macio 03.02.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Podniosę do góry żeby moi Wielbiciele nie musieli szukać jakby ktoś chciał coś dodać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 03.02.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Podniosę do góry żeby moi Wielbiciele nie musieli szukać jakby ktoś chciał coś napisać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.02.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Cześć, Macio! Dawno nie pisałeś Fajnie, że prace posuwają się naprzód. Elektryka to bardzo stresująca sprawa (przynajmniej dla mnie) . trzeba wszystko dokładnie przemyśleć, a i tak nie ma gwarancji, że się o niczym nie zapomni Jakie bedziesz robił tynki? I kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 05.02.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Widzę, że coś się zacięło a pisało, że nie można wysłać posta A przynajmniej sobie licznik podkręciłem Zgadza się z tą elektryką...u mnie pięć minut po wyjsciu elektryków zmienila się koncepcja jak wróce z pracy (tzn.po 24 lutym) do przyjadą jeszcze na poprawki. W tym czasie mam zamiar robić ogrzewanie i wodę, i jak tylko pogoda pozwoli to będziemy tynkować. Tynki cementowo-wapienne, szukam wykonawcy jakby ktoś pytał Pomalutku kupujemy różne rzeczy, oczywiście zaczęliśmy nie od tej strony, bo kupiliśmy np. flizy do łazienki, baterię do zlewu ale u nas to normalne Sonduje ceny wełny i styropianu może też coś już kupimy. pozdrawiam P.S. moze wreszciejutro uda mi się zrobić zdjęcia i wkleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj. bardzo dawno żem nie był a tu dom stoi!! gratukuje! (po ostatnich wichurach folia wylazła spod obróbek kominów, i wokół okien) poprostu szok! co to za dekarz??? może jak już bedziesz wklejał zdjęcia to wrzuć też te fuszery.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.02.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jak się zabrałem za robienie zdjęć to synu się rozwrzeszczał, otworzył bramkę, pies skorzystał z okazji i poszedł na spacer do sąsiadki i klops. Może jutro się uda... Z tymi kominami to dziwna sprawa...jak powinna ta folia być zamocowana? Jak pisałem wyżej u mnie wsunęli pod obróbki nie mocowali do komina niczym i mimo, że jest luźna to przy kominie nie cieknie (narazie )obróbki niby są dobrze zrobione, dwuczęściowe (jedna przymocowana do więźby, druga do komina, zachodzi na pierwszą )ale ta folia mi się nie podoba... Proszę o szczegółowy opis jak powinna byc zamontowana folia przy kominach i przy oknach dachowych(też mi się nie podoba) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 10.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam Pisze z mega zasniezonej polnocy ,niestety jak widac w dzienniku nie udalo sie zrobic zdjec moze jak wroce to sie uda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 10.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Witam.(Ziomala:D )Czytając Twoje perypetie z wodociągiem moge napisać tylko jedno:Sąsiad od którego podłączaliśmy wodę do naszej działki robił dokładnie to samo co Ty.Bo podobno rura była już stara i niewydolna.Teraz ma wodociag na własność.Weszlismy w spółkę (płacąc 15 tys ),czyli połowę.Mam nadzieję,ze ktos bedzie sie chciał do nas jeszcze podłączyć.Dziwne to wszystko,ale taka jest polska "normalność".Niestety.Pozdrawiam ,życzę powodzenia i wielkich kroków w kierunku wprowadzki.P.S Gdzie budujesz w Wieliczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 11.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam Zobaczymy jak się wytłumaczy jutro Pan z wodociągów... Po zdjeciach w Twoim albumie widze, ze budujesz całkiem blisko miejsca gdzie teraz mieszkamy A budujemy koło sklepu Plus pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 21.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 na pocieszenie napisze, ze my mamy duzo gorsze wykonczenie okien bo "fachowiec" zostawil nam dziury wokol okien. jak zobaczylam jak poprawial ofoliowanie wokól wyłazu to poprosilam meza zeby mu grzecznie podziekowal - ze sami dokonczymy. nauczka dla innych : ten co robi swietnie mury i stawia dach niekoniecznie zna sie np na porzadnym układaniu folii dachowej i montazu okien. mam prosbe, czy mozesz podac namiary na tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 06.01.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Heya,I jak poradziles sobie z wykonczemiem wokol okien ? Dolepiles jakis inny kawalek i zawinales ? Watek troche stary ale jestem ciekaw, niedlugo mnie to czeka PozdrawiamDada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 To dało się dokopać do moich komentarzy?! Z tymi oknami to tragedia...doklejałem, prostowałem zatykałem cuda się działy a i przekleństw nie brakowało bo najlepiej to było wyjąć okna poprawić i założyć z powrotem no ale to cała masa roboty... kupiłem taką taśmę do reperacji folii dachowej jest mocna i bardzo elastyczna więc dobrze ją wmontować w narożniki. Na razie wygląda w miarę nic nie przemaka ale zobaczymy za jakiś czas... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.01.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dodam jeszcze, że kosztorys jest bardzo szczegółowy i realny (mam nadzieję ) Tak sobie to przeczytałem i sam się z siebie uśmiałem... Tak jak dodam drugie tyle to będzie bardziej realnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 06.01.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 A gdzie kupowales te folie (samo) przylepna ? W jakims specjalistycznym. Pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 06.01.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wszystko na dach kupowałem u Podwyszyńskiego(naprzeciwko tandety w krakowie) i tam tez tą taśmę firmy IVT albo ITV jakoś tak była tańsza od takiej samej Tyveka a tak samo dobra ok 90 PLN za 25mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 07.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 fajnie ze ci sie udalo z tymi oknami: ja dalej nie wiem jak sie sprawdza moje poprawki wokół okien. Jak masz juz aparacik, mozeszpokazac jak masz folie wokol komina? czy tez juz jest to zakryte welna? w ogole to masz bardzo podobny doek do mojego (Smukły z Muratora C04), szkoda ze nie kontynuujesz dziennika, ciekawa jestem jak wyglada wewnatrz po wykoczeniu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 07.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 fajnie ze ci sie udalo z tymi oknami: ja dalej nie wiem jak sie sprawdza moje poprawki wokół okien. Jak masz juz aparacik, mozeszpokazac jak masz folie wokol komina? czy tez juz jest to zakryte welna? w ogole to masz bardzo podobny doek do mojego (Smukły z Muratora C04), szkoda ze nie kontynuujesz dziennika, ciekawa jestem jak wyglada wewnatrz po wykoczeniu, pozdrawiam EWAF A jakie poprawki Ci robili ? Jestes juz po tynkach ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 07.01.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 to ja je osobiście robiłam: gosc od dachu nie radził sobie z folią i efektem tego była niewywinieta folia przy oknach i kominach. Niestety sama bez wyciagania okna musialam ta folie przymocowac od wewnatrz okna. Natomiast nie wiem co robic z kominem. Nie mamy jeszcze ocieplonago dachu dlatego czekam na jakas inspiracje lub na pomoc ekipy, ktora bedzie nam ocieplala dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 10.01.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam Niestety nie zdążyłem zrobic zdjęc przed wyjazdem, jezeli nie bedzie za późno to zrobię po powrocie tj. 23.01. wprawdzie ma zrobione ocieplenie ale widac obrobki i jak to zrobiłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 23.04.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 co ci powiem to ci powiem ale ładnie wyglądają wnętrza to zdjecie z kominkiem prawie do złudzenia przypomina fragment mojego domku i stanowiłoby kiedyś dawno temu inspiracje jak poszerzyć wiatrołap. Po prostu bym go nie robiła: u ciebie chyba tez tak jest ?? Niamiastką jest tylko nadproże? w kazdym razie ładnie to wyglada pozdrawiam i zachęcam do wklejania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts