Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za wentylację z odzyskiem ciepła???

lukaszzzz

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Przy tym porównywaniu cen nie zapomnijcie o najważniejszym - przede wszystkim wybierzcie najlepszy produkt, bo kupujecie PRODUKT a nie cenę.

Pytajcie ile prądu biorą wentylatory, czy rekuperator wymaga w zimie podgrzewania grzałką elektryczną, żeby nie zamarzał itp.

Ja osobiście wybrałem kompleksowe rozwiązanie tj bardzo dobry rekuperator + GWC z osprzętem, montażem i protokołem potwierdzającym skuteczność działania systemu w cenie niższej niż podajecie.

Link do strony dystrybutora:

http://www.wentbud.pl/index.html

A co powiecie na taką wycenę

*Centrala wentylacyjna nawiewno- wyciągowa z rekuperatorem o wydajności

ok. 1000m3/h wraz ze sterownikiem - 10.250,00zł.

•Wymiennik gruntowy wykonany z PCV- 5.780,00 zł

•Kanały, kratki wentylacyjne, przepustnice wraz z izolacją akustyczno-termiczną - 22 500,00zł.

•Robocizna - 13 000,00zł.

RAZEM 52 . 000 tyś (około)netto

A ja mam domek 180 m2 i wybrałem StorkAir 350 z auto by-passem za dobrą cene. Jak czytam jakie Wy wyceny dostaliście to jestm w szoku.

Ja place za centrale i montaz 14000 brutto :p

Hej, no to masz dobrą cenę - sam rekuperator kosztuje około 8 tyś netto, robocizna nie mniej niż 3000 więc wychodzi cena za materiały 3000, a tu jeszcze brutto u Ciebie.

Jakie masz kanały w ofercie sztywne izolowane czy typu sonoduct, no i ile pomieszczeń do nawiewu?

pzdr

B.Art

A ja mam domek 180 m2 i wybrałem StorkAir 350 z auto by-passem za dobrą cene. Jak czytam jakie Wy wyceny dostaliście to jestm w szoku.

Ja place za centrale i montaz 14000 brutto :p

Hej, no to masz dobrą cenę - sam rekuperator kosztuje około 8 tyś netto, robocizna nie mniej niż 3000 więc wychodzi cena za materiały 3000, a tu jeszcze brutto u Ciebie.

Jakie masz kanały w ofercie sztywne izolowane czy typu sonoduct, no i ile pomieszczeń do nawiewu?

pzdr

B.Art

Witam wszystkich zaintereowanych. :D

Z moich dzoświadczeń zebranych na podstawie wysłanych wycen lub spotkań myśę, że dobre firmy to

http://www.rekuperatory.pl - maja przedstawicielstwa w Polsce w kilku miastach

oraz szczerze polecam Wam firme ASK na czele z Panem Adamem- on zajmuje sie rekuperacja :)

http://www.rekuperatory.krakow.pl.

Obie firmy pełen profesjonalizm !! wszak na oferte rekuperatory.pl czekałem dwa tygodnie z ASK miałem po 3 dniach ale i tak wysoko ich oceniam.

ASK ma Brinka Renovent i sam nadal sie zastanawiam czy dobrze wybrałem kupując StorkAir, Brink jest liderem pod względam poboru prądu !! a reszta podobno - cena z obu firm też, może gdyby nie mieli przedtawiciela w moim mieście bym kupił Brink-a

Wybór pozostawiam Wam :lol: