Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pawikowy dziennik - KOMENTARZE

belial

Recommended Posts

To ja ci skomentuje działke i projekt :wink: Działka super, a najbardziej mi sie podoba, że taka duża jest :D Lubię przestrzeń i nie wyobrażam sobie mieszkania okno w okno z sąsiadem ! A projekt jest baaaardzo fajny - oryginalna bryła i świetnie wygląda. Czyj to projekt, jesli mogę zapytać?

Moje gratulacje podjętej decyzji!!! Mam nadzieje, że będziesz dużo pisał i dużo zdjęć wklejał :) Pozdrawiam cieplutko !

No, no... :D Jak nie lubię zbytnio domków parterowych, to Twój mnie przekonał. Jest niebanalny!!! Jest bardzo ładny!!! Dobrze przemyślane przestrzenie użytkowe, a sądząc z kosztorysu, jaki zamieściło biuro projektowe, NIEDROGI w wykonaniu!!!!!!!! :D :D :D

Czekam co dalej, pisz szybko, bo ciekawie się zapowiada!!!

Pozdrawiam!

• 1 month później...

Dziwne, też buduję Sandrę, też z Archipelagu, ale moja jest z poddaszem użytkowym. I innych chyba nie ma :wink:

Jestem na tym samym etapie (fundamenty), ale na szczęście wyniosło mnie to trochę taniej :D (węższe ławy, bloczki fundamentowe, itp.).

Widzę, że bez zmian są kręcone schody (przynajmniej tak mi się wydaje). Jest to chyba największy minus Sandry, ale spokojnie można (i trzeba) to zmienić.

Pozdrawiam.

Kosztorys tego domku na stronie Archipelagu to kpina w zywe oczy z ludzi :). Jak dojdziesz do dachu to się zdziwiwsz ze wychodzi 9 m3 drewna wiecej niz z zestawienia w projekcie...a stal na fundamenty 3tys to hehe wierzcholek góry lodowej. Tez byłem wniebowziety jak widzialem ten kosztorys :) ale zycie mnie szybko zweryfikowalo. no ale dom jest wypas :) . Zycze wytrwałosci bo potrzeba jej duzo :)

Mnie stal na fundamenty kosztowala 5 tys brutto. Ale nie przywiazywalem wiekszej wagi do tego kosztorysu, przypuszczalem ze wyjdzie wiecej.

Teraz jestem na etapie zbierania wycen na okna (bez dachowych) i instalacje CO razem z kotlownia i wod-kan.

Narazie okna okolo 20 000 brutto z montazem, na CO mam tylko jedna wycene 33 tys z kotlem Viessmann Vitodens 300 i podlogowka na parterze. Chyba duzo, jutro bede mial dwie inne wyceny to zobacze.

Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych :D

• 4 months później...
Jeszcze tego samego dnia przywieźliśmy więźbe na budowe, trochę dużo kosztowała bo 710 zł/m3, po przestudiowaniu forum wiem, że dosyć drogo i to za nie impregnowaną

Zacytowałam to co napisałeś w dzienniku. Hm jestem trochę podłamana, bo u nas k. Bydgoszczy w tartakach drewno na więźbę kosztuje ponad 800 złotych bez impregnacji (z VAT). Czyżby wychodziło na to, ze to jest super drogo.

• 1 month później...

witam,

bardzo podoba mi się ten dom, czego dowodem jest zakup projektu.

Mam jednak proœbę poszukuję osób, które wybudowały już go. Chcielibyœmy z mężem obejrzeć go na własne oczy (również w œrodku). Jeœli sš takie osoby to proszę o odpowiedŸ - my jesteœmy z Torunia, proszę o kontakt, a to mój e-mail [email protected]

:D

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 1 year później...