seba_77 12.01.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 MAM PYTANIE DO WAS CZY NA DOMEK 135 M PARTEROWY BEZ PODDASZA WYKONCZONY DO ZAMIESZKANIA TZN KAFLE FAZIENKA KUCHNIA Z OGRODZENIEM KOMINEK WYKONANY Z DOBRYCH MATERIALOW WYSTARCZY WASZYM ZDANIEM 300 TYS Z GORY DZIEKI ZA ODP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 13.01.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Temat wielokrotnie poruszany, i znajdziesz tu na forum odmienne opinie. Według mnie 300 tyś. jest to realna cena przy średnim standardzie. Pod warunkiem, że masz działkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.01.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Spokojnie Ci wystarczy taka kwota. Ale na marmury moze Ci juz braknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 13.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Mam 165 m2 i wydałem 320 kpln.Fakt, okolica tania w ziemię i siłę roboczą.W Wawie moze być kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.01.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Możesz spokojnie zaczynać.Jak nie będziesz "szalał" to 300 tysięcy Ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.01.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dziwne, że nie pojawił się jeszcze nikt, kto by napisał, ze ta kwota wystarczyłaby na dwa takie domy . Uważam, ze kwota 300tyś jest dokładnie w sam raz na taki domek. I to nie na "marmury i złote klamki", ale na najzwyczajniejszy średni standard. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dziwne, że nie pojawił się jeszcze nikt, kto by napisał, ze ta kwota wystarczyłaby na dwa takie domy . Uważam, ze kwota 300tyś jest dokładnie w sam raz na taki domek. I to nie na "marmury i złote klamki", ale na najzwyczajniejszy średni standard. pozdrawiam Konrad No juz nie chciałam pisać, ale co po niektórym jeszcze na trzeci by zostało Myślę, że wystarczy w miarę na luzie, wiadomo, że coś się może okazać niespodziewanym źródłem kosztów, ale na prosty dom, w miarę łatwy dostęp do mediów, budowę systemem gospodarczym i srednie wykończenie wnętrz powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 13.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witam! Nie moge jeszcze pisać z własnego doświadczenia (dopiero zaczynam), ale z tego co sie dowiadywałam (forum, znajomi, fachowcy), to jest zdecydowanie wystarczajaca cena(niektórzy usilnie starają sie udowodnic, że dom mozna postawić za 100 - 150 tysięcy!!! ). Trzeba jednak pamiętać, że na dom takiej wielkości można wydac zarówno 150 tys jak i 10 milionów - a największe koszty to wykończeniówka. Wszystko więc zależy od ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 13.01.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 no to teraz ja zeby byla rownowaga -chyba zaprosze was na odwiedziny po domach ktore buduje sie na moim terenie jestem ciekaw co oznacza okreslenie SZALEC lub nie SZALEC kwota wychodzi 2,2 kpln /m2 i chlop mie me poddasza wiec nie przesadzajmy i nie mam 7 lat i nie nazywam sie bolek i lolek przykladowo za postawienie 120 m2 scian z BK placi sie u nas ok 3-5 tys a koszt materialow wychodzi ok 8 tys nie wliczam w to stropu bo nie mam betonowego. a jak to jest u was.? a.. zapomnialbym chodzi mu o dom anie o reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.01.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 no to teraz ja zeby byla rownowaga -chyba zaprosze was na odwiedziny po domach ktore buduje sie na moim terenie jestem ciekaw co oznacza okreslenie SZALEC lub nie SZALEC kwota wychodzi 2,2 kpln /m2 i chlop mie me poddasza wiec nie przesadzajmy i nie mam 7 lat i nie nazywam sie bolek i lolek przykladowo za postawienie 120 m2 scian z BK placi sie u nas ok 3-5 tys a koszt materialow wychodzi ok 8 tys nie wliczam w to stropu bo nie mam betonowego. a jak to jest u was.? ... A u nas jest tak, że robocizna za postawienie 160m2 ścian z bk to 3800zł. Koszt materiałów na te ściany to 7800zł. I nadal twierdze, że 300tyś to jest w sam raz dla kogoś kto buduje 135m2 z takimi elementami jak wymienił (kominek, kuchnia, ogrodzenie, pewnie przyłacza też). Stan surowy otwarty to dopiero 1/3 kosztów samego domu (bez przyłączy, kuchni, ogrodzenia). Jesli można wybudować za mniej, to tylko z własnym wkładem pracy, albo kiepskich materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.01.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dziwne, że nie pojawił się jeszcze nikt, kto by napisał, ze ta kwota wystarczyłaby na dwa takie domy . Uważam, ze kwota 300tyś jest dokładnie w sam raz na taki domek. I to nie na "marmury i złote klamki", ale na najzwyczajniejszy średni standard. pozdrawiam Konrad Czyżby optymiści pozwieszali nosy na kwintę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 14.01.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 No i mamy: powtórkę z rozrywki andre59 napisał Czyżby optymiści pozwieszali nosy na kwintę? nie drogi andre59 nie pozwieszali nosów na kwintę, ja osobiście dalej twierdzę że mozna tanio wybudować. co do zapytania czy 300 000 wystarczy na wybudowanie domu 135 m2, to powiem tak WYSTARACZY, spokojnie wystarczy. Za jakiś czas Ktoś zada pytanie na tym forum "czy za 1 000 000 zł da się wybudować dom 100 m2 ?" i pewna grupa forumowiczów też napisze takie teksty: na prosty dom, w miarę łatwy dostęp do mediów, budowę systemem gospodarczym i srednie wykończenie wnętrz powinno wystarczyć więcej optymizmu drodzy forumowicze, więcej optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 14.01.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 135m2...300tys? Na luzie w bardzo dobrym standardzie,ale bez wodotrysków:) Ludzie,bez przesady. Dla mnie takim wzorcem cenowo-jakościowym jest budowa u : D'arka piękny,ładnie wykończony dom z garażem o powierzchni ca. 140m2-pisał ,że wydał na stan ,jaki zaprezentował na zdjęciach -270tys. Jak podliczę koszty budowy u siebie,to wtedy będe się wymądrzał i temperował zwolenników taniego budowania /patrz :zezo/:).Jak na razie najbliżej mi do cen: (tanie budowanie+drogie budowanie)/2 = cena u mnie- i wychodzi mi dokładnie to co wydałem.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 14.01.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 300 tys ? ja myślę że w przyzwoitym standardzie 220 tys - zalezy jak kto wykańćza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 zezo,oczywiście, że 300 tys. zł. wystarczy na dom o pow. 135 m2. Proponuję wrócić do tematu jak wybudujesz swój dom.Mam nadzieję, że przedstawisz receptę na tanie budowanie.Mnie to już nie pomoże ale innym może się przydać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinx 14.01.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Myślę że ci braknie , ja bym myślał zacząć budowę mając min 20 mln. OStatnio ię orientowałem i łóżkow z drzewa hebanowego kosztuje około 85000 zł + a baldachim na to łóżko z włokna ręcznie tkanego haftowanego sprawoadzanego z wysp wieilkanocnych wycenili na 134 000 zł. Do tego dochodzi materac na patencie NASA około 45 000 zł . I to masz koszty samego łóżka a gdzie reszta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.01.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 jinx jakoś to co napisałeś nawet mnie nie śmieszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 15.01.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 a mnie bardzo to ubawilo mam wrazaenie ze jak ludzie sie przeprowadzaja z mieszkania do domu to tworza z niego jakas super ekstra twierdze wybudowana na patencie NASA OGLADALEM OSTAtnio blok wybudowany w moim miescie otoz okazalo sie ze m2 kosztowal 1500 zl -firma ktora go stawiala jest na rynku juz wiele lat mieszkania sa bez mebli ale z lazienka wyposazona w sanitariaty cersanit wiem ze przy duzej inwestycji kasa sie lepiej rozklada ale nei przesadzajmy 2,2 kpln na domek bez poddasza to malo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.01.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 holusio chodzi o 2 EM EL EN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 15.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 300 tys. na 135 m2 ? Wszystko zależy od tego, kto pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts