Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM, dużych zmian nie mamy-zamiast garażu pokoj, tym samym powiększamy pom. gosp., drzwi do pom. gosp. także z zewn. i to chyba wszystko, fajnie pomyślane macie z tym garażem, pozdrawiam

duzo osób rezygnuje z garazu:)ja nie wiem co tam by weszlo,chyba 2 rowery:) Albo matiz ;P

Jak skoncze instalacje to powrzucam kilka fotek.

Zauwazylem ze pomimo tego ze projekt jest jeden,to kazdy przerabia na tyle ciekawie ze kazdy domek ma inny charakter :)

witam, chciałabym się pochwalić :lol: u nas fundamenty wykopane i zazbrojone, jutro przyjeżdża beton :lol: cos się w końcu ruszyło, myślalam żeby założyć dziennik ale nie wiem jak to się robi :oops: :wink: podpowiedzcie

ławy zalane?W naszym regionie straszna pogoda ostatnio tak wiec ciezko moglo byc:)

palimy w piecyku :)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/485efa35faf9a97e.htm

witam, chciałabym się pochwalić :lol: u nas fundamenty wykopane i zazbrojone, jutro przyjeżdża beton :lol: cos się w końcu ruszyło, myślalam żeby założyć dziennik ale nie wiem jak to się robi :oops: :wink: podpowiedzcie

ławy zalane?W naszym regionie straszna pogoda ostatnio tak wiec ciezko moglo byc:)

palimy w piecyku :)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/485efa35faf9a97e.html

Witam wszystkich

Właśnie się tu zarejestrowałem i chciałbym się do Was przyłączyć :)

Wasze dyskusje już oglądałem od ponad roku, sam przymierzam się do tematu budowy CODZIENNEGO, aczkolwiek wszelkie formalności z uregulowaniem statusu prawnego działki wszystko odwlekają...

O zaletach projektu C117 nikogo tu przekonywać nie muszę, mam natomiast pytanie, czy byłaby możliwość obejrzenia gdzieś takiego domu w naturze? najchętniej w mazowieckim, tu mieszkam i planuję budowę (w W-wie Wesołej). Ja tu znalazłem tylko jeden, ale w innym, większym wariancie C117a - pozdrowienia dla sympatyka z Tarchomina :)

Zainspirowany Waszymi dyskusjami i pomysłami, no i swoimi przemyśleniami mam zamiar wprowadzić kilka modyfikacji (jak prawie każdy tu). Z chęcią się podzielę moimi pomysłami, choć nie wiem, jak tu się wkleja rysunki, zwłaszcza z AutoCada, bo akurat w nim rysuję moje zmiany

pozdrawiam Michał

O zaletach projektu C117 nikogo tu przekonywać nie muszę, mam natomiast pytanie, czy byłaby możliwość obejrzenia gdzieś takiego domu w naturze? najchętniej w mazowieckim, tu mieszkam i planuję budowę (w W-wie Wesołej). Ja tu znalazłem tylko jeden, ale w innym, większym wariancie C117a - pozdrowienia dla sympatyka z Tarchomina :)

Witam

Dzięki za pozdrowienia, co do lokalizacji to Mazowieckie bez wątpienia, ale najlepsze jest to, że mój Codzienny jest prawie niedaleko Ciebie a dokładnie na tej samej trasie Warszawa- Mińsk Mazowiecki ;) lecz niestety jak już wspominałeś jest to C117A :wink:

Pozdrawiam

PS. Może znajdzie się jakiś Codzienniak z C117 który Cię przygarnie...trzymam kciuki

Witam

Witamy w naszym forum codzienniaków!

Odnśnie możliwości wstawienia plików autocad - zamień plik autocad na PDF ten wklej do paint-a i zapisz jako JPG.

wklejanie zdjęć do forum:

Wrzucasz foty do portalu gdzie można zamieszczać swoje zdjęcia np: fotosik.pl,

następnie do Naszego forum wklejasz odpowiedni link do zdjęcia generowany przez fotosik.

Więcej szczegółw znajdziesz na forum muratora np:

http://forum.muratordom.pl/prosze-o-pomoc-jak-zalozyc-dziennik-budowy,t72765.htm

http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm

pozdrawiam

moze ktoś napisze ,jakich modyfikacji dokonal,z jakich jest bardziej zadowolony ,z jakich mniej.Lub ewentualnie co by jeszcze zmienil...

Przyda to sie nowo budujacym.Jak sie zastanowie to wypisze w punktach.

NO WŁAŚNIE, DOBRY POMYSŁ-JA JESTEM NA POCZĄTKU WIĘC MOŻNE MI SIĘ PRZYDAĆ KILKA CENNYCH UWAG :lol: POZDRAWIAM

Witam, niniejszym próbuję wkleić rzut C117 po moich poprawkach

http://images32.fotosik.pl/415/13c2e890d7fd406em.jpg

Jak zapewne widać, zamiast garażu chcę zrobić pomieszczenie gospodarcze z kotłem na pelety a w pierwotnym pom. gosp-gabinet. Przy okazji zaplanowałem w holu wnękę na szafę.

Ze względu na otoczenie (dużo lasu) dodałem 2 okna w salonie. Wiem, że utrudni to ustawienie mebli i zwiększy ucieczkę ciepła, ale naprawdę moje widoki są tego warte :)

Zgodnie ze znalezionymi tu radami poszerzyłem schody. dość szeroka ścianka przy spiżarni oprócz tego, że zakrywa lodówkę przede wszystkim ma być ekranem projektora DVD, bo ich ceny są już na poziomie TV

Usunąłem oddzielenie wiatrołapu od holu, bo nie chcę mieć maleńkich klitek jak teraz w bloku. Poza tym trochę powiększyłem łazienkę na parterze.

Jak wielu chcę też choć trochę powiększyć przestrzeń na poddaszu. Ale żeby do minimum ograniczyć sztuczne wynoszenie dachu ścianę kolankową chcę podnieść tylko o 20 cm i jednocześnie zwiększyć kąt nachylenia dachu z 35 do 40 st. Chciałbym też zwiększyć kąt nachylenia daszków ganków (do 35 stopni), dlatego w rzucie są one węższe.

Celowo umieściłem tam także zupełnie nieprzydatne w projekcie budowlanym elementy, jak np. proponowane ustawienie mebli. Ale to chyba wiadomo czemu

Mam nadzieję, że cokolwiek widać z tego rysunku, liczę na Wasze zdanie i przede wszystkim czekam na opisy zmian wprowadzone już w rzeczywistości i przetestowane w naturze ;)

pozdrawiam Michał

mam pytanko-jakie kominy stawialiście, tzn. z czego czy z cegły czy systemowe, bo nam kierownik proponuje postawić z cegly-chodzi o koszty, co Wy na to, czy mógłby ktoś napisać ile wyniosły go kominy do codziennego, będę wdzięczna

Witam ponownie

C117A

Kominy systemowe SCHIEDEL Rondo Plus

- 1 paleniskowy fi 20 ( kominek )

- 1 paleniskowy fi 18 ( piec )

- 7 kominów wentylacyjnych)

Całkowity koszt 9160 zł

POLECAM i POZDRAWIAM