Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzienniczek macio :) - KOMENTARZE

agamuza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że coś się zacięło :o a pisało, że nie można wysłać posta :-? A przynajmniej sobie licznik podkręciłem :wink: :lol:

Zgadza się z tą elektryką...u mnie pięć minut po wyjsciu elektryków zmienila się koncepcja :lol: jak wróce z pracy (tzn.po 24 lutym) do przyjadą jeszcze na poprawki.

W tym czasie mam zamiar robić ogrzewanie i wodę, i jak tylko pogoda pozwoli to będziemy tynkować.

Tynki cementowo-wapienne, szukam wykonawcy jakby ktoś pytał :D

Pomalutku kupujemy różne rzeczy, oczywiście zaczęliśmy nie od tej strony, bo kupiliśmy np. flizy do łazienki, baterię do zlewu :lol: ale u nas to normalne :wink:

Sonduje ceny wełny i styropianu może też coś już kupimy.

pozdrawiam

P.S. moze wreszciejutro uda mi się zrobić zdjęcia i wkleić...

Jak się zabrałem za robienie zdjęć to synu się rozwrzeszczał, otworzył bramkę, pies skorzystał z okazji i poszedł na spacer do sąsiadki :roll: i klops.

Może jutro się uda... :-? Z tymi kominami to dziwna sprawa...jak powinna ta folia być zamocowana? Jak pisałem wyżej u mnie wsunęli pod obróbki nie mocowali do komina niczym i mimo, że jest luźna to przy kominie nie cieknie (narazie :evil: )obróbki niby są dobrze zrobione, dwuczęściowe (jedna przymocowana do więźby, druga do komina, zachodzi na pierwszą )ale ta folia mi się nie podoba...

Proszę o szczegółowy opis jak powinna byc zamontowana folia przy kominach i przy oknach dachowych(też mi się nie podoba)

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam.(Ziomala:D )

Czytając Twoje perypetie z wodociągiem moge napisać tylko jedno:

Sąsiad od którego podłączaliśmy wodę do naszej działki robił dokładnie to samo co Ty.Bo podobno rura była już stara i niewydolna.Teraz ma wodociag na własność.Weszlismy w spółkę (płacąc 15 tys ),czyli połowę.Mam nadzieję,ze ktos bedzie sie chciał do nas jeszcze podłączyć.

Dziwne to wszystko,ale taka jest polska "normalność".Niestety.

Pozdrawiam ,życzę powodzenia i wielkich kroków w kierunku wprowadzki.

P.S

Gdzie budujesz w Wieliczce?

• 3 months później...

na pocieszenie napisze, ze my mamy duzo gorsze wykonczenie okien bo "fachowiec" zostawil nam dziury wokol okien. jak zobaczylam jak poprawial ofoliowanie wokól wyłazu to poprosilam meza zeby mu grzecznie podziekowal - ze sami dokonczymy. nauczka dla innych : ten co robi swietnie mury i stawia dach niekoniecznie zna sie np na porzadnym układaniu folii dachowej i montazu okien.

mam prosbe, czy mozesz podac namiary na tynkarzy?

• 6 months później...

To dało się dokopać do moich komentarzy?! :wink: Z tymi oknami to tragedia...doklejałem, prostowałem zatykałem cuda się działy a i przekleństw nie brakowało bo najlepiej to było wyjąć okna poprawić i założyć z powrotem no ale to cała masa roboty... :-? kupiłem taką taśmę do reperacji folii dachowej jest mocna i bardzo elastyczna więc dobrze ją wmontować w narożniki. Na razie wygląda w miarę nic nie przemaka ale zobaczymy za jakiś czas...

pozdrawiam

fajnie ze ci sie udalo z tymi oknami: ja dalej nie wiem jak sie sprawdza moje poprawki wokół okien.

Jak masz juz aparacik, mozeszpokazac jak masz folie wokol komina? czy tez juz jest to zakryte welna?

w ogole to masz bardzo podobny doek do mojego (Smukły z Muratora C04), szkoda ze nie kontynuujesz dziennika, ciekawa jestem jak wyglada wewnatrz po wykoczeniu, pozdrawiam

fajnie ze ci sie udalo z tymi oknami: ja dalej nie wiem jak sie sprawdza moje poprawki wokół okien.

Jak masz juz aparacik, mozeszpokazac jak masz folie wokol komina? czy tez juz jest to zakryte welna?

w ogole to masz bardzo podobny doek do mojego (Smukły z Muratora C04), szkoda ze nie kontynuujesz dziennika, ciekawa jestem jak wyglada wewnatrz po wykoczeniu, pozdrawiam

EWAF A jakie poprawki Ci robili ? Jestes juz po tynkach ?

pzdr

to ja je osobiście robiłam: gosc od dachu nie radził sobie z folią i efektem tego była niewywinieta folia przy oknach i kominach. Niestety sama bez wyciagania okna musialam ta folie przymocowac od wewnatrz okna. Natomiast nie wiem co robic z kominem. Nie mamy jeszcze ocieplonago dachu dlatego czekam na jakas inspiracje lub na pomoc ekipy, ktora bedzie nam ocieplala dach.

• 3 months później...

co ci powiem to ci powiem ale ładnie wyglądają wnętrza :)

to zdjecie z kominkiem prawie do złudzenia przypomina fragment mojego domku i stanowiłoby kiedyś dawno temu inspiracje jak poszerzyć wiatrołap. Po prostu bym go nie robiła: u ciebie chyba tez tak jest ?? Niamiastką jest tylko nadproże?

w kazdym razie ładnie to wyglada

pozdrawiam i zachęcam do wklejania zdjęć :)