Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Czy 27 tys. to dużo za wybudowanie CODZIENNEGO na dzień dzisiejszy? Proszę niech ktoś mi poradzi

Musisz się zorientować jakie ceny są w Twoich okolicach. My zapłaciliśmy więcej w ubiegłym roku. Zależy też jaki zakres prac objętych jest umową. Dla przykładu: za dom 150 m kw. wybudowany od podstaw po dach z pokryciem i orynnowaniem, w naszej okolicy "zaśpiewali" 65 tyś. zł. [cena z ubiegłego tygodnia - koszmarnie drogo!!].

Fajnie, że pojawiło się kilku nowych budowniczych codziennych - witamy w gronie.

K.

Hejka! Fajnie ze istnieje taka strona, dużo rzeczy można się dowiedzieć. My mamy lustrzaną wersję CODZIENNEGO. Dużo nie przerabialiśmy bo dom podoba nam sie taki jak jest. Mianowicie zlikwidowaliśmy zadaszenie tarasu, z tyłu będą drzwi do kotłowni, mniej okien w garażu i też zastanawiam się nad przeniesieniem łazienki na piętrze nad tą z dołu. A jeszcze kwestia komina w kuchni ćzy uzgadnialiście to z architektem czy po prostu sami go likwidujecie?

Witam.

Czy 27 tys. to dużo za wybudowanie CODZIENNEGO na dzień dzisiejszy? Proszę niech ktoś mi poradzi

Musisz się zorientować jakie ceny są w Twoich okolicach. My zapłaciliśmy więcej w ubiegłym roku. Zależy też jaki zakres prac objętych jest umową. Dla przykładu: za dom 150 m kw. wybudowany od podstaw po dach z pokryciem i orynnowaniem, w naszej okolicy "zaśpiewali" 65 tyś. zł. [cena z ubiegłego tygodnia - koszmarnie drogo!!].

Fajnie, że pojawiło się kilku nowych budowniczych codziennych - witamy w gronie.

K.

Cena, która zaproponował mi fachowiec, to cena od stanu zerowego aż po dach kominy dosłownie wsio.

Witam serdecznie wszystkich miłośników "Codziennego".

Będę rozpoczynał budowę Codziennego w wersji C117a. W porównaniu do "małego" Codziennego posiada on pewien mankament, mianowicie brak zadaszenia nad trasem.

No i wykombinowałem sobie, żeby zrobić w nim zadaszenie takie jak jest w C117.

Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jakie są wymiary tarasu i zadaszenia nad nim w C117 ?

Ciekaw jestem jak to wygląda na rysunku? Czy ktoś z Was ma może skan elewacji, bądź rzutu dachu, a najlepiej przekroju budynku i mógłby go udostępnić ?

Zrobiliśmy kilka drobnych zmian, ale właściwie kosmetycznych. Szczegóły w dzienniku.

My też mamy wersję lustrzaną tak jak wy. Dużo też nie zmienialiśmy( mniej okien w garażu, likwidacja zadaszenia z tyłu, drzwi do kotłowni na zewnątrz i zastanawiamy się nad zmniejszeniem ilości okien dachowych)