal, dowiadywal sie

i teraz cos tam juz wie ale to kropelka w morzu :)

takze nic sie nie martwic tylko stawiac czolo przeciwnosciom :)

pozdrawiam

PS

jest 13.30 i sie nieco do pracy spoznilem - 4,5h hahaha

ale przynajmniej mamy lawy i pewnie nie jedno piwko po poludniu przy nich peknie z moja kochana villemo 1656 hehe

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DO TOMKA I AGI ze STALOWEJ WOLI!!!!!!

Serdeczne dzięki za zaproszenie, domek macie przepiękny a okolica po prostu mnie urzekła!!! :lol:

My ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy................

Życzę Wam aby NIEWIELKI stał się Waszym rajem na ziemi co pewnie nie będzie trudne - lasek brzozowy jest przeeeeeecudowny!!!!!!! :D :D :D :D

POZDRAWIAMY MAGDA I ANDRZEJ ZE ŚWIDNIKA

a nie bede taki niedobry i sie pochwale wczesniej bo sie w pracy niewiele dzieje :)

http://images21.fotosik.pl/211/5beab0fb456bbd56m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/fd0c1aa5dd88e156m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/331096f1b36d9797m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/4668794ac5370852m.jpg

http://images20.fotosik.pl/266/d4c3828cb8242538m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/a209a3d8ceae01edm.jpg http://images20.fotosik.pl/266/df1e543b2da8b12dm.jpg http://images21.fotosik.pl/211/fbb9e7f6f159cafem.jpg

a wszystkie zdjecia - wyszlo ich ponad 30 hihi :) wrzuce wieczorkiem do dziennika zeby calego forum nie zarzucic swoja "prywata"

aha no i moze male ceny :

23 kubiki po 233zl netto czyli 6537,89 brutto

oraz 1,5 h pracy pompy - policzona byla mala ale ze sie zepsula to

dali ta wieksza :) w cenie mniejszej - i dobrze

za 384,30zl

takze generalnie potwierdzam stwierdzenia poprzedzajacych - kasa idzie jak cholera :)

a efektow gabarytowych nie widac poki co - bo najpierw zrobili dziure a teraz ja

zakryli droga stala i nietanszym betonem :)

aladin07 gratulacje, ładne zdjęcia :D

villemo, oj tak tak, wiem co to znaczy przeżywanie każdej najkrótszej chwili, kiedy na budowie coś się dzieje a my nie możemy tego zobaczyć i wtedy trzeba się uzbrajac w cierpliwośc, najbardziej przeżywałam jak robili dach :D

dobrze, że jest takie cudo jak aparat cyfrowy :lol:

pozostaje nam dalej trzymać kciuki

Pozdrawiamy

tak w ogole budowac to fajnie :)

dzisiaj odwiedzili nas nasi przyszli sasiedzi - niby dzielnica samych emerytow itp.

bo wiele osob na emeryturze tu mieszka a mlodsi to rzadkosc - tak to przynajmniej

w chwili obecnej wyglada

i nic sie od lat nie dzialo a tu w ciagu jednego polrocza dwie budowy obok siebie

beda szly :) hehe wesolo beda mieli dziadki

teraz mamy pare dni przestoju - do poniedzialku, wowczas chlopaki jada z papa

termozgrzewalna ( kupilem 8 rolek po 10m ) i pozniej z bloczkami - czas wyjsc z ziemi wreszcie

no wlasnie jak trzeba pomozemy w miare naszych mozliwosci :)

jedyna moja najprawdziwsza wiedza jest to aby kupowac co sie da nawet jesli

nie ma sie jeszcze pozwolenia - bo za miesiac czy dwa albo nie bedzie a

na pewno bedzie z 20-100% drozej ( w zaleznosci od tego co to bedzie )

a ja podobnie - z forum, od ekipy, z naszego miesiecznika zwanego murator

nie mialem od kogo sie cos uczyc - bylem w zasadzie 4 razy na dwoch budowach

kolegow i tyle - reszta to wiedza nabyta w miedzyczasie

a w kazdym razie na pewno nie budowalem jeszcze zadnego domu :) hehe

takze spokojnie - jak bedziecie na naszym etapie to za pewne tez bedziecie

na podobnym poziomie wiedzy

No tak, kupować kupować, tylko gdzie to wszystko trzymać? W hurtowniach mówią, że nie mają miejsca :evil: , bo klienci nakupowali i nie chcą zabierać, bo nie mają, gdzie trzymać.

Jestem bardzo ciekawa, czy faktycznie nabędę tej wiedzy, którą Wy już posiadacie i ile razy się na czymś potknę (obym się potem prędko podniosła i bez wielkiej szkody :wink: ). W każdym razie super, że jest to Forum i tacy fajni ludzie budują Niewielkiego (ale przykadziłam :lol: ). I ogromnie się cieszę Kochana Kropeczko, że tak mnie podtrzymujesz na duchu :D :D :D. Ciekawe, która z nas szybciej zacznie. Chciałabym żebyśmy szły "łeb w łeb".

A teraz już całkiem z innej beczki - byłam dziś na działeczce i nareszcie stoi tam szafka energetyczna :D :D :D . Podłączenia do sieci jeszcze nie ma, bo zostało im jeszcze kilka szafek do postawienia, ale i tak cieszy. Za to Pan od wody, kanalizy, deszczówki i czegoś tam jeszcze stwierdził, że wody gruntowe wciąż za wysokie i wejdzie z uzbrajaniem w czerwcu (pierwsza wersja brzmiała "połowa kwietnia", druga "w maju"). Mówi, żebym się nie martwiła, bo jak już wejdzie, to pójdzie migiem, ale czy można Mu wierzyć?

Pozdrowionka

Aleksandra

No tak, kupować kupować, tylko gdzie to wszystko trzymać? W hurtowniach mówią, że nie mają miejsca :evil: , bo klienci nakupowali i nie chcą zabierać, bo nie mają, gdzie trzymać.

Jestem bardzo ciekawa, czy faktycznie nabędę tej wiedzy, którą Wy już posiadacie i ile razy się na czymś potknę (obym się potem prędko podniosła i bez wielkiej szkody :wink: ). W każdym razie super, że jest to Forum i tacy fajni ludzie budują Niewielkiego (ale przykadziłam :lol: ). I ogromnie się cieszę Kochana Kropeczko, że tak mnie podtrzymujesz na duchu :D :D :D. Ciekawe, która z nas szybciej zacznie. Chciałabym żebyśmy szły "łeb w łeb".

Pozdrowionka

Aleksandra

Kochana, też mam nadzieję, że będziemy szły "łeb w łeb" :) Ty lepiej stawaj na głowie, żeby przyjechać na spotkanie forum!!! Wtedy wszystkiego się nauczymy :)

Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie :lol:

Wypadałoby się poznać :)

no z tym lezakowaniem w hurtowni to faktycznie moze byc problem. u nas

wprawdzie maja miejsce takze nie placza zeby od razu wszystko brac - po kolei

zabieramy na plac co potrzeba ale mysle ze z braku laku moglabys te materialy jakos u siebie na dzialce zbierac - zawsze to bedzie taniej ( choc czesc )

niz w momencie kiedy zaczniesz budowe, albo poszukaj jakiegos znajomego co ma

kawalek placu i niech tam Ci zrzuca a pozniej wynajmiesz HDSa albo sie z sama

hurtownia domowisz ze z jednego miejsca na drugie Ci przewioza - kombinuj kombinuj :)

a na zlocie nie bedziemy bo mamy az 400km i zobowiazania zawodowe wiec sie nie da

ale w urzucie przy krajowej osemce fajna knajpa jest kolo stacji paliw JET - taki drewniany domek

i dobre obiady tam daja wiec polecam :)

a ja jeszcze mam taka propozycje i sugestie abysmy sobie w podpisach wpisywali

na jakim jestesmy etapie budowy bo tak sobie rozmawiamy ale po chwili

juz nie pamietamy ( no przynajmniej ja:) ) kto z Was w ktorym jest miejscu

tak mi sie zdaje ze to by bylo pozyteczne wiec sam moze zaczne :)

w jednym dwoch slowach starczy chyba

zyje ktos na forum :) ?

u nas dzisiaj nie bylo czasu patrzec co sie dzieje - zobowiazania zawodowe sie upomnialy

i nie bylo czasu zagladac - kolo poludnia jeden chlopaczek rozpakowywal kolejne

palety bloczkow fundamentowych i polewal lawy woda

z tego co mi sie udalo dowiedziec to w piatek beda dawac pape na lawy i majster

zamiast mnie bedzie kupowal jakis PLASTYFIKATOR do zaprawy - co to jest ? :)

a mowicie ze sie znam :) hehe

pewnie postepy zobacze dopiero po ciemku, no ale na bank zobacze razem z kochana villemo ( inaczej bysmy spac nie mogli ) - bo

bedzie mi towarzyszyc podczas rajdu elmot i dopiero na wieczor bedziemy zjezdzacz z trasy

takze tym razem bez zdjec

plany na kolejne dni to papa i murowanie bloczkow i sie chyba nie zdziwie jak

cos juz w sobote wymuruja - widze ze sie robota pali w rekach :) ale to dobrze

PS

wytlumaczcie mi jak to jest jak ktos buduje na odleglosc np.100 czy wiecej km? bo juz

sie z takimi spotkalem na tym forum

ja mam 2,5km od domu i nie wiecej z pracy a uwazam ze te dojezdzanie czasami

5 razy dziennie nieco denerwuje ( bo to swiatla, bo to prog zwalniajacy, bo to dziury )

a co dopiero Ci co mieszkaja dosyc daleko od domu ? PODZIWIAM - chyba odwage przede wszystkim

Aladin07 napisał:

wytlumaczcie mi jak to jest jak ktos buduje na odleglosc np.100 czy wiecej km? bo juz

sie z takimi spotkalem na tym forum

ja mam 2,5km od domu i nie wiecej z pracy a uwazam ze te dojezdzanie czasami

5 razy dziennie nieco denerwuje ( bo to swiatla, bo to prog zwalniajacy, bo to dziury )

a co dopiero Ci co mieszkaja dosyc daleko od domu ? PODZIWIAM - chyba odwage przede wszystkim

Ja nie mam pojęcia. Mam od domu 4 km i na razie nie buduję :wink: . A jak jadę na działeczkę, to się napawam, że to tak blisko, tak pięknie, a już nie Szczecin. I na dodatek stamtąd do centrum tylko 8,5 km :D :D :D . Już kiedyś mieszkałam na jednym ze szczecińskich osiedli i miałam 20 km do centrum. Koszmar!!! Podziwiam tych dłuuugo dojeżdżających. Trzymajcie się!

a ja jeszcze mam taka propozycje i sugestie abysmy sobie w podpisach wpisywali

na jakim jestesmy etapie budowy bo tak sobie rozmawiamy ale po chwili

juz nie pamietamy ( no przynajmniej ja:) ) kto z Was w ktorym jest miejscu

Dobry pomysł, więc zgodnie z propozycją dopisałam swój etap budowy :wink: :lol: