agamuza 13.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Pozwolę sobie załozyć wątek komentarzowy do Twojego dzinnika Wszystkiego najlepszego życzę w budowaniu - twardych fundamentów i ładnych dachówek Uwielbiam czytać dzienniki, sama zaczęłam w tym tygodniu i strasznie mi sie to podoba - skraca mi czas w oczekiwaniu na decyzje z urzędów Pozdrawiam! Bardzo ładny projekt - mam ostatnio słabość do takich klasycznych, prostych domków - w sumie to odkąd wybrałam swój projekt mam taką słabość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 13.01.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja też witam w gronie dziennikopisarzy. Mamy projekt z tej samej pracowni, tylko domek trochę większy. Dlatego na pewno będę zaglądać do Waszego dzienniczka. My też czekamy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 13.01.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witamy!!! Miło nam, że założyłaś komentarze ja nie miałem odwagi... Dziękujemy za życzenia oby sie spełniły!!! tak to czekanie na decyzje urzędów jest męczące... siłaczka - macie już projekt kupiony?bo ja juz sam nie wiem kiedy zamówić, ale chyba dopiero jak dostanę wypis i wyrys z planu... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 13.01.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 hm... najpierw napisałem potem czytałem Wasze dzienniki... tak więc pewnie masz kupiony projekt... wyczytałem, że płaciłyście za warunki przyłączy u nas nic to nie kosztuje jedynie za wypis i wyrys się płaci przy składaniu 5,50 zl i przy odbiorze ale nie wiem ile... wydawało by sie, że powinno być wszędzie jednakowo.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 14.01.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Z kupnem projektu nie było żadnego problemu, trzeba było tylko mieć pieniądze. Ale najpierw czekaliśmy na warunki zabudowy. Wtedy wydawało mi się, że się pośpieszyliśmy z kupnem projektu, ale adaptacja wlokła się dłużej niż było planowane. Takie poślizgi trzeba też brać pod uwagę. Za warunki przyłączy właściwie nie płaciliśmy, bo pierwsza wpłata do Energi już była liczona na konto przyłącza (wg mnie to stanowczo za dużo). My w sumie 4 miesiące zbieraliśmy papiery do pozwolenia na budowę, załatwiając jednocześnie różne sprawy. Teraz jeszcze miesiąc czekania, jak dobrze pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 14.01.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Będe kibicował, bo niewiele jest osób na tym forum co mają projekt z tej samej pracowni co my. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 14.01.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja tez jak tylko dostane wypis to kupię projekt, chociaż pasował chyba będzie bo bardziej prostego to juz nie mozna wymyslić Tak więc jak tylko wróce 03.02. z krainy okropnego zimna to kupuje!!! mam nadzieje, że mnie tez droga do pozwolenia zajmie nie więcej niz 4 miesiące... witam kolejnego wielbiciela pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 16.01.2006 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Macio - myślisz podobnie jak ja Czekam też tylko na warunki zabudowy, aby kupic projekt czekam i czekam... Nawet byłam dziś z rana w gminie, ale jeszcze nie ma wyznaczonej osoby do opracowania tego mojego planu A juz tak chcę to miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 16.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja złożyłem 04.01.2006 i pani mi powiedziała, że za miesiąc mam odebrać. W czwartek wylatuje z kraju, zajmę sie zarabianiem na domek i jak wrócę 03.02 to juz bedzie nic sie nie martw konca zimy i tak nie widac to nie ma ise co spieszyć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 17.01.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Odnośnie pracowni "Domek" to słyszałem wiele dobrych opinii na ich temat, projekt mi odpowiada, jednak wysłałem dwa razy maila do nich-korzystając z ich strony "napisz do nas" - i zero odpowiedzi i powiem szczerze, że mnie to nieco zraża do nich...bo skoro sami chcą żeby do nich pisać to chyba powinni też odpowiadać? dodam jeszcze, że pierwszego maila wysłałem z miesiąc temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.01.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Bardzo fajny domek...zycze powodzenia w realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 17.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Nam projektant odpowiedział na maila po kilku dniach. Potem kontaktowaliśmy się telefonicznie. Jeszcze przed zakupem projektu udzielił paru potrzebnych informacji.Trzymaj się ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 19.01.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witaj aha26 - widzę, że grono wielbicieli sie powiększa Cóż odzewu z pracowni brak...mam nadzieję, że kontakt telefoniczny będzie lepszy, ale nie omieszkam powiedzieć co sądze na temat ich odpisywania na maile... Siłaczka ile czekaliście na projekt od momentu zamówienia? dużo robiliście zmian? nie było problemów ze zgodą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 20.01.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Jeśli dobrze pamiętam, na projekt czekaliśmy 5 dni, ale to dlatego, że chcieliśmy odbicie lustrzane, które pracownia dopiero dla nas robiła. Myślę, że przy gotowym byłoby szybciej. Zmiany w naszym przypadku to były tylko przesunięte ścianki działowe, co projektant uznał za nieistotne i nie wymagające jego zgody. Nasz architekt (ten od adaptacji) nawet tego nie naniósł na projekt - stwierdził, że to się zrobi w trakcie budowy (on też będzie kierownikiem budowy). U nas też prawie minus 20 stopni, zadymka - no to mamy prawie jak za kołem podbiegunowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 20.01.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Dzięki za informacje! Ja niestety muszę troche zmian wprowadzić m.in. strop na żelbetowy, ściany poddasza na murowane, chcemy tez dobudować ganek a moze nawet nieco powiększyć całość... ale w sumie to chyba nie jest tak dużo zmian.... przynajmniej tak sobie wmawiam Do pracy dalej nie lecę...pogoda okropna i nic sie nie poprawia... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.01.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Hej witam wsród budujących i piszacych Domek bardzo mi sie podoba prosty i tradycyjny Jak u nas tak mrozi to pewnie trochę jeszcze z wyjażdem poczekasz Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 21.01.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam ! Całkiem fajny domek! Bardzo lubię czytać czyjeś dzienniki,a wciąż mi brakuje inwencji by założyć własny. Tak na marginesie to z nas wszystkich masz chyba najdalej do pracy ! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 21.01.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam!!! Tak do pracy mam kawałek...ale poki ci to się nie wybieram... właśnie zamknęli budowę wszyscy ludzie wrócili na szybko do domów i czekamy na lepszą pogodę... dla zainteresowanych to tam pracuję - http://www.statoil.com/statoilcom/snohvit/svg02699.nsf?opendatabase&lang=en Mikolaj1 ciesze się , ze podoba Ci sie nasz domek!!!tez miałem opory orzed założeniem dziennika, ale wyszedłem z założenia, że być może kiedyś komus sie przyda!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.02.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 I znowu znajoma historia , sąmsiad jak sie trafi upierdliwy tio moze zatruć człowiekowi zycie jeszcze zanim się wprowadzi ale mam nadzieję że u ciebie będzie pokojowo i sie dogadacie. trzymam kciuki za pozytywną rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.02.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Jednym słowem somsiada wzieliście sprytem No i bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts