Alanta 22.01.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Mam średnią lodówkę, z zamrażalnikiem u góry. Jest prawie nowa i wpadłam na pomysł, ze zamiast wymieniać ją na większą lodówko-zamrażalkę, dokupię sobie osobną zamrażalkę i lodówkę postawię na półce nad zamrażalką. Ale przydałaby mi się wtedy istniejąca półka zamrażalnika w lodówce jako zwykła półka. Czy można jakoś odłączyć zamrażanie tej półki, zeby temperatura w niej była taka, jak w reszcie lodówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 22.01.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Raczej nie bo tam właśnie jest parownik, który odbiera energię z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.01.2003 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 A co to jest parownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Słyszałem o zamrażarkach, ale o zamrażalkach nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 22.01.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Parownik (na 99% tak to się nazywa) to miejsce gdzie odparowywuje czynnik w obiegu (freon czy cuś..) najczęściej jest to taka rurka okręcona w okół zamrażalnika (może być w płaszczu z blachy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.01.2003 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Aaa, rozumiem, to trzebaby zdemolować całą lodówkę i okręcić tą rurkę równomiernie wokół całej lodówki... no to jak jest z lodówko-zamrażarkami z dwoma agregatami, parownik lodówki jest w zamrażarce ? Sorry za "zamrażalkę", rozpędziłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 22.01.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Jak są dwie sprężarki to każda ma swój parownik w odpowiadającej komorze. Dzięki temu można niezależnie sterować temp. w komorach (np. rozmrażać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 22.01.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Zgadzam się. Bez szkody dla walorów estetycznych i użytkowych raczej się nie da. Możesz wykorzystać ją np. na okresy okołoświąteczne w spiżarni lub garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 24.01.2003 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Oczywiscie że mozna zdemontowac parownik tylko jest pewien mały problem - to bedzie wtedy szafa a nie lodówka -coś musi przeciez chłodzic w tej lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts