macio 09.02.2006 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Tak...okazało się, że kawałek działki przez która poprowadzimy wodę jest własnością nadleśnictwa... jutro uderzam do nich po ostatnią zgodę ale jest z tymi papierami nerwów i zalatwiania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.02.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 No tak przy papierkach trzeba się nachodzić ale jak cieszy kazdy następny do kolekcji powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 09.02.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Cały czas idziecie do przodu, to się liczy. Nerwów dużo, zgadzam się, ale potem się zapomina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 09.02.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam Byłem dziś w nadleśnictwie i właśnie zauważyłem, że jest coś takiego jak sprzedaż drewna...ale nie miałem czasu by się dopytać... dużo taniej jest u nich kupować? - pytanie do Siłaczki Zdradzę tajemnice - robie uczciwy kosztorys...(dzięki uprzejmości KAS01) zobaczymy jaki będzie efekt końcowy... byleby się ta zima już skończyła !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 09.02.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U nas chyba wszyscy, a przynajmniej większość budujących kupuje drewno z lasu. Dlatego myślę, że to musi być taniej. Na razie wiem tyle, że zapłacimy 250 zł za metr, ale z tego około 40% to będzie drewno na konstrukcję, a z reszty deski (też potrzebne na szalunki i dach). W naszym tartaku trzeba zapłacić 70 zł za przetarcie 1 metra. Impregnować chyba będziemy sami. Wiem też, że ceny drewna są różne, zależy od nadleśnictwa. Ciekawa jestem tego kosztorysu. Daj znać, jak będzie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 09.02.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ...Zdradzę tajemnice - robie uczciwy kosztorys...(dzięki uprzejmości KAS01) zobaczymy jaki będzie efekt końcowy... byleby się ta zima już skończyła !!! pozdrawiam Mogę Ci przesłać kolejną, urealnioną wersje. Są juz w niej rozpracowane bardzo dokładnie instalacje. Teraz rozpracowywuje elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 09.02.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Mogę Ci przesłać kolejną, urealnioną wersje Bardzo chętnie!!! Jak będę odbierał zgodę to popytam dokładnie jak to wygląda u nas w nadleśnictwie - może też będzie się opłacało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 15.02.2006 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 heh się porobiło... z tą zgodą to nie tak prosto...a to tu nie pasuje a to tam...rzekłbym, że upierdliwość ludzka znów daje o sobie znać...no ale nic, napisałem drugie pismo i czekamy...a mówią, że Państwo(czyt.Kraj nasz ukochany) ma pomagać a nie utrudniać życie obywatelom Co do kosztorysu to jakbym nie kombinował to wychodzi ok.120 tys. na materiały może się zmieszczę w 15 tys. na papiery i przyłącza... robocizny narazie nie uwzględniam, bo z racji dosyć komfortowych warunków pracy mam zamiar dużo robić sam (oczywiście przy doprowadzeniu do stanu surowego raczej jako pomocnik ) Dodam jeszcze, że kosztorys jest bardzo szczegółowy i realny (mam nadzieję ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.03.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Życże jak najszybszego dostania pozwolonka na budowę a potem do roboty Autko fajne Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.04.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/swiateczny%20bukiet2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.04.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Przeczytałam dziennik będę kibicować - gdzie dokładnie ta twoja budowa?Tak się składa że czasowo mieszkam niedaleko Wieliczki. A tak wogóle to widzę że wszystko idzi ci jak maśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 27.04.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam! No nie do konca jak po maśle, ale jakos do przodu Własnie siedze i mysle co robic...szukam na szybko ekipy, wszyscy tani i dobrzy zajeci, a do tego ci z którymi rozmawiałem gały wytrzeszczają jak mówie, że w projekcie mam beton komórkowy na klej bo wszyscy to z maxa stawiaja... no sam nie wiem co robić...juz mi nawet do głowy przyszło żeby zmienic na tego maxa tylko nie wiem czy nie za późno (można zmienic wpisem kierownika budowy do dziennika??) budować będę w samej Wieliczce niedaleko sklepu Plus (naprzeciwko w zasadzie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 30.04.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam A coz to za problem BK na klej stawiać? Ja tak mam i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 28.06.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pewny nie jestem, że jeszcze ktokolwiek czyta ale cos tam skrobne ... Czyta, czyta pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.06.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 czyta czyta. a teraz jak juz zacząleś to tym bardziej powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 30.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Witam! Cieszę się, że ktoś czyta co do zmiany na maxa to jakoś w ostatniej chwili nabrałem przekonania do maxa... ... teraz jak już wszystko się dzieje, widzę, że moja wiedza jak i wyobrażenie o budowie oparte na czytaniu forum zderza się dość mocno z rzeczywistościa...ale jestem dobrej myśli, że jakoś to będzie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witaj, Macio, takie pytanie mam do ciebie - czy okna i drzwi balkonowe będziecie mieć białe od wewnątrz czy kolorowe? My też bierzemy drzwi przesuwne, i drzwi Gerda WX20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 27.11.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam Okna i drzwi zamontowane Od wewnątrz będą białe ze srebrnymi klamkami i osłonami na zawiasy. Jutro wieczorem pojawią się zdjęcia w dzienniku (mam nadzieję ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 03.02.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Podniosę do góry żeby moi Wielbiciele nie musieli szukać jakby ktoś chciał coś dodać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 03.02.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Podniosę do góry żeby moi Wielbiciele nie musieli szukać jakby ktoś chciał coś dodać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts