Aleksandra M05a 16.06.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Do TomekM05a: Piękny domek!!! Ale bym chciała być na Twoim etapie! Fajnie, że znów jesteś na Forum. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 W poniedziałek jestem umówiona na równanie terenu. Czy catapilar pracuje, gdy pada deszcz, albo gdy jest mokro? Raczej nie. Oczywiście wszystko zależy od tego jak bardzo jest mokro ale podczas deszczu to raczej na 100% nie będzie pracował. No chyba że jakiś gad gąsienicowy ale to na wielkich budowach a nie na "niewielkich". Ja mam z górki i nawet tydzień po dużych deszczach bał sie kopać. Dzięki Pedzelito. No to kiepsko. Jak coś ruszyło w papierach, to pogoda nie taka. Leje jak z cebra. Nie mogło po moim wyrównaniu terenu? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam, a chcę wreszcie budować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 16.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 do Bergerak teraz odnosnie Twoich pytan z priva o okna i komin wiec jesli chodzi o komin to oczywiscie wymagana byla zgoda architekta, odpowiednia adaptacja a zlikwidowany pion wentylacyjny z lazienki "przylepilismy" do komina z kominka - tam mamy teraz jeden komin spalinowy - kominek oraz dwa wentylacyjne - jeden z salonu oraz jeden wlasnie z lazienki podloczymy go jakos rura po d sufitem i obudujemy jakims regipsem co do okien to w wiekszosci maja one ( przynajmniej otwor ) takiej wielkosci jak w projekcie przy czym w tym otworze beda sie znajdowaly jeszcze rolety czyli de facto okna o 20cm nizsze i wyglada to tak : kuchnia 2szt. 87x144cm + roleta ( nie wiem jaki dokladnie ma wymiar ale sadze ze do 20cm powinna sie zmiescic ) salon 1 szt. 117x144cm + roleta balkonowe 220x265cm pokoj - gabinet 1 szt. 117x144cm + roleta pom. gosp. 1 szt. 57x144cm +roleta a tak na przyszlosc to prosze pisz na priva do jacka ( aladin07 ) albo bezposrednio na glowne forum bo ja bardzo zadko zagladam na wiadomosci prywatne pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.06.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 wiec jesli chodzi o komin to oczywiscie wymagana byla zgoda architekta, odpowiednia adaptacja a zlikwidowany pion wentylacyjny z lazienki "przylepilismy" do komina z kominka - tam mamy teraz jeden komin spalinowy - kominek oraz dwa wentylacyjne - jeden z salonu oraz jeden wlasnie z lazienki podloczymy go jakos rura po d sufitem i obudujemy jakims regipsem villemo1656 z nieba mi spadasz. Drukuję, siadam przed projektem i analizuję czy czasem Wasz układ nie zadziała i u mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba 16.06.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich kilka dni temu zakupiłem projekt m05aL....i postanowiłem przywitać się ze wszystkimi niewielkimi, chociaż zzaglądałem już wcześniej na forum:) mam nadzieję, że wkrótce będę mógł czynniej uczestniczyć w dyskusjach..... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich kilka dni temu zakupiłem projekt m05aL....i postanowiłem przywitać się ze wszystkimi niewielkimi, chociaż zzaglądałem już wcześniej na forum:) mam nadzieję, że wkrótce będę mógł czynniej uczestniczyć w dyskusjach..... pozdr A witamy, witamy!!! Piękny projekt kupiłeś!!! To ja Wam sie pochwale żwirowcem który robię pod garażem. Po kilkunastu dniach męczenia adama mk (dzieki, dzieki, dzięki!!!) udało nam się dopracować coś takiego: http://images6.fotosik.pl/19/c91e21df4a3475bbm.jpg Więcej o GWC możecie poczytać np. tutaj: http://www.taniaklima.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka, był architekt i zabrał papierzyska. Powiedział, że od razu zrobi dwa projekty - "szamba pro forma" i włączenia do kanalizacji, która ma być robiona w przyszłym miesiącu. Fajnie, potem już nie będę musiała za tym chodzić. ____________ Pozrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich kilka dni temu zakupiłem projekt m05aL....i postanowiłem przywitać się ze wszystkimi niewielkimi, chociaż zzaglądałem już wcześniej na forum:) mam nadzieję, że wkrótce będę mógł czynniej uczestniczyć w dyskusjach..... pozdr Hej badboyryba! Witamy na Forum. Skoro kupiłeś projekt, to napewno będziesz teraz stałym gościem na tych stronach. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości!!! ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka, mam wycenę instalacji wodno-kanalizacyjnej na 8.200 zł, w tym materiał 6.000 zł. Czy to dobra cena? Lepsze rurki miedziane czy pcv (austriackie, gwarancja na 10 lat, tańsze od miedzianych o 1.200 zł)? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka, jeśli chodzi o rolety, to czy ktoś z Was wie, czy można zamontować skrzynki w ścianie jednowarstwowej z YTONGA, żeby nie było mostków cieplnych, czy też trzeba zamontować skrzynki na ścianie? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 16.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 do TomekM05a witaj bardzo prosimy o szczegolowe informacje o tych problemach z kolnierzami : wprawdzie Twoje nazwy krokwi sa inne niz w naszym M05 ale mysle ze sie jakos dogadamy 1.jakiej firmy okna montujesz? ( my chcemy veluxa ) 2.jakie wymiary ma ta Twoja krowiew 10 - sadze ze to ta krokiew miedzy oknami 3.jakie masz odleglosci pomiedzy sasiednimi do niej krokwiami? 4.co spowodowalo ze musi to byc kolnierz zespolony - blizniaczy czy kombii ( jaki ma symbol )? 5.czy gdzies mozna znalezc dokladne dane co do tych wszystkich wymiarow ktore warunkuja montaz okien w pojedynczych a w zespolonych kolnierzach? tyle pytan a nigdzie nie mozna znalezc odpowiedzi jakie maja to byc okna a chcemy je zamowic gdzies w polsce i nie chcemy kupic czegos zlego bardzo prosze pomoz !! !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba 16.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 do kropeczki Witaj kropeczko27....... kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem projektu mo5al...... chcę też starać się o kredyt w millennium..... Właśnie w kwestii kredytu do ciebie piszę...... Jaką przyjęłaś wartośc domu? Jak to wszystko wygląda w banku? Ile czasu decyzja? Jaki kosztorys? Mogłabyś mi wysłać Twój kosztorys? Jak oceniasz ten bank? Będę wdzięczny za wszelkie info..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 16.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 do TomekM05a witaj bardzo prosimy o szczegolowe informacje o tych problemach z kolnierzami : wprawdzie Twoje nazwy krokwi sa inne niz w naszym M05 ale mysle ze sie jakos dogadamy 1.jakiej firmy okna montujesz? ( my chcemy veluxa ) 2.jakie wymiary ma ta Twoja krowiew 10 - sadze ze to ta krokiew miedzy oknami 3.jakie masz odleglosci pomiedzy sasiednimi do niej krokwiami? 4.co spowodowalo ze musi to byc kolnierz zespolony - blizniaczy czy kombii ( jaki ma symbol )? 5.czy gdzies mozna znalezc dokladne dane co do tych wszystkich wymiarow ktore warunkuja montaz okien w pojedynczych a w zespolonych kolnierzach? tyle pytan a nigdzie nie mozna znalezc odpowiedzi jakie maja to byc okna a chcemy je zamowic gdzies w polsce i nie chcemy kupic czegos zlego bardzo prosze pomoz !! !! 1. Fakro FPP-W Preselect 78x140 2. Tak 3. Do 78 musza byc co najmniej 80(Cyt. za dekarzami). I tyle mam ale przy murłacie, a u góry się trochę zeszły . Gorsza z dwóch o 6cm przy krokwi koszoweji po przycięciu zostałaby tzw. zapałka (Cyt. za dekarzem) 4. Na fakturce mam wysoki Z - znaczy zespolony - dla handlowców Fakro to wystarczyło. 5. Chyba najlepiej spytac potencjalnego montażystę. 6. O, nie ma 6 . Zamawiałem tez gdzies w Polsce (rabacik całkiem spory) i stąd kłopoty. A winni małych odległości: - ciesle, - dekarze, wiedzieli że bedą robic okna, nie spr. i zadaszyli, ato się pewnie zdarzało innym, - ja sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekpok 16.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich Niewielkich! Nie zabieram głosu na forum z uwag,i iż mój Niewielki przeszedł dość dużą metamorfozę po zmianach, ale staram się śledzić dyskusję na forum. Obecnie jestem na etapie więźby dachowej (dzisiaj wszedł cieśla), czekałem na ten moment dwa tygodnie. Przypomnę tylko, że fizycznie budowa zaczęła się wykopami w marcu tego roku. Na wszystkie zmiany mam zgodę Pani Architekt oraz miejscowego Architekta, ale wprowadzając zmiany zawsze są większe lub mniejsze problemy. Zmiany jakie wprowadziłem są naprawdę duże dlatego nie zamieszczam zdjęć aby nie mieszać nikomu w głowie. Po położeniu dachówki i montażu okien co zakończy się w pierwszej dekadzie lipca wkleję zdjęcia ( od frontu będzie to Niewielki ale od strony elewacji ogrodowej już nie koniecznie) Co do pytania czy można zastosować rolety na rolety w ścianie jednowarstwowej?Oczywiście że można. Tylko wtedy kasety zastępują nadproża na otworami i tylko trzeba mieć świadomość że klapy rewizyjne są od strony wnętrza domu co nie każdemu odpowiada. Życzę wszystkim wytrwałości w tej przygodzie budowania i jak najmniej problemówIrekpok M05aL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Co do pytania czy można zastosować rolety na rolety w ścianie jednowarstwowej? Oczywiście że można. Tylko wtedy kasety zastępują nadproża na otworami i tylko trzeba mieć świadomość że klapy rewizyjne są od strony wnętrza domu co nie każdemu odpowiada. Irekpok M05aL Dzięki. To może lepiej zamontować kasety na zewnątrz i spróbować je jakoś schować w podbitce? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka, jakieś cztery godziny temu przestało padać, przejaśniło się i wieje. Może jednak uda się wyrównać teren mojej działki w poniedziałek. Żyję nadzieją. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam i pilnie obserwuję pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wieczorową porą. Co tu tak cicho? Wszyscy na działce? W Szczecinie już całkiem się wypogodziło. Ciekawe jak będzie jutro. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 16.06.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam !!! €TomekM05€ fajnie że piszesz i wklejasz zdjęcia swojego wymarzonego domku!!!! . Fajne okna i brama segmentowa. Właśnie w piątek zamówiłem okna, drzwi główne i bramę garażową (wymiary tak jak w projekcie). Kolor podobny do Twojego - złoty dąb. €pedzelito€ więźby nie będę już impregnował, gdyż została ona już zaimpregnowana w tartaku. Zdjęcie może tego nie oddaje ale jest ona w lekko zielona. Kilka najświeższych zdjęć z placu boju: http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,9ekk7,u.html http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,9ekl5,u.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.06.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hejka, witam wszystkich i życzę udanej niedzieli. Ja z powodu jutrzejszego równania terenu chyba wpadam w obłęd, bo ciągle sprawdzam pogodę. Wczoraj wieczorem przez 15 minut lało, ale dziś ok. Nigdy nie lubiłam poniedziałków, a teraz nie mogę się doczekać, żeby wreszcie wiedzieć, czy facet będzie równać, czy nie. ____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksanderI 17.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam i pozdrawiam Z braku czasu dawno nic nie pisałem. Dwa tygodnie temu zakończył się etap tynków wewnętrznych. Teraz właśnie w toku ocieplenie i elewacja. Link do paru fotek: http://aleksanderi.fotosik.pl/albumy/211239.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts