ewita 12.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Proszę o informacje, jakie terminy obowiązują urzędników z Nadzoru Budowlanego. Nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Sprawa wygląda tak: w grudniu 2004 roku zgłosiłam do odbioru rozbudowę domku. !7 stycznia była kontrola. Potem odwoływałam się od wydanej decyzji i wreszcie, w czerwcu 2005 roku dowiedziałam się, że mam złożyć projekt zastępczy, bo są odstępstwa od projektu i inaczej nie można. Po ustnych ustaleniach, co ten projekt zastępczy ma zawierać, złożyłam go 14 września (termin był do końca października). Teraz, 6 stycznia 2006 roku otrzymałam pismo, że trzeba projekt uzupełnić. I nie chodzi mi o to, czy słusznie trzeba uzupełniać, tylko czy to jest działanie zgodne z przepisami - minęło przecież prawie 4 miesiące od złożenia przeze mnie projektu. Czy stosuje się w tym wypadku KPA - czyli do dwóch miesięcy, czy są inne obowiazujące terminy? I czy rzeczywiście - jeśli upłynał obowiązujący termin - mam prawo przyjąć przez domniemanie, że sprawa została rozpatrzona pozytywnie? Taką interpretację słyszałam. Myślę, że jest więcej osób, które mają podobne problemy.Jeśli można, proszę również o odpowiedź na mój e-mail, bo sprawa jest dla mnie pilna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.02.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Tujest całkowita dowolność. My na WZ straciliśmy dwa lata, składaliśmy dwa razy, ale czytałem na Forum, że powinni się wyrobić w miesiąc, a w urzędzie mówili, że mnimum to 3 miesiące, a trwało ponad 5 miesięcy za każdym razem. Chwilowo sprawa w lasach państwowych czekam na odlesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts