Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak się ciesze że w końcu udało mi sie zalogować :) , jakos mi wczesniej nie szło :oops: Witam wszystkich, mam na imię Beata i od jakiegoś czasu śledze to forum i baaaaaaardzo mi się podoba, pewnie sie domyślacvie że tak jak Wy jestem zakochana w CODZIENNYM, zazdroszczę tym którzy juz zaczęli budować, nie wspomnę juz o tych którzy juz mieszkają :lol: -gratulacje, ja jestem na poczatku "drog"i-załatwiam wszystkie formalności. jestem ciekawa czy ktos z was buduje w pomorskim?-wogóle mam tyle pytań,że nie wiem od czego zacząć :roll: pozdrawiam wszystkich

Tak się ciesze że w końcu udało mi sie zalogować :) , jakos mi wczesniej nie szło :oops: Witam wszystkich, mam na imię Beata i od jakiegoś czasu śledze to forum i baaaaaaardzo mi się podoba, pewnie sie domyślacvie że tak jak Wy jestem zakochana w CODZIENNYM, zazdroszczę tym którzy juz zaczęli budować, nie wspomnę juz o tych którzy juz mieszkają :lol: -gratulacje, ja jestem na poczatku "drog"i-załatwiam wszystkie formalności. jestem ciekawa czy ktos z was buduje w pomorskim?-wogóle mam tyle pytań,że nie wiem od czego zacząć :roll: pozdrawiam wszystkich

Witam ja buduję w kujawsko pomorskim a więc stosunkowo blisko w porównianiu do pozostałych codzienniaków

witamy w naszym gronie

Jacek

Witam!

Jeśli chodzi o temat dachówki, to ja też wybrałam dachówki cementowe firmy BRAS w kolorze antracyt. Porównując dachówki cementowe firmy BRAS a IBF to BRAS tu jest górą. Po pierwsze BRAS ma połysk i troszkę przypomina moim zdaniem ceramiczną, zaś IBF jest matowy i mi się osobiście nie podobał. Wybór więc padł na BRAS.

Po drugie mój szwagier ma IBF i nie jest z niego zadowolony, dachówkę malował, bo nie podobała mu się a jeszcze nie zamieszkał.

Witam

My też cały czas zastanawiamy się jaką dachówkę zastosować jestem bliski do wybrania dachówki cementowej np Brass ale słyszałem że producenci tych dachówek nie daja gwarancji na trwałość kolory. Natomiast w przypadku dachówej ceramicznych kolor jest niezmienny przez lata.

Swoją drogą na nasz domek jak może być różnica w cenie pomiędzy dachówkami Brasa a np ceramiczną Roben? Może ktoś posiada takie porównanie?

pozdrawiam

Czy ktos buduje z okolic Koszalina?

Gdzies ktos tez napisal co zrobic zeby zmienic schody zabiegowe na takie ze spocznikem, moglby mi to ktos wyklarowac lepiej?

nie mam jeszcze pozwolenia na budowe ,ale planuje startowac gdzies pod koniec lutego ,za tydzien skladam papiery w starostwie,firme tez juz mam ugadana( nietanio ale za to firma z renomą) na stan surowy z dachem,oszczedzac zaczne jak sie kredyt skonczy ;)

Poczekam tylko jeszcze na dwa nagie miecze,po czym opuszcze przyłbicę i do boju!!!

wow nareszcie ktoś z moich okolic -wczesniej jakoś tego nie widziałam, musiałam przegapić, fajnie byłoby załapać jakiś kontakt ale nie bardzo wiem jak, nie ma żadnego dziennika budowy itp, no może jakos się zgramy, jakby co to prosze o jakąś odpowiedź :D