Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich entuzjastów m05a....

Mam krótką prośbę - bardzo serdecznie proszę o podanie wymiarów wewnętrznych garażu dwustanowiskowego w m05a oraz szerokości bramy....

chodzi mi o dane zawarte w projekcie - bez żadnych adaptacji i zmian

z góry dziękuję i pozdr

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam budujących Niewielkiego. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a szczególnie budujących Niewielkiego z Podkarpacia (śledzę Wasze postępy na budowie :D ). Maja041

A witamy Cię!!!

Gratuluję bardzo dobrego wyboru projektu :)

Pozdrawia ziomal z Podkarpacia. :)

Witam serdecznie wszystkich entuzjastów m05a....

Mam krótką prośbę - bardzo serdecznie proszę o podanie wymiarów wewnętrznych garażu dwustanowiskowego w m05a oraz szerokości bramy....

chodzi mi o dane zawarte w projekcie - bez żadnych adaptacji i zmian

z góry dziękuję i pozdr

Garaż w tym projekcie ma 5,7x5,7m czyli ok. 32m2.

Brama ma 4,5m.

Witajcie :D !!

Do tej pory nikt na forum nie wspomniał ile potrzeba stępli do podparcia stropu. Na mój poszło ok. 300 szt., o deskach nie wspomnę :o .

Dzięki, to bardzo ważna informacja i proszę wspomnij o deskach - ile ich "poszło". To bardzo pomocne informacje.

Bardzo ładnie to wszystko wygląda u Ciebie i aż serce się raduje że tak szybko rosną kolejne Niewielkie!!! Gratulki!!!

A u mnie chałupa wytyczona, stal i woda :) na działce. Teraz tylko prądy i ekipa może ruszać. Być może chłopaki zaczną w piątek a jeśli nie to w poniedziałek "na bank".

Zapraszam do dziennika i pisania komentarzy. :)

Dzięki, to bardzo ważna informacja i proszę wspomnij o deskach - ile ich "poszło". To bardzo pomocne informacje.

Z dechami jest tak. Uzgodniłem z majstrem, że kupuję 1m3 desek impregnowanych 560 zł. Reszte desek daje majster, ale później zabiera wsztystkie. Dla mnie taniej. Trudno mi policzyć ile ich pójdzie, ale hektar lasu mało.

ZbyszekM05aL ładnie to u Ciebie wygląda. To strop Teriva? Można wiedzieć ile kosztował?

Tak, to strop Terriva. Kupowałem we wrześniu 2006r. 7 tys.

Kiedy zjawiłem się po odbiór w połowie maja szef powiedział, że teraz bym zapłacił 9,5 tys :o .

Mi tydzień temu powiedzieli, że strop Teriva będzie mnie kosztował 8,5 tys. Czy możesz napisać mi ile pustaków i belek zamawiałeś na ten strop?

Mi tydzień temu powiedzieli, że strop Teriva będzie mnie kosztował 8,5 tys. Czy możesz napisać mi ile pustaków i belek zamawiałeś na ten strop?

Nie ma sprawy. Na weekend policzę ile garów, ich wymiar, bo są różne - ile pełnych, ile pustych.

Czy podać wymiary belek i ich ilość i długość?

Nie ma sprawy. Na weekend policzę ile garów, ich wymiar, bo są różne - ile pełnych, ile pustych.

Czy podać wymiary belek i ich ilość i długość?

Jeśli to nie problem, to bardzo proszę o wszystkie dane jakie się da :) Będę zobowiązana... :) Z góry bardzo dziękuję:)

pozdrowienia z Mazur !!!

Wlasnie siedze w biurze prasowym w Mikolajkach w Golebiu, ale pamietam o Was- Kropeczka niezle, niezle, jak bylismy to jeszcze pustaki staly na paletach :)

dzisiaj dzwonilam do domku- mamy wylany strop- hurra :)

poszlo 24 kubiki :o :cry: masakra- nawet nie chce znac rachunku.

dokladnie tyle samo co na fundamenty.

do Bergerak- po powrocie odpiszemy w sprawie komina

do Kropeczka - wracamy z pon na wt w nocy wiec niestety sie nie zobaczymy, bardzo zalujemy :( ale w dzien upal i tiry. wybacz.

do "zobaczenia" forumowym po powrocie :p

ania i jacek

Do Kropeczki

Podaję wymiary belek i ilości pustaków prosto ze stropu :lol:

Belki stropowe:

długość:

6m - 11szt.

5,4m - 10szt.

5m - 1szt.

4,5m - 5szt.

3m - 8szt.

2,4m - 8szt.

1,8m - 12szt.

Pustaki 52x24x21

Puste 491szt.

Pełne 171szt.

Nie mam jeszcze słupów i podciągów, będą robić po niedzieli. Podam ilości jak zrobią strop wiatrołapu i tarasu.

Podrawiam :D

A ja jestem po pierwszym "budowlanym" weekendzie i muszę powiedzieć że jestem zadowolony, podobało mi się. :)

Fundamenty mam wykopane, jutro ekipa ma przerwę na zakończenie poprzedniej budowy i we wtorek zbroją i zalewają ławy. Oby tylko nie padało.

Oto efekt weekendowej pracy ekipy (więcej fotek w dzienniku gdzie bardzo zapraszam :))

http://images6.fotosik.pl/17/52fef1fea16c83cbm.jpg

Hejka Wszystkim!

Jak samopoczucie po dłuuugim weekendzie?

U mnie ok. Byłam w Świnoujściu 8) i wreszcie złapałam oddech. Ciekawe na jak długo mi go wystarczy. :wink:

Jadę dziś do Gminy zobaczyć, czy wreszcie maja dla mnie warunki kanalizacji. Trzymajcie kciuki.

Życzę Wszystkim udanego poniedziałku i pomyślnego załatwiania spraw!!! :D

Pozdrowionka

Aleksandra