Aleksandra M05a 12.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Hej Dake, ja myślę, że każdy powinien wprowadzić takie zmiany, jakie mu pasują. Też uważam, że salon w tym projekcie jest za mały i dlatego wydłużam dom o 1 m od tej strony. Dzięki temu będę miała szerszy o 60 cm wiatrołap, czyli zmieści się szafa wnękowa. Kuchnia poszerzy się o 40 cm, a salon będzie miał 30,5 m2. Rezygnuję z wc i tej małej szafy wnękowej w holu, żeby mieć dużą łazienkę (chcę kiedyś zmieścić tam saunę). Kosztem kawałka pomieszczenia gospodarczego z tyłu garażu robię garderobę z wejściem z pokoju na dole. Jeśli chodzi o Twoją koncepcję, to czemu nie. Szkoda by mi tylko było dwustanowiskowego garażu, ale u mnie stanowiło to jedno z kryteriów wyboru projektu. W każdym razie życzę Ci powodzenia i zadowolenia z przeprowadzonych zmian. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam na pozwolenie na budowę, a Gmina milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.B. 12.05.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam, Ja też uważam, podobnie jak Aleksandra, że każdy buduje dom dla siebie i każdy ma inne potrzeby. Stąd też mamy różne pomysły na zmiany. Ja kombinowałem podobnie jak Dake i już mam stan zerowy. Mój niewielki jest w środku troszkę inny. Ja w przeciwieństwie do niektórych poszerzyłem, a nie wydłużyłem dom tylko po to aby uzyskać bardziej ( według mnie ) ustawny pokój dzienny. Łazienka też jest w innym miejscu. Dake, wysłałem Ci na priva kontakt do mnie, jeśli się odezwiesz pokażę Ci jakie my zrobiliśmy zmiany. Serdecznie Pozdrawiam, L.B. Już za tydzień ściany idą w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 12.05.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witajcie, ja uważam że zadużo zmian w projekcie gotowym czyt. Niewielki, robi z niego już nie ten sam projekt, jeżeli tak dużo zmieniacie to czemu nie zamawialiście sobie indywidualnego projektu , takiego który by spelnil wasze wszystkie oczekiwania. Z mojej budowy: wczoraj zamontowali nam drzwi wejściowe i bramę garażową teraz tylko czekać na instalatora.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dake 12.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam,część z nas wybrała ten projekt bo jest ładny z zewnątrz, części nam odpowiada układ wewnętrzny, a niektórym pasuje w całości.Każdy zmienia tak aby było wygodniej, funkcjonalniej i/lub ładniej.Nie dla pochwał pokazałem na forum jak zamierzam zmienić układ wewnętrzny - bardziej oczekiwałem krytyki (konstruktywnej), bo każdy z nas jest omylny a jak kilka doświadczonych osób( w "NIEWIELKIM") popatrzy to łatwiej znaleźć błędy i zagrożenia które mogą pojawić się w trakcie realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 12.05.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Moje postępy przy Niewielkim http://tomM05l.fotosik.pl/albumy/187987.html dawno tomekM05a się nie odzywał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 13.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Trochę historii do poprzedniego. Prace rozpoczęliśmy w marcu. Mieliśmy pecha, bo zaczęło padać, spadło 15 cm śniegu. Wykop wypełnił się wodą. Z uwagi na trudny grunt prace wstrzymane zostały na miesiąc, do calkowitego osuszenia. Nie obyło się bez pompy. Dalej poszlo już sprawnie. tylko więcej piasku daliśmy na podbudowę. Na wypelnienie fundamentów poszło ponad 250 ton piasku. Od jutra (myślę, że pogoda nie przeszkodzi) rozpoczynamy ściany. Są coraz większe trudności z materialami (strop, dachówka) nie mówiąc o materiałach na ściany, ale wszystko załatwione i przedpłacone. Materiał na ściany kupiony już w marcu. Do końca czerwca chcemy położyc dachówkę. http://tomM05l.fotosik.pl/albumy/187987.html Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witajcie, ja uważam że zadużo zmian w projekcie gotowym czyt. Niewielki, robi z niego już nie ten sam projekt, jeżeli tak dużo zmieniacie to czemu nie zamawialiście sobie indywidualnego projektu , takiego który by spelnil wasze wszystkie oczekiwania. Ja wybrałam projekt gotowy ze względu na kasę. Poza tym Niewielki bardzo mi się podoba, a zmiany które wprowadzam nawet nie wymagają zgody autora projektu. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam na pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Do tomM05L: GRATULUJĘ!!! Widzę, że nie obyło się bez problemów, ale dałeś radę. Mówią, że najgorzej wyjść z ziemi, a ten etap masz już za sobą. Życzę powodzenia. ___________ Pozdrowionka Aleksandra A ja czekam i czekam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Do dake : Uważam, że zmiany zrobiłeś super! Wczoraj z moją drugą połowką obejrzeliśmy je i żałujemy, że o niektórych rozwiązaniach nie pomyśleliśmy.Mam tylko wątpliwości, jak Niewielki będzie po tych zmianach wyglądał z zewnątrz? Zmieni się cały przód. Ale środek zdecydownie świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 aladin dzięki za instrukcje odnośnie zdjęć. Mam konto na fotosiku, ale jakoś mi się tam nie podoba. Dużo reklam wyskakuje Ale w onecie faktycznie nie da się chyba wstawić zdjęć, żeby sie powiększały. Działka faktycznie dziewicza jeszcze, dlatego to uwieczniam A ziemi niestety Wam nie oddam, bo mi tez brakuje Chyba nie dogonię Was z budową Za daleko już odskoczyliście, tempo ekspresowe Aleksandra Spiesz się z tym pozwoleniem, jak mamy iść łeb w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 13.05.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Moi drodzy, możecie doradzić co lepiej dać na ściany działowe: suporex czy silkę? A tak poza tym, to mamy na zbyciu trochę ziemi. Z chęcią oddamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dake 13.05.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam tylko wątpliwości, jak Niewielki będzie po tych zmianach wyglądał z zewnątrz? Zmieni się cały przód. Nie wiem kto jest właścicielem tego domku ( i zdjęcia) ale myślę że mogę się nim posłużyć a właściciel się nie pogniewa http://images21.fotosik.pl/283/cb214ef5b3a6edd8m.jpg Co prawda nie jest to M05a ale jest bardzo podobny: - wejście do domu jest po tej samej stronie co garaż, - różnica jest taka że na zdjęciu jest jedno okno po lewej stronie a u mnie po zmianach będą dwa (w kuchni i jadalni) no i oczywiście dom po tej stronie wejścia będzie szerszy Mi też bardzo zależy na tym aby dom z zewnątrz nie stracił swojego uroku Do kropeczka27 Masz świetnie położoną działkę.Dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Wczoraj pojeździła zagęszczarka, został też wytyczony budynek http://images21.fotosik.pl/283/cc00f3d688d84352m.jpg http://images21.fotosik.pl/283/b6e069d79cf53cedm.jpg http://images21.fotosik.pl/283/9fc50fb7af6b648bm.jpg http://images20.fotosik.pl/338/a230777abcb0cb5dm.jpg http://images20.fotosik.pl/338/6f98b0f21b548d80m.jpg Teraz dopiero widać, jak dużo ziemi potrzebujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Moi drodzy, możecie doradzić co lepiej dać na ściany działowe: suporex czy silkę? A tak poza tym, to mamy na zbyciu trochę ziemi. Z chęcią oddamy To ja chętnie tą ziemię wezmę Ja na ściany działowe wzięłam silkę. Ale nie ze względu, że lepsza, tylko poszło jedno zamówienie z Ytongiem. Co lepsze, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mi też bardzo zależy na tym aby dom z zewnątrz nie stracił swojego uroku To zdjęcie widziałam już wcześniej, ale wydaje mi się, że jednak niewielki będzie wygladał po tych zmianach inaczej. Trzebaby zrobić jakąś symulacje. Do kropeczka27 Masz świetnie położoną działkę.Dla mnie rewelacja Dziękuję bardzo Ładnie położona, ale zobacz z jakim spadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.05.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Aleksandra Spiesz się z tym pozwoleniem, jak mamy iść łeb w łeb Łatwo powiedzieć. Już próbowałam ponaglić - ma być wydane do końca maja. Oby, bo jak patrzę na Twoje postępy, to jestem coraz bardziej w tyle. Wszyscy ruszyli i gonią do przodu, a ja czekam i czekam... ____________ Pozdrowionka Aleksandra Jak wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.05.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Moi drodzy, możecie doradzić co lepiej dać na ściany działowe: suporex czy silkę? Ja zamówiłam silkę, ale podobnie jak Kropeczka27 buduję z Ytonga. Na Twoim miejscu może też wzięłabym silkę, bo zanim złożyłam zamówienie polecał mi ją zarówno architekt, jak i wykonawca oraz pani ze składu budowlanego, a sąsiad na działce obok z silki stawia cały dom, bo mówi, że to najlepszy materiał. Możesz też wejść na http://www.xella.pl i poczytać. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Łatwo powiedzieć. Już próbowałam ponaglić - ma być wydane do końca maja. Oby, bo jak patrzę na Twoje postępy, to jestem coraz bardziej w tyle. Wszyscy ruszyli i gonią do przodu, a ja czekam i czekam... Dogonisz mnie! Jestem tego pewna! Ty czekasz na pozwolenie, ja na kredyt. Bez tego daleko nie zajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 13.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 witam wszystkich starych i nowych wielbicieli Niewielkich długo sie nie odzywałam i nawet was nie obserwowałam ale to nie z mojej winy tylko smierci mojego kompa po reaktywacji co trwało badzo długo wreszcie mogłam trochę poczytać gratulacje dla Aladina wspaniwłe tempo robut zamieściłam w swoim albumie kilka zdjęć domu ale tak długo tego nie robiłam że zapomniałam jak teraz wrzucić je na forum no i znów plama prosze o pomoc Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Hej Ogłoszka, miło że znów jesteś z nami. Ja co prawda zdjęć jeszcze nie umieszczałam, ale Piotr.1 zamieścił kiedyś wskazówkę, która mam nadzieję Ci pomoże: Mała instrukcja : jeśli masz zdjęcia już na swoim twardzielu i chcesz podzielić się nimi na forum to, np. zaloguj się na http://www.foto.onet.pl, tam utwórz swój album, do którego możesz skopiować swoje zdjęcia. Po założeniu albumu na dole będziesz miała podaną swoją stronę, którą skopiuj w momencie pisania kolejnego postu. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts