Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

http://images30.fotosik.pl/213/32e25895c8c8ec5bmed.jpg

Mocowane od środka do krokwi i murłaty za pomocą metalowych okuć "L" [widać je na zdjęciu] różnych wielkości [co było pod ręką]. Nie jest to może szczyt profesjonalizmu, ale tyrzyma sztywno i mocno. Od środka jest ocieplone wełną [tak jak całe poddasze] od zewnątrz będzie styropian - jak na całej elewacji.

Pozdrawiam, Krzysiek.

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Swieta racja,zaufaj fachowcowi.Ten wasz kierownik juz raz udowodnil swoj brak wiedzy ;P

masz racje Darku, ale fachowcy jak dziś wpadli na budowę to mnie szlak trafił(zmasakrowali nam ścianę podczas kucia i są pęknięcia na suporeksie na zew.), kazaliśmy im przerwać tą robotę, jutro będą dalsze uzgodnienia :evil: , całkiem nieźle się zaczyna :evil:

http://images30.fotosik.pl/213/32e25895c8c8ec5bmed.jpg

Mocowane od środka do krokwi i murłaty za pomocą metalowych okuć "L" [widać je na zdjęciu] różnych wielkości [co było pod ręką]. Nie jest to może szczyt profesjonalizmu, ale tyrzyma sztywno i mocno. Od środka jest ocieplone wełną [tak jak całe poddasze] od zewnątrz będzie styropian - jak na całej elewacji.

Pozdrawiam, Krzysiek.

dzięki Krzyśku za odpowiedź , właśnie o czymś takim myśleliśmy :lol:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hej.

Baaaaaardzo podoba nam się projekt CODZIENNEGO.

Myślimy poważnie o jego kupnie :p . Aktualnie kupiliśmy już działkę ,jest niewielka i ten domek będzie wspaniale się na niej prezentował.:lol:

Tak jak większość i my myślimy o kilku zmianach w projekcie, min. podniesienie ścianki kolankowej , czy zamiana łazienki na górze z pokojem. I co najgorsze nas trapi: kotłownia, tzw pomieszczenie gospodarcze wydaje się być za małe! Myślimy w przyszłości mieć piec na eko groszek , bądź też na węgiel. Może ktoś powiększał kotłownię? Jeśli tak , to w jaki sposób? My myślimy kosztem łazienki , a tylko małe wc wysunąć do przodu. :roll:

Sama nie wiem , czy to dobry pomysł, w sumie ta szafa w holu też by się przydała.... A może wydłużyć trochę , np. o metr kotłownię? Pewnie da radę , ale boję się o całokształt wyglądu budynku , no i pewnie architekt za taką zmianę policzy o wiele więcej... Więc cały czas kombinujemy, co z tym zrobić....:roll:

Czekam na cenne uwagi

Pozdrawiam :lol:

Witam wszystkich

U nas zaczeli kłaść ogrzewanie plus woda plus kanaliza w domu mam jeden mały dylemat dotyczące wielkość boilera wykonawca propnuje 100l z wężownicą i dodatkowa grzałką ja sie zastanawiam, czy to nie za mało do odbycia dużej kąmpieli? Z drugiej stronu boiler np 140 litrowy wymaga większej ilości energi elektrycznej do podgrzania np latem gdy nie działa kocioł grzewczy. Jak wygląda to u was

pozdrawiam

mam jeden mały dylemat dotyczące wielkość boilera wykonawca propnuje 100l z wężownicą i dodatkowa grzałką ja sie zastanawiam, czy to nie za mało do odbycia dużej kąmpieli? Z drugiej stronu boiler np 140 litrowy wymaga większej ilości energi elektrycznej do podgrzania np latem gdy nie działa kocioł grzewczy. Jak wygląda to u was

120 l

Edytowane przez celtorek

• 2 weeks później...