B.Budowniczy 19.01.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Nie martw sie holusio bedzie pieknie ja tegoroczne boże narodzenie chce i bede miał juz na swoim i do tego tymi ręcami zrobione Niestety troszke mniej snu i z pracy do pracy - dla coponiektórych tak tez mozna Wracamz pracy o 15:30 szybki obiadek i budowa - tam do 24:00 czasami do 1:00 kłade sie spac 1:00 czy 2:00 i jakoś żyje Pracę zaczynam o 7:00 jakby się ktos pytał i z tego co wiem robie sporo dobrego i nie zdarzyło mi sie spać na stanowisku pracy - (papierki-tyle dobrze - to regeneruje siły fizyczne) pozdrawiam sebo8877 To długo będziesz musiał czekać aż Ci ktoś zapłaci powyżej średniej krajowej w tym systemie - 5 godzin snu, odpoczynek w pracy pomiędzy 7 i 15.30, praca na budowie do 2.00, i jeszcze nie zdarzyło się żebyś zasnął w pracy, fiu fiu ! ale też nie zdarzyło Ci się chyba żebyś w tej pracy pracował trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.01.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 baba_budowniczy masz racjei dlatego padły tu spostrzerzenia 2 1. Ktos zarabia sporo i stać go na ekipe budowlaną2.ktos zarabia marnie - i robi sam. Co jest lepszym rozwiązaniem nie mam pojęcia. Jedno wiem że chciec - to móc. Choc wariant 1 - jest wariantem bardzo wygodnym i przy dobrym doborze wykonawcy prawie bezstresowym sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 baba_budowniczy masz racjei dlatego padły tu spostrzerzenia 2 1. Ktos zarabia sporo i stać go na ekipe budowlaną 2.ktos zarabia marnie - i robi sam. Co jest lepszym rozwiązaniem nie mam pojęcia. Jedno wiem że chciec - to móc. Choc wariant 1 - jest wariantem bardzo wygodnym i przy dobrym doborze wykonawcy prawie bezstresowym sebo8877 Wiem, ale mi czasem bardzo mi szkoda, że nie dajemy rady zrobić więcej sami - to daje pioruńską satysfakcję, ale z drugiej strony - nie ma czasu się "przyuczać do zawodu" Poza tym jak człowiek podliczy, ile trzeba zapłacic za tak naprawdę proste prace, nóż się w kieszeni otwiera i czuję się trochę "jeleniem" - przecież to można zrobic samodzielnie. Można - i nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.01.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 babo witaj po przerwie na sen z tym zarabianiem jest tak ze jestem chyba w lepszej sytuacji od jabka ale jak mi jedna ekipa walnela 13 000 za postawienie murow i zalanie law to stwierdzilem ze zamkne interes i sam to zrobie bo musi byc naprawde dobry miesiac zebym wyciagnal tyle na czysto dla porownania inna ekipa chce za to samo 4,5 tys i wiedza czym to sie je widzialem ich robote do tego moga zrobic kompleksowo chalupe Taa, bierz tą drugą ekipę zdecydowanie; wytyczyć, wykopać, wylać fundamenty, postawić mury z otworami w jeden miesiąc potrzeba z 4 chłopa co najmniej w tym jeden co najmniej doświadczony majster i dwóch wykwalifikowanych murarzy plus pomocnik; pod warunkiem że będą robić od switu do zmierzchu (10 do 12 godzin dziennie z sobotami), robota ciężka i wymagajaca niemałych kwalifikacji i doświadczenia, Ty brachu im zapłacisz po 1.125 zł za miesiąc, cóż za szczodrość holusio, chyba że biorą z góry to rozumiem albo rzeczywiście zrób to sam (najlepiej w jeden miesiąc), powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 19.01.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 tu nie chodzi o szczodrosc ich wodz wyliczyl ze z przerwami beda u mnie na budowie 12-14 dni a wykopy zrobi pan andrzej-za ile? pewnie niewiele w zeszlym roku za plantowanie dzialki 900 m2 wzial 340 zl -slowo -a mialem niezle gorki-nawieziona ziemia do wyrownania terenu wiec uwazam ze wychodza z uczciwa cena za robote a dom mam prosty jak pudelko zapalek o sorki myslalem ze to moja baba a to jakas inna wytyczenie nalezy do geodety wylanie fundamentow i stanu 0 idzie z gruszki w jeden dzien jakies masz dziwne podejscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.01.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 babo witaj po przerwie na sen z tym zarabianiem jest tak ze jestem chyba w lepszej sytuacji od jabka ale jak mi jedna ekipa walnela 13 000 za postawienie murow i zalanie law to stwierdzilem ze zamkne interes i sam to zrobie bo musi byc naprawde dobry miesiac zebym wyciagnal tyle na czysto dla porownania inna ekipa chce za to samo 4,5 tys i wiedza czym to sie je widzialem ich robote do tego moga zrobic kompleksowo chalupe Taa, bierz tą drugą ekipę zdecydowanie; wytyczyć, wykopać, wylać fundamenty, postawić mury z otworami w jeden miesiąc potrzeba z 4 chłopa co najmniej w tym jeden co najmniej doświadczony majster i dwóch wykwalifikowanych murarzy plus pomocnik; pod warunkiem że będą robić od switu do zmierzchu (10 do 12 godzin dziennie z sobotami), robota ciężka i wymagajaca niemałych kwalifikacji i doświadczenia, Ty brachu im zapłacisz po 1.125 zł za miesiąc, cóż za szczodrość holusio, chyba że biorą z góry to rozumiem Z całym szacunkiem - taki u nas rynek zasranej pracy!!!! Twierdzisz że te 1 125 - to wyzysk to co powiesz na to ??? jezeli człowiek z wyżwszym wykształceniem z 5-cio letnim doswiadczeniem znający język angielski do tego czeski i słowacki, posiadający szeroka wiedze informatyczną, grafike komputerową, sklad i druk dokumentów, jest inż budownictwa i zarabia 1250 zl /m-c to to wg ciebie nie jest wyzysk ??? Z całym szacunkiem do twojej osoby Pozdrawiam sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.01.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 tu nie chodzi o szczodrosc ich wodz wyliczyl ze z przerwami beda u mnie na budowie 12-14 dni a wykopy zrobi pan andrzej-za ile? pewnie niewiele w zeszlym roku za plantowanie dzialki 900 m2 wzial 340 zl -slowo -a mialem niezle gorki-nawieziona ziemia do wyrownania terenu wiec uwazam ze wychodza z uczciwa cena za robote a dom mam prosty jak pudelko zapalek zastanów się (sprawdź), "będą 12-14 dni z przerwami" czy nie mają takich jak u Ciebie kilka robótek rozgrzebanych, i czy nie wezmą te 4,5 ale za pokazanie się "wylanie z gruszki i stan 0 w jeden dzień" - życzę Ci żebyś się przekonał jak najszybciej jakie to proste i sympatyczne, ja w ten jeden dzień stałem sie dopiero prawdziwym twardzielem (samo wylanie może 1 dzień ale nie stan 0 !), twoja ekipa niech Ci też położy rurki, też trzeba wiedzieć niestety jak i przepusty i kilka jeszcze spraw (izolacja!?, ocieplenie?! matko co jeszcze), 1 dzień może być ciut mało raczej też pilnuj tego wytyczenia,przynajmniej u mnie ekipa najpierw sprawdziła "po geodecie" i sam też to zrobiłem (nie , g. wcale sie nie mylą) a potem wyznaczyła wykopy, jak ? - sprawdź sobie w jakims numerze Muratora albo na forum i nie trwa to 15 minut (tzn te wykopy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 19.01.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 ty chlopie jakis zakompleksiony jestes nie bede z toba gadal seba powiedzial ci na czym swiat stoi a ja dupkiem nie jestem a do niedawna pracowalem za 1000 zl majac 3 dyplomy wyzszych uczelni w kieszeni... i szanuje prace ludzi ktorzy maja podobne wynagrodzenie a co do tej ekipy to jest po prostu sumienna i uczciwa a wyliczenia sa poprawne -chodzi o czas ich faktycznej pracy a nie o siedzenie na budowie z browarem mam wlasna firme i tez nie zedre z kogos bo wyglada na kasiastego...... dodam ze 2,5 roku przygotowywalem sie do budowy a do rozkrecenia firmy 4 lata to tyle. a mojemu geodecie w szkole wypracowania pisalem bo on slaby z polskiego byl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.01.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 ty chlopie jakis zakompleksiony jestes nie bede z toba gadal seba powiedzial ci na czym swiat stoi a ja dupkiem nie jestem a do niedawna pracowalem za 1000 zl majac 3 dyplomy wyzszych uczelni w kieszeni... i szanuje prace ludzi ktorzy maja podobne wynagrodzenie a co do tej ekipy to jest po prostu sumienna i uczciwa a wyliczenia sa poprawne -chodzi o czas ich faktycznej pracy a nie o siedzenie na budowie z browarem mam wlasna firme i tez nie zedre z kogos bo wyglada na kasiastego...... dodam ze 2,5 roku przygotowywalem sie do budowy a do rozkrecenia firmy 4 lata to tyle. a mojemu geodecie w szkole wypracowania pisalem bo on slaby z polskiego byl... Twoja ekipa musi być bardzo sumienna, dostaną od Ciebie po 1,1 tyś/m-c, na jedzenie lekko przymierajac głodem wydadzą po 600 zł, 300 zł oddadzą żonie na jedzenie i rachunki, kobieta też jakoś musi życ z dziećmi (skromnie, no bardzo skromnie, chyba jednak dramatycznie skromnie) , no i zoastaje jeszcze fura kasy na podatki benzynę narzędzia ubezpieczenie, ciuchy do kościoła i na budowę, obuwie, hełm i ten browar, no a zimą oczywiście żyje też z tej kasy zarobionej u Ciebie pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 19.01.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 jaki miesiac? no coment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.01.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 jaki miesiac? no coment aha, stan zero plus mury w 12 - 14 dni z przerwami o ja czy ja czytać nie umiem, (odjąwszy soboty i niedziele to w jakieś 6 dn robocze postawią ci stan 0 i mury) ale to chyba ekipa 20 osobowa, wtedy wychodzi po jakieś 200 złotych na łeb wynagrodzenia za tę pracę, jest to możliwe pod warunkiem że nie buduje się w Warszawie bo wszystko wszędzie jest tańsze niż w Warszawie i te 2 dychy może być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 19.01.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wiesz co ty naprawde tepy jestes albo sobie jaja robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Budowniczy 19.01.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wiesz co ty naprawde tepy jestes albo sobie jaja robisz. brak dyplomów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 19.01.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Panowie! Nie kłóćcie się.To jest forum budowlane a nie jarmark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 No i zrobiło się mało przyjemnie . Znikam stąd, bo jeszcze rykoszetem zarobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 20.01.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 przepraszam za swoje teksty prosze tylko aby czytac uwaznie nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.01.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 he h e i baba przez was uciekła. Brutale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 20.01.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 mam nadzieje ze wroci to moja ulubiona babka na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 holusio nie martw sie wróci Co do dywagacji z panem B.Budowniczy hulosio trza dac se spokój i po raz wtóry w życiu ugryźć sie w język bo z mądralami i wszechwiedzącymi oraz "bogatymi nie tylko wewnetrzne" nie da sie dyskutowac na tematy nas "szarej rzeczywistosci" Pozdrawiam gorąco B.Budowniczego Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 20.01.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Z pewna taką nieśmiałością - w ferworze dyskusji mogę oberwać - jako kolejna budująca baba ośmielę się wyrazić własne zdanie. 1. Nie rozumiem o co się kłócicie. Z dyskusji nijak nie wynika CO postawi wspomniana wyżej ekipa za 4,5 tys. Poza tym jeden lubi wynająć 5 ekip na każdy etap znajdująć najtańszą i pilnować jak oka w głowie (trzaby doliczyć czas i nauczyć się klnąć lepiej od "przeciwnika"), drugi dopłaci ciutek i wybierze ekipę, której pilnować nie trzeba. Obie drogi prowadzą do poprawnie wykonanego domu. 2. Jeden boi się kredytów drugi, użerania się z ekipą. Nie widzę co ma decydować który strach lepszy. Acha, i dopisuję się do dzikich optymistów, zamierzamy postawić dom 136 mk za 180 tys. ( dachówką ceramiczną, ścianą 3-warstwową i drewnianymi oknami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts