kropeczka27 15.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No no aladinki świetnie! Murki pną się w górę Kaloszki to obowiązkowa sprawa na budowie. U mnie odkąd coś zaczęło się dziać, pada codziennie. Tylko dzisiaj padało o 5 nad ranem i poźniej już nie. Chyba nie mam szans Was dogonić. Na jutro miała być stal, będzie na czwartek. Na 20 maja miał być Ytong, będzie na czerwiec. Teoretycznie będzie, a praktycznie to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 15.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam wszystkich budujących "Niewielkiego"! Nareszcie się doczekałem Niewielkiego w Rzeszowie!!! Gdzie budujesz? Kolega forumowy ma zamiar się wprosić. Ale w Twoim albumie nie ma zdjęć. O co chodzi? alladinki naprawdę pięknie Wam to idzie, takiej ekipy to tylko gratulować w nieskończoność. Robotne chłopy aż miło popatrzeć. Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 15.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ale w Twoim albumie nie ma zdjęć. O co chodzi? pedzelito spróbuj tu: http://foto.onet.pl/4p4b1,fao4clf5lawo,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Oj Aladinki, ale tempo! To kiedy zamierzacie zamieszkać? Ekipa godna pozazdroszczenia. Pewnie każdy z nas chciałby taką mieć. Miło popatrzeć. Fajnie, że zamieszczacie tyle zdjęć. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.05.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Na 20 maja miał być Ytong, będzie na czerwiec. Teoretycznie będzie, a praktycznie to się okaże No właśnie, ja też mam mieć Ytong w tym miesiącu, ale boję się, że nie przyjedzie. A mówią Ci chociaż kiedy będzie w czerwcu? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Bez zmian (niestety ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 15.05.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 a dziekujemy dziekujemy tez sie bardzo cieszymy z ich tempa i sprawnosci - poprzednicy u ktorych budowali mowili wlasnie ze te chlopy w takim tempie pracuja i nie marnuja nawet pol godziny czasu i poki co sie to sprawdza powiedzieli nam ze zrobia nam teraz do stropu wlacznie a pozniej 1-1,5 miesiaca przerwy bo beda musieli na pozostalych dwoch budowach tez pociagnac do stropow tak zeby pozniej juz tylko same dachy zostaly do robienia takze bedziecie mieli co poniektorzy okazje nas nieco podgonic bo wynika z tego ze sie za wiezbe gdzies tak w okolicach polowy lipca wezma no ale zobaczymy jak to bedzie szlo, bo wszystko zalezy od pogody i dostepnosci materialow na tych dwoch pozostalych budowach ale generalnie to jestem pewien ze nie bedzie niepotrzebnych przestojow bo z tego co wiem to jeszcze na druga polowe roku maja juz tez jakies budowy zaklepane wiec tez im bedzie zalezec zeby u nas zakonczyc a zamieszkac hmmm ..... do Bożego Narodzenia 2008 to bedzie pieknie zeby sie na swoje pierwsze swieta wprowadzac na swoje co?? hehe tym bardziej ze w pierwszej polowie przyszlego roku chcemy sobie przyrzec co trzeba w kosciele zakladajac obraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.05.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Czy grodzicie swoje działki? Ja wciąż się zastanawiam, czy robić tymczasowe ogrodzenie z okorków i siatki leśnej. A może ktoś z Was wie, ile takie ogrodzenie kosztuje (z podziałem na materiał i robociznę) i jak długo się je robi? ____________PozdrowionkaAleksandra Czekam niecierpliwie na zakończenie papierologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.05.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Widzę Aladin07, że jeszcze nie śpisz. Ciekawe, ilu z nas zdoła Cię dogonić. A może na tych innych budowach, na których robi Twoja ekipa faktycznie nie będzie materiału i wtedy będą mogli dalej ciągnąć u Was. Pewnie wtedy będziemy bez szans, ale co tam - życzę Wam żeby dalej szło jak do tej pory. Jest super. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 16.05.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 u nas cala noc padalo i dopiero teraz o 9 powoli przestaje takze czekamy az sie chlopaki zjawia i beda dalej walczyc a ja z nimi bo teraz sie obudzili ze im trzeba bedzie z 20-25 bloczkow 12cm bo kolo komina takie ida i musza byc na juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 W Szczecinie piękna pogoda, ale lało przez kilka dni i martwię się, że facet od uzbrojenia znów stwierdzi, że wody gruntowe wciąż za wysoko i trzeba czekać z rozpoczęciem prac. Najgorsze jest to czekanie. Tak bym chciała, żeby w końcu zaczęło się coś dziać. ____________ Pozdrowionka Aleksandra U mnie bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czy oprócz Kropeczki27 i Pedzelito ktoś z Was wybiera się w tą sobotę na spotkanie Forumowiczów? ____________PozdrowionkaAleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czy oprócz Kropeczki27 i Pedzelito ktoś z Was wybiera się w tą sobotę na spotkanie Forumowiczów? Pedzelito się już nie wybiera bo ma problemy w pracy. Za dużo roboty po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 16.05.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Aleksandra nie mówią kiedy konkretnie będzie Ytong, ale mam zapewnienie, że będzie. Coż... zobaczymy. I tak czekam na kredyt, więc wcale mi się nie spieszy. Jeśli chodzi o grodzenie działki, to ja swoją grodzę siatką polną. Ale kiedy i za jaką cenę okaże się na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 16.05.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czy oprócz Kropeczki27 i Pedzelito ktoś z Was wybiera się w tą sobotę na spotkanie Forumowiczów? Pedzelito się już nie wybiera bo ma problemy w pracy. Za dużo roboty po prostu. Pedzelito nie rób mi tego Tak się cieszyłam, że będzie ktoś z naszego wątku Postaraj się no Aleksandra Ty też nie pojawisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.05.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Do Kropeczka27: 1. Spotkanie Forum - ja to bardzo bym chciała pojechać i juz dawno wysłałam zgłoszenie, ale mam problemy ze stopą. Myślałam, że zdążę się wykurować, ale dziś tak mi noga spuchła i tak boli, że zaczynam wątpić w ten mój wyjazd. Jutro podejmę ostateczną decyzję. Żal mi nie jechać na to spotkanie, bo miałyśmy się poznać i tak bardzo się cieszyłam, że pewnie przez to ten obecny pech. 2. Ogrodzenie - jak będziesz wiedziała co i za ile, to napisz proszę. Będzie Wam ktoś to ogrodzenie robił, czy sami? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 16.05.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Aleksandra kuruj się! Chcę, żebyś przyjechała Ogordzenie będziemy robić sami. Oczywiście napiszę ceny, jak będę znać. Na razie za okorek na budę i deski na szalunki zapłaciliśmy 2 570 zł. Poszlo też 2 363 zł. do elektrowni. Prad powinien być w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech01 16.05.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Buduję w Zwięczycy k.Rzeszowa ul.Jarowa (niedaleko Wisłoka). Oczywiście zapraszam na wizję lokalną na mojej budowie. Jestem tam prawie w każdy dzień od godz. 17. Jeśli chodzi o mój album, to po kliknięciu na link http://foto.onet.pl/4p4b1,fao4clf5lawo następnie należy kliknąć na zakładkę "Albumy1" potem na "teczkę" M05 i powinno hulać. A oto propozycja schodów ze spocznikiem http://foto.onet.pl/4p4b1,fao4clf5lawo,8jwbr,u.html?D=1 o których wcześniej pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 16.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A to moje wstępne założenie i pierwotna wizualizacja. Tylko kilka zmian które nie burzą koncepcji autorki: - niepotrzebne drugie wyjście na taras z salonu - u nas zbędne wyjście z sypialni na dole na taras - zlikwidowanie ścianki na korytarzu - zamknięcie przejścia w garażu na hol i zastąpienie tego przez połączenie z pomieszcezniem gospodarczym http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8bfd5d205bb1d164.html Narazie tyle zobaczymy ile zostanie zrealizowane?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.05.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A ja właśnie odebrałem upragnione Pozwolenie na Budowę! Jeszcze bardzo się nie cieszę bo czekam na ruch sąsiada-debila który zapowiedział wniesienie odwołania od tej decyzji. Ale pocieszające jest to, że jeszcze MAX 1,5 miesiąca i zaczynam budowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 16.05.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gratuluję ...i zazdroszczę... Ja dopiero za rok na tym etapie. Narazie to pi..... załatwianie papierków i przekształcanie działki pod zabudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts