belial 13.01.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Zapraszam do komentowania mojego dziennika (jak już będzie co komentować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 13.01.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 To ja ci skomentuje działke i projekt Działka super, a najbardziej mi sie podoba, że taka duża jest Lubię przestrzeń i nie wyobrażam sobie mieszkania okno w okno z sąsiadem ! A projekt jest baaaardzo fajny - oryginalna bryła i świetnie wygląda. Czyj to projekt, jesli mogę zapytać? Moje gratulacje podjętej decyzji!!! Mam nadzieje, że będziesz dużo pisał i dużo zdjęć wklejał Pozdrawiam cieplutko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belial 13.01.2006 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Huraaaaaaaaaaaa pierwsza odpowiedź od forumowiczki Projekt pochodzi z wrocławskiej pracowni Archipelag tu jest link projekt sandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 13.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 No, no... Jak nie lubię zbytnio domków parterowych, to Twój mnie przekonał. Jest niebanalny!!! Jest bardzo ładny!!! Dobrze przemyślane przestrzenie użytkowe, a sądząc z kosztorysu, jaki zamieściło biuro projektowe, NIEDROGI w wykonaniu!!!!!!!! :D Czekam co dalej, pisz szybko, bo ciekawie się zapowiada!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.01.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 A ja właśnie bardzo lubię domy parterowe i Twój jest super, Duży i przestronny!!! Pisz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 26.02.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam widzę że jesteś na tym samym etapie co ja tylko moje fundamenty były tańsze ale Ty masz większy dom bo parterowy, swoja drogą bardzo fajny ciekawe czy będziesz go tak samo wykańczał jak na zdjęciach elewacji.Poza tym życzę powodzenia i będę z Tobą oczekiwać na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachar73 26.02.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Dziwne, też buduję Sandrę, też z Archipelagu, ale moja jest z poddaszem użytkowym. I innych chyba nie ma Jestem na tym samym etapie (fundamenty), ale na szczęście wyniosło mnie to trochę taniej (węższe ławy, bloczki fundamentowe, itp.). Widzę, że bez zmian są kręcone schody (przynajmniej tak mi się wydaje). Jest to chyba największy minus Sandry, ale spokojnie można (i trzeba) to zmienić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_T 02.03.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Kosztorys tego domku na stronie Archipelagu to kpina w zywe oczy z ludzi . Jak dojdziesz do dachu to się zdziwiwsz ze wychodzi 9 m3 drewna wiecej niz z zestawienia w projekcie...a stal na fundamenty 3tys to hehe wierzcholek góry lodowej. Tez byłem wniebowziety jak widzialem ten kosztorys ale zycie mnie szybko zweryfikowalo. no ale dom jest wypas . Zycze wytrwałosci bo potrzeba jej duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belial 02.03.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Mnie stal na fundamenty kosztowala 5 tys brutto. Ale nie przywiazywalem wiekszej wagi do tego kosztorysu, przypuszczalem ze wyjdzie wiecej. Teraz jestem na etapie zbierania wycen na okna (bez dachowych) i instalacje CO razem z kotlownia i wod-kan. Narazie okna okolo 20 000 brutto z montazem, na CO mam tylko jedna wycene 33 tys z kotlem Viessmann Vitodens 300 i podlogowka na parterze. Chyba duzo, jutro bede mial dwie inne wyceny to zobacze. Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.07.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Jeszcze tego samego dnia przywieźliśmy więźbe na budowe, trochę dużo kosztowała bo 710 zł/m3, po przestudiowaniu forum wiem, że dosyć drogo i to za nie impregnowaną Zacytowałam to co napisałeś w dzienniku. Hm jestem trochę podłamana, bo u nas k. Bydgoszczy w tartakach drewno na więźbę kosztuje ponad 800 złotych bez impregnacji (z VAT). Czyżby wychodziło na to, ze to jest super drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belial 04.07.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Chyba tak, ja znalazłem na forum, że niektórzy biorą więźbę nawet po 550 z VAT. Tylko nie wiem jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 No, no, fajny ten majster . Skoro to pierwsze drzewko to je trzeba dobrze podlać, żeby nie uschło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antie 18.08.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 witam, bardzo podoba mi się ten dom, czego dowodem jest zakup projektu. Mam jednak probę poszukuję osób, które wybudowały już go. Chcielibymy z mężem obejrzeć go na własne oczy (również w rodku). Jeli sš takie osoby to proszę o odpowied - my jestemy z Torunia, proszę o kontakt, a to mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 30.08.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 belial! pisaj! pisaj!!! chociaz doskonale wiem jak to jest z czasem w trakcie budowy... u nas co prawda chlopaki dopiero jutro wylewaja strop /Twoja sandra juz pewnie gotowa/... ale chetnie podpatrzylabym co mnie dalej czeka pozdrawiam mon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belial 31.08.2006 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Wrzuciłem jedną aktualizację do dziennika, postaram się nadgonić zaległości w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 07.09.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Wrzuciłem jedną aktualizację do dziennika, postaram się nadgonić zaległości w tym tygodniu. moooooocno czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza.j 11.01.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 witam, mam zapytanie o projekt sandra, jezeli jest to mozliwe moge liczyc na jakies fotki- zastanawiamy sie z mezem nad tym projektem- prosze o inf. czy bylaby szansa zobaczenia waszego dziela??? prosze o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitka_radomianka 24.04.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 hejka jak twoja przygoda z budową domu sandra, nie mogę zobaczyć zdjęć w dzienniku budowy??, podaję maila prześlij trochę fotek domu jeśli możesz [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts