magdac. 05.06.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 No tak to dobry pomysł ale napewno wymaga ingerencji architekta a ja niestety już mam projekt zaadoptowany, no i mam pozwolenie na budowę, pozostalo tylko się budowac. I co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 13.06.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam, co tutaj tak cicho No tak, piękna pogoda w sam raz na budowanie Naszego Niewielkiego. Może już ktos z Was wystawił stan surowy tego domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 13.06.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam, ja zaczynam 26 czerwca , jak wszystko dobrze pójdzie. Muszę odebrać dziennik budowy i zgłosić rozpoczęcie budowy. W przyszłym tygodniu wjeżdża koparka, żeby ściągnąć humus i przychodzi geodeta do wytyczenia budynku. Na razie jestem na etapie zamawiania materiałów Czy bloczki fundamentowe i suporex zamawiacie takie jak w projekcie? Wymiary są niestandardowe i trzeba robić na zamówienie. Podzielcie się swoimi poczynaniami. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 15.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Ja będę chciał robić fundamenty iściany fundamentowe lane. Pan od dachu stwierdził, że mamy bardzo nietypowe wymiary łat i kontrłat - 4x6 cm. Podobno standard jest 4x5 cm i nie można kupić tych naszych. W tartaku powiedzieli, że nie będę przestawiać maszyn na taki nietypowy rozmiar dla tak małej partii materiału. Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 16.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No to świetnie, już się zaczynaj schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Pozorska 19.06.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Czas dołączyć do Was Niewielcy, jestem na etapie zamawiania M05a, popmimo wielu niedogodności, o których piszecie ładniejszego projektu nie znalazłam. Ten jest the best. Buduję na północy. Czy znajdę kogoś z okolicy? Niestety nie mam wyobraźni, więc mam problem. Byłabym wdzięczna wszystkim, którzy podzieliliby się zdjęciami budowanego Niewielkiego. Z chęcią odwiedzę budowniczych, bo naprawdę obejrzenie stanu surowego rozwiałoby wszystkie moje wątpliwości przestrzenne. Dziękuję za pomoc i gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 19.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam, dziś geodeta wytyczył mi budynek... no i stwierdziłam,że troche za mały , no ale przecież sama nazwa mówi za siebie Niewielki. Będzie maly ale jaki przytulny hehehe A Wam jak idą budowy??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 19.06.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 magdac. - ja oczekuję na pozwolenie. Mam nadzieję rozpocząć budowę w połowie sierpnia. Co do wielkości domu to byłem przy wytyczaniu kilku róznych domów i zawsze dom wydaje się mały. Dopiero po wybudowaniu ścian wrażenie się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 20.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki Jean Luc za pocieszenie, poczekamy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 21.06.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam, u mnie wczoraj geodeta również wytyczył budynek... i faktycznie wydaje się bardzo mały.... Jednak wydaje mi się, że jak będą ściany rosły to rozmiar domku też będzie się powiększał, przynajmniej w oczach. Póki co jestem dobrej myśli Mały, ale własny Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 30.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Co tu taka cisza???? Wszyscy na wakacjach??? U mnie już ławy zalane i bloczki fundamentowe do połowy Zastanawiamy sie nad rozmiarem okien, chyba zmienimy na standardowe 150x150 (w kuchni, w salonie i sypialni). Jak myślicie??? pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 30.06.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A można tak sobie samemu podjąc decyzje o zmianie wymiaru okien, pytam ponieważ już mam projekt zaadoptowany, pozwolenie na budowe też mam, a Pani projektantka tego projektu wyraziła zgode na taką zmiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 03.07.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witajcie Kochani Niewielcy , z radością dołączam do Waszego grona ponieważ zdecydowaliśmy wybudować właśnie M05a. Po niezliczonej ilości przeglądniętych projektów przyznaję, iż nic nie jest w stanie mnie tak zauroczyć jak niewielki- szczególnie tył domu. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu, więc z tego co czytałam to bardzo długa droga przed nami, ale co tam )) no i te schody Będziemy budowac w okolicach Opola - architekt stwierdził, że uda nam się rozpocząć we wrześniu- więc jak już ruszymy to zapraszam. Bardzo chętnie obejrzałabym juz jakieś efekty stawianego M05a, może Ktoś w okolicy??? Pozdr anjawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 04.07.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witaj anjawi i gratuluję wyboru Niestety nie mam się czym pochwalić. Czekam na pozwolenie, robię projekty branżowe. Praktycznie cały czas wybieram ekipę i jeszcze nie mam konkretów. Może w przyszłym tygodniu zrobi mi się droga z mediami... Na dodatek mam nogę w gipsie poniżej kolana, więc przeszkoda się pojawiła, która mam nadzieję nie będzie bardzo przeszkadzać. Czy ktoś może coś więcej napisać o swojej sytuacji budowlanej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 04.07.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czesc,ja już eekipe mam i zaczynam w sierpniu, dziś byl u mnie dekarz i przedsawil swoją cenę 15000 zł brutto razem z deskowaniem i papowaniem ale nie robi wieźby. Co o tym myślicie?A pewna hurtownia budowlana przedstawiła mi kwote niespełna 20000 zł brutto za materiał na ten dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawi 04.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Kochani,jak widać wszyscy stoimy w miejscu...nie fajniewalczę dalejPozdranjawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 05.07.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Wtajcie, u mnie już dziś zalewają fundamenty, a od jutra stawiają ściany. Idzie jak burza Za dwa tygodnie panowie od dachu zapowiedzieli, że zaczynają swoje... To będzie naprawdę niewielki domek Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 05.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Powiedzcie kochani co kładziecie na dach, jeżeli dachówke ceramicznę, to jaką, mam oferte, nawet niezłą na Koramica renesanasową L15 ale sama niewiem.Pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 05.07.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ja kładę blachodochówkę, tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy jakiej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 05.07.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ja wybrałem dachówkę Rupp Ceramika o nazwie "Sirius 13". Blachodachówki nie wybralem ponieważ dach jest skomplikowany i byłoby dużo ścinek i w efekcie cena nie byłaby dużo mniejsza (tak sądzę). Dodatkowo nie wybrałem blachodachówki, ponieważ blachodachówka pracuje przy zmianie temperatury i wydaje odgłosy. Dodatkowo deszcz może dzwonić i blachodachówka nagrzewa się bardziej niż dachówka co przy obecności wielu okien dachowych może prowadzić do ryzyka dotknięcia bardzo gorącej powierzchni (oparzenia ?) Ale to są moje przemyślenia Cena za samą dachówkę i gąsiory około 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts