Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy ktoś może napisać ile trzeba dokładnie zamówić betonu komórkowego na budynek M05aL z rozbiciem na bloczki 24x24x59 oraz 12x24x59, a także ile pustaków teriva a jak już to jeszcze ile bloczków betonowych na fundamenty. Dzięki z góry. U mnie budowa rusza w połowie lipca, już niebawem :)

Do Pedzelito: Zapraszam na wizję lokalna mojej budowy.

Wojciech01

Całkowicie przypadkowo przejeżdżałem przez Zwięczycę i postanowiłem znaleźć pierwszego w swoim życiu Niewielkiego "na żywca". Nie pamiętałem ulicy :oops: ale uparłem się i... znalazłem Twojego Niewielkiego!!! Co prawda gospodarza nie było bo padało :) ale looknąłem na domek i nie chciałem odjeżdżać, nie mogłem się napatrzeć!!! Widziałem że strop zacząłeś układać. Ale najbardziej rozbawił mnie Twój sąsiad którego brama przesuwna przy pełnym otwarciu tarasuje drogę która biegnie obok jego ogrodzenia!!!! :p Normalnie szok!!! Co to za wymysł???

cześć!

mamy już zbudowaną łaienkę i powiem wam jedno...jestem załamana ,że wyszła aż taka mała :-? Wśrodku łazienki jest komin wentylacyjny, który został obudowany dodatkowo cegłą i to znacznie pomniejsza łazienkę.

Pocieszeniem jest tylko to, że na górze jest "pokój kąpielowy" :wink:

Wybraliście już okna Fakro lub Velux? na które się zdecydowaliście?teraz jest promocja na veluxa....

Pozdrawiam wszystkich niewielkich.

cześć!

mamy już zbudowaną łaienkę i powiem wam jedno...jestem załamana ,że wyszła aż taka mała :-? Wśrodku łazienki jest komin wentylacyjny, który został obudowany dodatkowo cegłą i to znacznie pomniejsza łazienkę.

Pocieszeniem jest tylko to, że na górze jest "pokój kąpielowy" :wink:

my wlasnie usunelismy komin :) i tym sposobem zyskalismy dodatkowe centymetry :) bo o metrach nie ma mowy :D :o tylko sie zastanawiam jaki prysznic sie tam zmiesci? ktos ma koncepcje lub aranzacje ?:)

do TomekM05L

pieknie pieknie nie mniej jednak obejrzalem Twoj album ze zdjeciami i zastanawiaja

mnie dwie rzeczy

otoz czy miales pomalowane od wewnatrz dysperbitem fundamenty? bo ze zdjec wynika ze nie a nie wiem czy to dobrze

i czy masz a jesli nie folie kubelkowa wokol ocieplenia fundamentow

no to tyle moich uwag :)

a my w tym tygodniu mamy maly przestoj bo ekipa na drugiej budowie robi fundamenty

dom trzy razy wiekszy jak nasz:) takze dzisiaj maja skonczyc i jutro chyba u nas

beda robic strop

Dobrze zauważyłeś. Ściany fundamentowe pokryte są tylko na zewnątrz. Izolacja pozioma i pionowa na ścianach zewnętrznych jest warunkiem koniecznym. Jak wyczytałem dobrze jest zrobić ze wszystkich stron.

Mój wykonawca przekonał mnie, że nie ma potrzeby przy takiej grubości podsypki piaskowej pod ławami i przy drenażu opaskowym. Po konsultacji z kilkoma budowlańcami przyznałem mu rację.

witam!

jeśli chodzi o promocję veluxa - to dają 100 zł do każdego kojeno zakupionego okna. Teraz czekamy na wycenę okien w hurtowni, zobaczymy ile wyjdzie.

Dzięki. :) Po Twoim poście weszłam na stronę http://www.velux.pl i poczytałam na temat tej promocji. Szkoda, że nie dają 100 zł za każde zakupione okno. Ja mam zapiar kupić wszystkie takie same, więc się na promocję niestety nie łapię. :(

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam budujących Niewielkiego. Podobnie jak Wy, jesteśmy z moją drugą połówką, zauroczeni tym domkiem. Co prawda jesteśmy dopiero na etapie finalizowania zakupu działki, więc przed nami jeszcze długa droga do upragnionego domu. Jesteśmy zdecydowani na Niewielkiego - wariant I http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= Obawiam się jednak czy nie będzie źle wyglądał na naszej działce, która ma wymiary 28 m x 29 m (budyneczek jest dość sporych rozmiarów, a działka maleńka????). Co o tym myślicie? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a szczególnie budujących Niewielkiego z Podkarpacia (śledzę Wasze postępy na budowie :D ). Maja041