Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czekamy na pozwolenie na budowę i trwa to już 3 tydzień. Jestem coraz bardziej zdenerwowana, ponieważ chcemy jeszcze w tym roku dostać kredyt. Jak nie wypali to jesteśmy w plecy jakieś 1,5-2 lata

Wiesz... Myśmy czekali na pozwolenie rowniez około 3 tygodni- mieliśmy trochę szczęścia. Niemniej jednak naginając trochę prawo już prowadziliśmy pierwsze prace budowlane, tak że w momencie otrzymania pozwolenia mieliśmy już wylane ławy i fundamenty wyciągnięte z ziemi... Nie wiem jak u Was w okolicy, ale u Nas to powszechna praktyka, znajomi mieli stan surowy zamknięty jak otrzymali pozwolenie.

Jeśli nie tak możesz wykonywać również inne ruchy- szukać kier- buda, ekipy, objeżdżać hurtownie porównując oferty. Ja, z perspektywy własnych doświadczeń, tak bym robił, potem możne być różnie z czasem, a kasa z kredytu chudnie...

Nie bardzo rozumiem dlaczego mielibyście być stratni rok lub dwa...

Pozdrawiam i cierpliwości życzę- sporo jeszcze przed Wami trudnych chwil, ale cel jest tego wart

Już mamy ekipę i kierownika budowy, dekarza również. Z materiałami to nie ma co szaleć ponieważ jak nie dostaniemy teraz pozwolenia tzn w tym jeszcze roku to również nici z kredytem. A będziemy w plecy dlatego, że ja w tym roku siedzę z dziećmi na wychowawczym i nie mam dochodu. Moj mąż też w tym roku w firmie nie bardzo się postarał.... kryzys.....dlatego w przyszłym roku nie dostaniemy takiego kredytu jaki by nas satysfakcjonował. A w tym roku to jeszcze biorą pod uwagę nasze zeszłoroczne zarobki. Dlatego pisałam, że będziemy w plecy do 2 lat.(pesymistyczna wersja). Co prawda mamy jeszcze mieszkanie, które można sprzedać, ale z tym to bym chciała na końcu, bo ceny strasznie spadły w dół. A tak można je wynajmować i spłacać sobie jednocześnie kredyt. Mam jednak nadzieje ze uda nam się w tym roku.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich "Codziennych"! Podziwiam wasze sukcesy w budowie :)

Ja wlasnie tylko wybieram projekt i bardzo mi sie podoba ten Codzienny. Ale ciekawa jestem, na jakiej wysokosci jest sufit na parterze? Moze ktos podpowie? Przepraszam, jesli juz byla odpowiedz, nie znalazlam.

Aha, i jeszcze - przepraszam za ewentualne bledy, jestem cudzoziemka, wiec po polsku pisze nie bardzo :) Z gory dziekuje za odpowiedzi :roll:

Jacku, Marto, dziekuje za szybka odpowiedz :)

Gratuluje z powodu przeprowadzki!

Generalnie marze o parterze o wys. 3m 8) Ale juz widze, ze ta klatka shodowa jest zdecydowanie za krotka dla takich zmian... Oprocz tego wszystko inne w tym projekcie jest po prostu idealne wedlug mnie - wiec trzeba myslec :)

Dzięki za szczere gratulacje to prawda dopiero po przeprowadzce emocje opadają i nie przeszkadzają już pewne niedoróbki która tak naprawde nie mają znaczenia. Nie da się jednak ukryc że budowa domu w polskich warunków to niezłe wyzwanie i nie chodzi mi tylko finansową stronę budowania.

to tak ale to jeszcze nie koniec kończenia c117 został podbitka tarasy balustrady podjazdy pod garaż oświetlenie kilku pomieszczeń firany zasłony i ogód i tak pewnie przez wiele lat

pozdrawiam i życzę wytrwałości

• 1 month później...

Codzienni, a co to taka cisza w naszym wątku? nikt się niczym nie chwali :lol: ?

My po niedzieli odbieramy pozwolenie na budowę i ruszamy z kredytem.

Ekipa czeka na nasz znak-synał, który najprawdopodobniej nastąpi w kwietniu.

Mam pytanie odnośnie salonu i kuchni-czy realne jest postawienie miedzy nimi ścianki działowej? chyba odwidziała się sie wizja otwartej kuchni :-? a i jakie macie stropy?

Witam Was wszystkich w Nowym Roku.

Długo się nie odzywałam, ale mieliśmy dużo załatwiania.....i pozwolenie na budowę i kredyt. Szczęśliwie wszystko nam się udało, a kredyt właśnie dostaliśmy wczoraj. Dzisiaj już zamówiliśmy na targach budowlanych dachówkę ceramiczną w bardzo dobrej cenie......dlatego się na nią zdecydowaliśmy, bo wstępnie myśleliśmy o blacho-dachówce.....

JESSSSU........ mój sen o codziennym niedługo stanie się rzeczywistością.

Bardzo się cieszę z tego powodu i idę otworzyć drugą butelkę winka.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...