misiekagus 16.02.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.03.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam dwie fotki kominka:http://www.republika.pl/jezier/kominek.jpghttp://www.republika.pl/jezier/kominek2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ja dopiero dotarłam do tych zdjęć ....i znów bedę się powtarzać jak w dzienniku - pięknie mieszkacie okolica, domek, teraz też zobaczyłam wnętrza....no i nie mówię już o zdolnościach Kasi - pogratulować! PS. czy wygodnie podkłada się do tego kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.03.2006 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Wygodne jest tylko to że jest wysoko nad ziemią. Ale drzwi mają system samozamykania a kominek jest malutki więc ciężko włożyć dłuższy kawałek - dłuższy niż 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.03.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Wygodne jest tylko to że jest wysoko nad ziemią. Ale drzwi mają system samozamykania a kominek jest malutki więc ciężko włożyć dłuższy kawałek - dłuższy niż 30 cm. to rzeczywiście chyba nadaje się tylko do palenia rekreacyjnego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.03.2006 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja się przede wszystkim nie nadaję do palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 06.03.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Super domek. Bardzo mi się takie podobaja. I okolica przepiękna. No i mamy coś wspólnego-synków Marcelków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2006 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A w jakim wieku twój Marcel jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 08.03.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 26 m-cy I straszny z niego łobuz.Czy wszystkie Marcele są takie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.03.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Świetny ten domek, zarówno in, jak i out. Jest w nim wszystko to, co lubię: prosta bryła i połączenie starego i nowego (mam na myśli to pomieszczenie z kołowrotkiem, które jak sądzę sąsiaduje z nowoczesnym salonem). Malowidła na ścianach fajne i lampy fajne i w ogóle fajny dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 amj2. Mój syn trochę starszy w maju 4 lata skończy. Czasami udaje mu się być grzecznym kofi. Z Kołowrotkiem to jadalnia sąsiadująca z salonem i kuchnią. http://www.republika.pl/jezier/DSCN1372_edited.jpg Na ścianach są zdjęcia (niektóre z tych w tym wątku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Jezier - a te lampy jakie dają światło??? Ciekawa jestem, bo z daleka nie wyglądają by dobrze przyświecały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2006 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 W każdej są 3 żarówki. Po 21 W każda. Jasno jest, a jak ma być półmrok to kinkiety obok kominka się świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 21W to trochę mało się wydaje ale skoro mówisz, że jest jasno, to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2006 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 21 W z takiej świetlówki energooszczędnej to podobno tyle co zwykła 100W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.03.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Aaaa to zmienia postać rzeczy to faktycznie macie jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea7 10.03.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jezier dawno nie widziałam tak brzydkiej irmy, co Cię podkusiło do zmiany dachu, jesli chciałeś zaoszczędzić, to wystarczyło zamiast ytonga zdecydować się na np. porhoterm, i zamiast braasa np. euronit. Ile zaoszczędziłeś na tym oszpeceniu fajnego projektu???. Zapewne zaczytałeś się na muratorze. że dachy dwuspadowe są najtańsze....a koszty adaptacji a uroda projektu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.03.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Rzeczywiście zmiany w stosunku do projektu gotowego wyniknęły z chęci zmniejszenia kosztów budowy. Murator za mnie nie dokonywał wyboru. Konstrukcja więźby którą mam była o 8 tysięcy tańsza od takiej do Irmy czy Irmy II wykonanej w tej samej technologii. Oprócz zmiany dachu z 4-spadowego na 2-spadowy dom zmniejszył się o garaż. Wybrałem dachówkę Brassa bo mi się bardziej podobała, a wycena za dach nie różniła się od wyceny za IBF czy Euronit. Ytong wybrałem z powodów - głównie cieplno-wytrzymałościowych. Ceramiki poryzowanej nie rozważałem wcale.Przed rozpoczęciem budowy chciałem wymienić posiadany projekt na inny. Nie udało się. Przeprojektowanie było tańsze niż kupno drugiego gotowego projektu. Zaoszczędziłem wystarczająco dużo aby dom mieć skończony. ps. Pochlebia mi, że specjalnie dla mnie postanowiłaś/eś się dla mnie zarejestrować na forum. Po domu nie widać, że to projekt Irma więc tym bardziej jeste pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.03.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Przyłącze się również do głosów chwalących. Fajny dom, nieoklepany kominek i ogólnie z tego co piszesz prawdziwy rodzinny dom z bardzo rodzinną atmosfera i tradycjami. P.S. Mam pytanie Jezier czy ty nie masz tego domu gdzieś w pobliżu piaseczna, bo kiedys z tobą rozmawialem o ogrzewaniu elektrycznym, ale wynkalo wtedy ze ty juz jakis czas mieszkasz a tu ta prezentacja domu...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.03.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 20 minut jadę do Piaseczna. Moja wieś jest w powiecie piaseczyńskim, a z gminą Piaseczno graniczę - mam kilkaset metrów do Henrykowa Urocze i do Złotokłosu. To już druga zima którą spędzam w tych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts