aladin07 25.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 oj oj niunia steskniona zdjec hehe ale zaraz mailem dostanie a Wy forumowicze dostaniecie wieczorkiem bo nie mam kiedy tego poki co umiescic do AleksandryM05A i kropeczka 27 - z pocieszeniem ja nic zupelnie nie wiedzialem, nim sie rozpoczela budowa to nie wiedzialem co to kubik co to beton B20 co to chudziak co to fi 12 po prostu bylem zielony jak cholera ale z czasem czlowiek czytal, dowiadywal sie i teraz cos tam juz wie ale to kropelka w morzu takze nic sie nie martwic tylko stawiac czolo przeciwnosciom pozdrawiam PS jest 13.30 i sie nieco do pracy spoznilem - 4,5h hahaha ale przynajmniej mamy lawy i pewnie nie jedno piwko po poludniu przy nich peknie z moja kochana villemo 1656 hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda27 25.04.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 DO TOMKA I AGI ze STALOWEJ WOLI!!!!!! Serdeczne dzięki za zaproszenie, domek macie przepiękny a okolica po prostu mnie urzekła!!! My ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy................ Życzę Wam aby NIEWIELKI stał się Waszym rajem na ziemi co pewnie nie będzie trudne - lasek brzozowy jest przeeeeeecudowny!!!!!!! POZDRAWIAMY MAGDA I ANDRZEJ ZE ŚWIDNIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 25.04.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 a nie bede taki niedobry i sie pochwale wczesniej bo sie w pracy niewiele dzieje http://images21.fotosik.pl/211/5beab0fb456bbd56m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/fd0c1aa5dd88e156m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/331096f1b36d9797m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/4668794ac5370852m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/d4c3828cb8242538m.jpg http://images20.fotosik.pl/266/a209a3d8ceae01edm.jpg http://images20.fotosik.pl/266/df1e543b2da8b12dm.jpg http://images21.fotosik.pl/211/fbb9e7f6f159cafem.jpg a wszystkie zdjecia - wyszlo ich ponad 30 hihi wrzuce wieczorkiem do dziennika zeby calego forum nie zarzucic swoja "prywata" aha no i moze male ceny : 23 kubiki po 233zl netto czyli 6537,89 brutto oraz 1,5 h pracy pompy - policzona byla mala ale ze sie zepsula to dali ta wieksza w cenie mniejszej - i dobrze za 384,30zl takze generalnie potwierdzam stwierdzenia poprzedzajacych - kasa idzie jak cholera a efektow gabarytowych nie widac poki co - bo najpierw zrobili dziure a teraz ja zakryli droga stala i nietanszym betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 25.04.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 aladin07 gratulacje, ładne zdjęcia villemo, oj tak tak, wiem co to znaczy przeżywanie każdej najkrótszej chwili, kiedy na budowie coś się dzieje a my nie możemy tego zobaczyć i wtedy trzeba się uzbrajac w cierpliwośc, najbardziej przeżywałam jak robili dach dobrze, że jest takie cudo jak aparat cyfrowy pozostaje nam dalej trzymać kciuki Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 25.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Fajnie budowac z pompą : http://images20.fotosik.pl/266/a209a3d8ceae01edm.jpg A oto moja: http://tomekm05a.w.interia.pl/DSC01542.JPG A moje nauki zasłyszane od KierBuda, Majstra, przypadkowej literatury i innych. A jak cos bedziecie chcieli to podyskutujemy. Bo to jest FORUM BUDOWLANE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 25.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 tak w ogole budowac to fajnie dzisiaj odwiedzili nas nasi przyszli sasiedzi - niby dzielnica samych emerytow itp. bo wiele osob na emeryturze tu mieszka a mlodsi to rzadkosc - tak to przynajmniej w chwili obecnej wyglada i nic sie od lat nie dzialo a tu w ciagu jednego polrocza dwie budowy obok siebie beda szly hehe wesolo beda mieli dziadki teraz mamy pare dni przestoju - do poniedzialku, wowczas chlopaki jada z papa termozgrzewalna ( kupilem 8 rolek po 10m ) i pozniej z bloczkami - czas wyjsc z ziemi wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 25.04.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 no wlasnie jak trzeba pomozemy w miare naszych mozliwosci jedyna moja najprawdziwsza wiedza jest to aby kupowac co sie da nawet jesli nie ma sie jeszcze pozwolenia - bo za miesiac czy dwa albo nie bedzie a na pewno bedzie z 20-100% drozej ( w zaleznosci od tego co to bedzie ) a ja podobnie - z forum, od ekipy, z naszego miesiecznika zwanego murator nie mialem od kogo sie cos uczyc - bylem w zasadzie 4 razy na dwoch budowach kolegow i tyle - reszta to wiedza nabyta w miedzyczasie a w kazdym razie na pewno nie budowalem jeszcze zadnego domu hehe takze spokojnie - jak bedziecie na naszym etapie to za pewne tez bedziecie na podobnym poziomie wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 26.04.2007 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No tak, kupować kupować, tylko gdzie to wszystko trzymać? W hurtowniach mówią, że nie mają miejsca , bo klienci nakupowali i nie chcą zabierać, bo nie mają, gdzie trzymać. Jestem bardzo ciekawa, czy faktycznie nabędę tej wiedzy, którą Wy już posiadacie i ile razy się na czymś potknę (obym się potem prędko podniosła i bez wielkiej szkody ). W każdym razie super, że jest to Forum i tacy fajni ludzie budują Niewielkiego (ale przykadziłam ). I ogromnie się cieszę Kochana Kropeczko, że tak mnie podtrzymujesz na duchu . Ciekawe, która z nas szybciej zacznie. Chciałabym żebyśmy szły "łeb w łeb". A teraz już całkiem z innej beczki - byłam dziś na działeczce i nareszcie stoi tam szafka energetyczna . Podłączenia do sieci jeszcze nie ma, bo zostało im jeszcze kilka szafek do postawienia, ale i tak cieszy. Za to Pan od wody, kanalizy, deszczówki i czegoś tam jeszcze stwierdził, że wody gruntowe wciąż za wysokie i wejdzie z uzbrajaniem w czerwcu (pierwsza wersja brzmiała "połowa kwietnia", druga "w maju"). Mówi, żebym się nie martwiła, bo jak już wejdzie, to pójdzie migiem, ale czy można Mu wierzyć? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 26.04.2007 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 To jeszcze raz ja. Trochę to głupio wyszło, że dziękuję tylko Kropeczce. Wszystkim Wam dziękuję za pomoc i słowa otuchy. Dzięki! Dzięki! Dzięki! __________ Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 26.04.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No tak, kupować kupować, tylko gdzie to wszystko trzymać? W hurtowniach mówią, że nie mają miejsca , bo klienci nakupowali i nie chcą zabierać, bo nie mają, gdzie trzymać. Jestem bardzo ciekawa, czy faktycznie nabędę tej wiedzy, którą Wy już posiadacie i ile razy się na czymś potknę (obym się potem prędko podniosła i bez wielkiej szkody ). W każdym razie super, że jest to Forum i tacy fajni ludzie budują Niewielkiego (ale przykadziłam ). I ogromnie się cieszę Kochana Kropeczko, że tak mnie podtrzymujesz na duchu . Ciekawe, która z nas szybciej zacznie. Chciałabym żebyśmy szły "łeb w łeb". ____________ Pozdrowionka Aleksandra Kochana, też mam nadzieję, że będziemy szły "łeb w łeb" Ty lepiej stawaj na głowie, żeby przyjechać na spotkanie forum!!! Wtedy wszystkiego się nauczymy Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie Wypadałoby się poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.04.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie Wypadałoby się poznać Ja będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 26.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no z tym lezakowaniem w hurtowni to faktycznie moze byc problem. u nas wprawdzie maja miejsce takze nie placza zeby od razu wszystko brac - po kolei zabieramy na plac co potrzeba ale mysle ze z braku laku moglabys te materialy jakos u siebie na dzialce zbierac - zawsze to bedzie taniej ( choc czesc ) niz w momencie kiedy zaczniesz budowe, albo poszukaj jakiegos znajomego co ma kawalek placu i niech tam Ci zrzuca a pozniej wynajmiesz HDSa albo sie z sama hurtownia domowisz ze z jednego miejsca na drugie Ci przewioza - kombinuj kombinuj a na zlocie nie bedziemy bo mamy az 400km i zobowiazania zawodowe wiec sie nie da ale w urzucie przy krajowej osemce fajna knajpa jest kolo stacji paliw JET - taki drewniany domek i dobre obiady tam daja wiec polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 26.04.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie Wypadałoby się poznać Ja będę. Wow, super !!!!! Zamęczę Cie pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.04.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie Wypadałoby się poznać Ja będę. Wow, super !!!!! Zamęczę Cie pytaniami Super, oby za trudne nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 26.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a ja jeszcze mam taka propozycje i sugestie abysmy sobie w podpisach wpisywali na jakim jestesmy etapie budowy bo tak sobie rozmawiamy ale po chwili juz nie pamietamy ( no przynajmniej ja:) ) kto z Was w ktorym jest miejscu tak mi sie zdaje ze to by bylo pozyteczne wiec sam moze zaczne w jednym dwoch slowach starczy chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 26.04.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 zyje ktos na forum ? u nas dzisiaj nie bylo czasu patrzec co sie dzieje - zobowiazania zawodowe sie upomnialy i nie bylo czasu zagladac - kolo poludnia jeden chlopaczek rozpakowywal kolejne palety bloczkow fundamentowych i polewal lawy woda z tego co mi sie udalo dowiedziec to w piatek beda dawac pape na lawy i majster zamiast mnie bedzie kupowal jakis PLASTYFIKATOR do zaprawy - co to jest ? a mowicie ze sie znam hehe pewnie postepy zobacze dopiero po ciemku, no ale na bank zobacze razem z kochana villemo ( inaczej bysmy spac nie mogli ) - bo bedzie mi towarzyszyc podczas rajdu elmot i dopiero na wieczor bedziemy zjezdzacz z trasy takze tym razem bez zdjec plany na kolejne dni to papa i murowanie bloczkow i sie chyba nie zdziwie jak cos juz w sobote wymuruja - widze ze sie robota pali w rekach ale to dobrze PS wytlumaczcie mi jak to jest jak ktos buduje na odleglosc np.100 czy wiecej km? bo juz sie z takimi spotkalem na tym forum ja mam 2,5km od domu i nie wiecej z pracy a uwazam ze te dojezdzanie czasami 5 razy dziennie nieco denerwuje ( bo to swiatla, bo to prog zwalniajacy, bo to dziury ) a co dopiero Ci co mieszkaja dosyc daleko od domu ? PODZIWIAM - chyba odwage przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 27.04.2007 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Aladin07 napisał: wytlumaczcie mi jak to jest jak ktos buduje na odleglosc np.100 czy wiecej km? bo juz sie z takimi spotkalem na tym forum ja mam 2,5km od domu i nie wiecej z pracy a uwazam ze te dojezdzanie czasami 5 razy dziennie nieco denerwuje ( bo to swiatla, bo to prog zwalniajacy, bo to dziury ) a co dopiero Ci co mieszkaja dosyc daleko od domu ? PODZIWIAM - chyba odwage przede wszystkim Ja nie mam pojęcia. Mam od domu 4 km i na razie nie buduję . A jak jadę na działeczkę, to się napawam, że to tak blisko, tak pięknie, a już nie Szczecin. I na dodatek stamtąd do centrum tylko 8,5 km . Już kiedyś mieszkałam na jednym ze szczecińskich osiedli i miałam 20 km do centrum. Koszmar!!! Podziwiam tych dłuuugo dojeżdżających. Trzymajcie się! ______________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 27.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wszyscy Niewielcy proszę się starać dotrzeć na to spotkanie Wypadałoby się poznać Ja będę. Wow, super !!!!! Zamęczę Cie pytaniami Super, oby za trudne nie były. Na pewno sobie poradzisz Już zacieram rączki na 19 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 27.04.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 a ja jeszcze mam taka propozycje i sugestie abysmy sobie w podpisach wpisywali na jakim jestesmy etapie budowy bo tak sobie rozmawiamy ale po chwili juz nie pamietamy ( no przynajmniej ja:) ) kto z Was w ktorym jest miejscu Dobry pomysł, więc zgodnie z propozycją dopisałam swój etap budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnka 27.04.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Magda 27!!! Nam również miło było was gościć. Jeśli nadal będziecie mieć wątpliwości, który projekt wybrać, zapraszamy ponownie, tym razem z dzieciaczkami, zrobimy grila i zastanowimy się nad tą spiżarką Pozdrawiamy was serdecznie i życzymy własciwego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts