villemo1656 30.05.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 takze znowu po portfelu dostalismy jasne, TEN sie cieszy- a ja obgryzam paznokcie tak to chyba jest z facetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekM05aL 30.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Hejka, Widzę ZbyszekM05aL, że Ci tego domku ładnie przybywa. A gdzie budujesz? Rzuć kamieniem w kierunku wschodnim a spadnie na mojej budowie ! Tylko rzucaj w nocy jak nikogo nie ma ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekM05aL 30.05.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 pedzelito napisał ZbyszekM05aL fajny ten Twój Niewielki bo jest taki sam jak mój dopiero będzie. To są silikaty? Ładnie to wygląda. To jest suporeks na klej Powodzonka w budowie. Weź dobrą ekipę, bo to ważne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4company 30.05.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, czy ktoś może napisać ile trzeba dokładnie zamówić betonu komórkowego na budynek M05aL z rozbiciem na bloczki 24x24x59 oraz 12x24x59, a także ile pustaków teriva a jak już to jeszcze ile bloczków betonowych na fundamenty. Dzięki z góry. U mnie budowa rusza w połowie lipca, już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekM05aL 30.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 kropeczka27 napisał: ZbyszekM05aL piękna robota!! Gratulacje! Ślicznie to wygląda! Dziękuję bardzo ! Ekipa się stara ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 30.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Do Pedzelito: Zapraszam na wizję lokalna mojej budowy. Wojciech01 Całkowicie przypadkowo przejeżdżałem przez Zwięczycę i postanowiłem znaleźć pierwszego w swoim życiu Niewielkiego "na żywca". Nie pamiętałem ulicy ale uparłem się i... znalazłem Twojego Niewielkiego!!! Co prawda gospodarza nie było bo padało ale looknąłem na domek i nie chciałem odjeżdżać, nie mogłem się napatrzeć!!! Widziałem że strop zacząłeś układać. Ale najbardziej rozbawił mnie Twój sąsiad którego brama przesuwna przy pełnym otwarciu tarasuje drogę która biegnie obok jego ogrodzenia!!!! Normalnie szok!!! Co to za wymysł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 31.05.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 cześć! mamy już zbudowaną łaienkę i powiem wam jedno...jestem załamana ,że wyszła aż taka mała Wśrodku łazienki jest komin wentylacyjny, który został obudowany dodatkowo cegłą i to znacznie pomniejsza łazienkę. Pocieszeniem jest tylko to, że na górze jest "pokój kąpielowy" Wybraliście już okna Fakro lub Velux? na które się zdecydowaliście?teraz jest promocja na veluxa.... Pozdrawiam wszystkich niewielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 31.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witajcie Niewielcy Wczoraj zamówiłam strop teriva, cena 8500. Musze tylko potwierdzić ile dokładnie bloczków trzeba, żeby nie zabrakło. Ktoś liczył to na M05a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 31.05.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 cześć! Wybraliście już okna Fakro lub Velux? na które się zdecydowaliście?teraz jest promocja na veluxa.... Pozdrawiam wszystkich niewielkich. Ja jestem zdecydowana na Velux. Wiesz coś więcej na temat promocji? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 31.05.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 cześć! mamy już zbudowaną łaienkę i powiem wam jedno...jestem załamana ,że wyszła aż taka mała Wśrodku łazienki jest komin wentylacyjny, który został obudowany dodatkowo cegłą i to znacznie pomniejsza łazienkę. Pocieszeniem jest tylko to, że na górze jest "pokój kąpielowy" my wlasnie usunelismy komin i tym sposobem zyskalismy dodatkowe centymetry bo o metrach nie ma mowy tylko sie zastanawiam jaki prysznic sie tam zmiesci? ktos ma koncepcje lub aranzacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 31.05.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Łazienka już w projekcie wygląda na "niewielką". My wentylacje rozpoczynamy od góry. Od dołu będzie przebiegała tylkorura kanalizacyjna. Dostawca stropu ma poślizg ponadtygodniowy więc ekipa ma przerwę. http://tomm05l.fotosik.pl/albumy/197373.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 01.06.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 do TomekM05L pieknie pieknie nie mniej jednak obejrzalem Twoj album ze zdjeciami i zastanawiaja mnie dwie rzeczy otoz czy miales pomalowane od wewnatrz dysperbitem fundamenty? bo ze zdjec wynika ze nie a nie wiem czy to dobrze i czy masz a jesli nie folie kubelkowa wokol ocieplenia fundamentow no to tyle moich uwag a my w tym tygodniu mamy maly przestoj bo ekipa na drugiej budowie robi fundamenty dom trzy razy wiekszy jak nasz:) takze dzisiaj maja skonczyc i jutro chyba u nas beda robic strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 01.06.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dobrze zauważyłeś. Ściany fundamentowe pokryte są tylko na zewnątrz. Izolacja pozioma i pionowa na ścianach zewnętrznych jest warunkiem koniecznym. Jak wyczytałem dobrze jest zrobić ze wszystkich stron.Mój wykonawca przekonał mnie, że nie ma potrzeby przy takiej grubości podsypki piaskowej pod ławami i przy drenażu opaskowym. Po konsultacji z kilkoma budowlańcami przyznałem mu rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 02.06.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 U mnie chwilowy przestój. Czekamy na resztę bloczków fundamentowych. Na razie ławy są wysmarowe.. http://images22.fotosik.pl/122/e11fae2ace2c0972m.jpg http://images11.fotosik.pl/61/fef221a8d0d930a3m.jpg http://images22.fotosik.pl/122/3aa5b8225e34cbf3m.jpg http://images22.fotosik.pl/122/2b196906279e5bfdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 02.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Do Kropeczka: Ale to ładnie u Ciebie wszystko wygląda! Patrzę zazdrosnym okiem i zastanawiam się, czy u mnie też tak ładnie kiedyś zrobią. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 02.06.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Dzięki Aleksandra U Ciebie będzie jeszcze ładniej, zobaczysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 02.06.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Do Kropeczka27: Dzięki za dobre słowo. Wysłałam Ci wiadomość na priva. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 02.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 witam!jeśli chodzi o promocję veluxa - to dają 100 zł do każdego kojeno zakupionego okna. Teraz czekamy na wycenę okien w hurtowni, zobaczymy ile wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 02.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 witam! jeśli chodzi o promocję veluxa - to dają 100 zł do każdego kojeno zakupionego okna. Teraz czekamy na wycenę okien w hurtowni, zobaczymy ile wyjdzie. Dzięki. Po Twoim poście weszłam na stronę http://www.velux.pl i poczytałam na temat tej promocji. Szkoda, że nie dają 100 zł za każde zakupione okno. Ja mam zapiar kupić wszystkie takie same, więc się na promocję niestety nie łapię. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja041 03.06.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam budujących Niewielkiego. Podobnie jak Wy, jesteśmy z moją drugą połówką, zauroczeni tym domkiem. Co prawda jesteśmy dopiero na etapie finalizowania zakupu działki, więc przed nami jeszcze długa droga do upragnionego domu. Jesteśmy zdecydowani na Niewielkiego - wariant I http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= Obawiam się jednak czy nie będzie źle wyglądał na naszej działce, która ma wymiary 28 m x 29 m (budyneczek jest dość sporych rozmiarów, a działka maleńka????). Co o tym myślicie? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a szczególnie budujących Niewielkiego z Podkarpacia (śledzę Wasze postępy na budowie ). Maja041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts