Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No no aladinki świetnie! Murki pną się w górę :) Kaloszki to obowiązkowa sprawa na budowie. U mnie odkąd coś zaczęło się dziać, pada codziennie. Tylko dzisiaj padało o 5 nad ranem i poźniej już nie.

Chyba nie mam szans Was dogonić. Na jutro miała być stal, będzie na czwartek. Na 20 maja miał być Ytong, będzie na czerwiec. Teoretycznie będzie, a praktycznie to się okaże :roll:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budujących "Niewielkiego"!

Nareszcie się doczekałem Niewielkiego w Rzeszowie!!! :D

Gdzie budujesz? Kolega forumowy ma zamiar się wprosić. :)

Ale w Twoim albumie nie ma zdjęć. :o O co chodzi?

alladinki naprawdę pięknie Wam to idzie, takiej ekipy to tylko gratulować w nieskończoność. Robotne chłopy aż miło popatrzeć. Super!!!

Na 20 maja miał być Ytong, będzie na czerwiec. Teoretycznie będzie, a praktycznie to się okaże :roll:

No właśnie, ja też mam mieć Ytong w tym miesiącu, ale boję się, że nie przyjedzie. A mówią Ci chociaż kiedy będzie w czerwcu?

Pozdrowionka

Aleksandra

Bez zmian (niestety :cry: ).

a dziekujemy dziekujemy

tez sie bardzo cieszymy z ich tempa i sprawnosci - poprzednicy u ktorych budowali

mowili wlasnie ze te chlopy w takim tempie pracuja i nie marnuja nawet pol godziny

czasu i poki co sie to sprawdza

powiedzieli nam ze zrobia nam teraz do stropu wlacznie a pozniej 1-1,5 miesiaca przerwy

bo beda musieli na pozostalych dwoch budowach tez pociagnac do stropow tak

zeby pozniej juz tylko same

dachy zostaly do robienia takze bedziecie mieli co poniektorzy okazje nas nieco

podgonic :)

bo wynika z tego ze sie za wiezbe gdzies tak w okolicach polowy lipca wezma

no ale zobaczymy jak to bedzie szlo, bo wszystko zalezy od pogody i dostepnosci

materialow na tych dwoch pozostalych budowach

ale generalnie to jestem pewien ze nie bedzie niepotrzebnych przestojow

bo z tego co wiem to jeszcze na druga polowe roku maja juz tez jakies budowy

zaklepane wiec tez im bedzie zalezec zeby u nas zakonczyc

a zamieszkac hmmm ..... do Bożego Narodzenia 2008 :) to bedzie pieknie zeby

sie na swoje pierwsze swieta wprowadzac na swoje co??:) hehe

tym bardziej ze w pierwszej polowie przyszlego roku chcemy sobie przyrzec co trzeba

w kosciele zakladajac obraczki :)

Czy grodzicie swoje działki? Ja wciąż się zastanawiam, czy robić tymczasowe ogrodzenie z okorków i siatki leśnej. A może ktoś z Was wie, ile takie ogrodzenie kosztuje (z podziałem na materiał i robociznę) i jak długo się je robi?

Pozdrowionka

Aleksandra

Czekam niecierpliwie na zakończenie papierologii.

Widzę Aladin07, że jeszcze nie śpisz. Ciekawe, ilu z nas zdoła Cię dogonić. A może na tych innych budowach, na których robi Twoja ekipa faktycznie nie będzie materiału i wtedy będą mogli dalej ciągnąć u Was. :D Pewnie wtedy będziemy bez szans, ale co tam - życzę Wam żeby dalej szło jak do tej pory. Jest super.

Pozdrowionka

Aleksandra

Bez zmian.

W Szczecinie piękna pogoda, ale lało przez kilka dni i martwię się, że facet od uzbrojenia znów stwierdzi, że wody gruntowe wciąż za wysoko i trzeba czekać z rozpoczęciem prac. :( Najgorsze jest to czekanie. Tak bym chciała, żeby w końcu zaczęło się coś dziać.

Pozdrowionka

Aleksandra

U mnie bez zmian. :evil:

Aleksandra nie mówią kiedy konkretnie będzie Ytong, ale mam zapewnienie, że będzie. Coż... zobaczymy. I tak czekam na kredyt, więc wcale mi się nie spieszy.

Jeśli chodzi o grodzenie działki, to ja swoją grodzę siatką polną. Ale kiedy i za jaką cenę okaże się na dniach.

Czy oprócz Kropeczki27 i Pedzelito ktoś z Was wybiera się w tą sobotę na spotkanie Forumowiczów?

Pedzelito się już nie wybiera bo ma problemy w pracy. Za dużo roboty po prostu. :(

Pedzelito nie rób mi tego :cry: Tak się cieszyłam, że będzie ktoś z naszego wątku :( Postaraj się no :cry:

Aleksandra Ty też nie pojawisz się? :cry:

Do Kropeczka27:

1. Spotkanie Forum - ja to bardzo bym chciała pojechać i juz dawno wysłałam zgłoszenie, ale mam problemy ze stopą. Myślałam, że zdążę się wykurować, ale dziś tak mi noga spuchła i tak boli, że zaczynam wątpić w ten mój wyjazd. Jutro podejmę ostateczną decyzję. Żal mi nie jechać na to spotkanie, bo miałyśmy się poznać i tak bardzo się cieszyłam, że pewnie przez to ten obecny pech. :cry:

2. Ogrodzenie - jak będziesz wiedziała co i za ile, to napisz proszę. Będzie Wam ktoś to ogrodzenie robił, czy sami?

Pozdrowionka

Aleksandra

Czekam...

Aleksandra kuruj się! Chcę, żebyś przyjechała :(

Ogordzenie będziemy robić sami. Oczywiście napiszę ceny, jak będę znać. Na razie za okorek na budę i deski na szalunki zapłaciliśmy 2 570 zł. Poszlo też 2 363 zł. do elektrowni. Prad powinien być w piątek.

Buduję w Zwięczycy k.Rzeszowa ul.Jarowa (niedaleko Wisłoka). Oczywiście zapraszam na wizję lokalną na mojej budowie. Jestem tam prawie w każdy dzień od godz. 17. Jeśli chodzi o mój album, to po kliknięciu na link http://foto.onet.pl/4p4b1,fao4clf5lawo następnie należy kliknąć na zakładkę "Albumy1" potem na "teczkę" M05 i powinno hulać. A oto propozycja schodów ze spocznikiem http://foto.onet.pl/4p4b1,fao4clf5lawo,8jwbr,u.html?D=1 o których wcześniej pisałem.

A to moje wstępne założenie i pierwotna wizualizacja.

Tylko kilka zmian które nie burzą koncepcji autorki:

- niepotrzebne drugie wyjście na taras z salonu

- u nas zbędne wyjście z sypialni na dole na taras

- zlikwidowanie ścianki na korytarzu

- zamknięcie przejścia w garażu na hol i zastąpienie tego przez połączenie z pomieszcezniem gospodarczym

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8bfd5d205bb1d164.html

Narazie tyle :lol: zobaczymy ile zostanie zrealizowane?! :wink: