Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ten dom jest funcjonalny dla 3-osobowej rodziny?

Recommended Posts

Wydaje mi sie ze raczej pod dachówke,u mnie na stronie 5 wyraznie jest na dole napisane ze dach ma byc kryty dachówką. :)

u mnie 4 okna dachowe + rynny+dachówka(razem z wiatą), około 19 tys.

W sumie racja, jak dokładnie przejrzałam to rzeczywiście w projekcie jest że dach z dachówki lub blachodachówki z posypką :lol:

• Odpowiedzi 920
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pochwalę się trochę :p , mamy już położony strop na połówce domku :p :p

Gratuluję :) . Pochwal się też fotkami. Zobaczymy co już masz :)

bardzo chętnie bym to zrobiła ale nie umiem tego numeru ze zdjęciami :oops: :lol: :wink:

a jeżeli chodzi o zakres prac to mamy już wieniec, w tej chwili czeka i schnie

Iwona a Wy macie jakieś nowe zdjęcia, ciekawa jestem jak sobie urządziliście-pochwal sie troszkę :p

bardzo chętnie bym to zrobiła ale nie umiem tego numeru ze zdjęciami :oops: :lol: :wink:

Iwona a Wy macie jakieś nowe zdjęcia, ciekawa jestem jak sobie urządziliście-pochwal sie troszkę :p

Zarejestruj sie nawet na fotosiku. Zejdzie Ci ze wszystkim bardzo szybko.

Wejdź http://www.fotosik.pl/

Nie mamy zapału do prac domowych. Ja zamiezram posprzątać podwórko, tzn tylko część, bo jest duże.

Mam szczeniaka 7 miesięcznego, ktory non stop wchodzi / wychodzi z domu, a sygnalizuje to pukaniem w okno tarasowe i robi nam syf w domu.

Wstawię jakieś fotki po świętach, ale Ty najlepiej wstaw dzisiaj :D

Pamiętalas zeby zamowić dłuższe słupy gankowe niz są w projekcie ?

Jeśli masz możliwość to zamów heblowane, albo weź takiego wykonawcę do dachu, który Ci to zrobi.

Zarejestruj sie nawet na fotosiku. Zejdzie Ci ze wszystkim bardzo szybko.

Wejdź http://www.fotosik.pl/

Nie mamy zapału do prac domowych. Ja zamiezram posprzątać podwórko, tzn tylko część, bo jest duże.

Mam szczeniaka 7 miesięcznego, ktory non stop wchodzi / wychodzi z domu, a sygnalizuje to pukaniem w okno tarasowe i robi nam syf w domu.

Wstawię jakieś fotki po świętach, ale Ty najlepiej wstaw dzisiaj :D

Pamiętalas zeby zamowić dłuższe słupy gankowe niz są w projekcie ?

Jeśli masz możliwość to zamów heblowane, albo weź takiego wykonawcę do dachu, który Ci to zrobi.

o słupach pamiętałam :lol: , gratulujemy szczeniaczka, mąż też chce psa jak postawimy domek :p , a co do fotosika to będę walczyć 8) , a nie było coś z tym fotosikiem nie tak-opłaty jakieś czy co?

o słupach pamiętałam :lol: , gratulujemy szczeniaczka, mąż też chce psa jak postawimy domek :p , a co do fotosika to będę walczyć 8) , a nie było coś z tym fotosikiem nie tak-opłaty jakieś czy co?

Było coś z tym fotosikiem :wink: , ale do wątku o projekcie wystarczy wersja darmowa fotosika.

Jeśli ktoś ma np popularny dziennik, to przekracza darmowy limit.

Udalo się :)

Kiedy będziesz miala dach ?

Nie zapeszając, to sprawnie Wam poszlo do tej pory.

Rzeczywiście dość sprawnie to idzie-i tutaj wypadałoby pochwalić nasza ekipę, bo chłopaki są pracowici, dokładni, no i nie piją,choć jak przeglądam dzienniki to niektórym idzie jeszcze szybciej, ale ja nie mam wielkiego ciśnienia żeby gnać z pracami, na razie mam gdzie mieszkać :lol: , po za tym prace i tak staną na jakiś czas bo będziemy starali się o kredyt, właściwie mamy tylko więźbę a resztę musimy kupić z a"bankowe" :lol: :roll: , jak będzie więźba to wkleję , pozdrowienia z pomorza :p

Witam wszystkich muszę poinformować że bank Doutche Bank nas o... z kredytem. Mam wrażenie, że nie chcą się przyznać że nie dają kredytów we frankach i wszystko robią żeby ich nie dać.

wymyślali jakieś dziwne warunki po tym jak wstępna decyzja już była podięta.

proponuję omijać bank z daleka przynajmniej w tym dziwnym okresie kredytowym jaki jest teraz w Polsce!

teraz staramy się właściwie dostaliłśmy już kredyt w Nordea oczywiście na trochę gorszych warunkach!

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Ile mniej -wiecej jest m2 tynkow w codziennym?

nie pomogę Ci w tej kwestii-chciałam się przywitać :p . tynki jeszcze przed nami, ale mam pytanko odnośnie dachu-jaka dachówką kryłeś dom, nie tyle o kolor mi chodzi ile o rodzaj i wszystko inne :lol: , poza tym brakuje nam czasu na wszystko, marzę o0 chwili spokoju, ale póki co to nie realne :cry: nie wiem jak nam się udaje tak żyć :lol: , no to sobie ponarzekałam :p , pozdrawiam wszystkich na placu boju

my już zaczęliśmy elektrykę pomimo iż dachu brak :roll: :) , ajeżeli chodzi o kredyt to dzwoniła babka z banku że w pon. ma przyjść odpowiedź i jak będzie pozytyw to w tygodniu będzie można podpisać umowę :lol: , ciszę sie bardzo, bo będzie można z robota ruszyć, choć i tak nie jest źle, pozdrawiam wszystkich